Arama

Seda Sayan

Güncelleme: 10 Ocak 2012 Gösterim: 112.213 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Seda Sayan, 30 aralık 1961'de İstanbul'da doğdu. Gerçek adı Aysel Gürsaçer olan sanatçı, müzik dünyasındaki çıkışını 1980li yıllarda yaptı. "Ah Geceler", "Bebeğim", "Ben Sana Demedim mi", "Sensizliğe Yanarım" ve "Var mısın" gibi parçalarla çıkış yaptı. Uzun bir süredir televiyonların sabah kuşağında kadın programı yapmakta olan sanatçı birçok dizide oyuncu olarak yer aldı. En son Tamer Karadağlı ile birlikte rol aldığı "Fedai" isimli dizinin başarısızlığının ardından müzik çalışmalarına devam etti. Bir dönem televizyonda yayınlanan bir yarışma programında İbrahim Tatlıses ve Muazzez Abacı ile jüri üyeliği yapmıştır.

1987 yılında Rıdvan Kılıç ile evlenen sanatçının bu evliliği 6 ay sürdü. 1990 yılında Sinan Engin ile olan evliliğinden tek oğlu Oğulcan'a sahip olan Seda Sayan, 6 yıl süren bu evliliğin bitmesinden sonra 1998 yılında Soner Yapcacık ile evlendi. Bu evliliği de son bulduktan sonra içinde Mahsun Kırmızıgül'ün de bulunduğu birçok kişi ile ilişkisi olan sanatçının gündemde en uzun kalan ilişkisi Nihat Doğan ile oldu. Nihat Doğan ile nişanını bozduktan kısa bir süre sonra 1şubat 2008'de kendinden 23 yaş küçük olan şarkıcı Onur Şan ile evlendi. Sanatçının nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.
Sponsorlu Bağlantılar
Sanatçının kendi ağızından hayat hikayesi :
"Eyüp'te, 11 ailenin oturduğu, avlusu, tuvaleti ortak gecekondulardan birinde doğup büyüdüm ben. İlkokula giderken, önlük ve çanta parasını çok zor denkleştirmişti babam. Çünkü tembeldi, alkol düşkünüydü. İçer içer olay çıkarır, anneme saldırır, bizi döverdi. Yaşadığımız müthiş bir yoksulluktu. Bazı geceler yiyecek ekmek bulamazdık. Annemin, 'Bakkala ekmek gelmemiş, uyuyun ekmek gelince ben sizi uyandırırım' diyerek bizi kandırıp aç yatırdığı çok olurdu. Ama babamın içki parası her zaman bulunurdu. Öyle kavgacıydı ki, evdekileri dövdüğü yetmez gibi, kirasını ödemediği evsahipleri para konusunda ısrar edince onları da döverdi. Hayatta en çok başkalarının aile fotoğraflarına, siyah beyaz resimlerin olduğu albümlerine özenirim. İçimde hep uktedir. Çünkü, ekmek alacak paramız yokken, fotoğraf çektiremezdik"
"Bakın, yaşanan bir olay, acısı hala yüreğimde olan bir dram var şimdi. Küçük kardeşim Sedat, ağbisi Şahin'i vurdu. Çünkü, Şahin tam bir psikopattı. Uyuşturucu kullanmak onda, kavgacılık, geçimsizlik onda, ne ararsanız var. Ve Şahin'i yaratan, onu bu hale getiren, gerçek suçlu babamdır. Şahin'i psikopat yapan babamdır. Şahin'in bu hale gelmesi hep babamın yüzündendir. Onu döve döve isyankar yaptı. Sedat küçüktü, yırtardı dayaktan. Bana dokununca artistlik yapar, yandım Allah deyince, uzatmazdı. Ama en çok dayağı ablam Nursel'le Şahin yerdi. Bu ibret olsun herkese. Alkolik ve dayakçı babalar çocuklarını düşünmeli. Şahin'in şimdi kanı değişti, tedavisi yapıldı, pırıl pırıl oldu. İnşallah artık uyuşturucu kullanmaz. Allah uyuşturucu satıcılarının belasını versin. Kendi başıma gelen bu felaketi, deprem bölgesine giderek unuttum. Yoksa müthiş bir bunalım içindeydim."
"Daha çok küçüğüm. Eyüp'teki evin avlusunda oynarken 'Maymuncu geldi' dediler. Adamın biri maymuna elbise giydirmiş, sokak aralarında dolaştırıyormuş. Ben maymunu göreceğim diye yıldırım hızıyla koşunca, komşu kadınlardan birinin çamaşır yıkamak için bahçede kaynattığı kazana çarptım. Tabii kazan da üzerime döküldü. Resmen canlı canlı haşlandım. Doktor, anneme 'Hazırlı olun, her an ölebilir' bile demiş. Kocakarı ilaçlarıyla iyileştim. Öldürmeyen Allah öldürmüyor işte. Ama o yanıklardan çektiğim ıstırabı asla unutamam."
"İlkokul öğretmenim Muazzez Karipçin'di. İnşallah yaşıyordur, kulakları çınlasın. Bazen 'Hadi Aysel bir şarkı söyle bakalım' derdi. Bir gün annemi çağırarak müziğe aşırı ilgim olduğunu söyledi. Konservatuvar konusu o zaman gündeme gelmişti ama nerde! Yiyecek ekmek bulamadığımız gün olurdu. Hiç unutmam öğretmenim de, elimden tutup İstanbul Radyosu'ndaki Ses Yarışması'na götürmüştü beni. Ne yazık ki başarılı olamamıştım. Günlerce ağladım, ağlamaktan gözlerimin aklarına kan oturdu. Ama müziğe öylesine sevdalıdır ki Aysel... Bu uğurda her şeyi göze alarak evden bile kaçar. Henüz 15 yaşındaydım. Babamın evde herkesi kırıp döktüğü bir gün Kadırga'daki evden kaçtım. Hiç unutmuyorum, geceyi Fındıkzade'de bir apartman boşluğunda geçirdim. Sokakta yattım açıkçası. Yanımda Ümit adlı bir kız arkadaşım daha vardı. Ertesi gün de Şişli'deki aile dostumuz Şükran ablamın yanına gittim. Polise başvurmuş ailem. Sonra karakola gidip teslim oldum. Bu olay hayatımdaki en büyük risktir. Başıma her şey gelebilirdi çünkü. Bu yüzden kimsecikler evinden kaçmasın, sakın ola bana özenmesinler, benim kadar şanslı olmayabilirler. Kaçış nedenim babamdı. Şarkı söylememe de karşı çıkmıştı."



