Arama

Alaskan Malamute

Güncelleme: 8 Temmuz 2015 Gösterim: 5.873 Cevap: 2
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
29 Mayıs 2007       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Alaskan Malamute

Sponsorlu Bağlantılar
alaskanmalamute2jz

Kökeni:
Malamute bir kutup köpeğidir ve kutup kurdundan türetilmiştir. İsmi, bu güzel kar köpeklerini yetiştiren Mahlemuts adındaki bir Alaska kabilesinden gelmektedir.

Tanımı:
Sağlam gövdeli. ağır bir köpektir. Başı büyük, görünüşü mağrurdur.
Kulaklar, dik. Gözler, küçük ve bademdir. Kurt gözlerine benzese de yumuşak bakışlıdır. Tüyleri kalındır ama uzun değildir; yumuşak ve yünsüdür. Renkleri açık gri ile siyahın bütün tonlarını taşıyabilir. Bacaklar ve burun hemen her zaman beyazdır. Kuyruğu uzun tüylü ve sırtına doğru kıvrıktır. Yükseklik: erkeklerde 64 cm, dişilerde 58 cm. Ağırlık: Erkeklerde 38 kg. dişilerde 34 kg.

Kişiliği:
Son derece sadık, zeki, tatlı, efendisine karşı çok duyguludur. Aynı zamanda saldırgan bır savaşçıdır. Dikkatli davranılması ve eğitilmesi gerekir. eğitimi uğraş gerektirir. Havlamayan, temiz ve kokusuz bir köpektir.

Özelliği:
Malamute, bır kızak köpeğidir, Malamute sürüleri, kutuplarda yapılan pek çok keşif gezisine katılmıştır. Sağlam, yön duygusuna sahip, mükemmel koku alma yeteneği olan köpeklerdir.
Jack London ve Rudyard Kipling'in öykülerinde unutulmaz bir kahraman olarak yer almıştır. Son on yıllarda aile köpeği olma özelliği kazanmıştır. Bu rolü oynayacak kadar uygar ve iyi huylu olduğunu kanıtlamıştır.

asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
12 Kasım 2009       Mesaj #2
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Alaskan Malamute
alaskanmalamute60055488
Sponsorlu Bağlantılar

Alaskan Malamute Alaska'da kızak çekmek için yetiştirilmiş iri bir evcil köpek (canis lupus familiaris) türüdür.
Sıkça karıştırıldıkları Husky türüne çok benzer ama aralarında farklar vardır. Alaskan Malamute bir Husky'ye göre daha ağırdır. Alaska malamutlarının Sibirya haskilerinin meşhur mavi gözleri yerine derin koyu renk gözleri vardır. Mavi göz Alaska malamutlarında görülmez. Malamutlar kaslı yapıları nedeniyle bir kurda daha çok benzerler. Haskiler hafif yükleri hızlı bir şekilde çekerken, malamutlar daha büyük yükleri çekmek için kullanılırdı. Malamutların kafaları da daha geniştir, haskilerin ise daha ince uzundur. Malamutların kuyrukları genelde havaya doğru kıvrıkken, haskilerin kuyrukları yere doğrudur.
Davranış olarak haskilere çok benzerler ve onlar için söylenen birçok şey malamutlar için de geçerlidir. Kemirmeyi ve kazmayı çok severler. Bahçeden kolayca kaçabilirler. Yine de apartman yaşamına çok uygun değillerdir. Haski ve malamutlar sürü köpekleri oldukları ve kurtlara yakın oldukları için ailenizi de bir sürü olarak göreceklerdir ve sürünün lideri olduğunu ona gösteremezseniz yani çok şımartırsanız bu sefer sizi yönetmeye çalışabilir.
İçgüdüsel olarak hareket eden nesnelere karşı avlama istekleri vardır. Bu nedenle küçük hayvanlarla birlikte bakılırken dikkatli olmak gerekir.
Vikipedi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
8 Temmuz 2015       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
ALASKAM MALAMUTE a. Eskimo kızak köpeği.

MsXLabs & Büyük L.
🌘 🚀