Arama

Garibaldi (Hypsypops rubicunda)

Güncelleme: 13 Ağustos 2009 Gösterim: 1.263 Cevap: 0
probLem girL - avatarı
probLem girL
Ziyaretçi
13 Ağustos 2009       Mesaj #1
probLem girL - avatarı
Ziyaretçi
Garibaldi(Hypsypops rubicunda)

Sponsorlu Bağlantılar
rubi

«Garibaldi» nin bütün vücudu ile yüzgeçleri parlak bir turunçumsu kırmızıdır. Fakat yavrularında, 4 santimlik bir uzunluğa erişinceya kadar çok sayıda parlak mavi lekeler görülür. Yavrular büyüdükçe benekler yavaş yavaş kaybolur ve parlak turuncu veya kırmızı fon rengi donuk bir kahverengiye döner. 5 santimlik garibaldiler gayet sönük görünüşlüdür. Fakat tam erginleştiklerî zaman, türlerine öz parlak renkleri bütün ihtişamıyle meydana çıkar.
Bu renk değişmelerine paralel olarak davranış değişiklikleri de kendini gösterir. Parlak renkli, ufak ga-ribaldi'ler, aynı madenî mavi renkli yosun türlerinin bulunduğu kayalıklarda yaşarlar. Yarı yetişkin, donuk renkli garibaldi'ler vakitlerinin çoğunu gizlemekle geçirirler, fakat parlak renkleri meydana çıkınca, başka garibaldi'lere karşı şiddetle savundukları alanlarında devamlı boy gösterirler.
Uzunluğu 35 santimi bulan garibaldi, ihtimal ailesinin en iri üyesidir. Kuzey Amerika'nın Pasifik kıyısındaki kayalıklarda bulunur. Kabuklular ve yosunlarla beslenir. Akvaryumlarda parlak rengini kaybederek sönük bir limon sarısı olur.


Benzer Konular

5 Ocak 2016 / ThinkerBeLL Siyaset ww