Arama

Japon Akitası (Atika inu)

Güncelleme: 24 Mayıs 2009 Gösterim: 3.798 Cevap: 0
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
24 Mayıs 2009       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Akita, en büyük Japon bekçi köpeği türüdür. Soğuk iklim köpeğidir. Çok iyi yüzer. Sakin, akıllı, ve cesurdur. Koruma köpeği olarak görev yapar. Diğer köpek ve ev hayvanlarıyla pek geçinemez. Bu nedenle başka hayvanlarla bir aradaylen onu serbest bırakmak doğru olmaz. Birlikte yaşadığı çocuklara karşı hoşgörülüdür, ama yabancı çocukların kendisine yaklaşmasına izin vermez. Fazla havlamaz, ama ilginç bir ses tonu vardır. Uzun yürüyüşler yapmayı sever.

Sponsorlu Bağlantılar

245px Akita inu


Özellikleri
Yüksek, sağlam bedenli, dik kulaklı, kıvrık kuyruklu bir köpek olan akitanın omuzdan yere yüksekliği 61-71 cm, ağırlığı 35-55 kg'dır. Koku alma duyusunun, güçlülüğü ve dayanıklılığıyla tanınır. Dişisi bir doğumda 7-8 yavru doğurur. Yüzyıllar boyunca Japonya'da yalnızca soylularının yetişmesine izin verilen akita günümüzde dünyanın her yerinde bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır.






1931'de Japon hükümeti tarafından "ulusal anıt" ve "ulusal hazine"lerden biri ilan edilmiştir. II. Dünya Savaşı sonrası yok olma tehlikesi geçiren tür, sayı olarak 2 düzünenin altına indi. Tür, Türü yetiştirmeye hayatını adayan Morie Sawataishi tarafından korunmuştur. Bu konuda ile ilgili Martha Sherrill tarafından Dog Man An Uncommon Life on a Faraway Mountain isimli bir kitap basılmıştır.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

28 Temmuz 2006 / Mystic@L Edebiyat
13 Ağustos 2008 / Misafir Edebiyat
15 Ağustos 2011 / Misafir Edebiyat
2 Ekim 2008 / KisukE UraharA Edebiyat
18 Mart 2009 / ThinkerBeLL Edebiyat