Arama

Kır Kurtları (Canis lat rans)

Güncelleme: 24 Nisan 2009 Gösterim: 2.316 Cevap: 0
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
24 Nisan 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
KIR KURDU» (Canis lat. rans), Birleşik Amerika'nın batı bölgelerinde akşamları şarkı söyler. Güneş battıktan sonra ininden çıkarak kendine bir tepecik bulur. Burada tek başına veya soydaşlarıyla oturarak serenada başlar. Bir tek hayvan, kesik havlama, inleme ve sessiz gece havasında çok uzaklardan duyulabilen uluma gibi bağrış serisini tamamlamaya çalışırken, bütün bir sürü hissini uyandırabilir. Kır kurdu bu törenden hiçbir akşam vazgeçmez.
Kır kurdu, şarkısından ziyade, sürülere büyük zarar verdiğine çobanlar tarafından inanıldığı için, bol miktarda avlanır. Halbuki hayvanın bu kötü şöhreti yersizdir. Uzmanlar, kır kurdu'nun sanıldığından çok daha az evcil hayvan öldürdüğü sonucuna varmışlardır. Esasen bol sayıda kemirici hayvan öldürdüğünden, zarardan çok faydası vardır. Saatte 70-75 kilometre hızla koşabilen kır kurdu, ada tavsanma yetişebilecek kadar hızlı tek memelidir. Bundan dolayı daha ağır koşan kemirgenler ona kolaylıkla yem olurlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Kır kurdu, tavşanlarla kemirgenlerden başka, kuş, sürüngen, böcek ve leş de yer. Başka köpekler gibi yiyecek depo eder. Balığa bile çıkar. Kır kurtlarının yiyecek rejimi ile ilgili başka bir ilginç nokta, meyva ve sebze yemesidir.
Bu hayvan bir arkadaşla birlikte geyiklere de saldırır' ve bazen onları yere yıkar. Fakat bazen de bu avların keskin toynakları ve boynuzları kır kurdu'nu yenilgiye ve ölüme sürükler. Daha iri akrabası olan kurda da göz kulak olmak zorundadır. Zira bozkurt, kır kurdunu yiyecek olarak çok sever.

Canis Lupus by guitarjohnny


Benzer Konular

6 Nisan 2013 / evo Genel Galeri
30 Temmuz 2010 / Misafir Soru-Cevap
24 Ekim 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Şubat 2007 / evo Taslak Konular