Arama

Alamecek (Rhodopechys sanguinea)

Güncelleme: 8 Temmuz 2016 Gösterim: 1.878 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Temmuz 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

alamecek

Ad:  Alamecek (Rhodopechys sanguinea).jpg
Gösterim: 507
Boyut:  28.5 KB

(Rhodopechys sanguinea), ötü- cükuşlar takımının Fringillidae familyasından, tohum yiyici küçük bir kuş türü. Ön Asya ve Kuzey Afrika’da, genellikle 1.000 m’nin üstündeki çalılık ve dağlık bölgelerde yaşar.
Sponsorlu Bağlantılar

Kış aylarında alçaklara inerek tarım alanlarında beslenir. Sırtı ve göğsü kızıl kahverengi, kanatları ve kuyruğunun yanları parlak kızıl pembedir. Alamecek Türkiye’de Doğu Anadolu yaylalarında, Karadeniz ve Toros Dağlarının doğu kesimlerinde ve Orta Anadolu’da görülür.

kaynak: Ana Britannica

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 8 Temmuz 2016 02:52
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
3 Mayıs 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe

Ad:  alamecek.jpg
Gösterim: 467
Boyut:  62.9 KB
Alamecek

Sponsorlu Bağlantılar
Yüksek dağların kuşlarındandır. Gözünün çevresi, kuyruk dış telekleri ve kanatlarının pembesiyle eşsiz görünümdedir. Dişisi daha soluk renklidir. Uçuşta kanat üstü pembe, kanat altı beyazdır.

Son düzenleyen Safi; 8 Temmuz 2016 02:58
In science we trust.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
7 Haziran 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı

Alamecek (Rhodopechys sanguinea)


Alamecek (Rhodopechys sanguinea)

Tanım



14-16 cm, 30-33 g, kanat açıklığı 30-34 cm. Topluca, büyük gagalı ve sıklıkla yerde dolaşan bir kuştur. Tarlakuşunu andıran ötüşü vardır. Üreme döneminde kayalık zirvelerde ve genellikle 1500m.nin üzerinde bulunur. Uzaktan koyu kahve, düz bir kuş olarak görünürken yaklaşıldığında çok bariz pembe ve siyah kenarlı kanatlar, koyu renkli tepe ve çok şekilli yüz deseni ve vücut benekleri belirir. Erkeklerin kuyruk kökleri pembe ve kuyruk uçları beyazdır.Cinsler arasında belli belirsiz bir fark vardır. Giysilerinde mevsimsel değişiklik gözlenmez. gençlerinde açık kahve renk ve kanatlar pembedir.

Yaşam alanı


Dağlık ve kırsal alanlarda yaşar .Tohum la beslenir ve tarım alanların da oldukça rastlanır. Dişi kuş yuvasına 5-6 mavi çizgili yumurta yumurtlar.

Beslenme



Temel olarak bodur bitkilerin tohumlarıyla, üreme döneminde bazı omurgasızlarla da beslenir. Sıklıkla çıplak kayalık zeminlerde, karla kaplı alanlarda; bazan da çölümsü çalılık arazilerde sakince dolaşır. En çok Chenopodiaceae, Boraginaceae, Cruciferae, ve Compositae ailelerine ait
bitki tohumlarını tüketir. Kışın yerleşim bölgelerindeki bahçelerde de sürüler halinde gözlenebilir.

-Derlemedir-
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

22 Ağustos 2016 / _EKSELANS_ Zooloji
2 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular