Arama

Ak Başlı Kiraz Kuşu (Emberiza leucocephalos)

Güncelleme: 17 Ekim 2009 Gösterim: 1.571 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
17 Ekim 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Ak Başlı Kiraz Kuşu

Sponsorlu Bağlantılar
akbalkirazkuu

Ak başlı kiraz kuşu (Emberiza leucocephalos), kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasına ait bir ötücü kuş türü. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasından ayrı olarak sınıflandırılmışlardır.

Fiziksel özellikleri


Ak başlık kiraz kuşunun güçlü görünen gövdesi 16-17.5 cm. boylarındadır. Kalın ve tohum kırıcı bir gagaya sahiptir. Erkekler beyaz bir taca ve yanaklara sahiptir. Göğüs ve boyun kestane rengi ve sırt kahverengidir. Dişiler, daha soluk renkli ve altları daha çizgilidir.

Üreme zamanları haricinde kuşun bütün tüyleri sarı kiraz kuşuna benzer, fakat, sarı rengin yerine beyaz hakimdir. Kuşun şakıması sarı kiraz kuşuna benzer özelliktedir.

Üreme

Ak başlı kiraz kuşunun doğal yiyeceği, tohumlar, yavruları beslerken böceklerle birlikte tohumlardır. Yuvalarını yere yaparlar. 4-6 arası yumurta, kiraz kuşunun kılımsı yuva özelliklerini taşıyan yuvalarında bulunur.

Dağılım ve yaşam alanı


Ak başlık kiraz kuşu, ılıman Asya'nın birçok yerinde, kışın göçleri sırasında Asya'nın güneyinden merkezine, Kuzey Hindistan ve güney Çin'e kadar olan yerlerde bulunur. Açık düzlükler ve çalılık veya ağaçlık bölgeler, ekili alanlarda bulunsa da, daha çok iğne yapraklı (genelde çam) ormanlık alanları tercih ederler. Avrupa'nın batısında geniş bir dağılım alanları vardır.
Vikipedi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

6 Aralık 2009 / _KleopatrA_ Taslak Konular
3 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Zooloji
22 Mart 2010 / _KleopatrA_ Zooloji
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
10 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Zooloji