Arama

13. Burç Yılancı

Güncelleme: 29 Aralık 2008 Gösterim: 89.720 Cevap: 3
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Burcumuz değişti mi?
4 bin yıl içinde takım yıldızların yer değiştirdiğini belirten astronomlar, astrolojik bilgilerimizi alt üst edecek çağdaş burç haritası çıkardı.
Sponsorlu Bağlantılar

Astronomlar 13'üncü burç Yılancı'nın astrolojiye katılmasını savunuyor. Bu durum diğer 12 burcuda etkiliyor ve neredeyse herkesin burcu değişiyor.

Ad:  astroloji1.jpg
Gösterim: 1770
Boyut:  17.0 KB

Aslanlar, Terazi oldu
30 Kasım-18 Aralık arasında doğanların Yılancı burcu olduğu iddiası astrologlarla astronomları da karşı karşıya getirdi. ‚ağdaş burç haritasına göre eskiden Akrep olanlar Başak ve Terazi olurken, bazı Aslanlar'ın yeni burcu Terazi oluyor.

Polemik çıktı
Astrologlar, güneşin aylık hareketlerini baz aldıklarını söylerken 13. burçtan haberdar olduklarını ama bunun durumu değiştirmeyeceğini belirtiyorlar. Yer esaslı gözlem yaptığını vurgulayan astronomlar ise 4 bin yılda takım yıldızların yer değiştirdiğini belirterek, "çağdaş burç" haritasında ısrarcılar.

DOÇ. DR. TALAT SAYGAÇ (İÜ. Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bölümleri öğretim üyesi)
Dünya 26 bin yıldır salınıyor ve Batı'ya doğru hareketleniyor. Presesyon dediğimiz bu kayma sonucu ilkbahar nortasının yeri değişti. Eskiden Koç burcunda olan bu nokta, artık Balık burcunda.

DR. HASAN ESENOĞLU (İÜ. Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bölümleri öğretim üyesi)
Güneşin 21 Mart'ta yer aldığı ilkbahar noktası her yıl batıya doğru kayıyor. Bu da yeni bir burç haritasını karşımıza çıkarıyor. Bizim adresimiz yer. Dünya'dan uzayı gšzlemliyoruz. Aslında 88 takım yıldız var. Ama dünyanın güneş etrafındaki yolu üzerinde bunulanların sayısı 13.

YASEMİN BORAN (astrolog-Hürriyet gazetesi yazarı)
Biz mevsimleri esas alıyoruz. Koç burcu insanları, ilkbaharın başlangıcına doğarlar ve doğanın uyanış heyecanı içindedirler. Kişiler, içine doğdukları mevsimlerin özelliklerini gösterirler. Burçlar mevsimsel zamanı gšsteren birer semboldür ve mevsimler var oldukça değişmeyecek.

AYCAN ÖZENBAŞ (astrolog-e-kolay.net yazarı)
Biz dünyayı esas alıyoruz. 13'üncü burç bir spekülasyon. O zaman 14'üncü, hatta 80'inci takım yıldızı da haritalara koyalım. Bunlar işimizin zorlaştırılması için ortaya atılan savlar. Çok kuvvetli mesnedleri olduğunu sanmıyorum.

HAKAN KIRKOĞLU (astrolog-Milliyet gazetesi yazarı-Astroloji Birliği Derneği Başkanı)
Bizim için önemli olan takım yıldızlar değil, kişilerin yaptığı bölümleme. Yılancı takım yıldızını 13. burç olarak almak, orayı karıştırmaktan başka bir şey değil. Üsterse 99 takım yıldız olsun bir şey değişmez.

Yaylar Yılancı, Koçlar Balık oldu

ESKİSİ / YENİSİ
Yay------ 23 Kasım-22 Aralık / 19 Aralık-20 Ocak
Oğlak------23 Aralık-20 ocak / 21 Ocak-16 Şubat
Kova------21 Ocak-19 Şubat / 17 Şubat-11 Mart
Balık------20 Şubat-20 Mart / 12 Mart-18 Nisan
Koç------ 21 Mart-20 Nisan / 19 Nisan-13 Mayıs
Boğa------21 Nisan-21 Mayıs / 14 Mayıs-20 Haziran
İkizler------22 Mayıs-21 Haziran / 21 Haziran-20 Temmuz
Yengeç------22 Haziran-22 Temmuz / 21 Temmuz-10 Ağustos
Aslan------23 Temmuz-23 Ağustos / 11 Ağustos-16 Eylül
Başak------24 Ağustos-23 Eylül / 17 Eylül-30 Ekim
Terazi------24 Eylül-23 Ekim / 31 Ekim-22 Kasım
Akrep------24 Ekim-22 Kasım / 23 Kasım-29 Kasım
Yılancı------30 Kasım-18 Aralık

