Arama

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Gösterim: 199.506 Cevap: 220
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #1
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından çeşitli haberleri bu konu altında palaşabilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar

Video: Crysis fiziklerinin gerçek gücü



Crysis'in fizik motorunun nelere kadir olabileceğine bu videoyu seyretmeden karar vermeyin...

crysis2007110803345818lxx9

Crysis:
Fizik motorundaki güç.

FPS oyunu mükemmel grafiklerin yanında iyi bir fizik motoru da sunuyor. Bu sayede oyun dünyası içindeki nesneler gerçekçi biçimde hareket ediyorlar.

Bir YouTube kullanıcısı, içinde 3000 adet üst üste dizilmiş varilden oluşan deneyin sergilendiği bir videoyu yayımladı. Kuleyi itinayla çökertiyor. Bu etkileyici video ile sizi baş başa bırakıyoruz.

CHIP Online Video - Crysis büyülüyor!




S60 platformu geliştirilmeye başlandığından beri konuşulanlar sonunda resmiyete döküldü ve Nokia, Symbian'ı satın aldı.

Dünyanın en popüler akıllı telefon platformu olarak bilinen Symbian'ın hisseleri artık Nokia'nın. Bugün resmi duyurusu yapılan satın alma işlemi hakkında konuşan Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo gelişmeyi "Yazılım stratejimiz için önemli bir kilometre taşı" olarak nitelendirirken yeni nesil tüketicilere yönelik web tabanlı uygulamaların ve yeniliklerin geliştirileceğinin müjdesini de verdi.
"Bu girişimin geniş desteği ile sektörün Symbian platformu etrafında birleştirilecek olması uygulama geliştiricilere yeni olanaklar sağlayacak. Daha verimli, yeniliğe açık ve bütünleştirilmiş yazılım zinciriyle mobil dünyadaki gücümüzü daha da iyi kullanabileceğiz. Nokia bu girişimiyle piyasaya da yeni bir ivme kazandıracaktır." diyen Kallasvuo tüketicilerin beklentilerini karşılayacak ürünler ortaya koyacaklarını ifade etti.
Bilindiği gibi Symbian Limited, akıllı telefonlarda yer alan işletim sistemi Symbian OS için lisans sahibi ve geliştiricisi konumundaydı. Symbian adına konuşan şirketin CEO'su Nigel Clifford ise memnuniyetini dile getirerek konu hakkında şunları söyledi:
"10 yıl önce Symbian olarak yola çıktığımızda 'ileri görüşlü' oynatıcılar geliştirerek gelişmiş açık işletim sistemleri ve yazılım yetenekleriyle mobil dünyaya hizmet vermeye başladık. Bugünkü vizyonumuz dünyanın en yaygın kullanılan yazılım platformu olmak. Bu birliktelikle amacımız doğrultusunda önemli bir adım atıldı."
Symbian OS işletim sistemini içeren mobil cihazların kullanım oranı %60 seviyesinde. Piyasada bugüne kadar 200 milyondan fazla Symbian OS tabanlı telefon satışı gerçekleştirildi. 8 farklı üreticinin 235'in üzerindeki farklı modellerinde yer alan yazılım dünya genelinde 250'den fazla mobil ağa hizmet veriyor. Symbian sistemler için 4 milyon yazılımcı uygulama geliştiriyor.
Son düzenleyen RuffRyders; 27 Haziran 2008 12:07 Sebep: Kırık resim linki güncellendi...
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
Geçtiğimiz yıl otoriteler tarafından yılın oyunu seçilen Bioshock'un, 2K Boston için büyük bir hayal kırıklığı olmaktan son anda döndüğünü biliyor muydunuz?

Sponsorlu Bağlantılar
Bir etkinlikte konuşan 2K Boston Baş Programcısı Chris Kline, geçtiğimiz yıl dünya çapında büyük başarıya ulaşan Bioshock ile ilgili önemli itiraflarda bulundu. Oyunla ilgili en büyük yanılgılarının, yapımı tamamen System Shock 2 üzerine bina edilmesiyle başladığını söyleyen Kline, sonrasında yapay zeka da dahil olmak üzere birçok temel sistemde yenileşmeye gitmek durumunda kaldıklarını anlattı.