"Tavernada çalışırken, birisi Turgut Akyüz'e tavsiye etmiş beni. Rahmetli Turgut beni dinleyip beğenince, o zamanın meşhur eğlence yerlerinden olan Stardust'ta üç bin lira yevmiyeyle işe başladım. Silahlı bir saldırı sonunda Turgut ölünce yıkıldım. Ardından sahildeki Kamacı'da çalıştım. Derken, Gülizar Gazinosu'na geçtim ve artık sınıf atlamıştım. Seda Sayın dediler, sonra Seda Sayan oldum. Filmlere başladım ve Fahrettin Aslan keşfetti beni. O ara Zeki Alasya- Metin Akpınar'ın yanında 'Elma Kabare' de çalıştım. Şov gereği Demirel'in, Özal'ın, İnönü'nün fallarına bakmıştım, şarkılar söylemiştim."
"Eyüp'te, Kadırga'da bazen para bulunca sinemaya kaçardık. Ve ben Türk filmlerine bayılırdım. Ordaki aşklara, kızların bir anda şöhreti, parayı bulmasına mest olurdum. Ve mahallede bir marangoz kalfasına aşıktım. İlk aşkımdı o. Ama çocuğun haberi yoktu. Dikkatini çekmek için neler yapmazdım ki! Kafama çoraplar geçirip yatar, sabah ruj sürerdim. Nafile! İlk aşkta hüsran yaşadım."



seda sayan
sedasayan3el7

Biyografi Konusu: Seda Sayan nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Haziran 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Seda Sayan

Sponsorlu Bağlantılar
sedasayanjp9

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Haziran 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
wwwresimlandnet seda sayan
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
24 Haziran 2008       Mesaj #4
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
blogfilmtv seda
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Temmuz 2008       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ovitgf3xp6
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Temmuz 2008       Mesaj #6
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
r5d0qcsjm5t2pqbd2ruj0cz6
Son düzenleyen ahmed; 20 Haziran 2009 16:45
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
29 Nisan 2011       Mesaj #7
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Seda Sayan - İftira (Feat. Hüseyin Karadayı) 2011 Single
Seda Sayan


İçerik

Seda Sayan - İftira (Feat. Hüseyin Karadayı) 2011





Albümle İlgili Haberler

İki yıldır albüm yapmayan Bucuk Seda Sayan suskunluğunu tek şarkılık "İFTİRA" projesiyle bozuyor.

HAVZA BÜLTENİDİR.
İki yıldır albüm yapmayan Bucuk Seda Sayan Yeni albümü öncesinde suskunluğunu tek şarkılık "İFTİRA" projesiyle bozuyor. Şehrazat'ın muhteşem şarkısını Ünlü DJ Hüseyin Karadayı'nın yaptığı cover'la seslendiren Seda Sayan İftira Ile met yaz kendinden Yine Çok İyi SÖZ ettirecek.