Ayda KAYAR -KELEBEK

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yılan

Sponsorlu Bağlantılar
Yılan burcu, kendi kendini çok eleştiren ve olayların derinine inen bir burçtur. Bu yüzden de genelde haklı olmayı ve tartışmaları sever. Doğu kültüründe bilge, zeki ve öngörülü olarak bilinir ve bu yüzden de çok sayılır.
Uyumlu burçlar öküz ve horozdur. Kaplan’a dikkat etmesi gerekir.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çin takvimine göre Yılan yılında doğanlar, aynı Ejderha yılında doğanlar gibi çevrelerine güç ve enerji saçarlar. Bunlar kendilerine son derece güvenirler. Ejderha yılında doğanlara nazaran anlaşılması oldukça zor insanlardır. Davranışları açık ve anlaşılır değil, hatta esrarlıdır.

Zevklerine düşkün olurlar. Lüks yaşamı, konforu, en iyi yiyecekleri ve rahatlığı çok severler. Gerçekte, lüks yaşamda zevk almakta Epikür'cü sayılırlar. Gerektiğinde bir öğünü peynir ekmekle geçiştirebilir ama, peynir en kalitelisi, ekmekte has ev ekmeği olacaktır. Benzer şekilde, tiyatrodaki oyun izlenmeye değerse, aktörü zamanın en tanınmış aktörüyse, en ucuz koltukta oturmaya razıdırlar.

Yaşamda ikinci adam olmanın çekinilecek bir şey olmadığını söylerler ama, bunu kendilerine uygulamazlar. Ejderha yılı doğumlular gibi paranın cazibesini duyarlar ve bu konuda doğal bir yetenek taşırlar. Bununla beraber para içeren oyunlarda ve spekülasyonda hiç şansları yoktur. Kumarbaz bir Yılan yılı doğumlusu yaşamda hep fakir kalmaya mahkumdur. Doğal bir sezgi gücü bunların karakteristik özelliğidir. Bu yetenek esrarlı bir mizaç ile birleşince ortaya ökültik (doğaüstü) ve mistik meyiller çıkar.

Bu kişilerde psişik yeteneklerin gelişmiş olduğu söylenebilir. Bu insanlar hem mesleki kariyerlerinde hem de özel yaşamlarında başarılı olurlar. Bunlar asla ortada veya vasat bir insan durumunda olamazlar. Ya zirvede ya da uçurumun dibinde olacaklardır.

Duygusal Yaşamları

Yılan yılında doğan kişilerde seks duyguları etkindir. Bazen, uçkuruna hakim olamayan kişi olarak kabul edilirler. Birçok Yılan yılı doğumlu kişi davranışlarını bir perde ardında gizlemeyi sever. İster erkek ister kadın olsun, romantik yaşam yönünden karakteristik özelliklere sahiptirler. Her şeyde olduğu gibi bunda da en iyisini isterler.

Zevklerine uygun bir hayat arkadaşı bulamadıkları zaman da yalnız yaşamayı yeğlerler. Yılan yılında doğanların en az uyum göstereceği kişiler Domuz, Maymun ve Kaplan yılında doğmuş olanlardır. En iyi ilişkileri Yılan - Yılan, Yılan - Öküz ve Yılan - Horoz birlikteliğinde görebiliriz.

Yılan Yılında Elementler

Tüm elementlerin kutupsallığı (-) dir.

· Metal - Yılan: Kabilenin en ağzı sıkı ve esrarlı tipidir. Kadın veya erkek olsun bir bilgisayar düzeyinde çalışan işlek bir zekaya sahiptir. Bunlar duygularından hiç etkilenmezler. Para meseleleri önemli olup, kafalarında başka konu olmaz. Lüks ve konfora olan tutkuları da dikkate değer sayılır.

· Su - Yılan: Sanat yetenekleri gelişmiştir. Entelektüel konularla ilgilenirler. Pratik olarak içlerinden deha seviyesinde insanlar çıkabilir. Başkalarını idare etmekte, paralarını kullanmakta ve yaşamlarını düzenlemekte çok başarılı olurlar. Bu kişilerin olumsuz yanları kıskançlık ve kin gütmeye olan yatkın mizaçlarıdır.

