Arama

Terzi Kuşları (Cisticola cisticola)

Güncelleme: 2 Nisan 2009 Gösterim: 2.172 Cevap: 0
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
Cisticola Golden headed2 Robinson

Sponsorlu Bağlantılar
TERZİ KUŞLARI


Öteğengillerin ilginç bir grubu daha vardır: «Terzi kuşları». Hindistan, Burma, Hindicini ile Güney Çin' in ormanlık bölgelerinden eksik olmayan «Sutoria sutoria» türünün uzun ve sivri gagası, uzun ve güçlü bacakları, kısa ve çok yuvarlanmış kanatları ve dar tüylü bir kuyruğu vardır. Erkeklerinde orta kuyruk tüyleri çok uzamıştır. Kuşun uzunluğu 17 santimdir. Sırtı yeşil, tepesi pas kızılı, ensesi grimsi kırmızı, karnı, yanlarda griye çalan beyaz, kanat, kuyruk tüyleri kahverengidir.
Bu kuş, bulunduğu ağaçta bazı İri yaprakların kenarlarını ot lifleriyle dikip, içine yuvasını oturtacağı bir cep meydana getirmesiyle ün salmıştır. Yumurtalarının sayısı 5-6 dır.
Güney Avrupa da bir başka terzi kuşunun (Cisticola cisticola) yurdudur. Bunun sırtı açık ve koyu kahverengi lekelidir, başında üç siyahımsı ve iki açık sarı uzunlamasına yol bulunur. Uzunluğu 10 -11 santimdir. Bu tür de yapraklardan yumurta biçiminde bir keşe diker. Yuva yapımında başlıca vazife erkek kuşa düşer. Yavruların bakımında anne de, baba da hisselerine düşeni yaparlar. Terzi kuşu yılda üç parti yavru çıkarır.




Benzer Konular

 Terzi
3 Ekim 2006 / Pollyanna Meslekler
18 Temmuz 2016 / Safi Spor tr
23 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
31 Ağustos 2009 / reyan Zooloji
9 Ağustos 2015 / Safi Sanat ww