Arama

Kral Çiklet (Fossorochromis rostratus)

Güncelleme: 28 Kasım 2009 Gösterim: 8.006 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
28 Kasım 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Kral Çiklet Balığı - Kral Çiklet Hakkında - Kral Çiklet Resimleri

Sponsorlu Bağlantılar

rostratus1

Latince Adı: Fossorochromis rostratus
Habitatı: Malawi gölünün sığ kumlukları
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Üreme: Dişiler ortalama 100 adet yumurtayı kuluçka yapar.
Sıcaklık: 25 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 400 litre
Su Sertliği: Sert
pH: 7.8 - 8.6

Malawi gölü kökenli bir cichlid türüdür. Boyları 25 cm ye ulaşabilir. Büyük 300-400 lt. akvaryumlardan hoşlanırlar. Sevdikleri sıcaklık derecesi 24 - 28°C arasındadır. pH derecesi 8.0 olan sular gelişimleri için uygundur.

Çok muhteşem renkleri olmayan bu tür, ülkemizde yaygın olarak beslenen bir cichlid değildir. Üremeleri diğer malawi türleri ile benzerlik gösterir. Kumluk ve kayalık ortamları severler.

Karakteristik özelliklerine bakıldığında erkekler parlak ve güzel renklere sahip iken, dişiler malawi cichlidleri genelinde olduğu gibi daha sade ve renksizdirler. Genelde barışçıldır. Üreme dönemlerinde erkekler arasında sürtüşmeler olabilir.

Kral'ların bir diğer ilginç özellikleri korktuklarında hızlı bir şekilde kendilerini kuma gömmeleridir. Avlanacakları zamanlarda kumun üzerinde hızlı şekilde yüzerek avlarını ararlar.

Beslenmeleri için birçok yemi tüketirler, etçildirler. Tetra'nın flake yemleri ihtiyaçlarını görür. Canlı yemde ihmal edilmemelidir.

Üreme dönemlerinde erkekler dişilere kur yaparak kendi çiftleşme alanlarına çağırırlar ve bunu yaparken aldıkları renkler görülmeye değerdir. Üremeleri son derece kolay olmasına karşın yavrularını büyütmekte bir okadar zahmetlidir. Dişiler ilk defada 40-70 kadar yumurtayı ağızlarında 3 hafta kadar kuluçka yaparlar. Bu sayı balık büyüdükçe 200 e kadar ulaşabilir. Kusturulan kral yavruları mutlaka ana akvaryumdan alınan suya konmalıdırlar. Hassas olan yavrular ilk aylarını atlattıktan sonra hızlı gelişim gösterirler.images


Kral Çiklet (Fossorochromis rostratus)


p1020884yx



*Derlemedir


Benzer Konular

19 Nisan 2010 / SUNU Soru-Cevap
27 Ekim 2008 / Misafir X-Sözlük
7 Mayıs 2012 / reyan Sağlıklı Yaşam
28 Mayıs 2014 / Jumong Hayali Karakterler