Arama

Baltimor Kuşu (Icterus galbuia)

Güncelleme: 2 Nisan 2009 Gösterim: 1.084 Cevap: 0
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
pan foto 03b

Sponsorlu Bağlantılar

BALTİMOR KUŞU
(İcterus galbuia)



«Baltimor kuşu», turuncu ve siyah renkli güzel bir kuştur. Baltimor kuşu, güzelliğinden başka, bir ağacın ince uç dallarına bağlı itina ile örülmüş ve derin yuvasıyle ün salmıştır. Bunun en yaygın malzemesi otsa da, kuşun bazen at kılından ve sicimden de yararlandığı görülmektedir. Arada yuvasının yakınında bir sicim veya at kılı ilmiğine boynundan asılı kalmış ölü bir Baltimor kuşuna rastlanır: Bu zavallı kendi işgüzarlığının kurbanı olmuştur.
Gerçek Amerika sarı - asmasıgilleri en çok Amerika tropikal kuşaklarında yaygındırlar. Baltimor kuşu ailenin Birleşik Amerika'nın kuzeyinde yaygın tek türüdür. Dişi Baltimor kuşu, erkeği kadar parlak renkli olmamakla beraber, tüylerindeki tu-runculuktan kolaylıkla tanınır. 19 santim uzunluğundaki Baltimor kuşunun şarkısı, kulağa hoş gelmekle beraber, pek ahenkli olmayan bir seri berrak ıslıktır.
Birleşik Amerika'nın güney ve batı bölgelerinde Amerika gerçek sarı-asmasıgilleri ailesinden başka türlere de rastlıyoruz. Bunların hemen hepsi bazen yaprakların içine dikili, bazen de geniş yaprakların arasında asılı sanatkârane yuvalar örerler. limon sarısı ve siyah renkli güzel bir tür olan «Scott sarı-asması» (İcterus parisorum), Arizona ile Meksika'nın kayalık dağ yamaçlarında görülür.



Benzer Konular

15 Mayıs 2013 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
20 Temmuz 2012 / buz perisi Hayali Karakterler
28 Mayıs 2011 / BrookLyn Taslak Konular
7 Haziran 2012 / Mira Mitoloji
14 Mayıs 2011 / Gabriella Taslak Konular