· Tahta - Yılan: Yılan yılı doğumlular kabilesinin en kibarıdır. Başkalarının duygu ve düşüncelerine en fazla bunlar özen gösterirler. kendi istekleri ikinci planda kalır. Hoşlandıkları konular arasında yazarlık, müzik, tiyatro ve plastik sanat kolları gelir.

· Ateş - Yılan: Kuşkulu bir mizaç ve başkalarının kendisini incitmesinden sakınan bir kişilik ortaya çıkar. Bunlar sık sık duygu ve düşüncelerini açıklamaktan çekinmezler, ama konular arasında baş köşeyi güç ve para meseleleri alır. Bu kişiler başarılı politikacı, şirket yöneticisi ve ticaret alanında önemli yerler edinirler.

· Toprak - Yılan: Öteki benzerlerine göre düşüncede daha ağır davranırlar. Genellikle de daha acımasız bir kişilik vardır. İçlerinde en az sevimli gözükenler bunlardır. Yaşamdan ne istediklerini gayet iyi bilirler ve verdikleri mücadele sonucunda hedeflerine ulaşırlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
6.7 milyar insanın burcu değişti! Aslanlar yengeç oldu, koçlar balık! İşte yeni burç takvimi!

Antik çağdaki gökbilimciler, burç hesabı yaparken dünya yörüngesindeki kaymaları hesaba almadılar. Alman bilim adamlarının hesabına göre 6.7 milyar insanın burcu değişti.

Gökbilimciler, yüzyıllardır kullanılan burç sisteminin hatalı olabileceğini ve her gün gazetede okuduğunuz burcunuzun aslında size ait olmayabileceğini ortaya koydu. Bugün kullanılan burçlar kuşağı, yaklaşık 2200 yıl önce dünyadan bakıldığında dünyadan görünen güneşin 12 takımyıldızına göre yer aldığı konuma göre hesaplanıyordu. Doğum gününde güneş hangi yıldız kümesiyle (boğa, aslan ve terazi gibi) aynı çizgide yer alıyorsa burç da buna göre belirleniyordu. Ancak antik astrologlara göre güneş dünyanın çevresinde dönüyordu. Yani teorileri daha baştan hatalıydı. Dünyanın yörüngesinde her yıl meydana gelen değişiklikleri de hesaba katmaları o günkü bilgileriyle mümkün değildi. Alman bilim adamlarına göre işte bu bilgi eksikliği, burç sisteminin baştan hatalı olduğu anlamına geliyor.

Vatan'daki habere göre Dusseldorf Üniversitesi’ne göre Güneş’in burçlar için “sıfır” noktası sayılan 21 Mart’taki ilkbahar noktası, yörüngedeki değişiklik nedeniyle her yıl hafif hafif batıya doğru kayıyor. Bu da yeni bir burç haritasının varlığını ortaya çıkarıyor. Yörüngedeki bu hareketle yüzyıllar içerisinde dünyanın dönüşünde 36 derecelik bir sapma gerçekleşti. Burçlar da 2200 yıl öncesine göre 10’da bir oranında yani yaklaşık bir burç kaydı. Bu hemen hemen herkesin burcunun kaydığı anlamına geliyor. Yani 220 yıl önce 27 Kasım’da doğan biriyle 1960 yılında 27 Kasım’ında doğan birinin burcu aynı değil. 29 Kasım ve 17 Aralık arasında doğanlar da sıralamaya sonradan giren 13’üncü takımyıldız Ophiuchus (Yılan) burcuna giriyor.

İşte yeni burç takvimi:

Oğlak: 20 Ocak-16 Şubat

Kova: 16 Şubat-11 Mart

Balık: 11 Mart-18 Nisan

Koç: 18 Nisan-13 Mayıs

Boğa: 13 Mayıs-21 Haziran

İkizler: 21 Haziran-20 Temmuz

Yengeç: 20 Temmuz-10 Ağustos

Aslan: 10 Ağustos-16 Eylül

Başak: 16 Eylül-30 Ekim

Terazi: 30 Ekim-23 Kasım

*Akrep: 23 Kasım-29 Kasım

Yay: 17 Aralık-20 Ocak

*Yılan: 29 Kasım-17 Aralık

Kaynak

Benzer Konular

13 Haziran 2013 / Misafir Fantezi Dünyası
11 Şubat 2010 / _PaPiLLoN_ Astroloji/Fallar
12 Haziran 2007 / nünü Taslak Konular
27 Eylül 2008 / karayel X-Sözlük
13 Ekim 2011 / undini Soru-Cevap