Sahne ve Televizyon dünyasının tartışmasız en alamiyorum Ismi Seda Sayan müzikteki Uzun Süren sessizliğini yaza Özel muhteşem Bir Ile bozuyor şarkı. Sözü ve muzigi Ünlü besteci Şehrazat'a ait "İftira" şarkısını oğlu günlerde adından sıkça SÖZ ettiren Türkiye'nin en Ünlü DJ'i Hüseyin Karadayı'nın düzenlemesiyle seslendiren Seda Sayan Iki Bucuk Yıl aradan Hiçbiri sevenleriyle met şarkıyla hasret giderecek.

2011 yazının en Çok İyi dinlenecek şarkısı olacak İftira Seda Sayan'ın Yeni albümünü Dört gözle bekleyen hayranlarına Sürpriz yaptığı tek şarkılık Bir Proje.

Süper FM'in katkılarıyla hazırlanan prodüktörlüğünü Özgür Aras'ın üstlendiği met iddialı çalışma Click Seda Sayan "Çok İyi Mutlu ve heyecanlıyım. Şehrazat Hüseyin Karadayı ve Seda Sayan buluşması Çok İyi Güzel Oldu. Su sıralar Yeni albümüm icin de Stüdyo çalışmalarım sürüyor. Albüm gelene kadar karanlık Herkesin met yaz İftira Ile Güzel vakit geçirmesini diliyorum "Dedi.

Seda Sayan İftira avrupa Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini alacak.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Ocak 2012       Mesaj #8
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
axs7z

Yeni yılın ilk albümü Seda Sayan'dan geliyor. Uzun zamandır çalıştığı 11 yeni şarkıdan oluşan Seda Sayan 2012 albümünü, geçtiğimiz hafta tamamlayan ünlü sanatçı, yeni çalışmasında İsmail YK ile de düet yaptı. Geçtiğimiz yaz çıkardığı single albümü "İftira" ile sevenleriyle hasret gideren Seda Sayan, yeni albümü Seda Sayan 2012 ile yeni yıla bomba gibi giriyor. Sahne ve televizyon dünyasının tartışmasız en iyi ismi olan Seda Sayan, 4 yıl aradan sonra çıkaracağı yeni albümünde 11 şarkı seslendirdi.

Hakan Akmermer prodüktörlüğünde Livadi Müzik etiketiyle çıkan albümün müzik direktörlüğünü Ahmet Özden üstlendi. Ahmet Selçuk İlkan, Ali Tekin Türe, Burçin Birben, Fettah Can, İsmail YK, Mehmet Yüzüak, Murat Güneş, Rıfat Çamlıel, Sait Ergenç, Seda Akay, Selahattin Cesur, Selahattin Sarıkaya, Selami Şahin, Suat Aydoğan gibi ünlü isimlerin şarkılarını seslendiren Seda Sayan sürprizlerle dolu bu albümü için "Sevenlerime yeni şarkılar söyleyeceğim bu beni çok heyecanlandırıyor. Onların seveceği güzel şarkılar yapmaya çalıştım. Beğeneceklerini biliyorum" diyor.

Seda Sayan ve İsmail YK düeti
Albümde sözü ve bestesi İsmail YK'ya ait "Ah Aşkım" şarkısını İsmail YK ile seslendiren Seda Sayan "Ben İsmail'in uğruna inanıyorum. Sesimizi de çok yakıştırıyorlar. Sevenlerimiz, bizi bir arada görmek istiyor... İsmail programıma geldiğinde, 'Albüm çıkartıyorum, bana şıkır şıkır bir şarkı lazım' dedim. Tam senlik bir şarkım var' dedi. Şarkıyı getirdiği zaman hepimiz birden coştuk ve beraber seslendirme kararı aldık" dedi.

Halit Ergenç'in babasının şarkısı albümde
Seda Sayan 2012 albümünde yer alan "Çıldırtma Beni" şarkısının bestesi ise Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sultan Süleyman karakterini canlandıran ünlü oyuncu Halit Ergençin, üç yıl önce vefat eden babası Sait Ergenç imzası taşıyor.

Albüm için ünlü fotoğrafçı Nihat Odabaşı'ya poz veren Seda Sayan, önümüzdeki hafta müzik marketlerde yerini alacak albüm için "Sevenlerimle buluşmama çok az kaldı. Ben onlarla sürekli ekranda, konserlerde birlikteyim. Ama şarkılar insanı daha da bir derinden bağlar. İşte benim şarkılarım da öyle. Sevenlerimle kurduğum bağ bu şarkılar ile daha da kuvvetli ve derin olacak" diyor.
  • Ah Aşkım
    Yanacaksın
    Banane
    Git Git Yoluna
    Son Gülen İyi Güler
    Çıldırtma Beni
    Gecenin Üçü
    Günahkar Olmadan
    Dimi Ama
    Öğrenemedim
    İstanbul Sokakları
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

30 Temmuz 2008 / KisukE UraharA Sinema tr
22 Mart 2008 / Gabriella X-Sözlük
18 Mayıs 2016 / perlina Siyaset tr