İşin Sırrı FPS'de

E3 2006'da yayınlanan demo sürümün bile büyük ilgi görmediğini belirten Kline, esas dönüm noktasının Bioshock'u bir aksiyon oyunu olarak pazarlamaya başladıklarında yaşandığını itiraf etti. "İlginç olan, elimizdekinin aynı oyun olmasına rağmen, onu bir shooter olarak tanıttığımızda insanların daha fazla meraklanmasıydı. Hatta ekibin bile." sözlerini kullanan Chris Kline, buradan hareketle oyun çıkış tarihlerini sürekli ileri atmanın oyuna büyük faydalar sağlayabileceğini de vurguladı.

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
İlk PES 2009 resimleri

16770001kz2ob9

Konami firması "PES 2009'u" resmi olarak duyurdu. Çoğu konsola gelecek olan yapım, Sonbahar aylarında piyasada olması bekleniyor. Oyunda, eskilerine göre bazı yeni değişikliklerde olacak. Resimlere bakılırsa grafik olarak güzel gözüken yapım, önce ki seriler gibi gerçekciliği ve rahat oynayışı sağlar ise, yeniden oyuncuları PES'e döndürmeyi teşvik edebilir.

16770005ro2vp9

16770006qf5ib1

16770008te7an2

16770007gp5kj2

16770013zu2oy0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Doom 4, Microsoft'a özelmi olacak

Doom 4'ün duyurulmasından bu yana oyuncular merakla yeni gelecek haberleri beklemekte. Bugün gelen bir haber ne kadar söylenti niteliğini taşıyor da olsa büyük ilgi çekecektir. E3.net sitesinden yer alan bilgiye göre Doom 4'ün çıkacağı platformlar PC ve Xbox 360 olarak gözüküyor. Resmi bir haber olmadığından bu şimdilik söylenti niteliğini taşımakta. Ancak eğer bu söylenti doğruysa Doom 4, Microsoft'a özel olacak.

doom197b50dc3
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008       Mesaj #5
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Pro Evolution Soccer 2009

Japonlardan fuleli adımlar

Dünyada futbolun spordan çok endüstri haline gelmesi, şüphesiz ki futbolun doğduğu topraklar olarak kabul edilen Avrupa'da başlamıştır. Bu popüler sporun kulüpler düzeyindeki en prestijli turnuvasının UEFA Şampiyonlar Ligi olması da bir tesadüf değildir. Zira bütçeleri yarım milyar dolarlar ile ifade edilen kulüplerin bulunduğu Avrupa kıtası, adeta tüm dünya yıldızlarının tek bir çatı altında toplandığı karma bir lig gibidir. Seyirciler, astronomik fiyatlardaki yıldızları ancak gelir düzeyi çok yüksek olan takımlarda izleyebilir. Bu yüzden de Avrupa, futbolun vitrinidir.

İş oyun dünyasına gelince, Avrupalı firmalardan kendi sporlarına dair şahane bir yapım henüz çıkmadı. Geçmişte yapılan birkaç deneme, Kanada yapımı FIFA ve Japon yapımı PES'in karşısında adeta ezildi. Ne ilginçtir ki EA ve Konami, bizim oyunumuz diye tabir edebileceğimiz futbolu, Avrupalılardan daha başarılı bir şekilde oyun makinelerine taşıyor. Yine ilginçtir ki, futbol oyunları konusunda rekabet Kanadalılar ve Japonlar arasında süregeliyor. Her yıl portföyümüze katılan PES'in 2009 versiyonu için ilk bilgiler su yüzüne çıktı. Konami, Pro Evolution Soccer 2009 (PES 2009) ile yeni nesil konsollara özel olarak hazırlanan FIFA 08'in karşısında bu sezon yaşadığı hezimeti tekrar etmek istemiyor.

Daha gerçekçi

Henüz hakkında çok az bilgi olan PES 2009'da, "Gerçekçilik" anahtar kelime olacak. Japonlar oynanıştaki gerçekçiliği dört başı mamur bir seviyeye getirmeye çabalıyor. Böylelikle son derece başarılı bir oynanış yaratmayı planlıyorlar. Henüz ayrıntıları verilmeyen oynanışa eklenecek yeni kalemlerle yapım, önceki sürümünden birkaç adım ileriye gidecek. Geliştirilen ve yenilenen çalım hareketlerinin yanında, top alışverişiyle ilgili düzenlemelerin de yapılacağı oyunda, online özelliklere de ağırlık verilecek.

PES 2008 ile görsel anlamda çağ atlayan seri, şu an bir kez daha elden geçiyor. Ekran görüntülerine bakıldığında yeni eklenen efektlerin ve modellemelerdeki gelişmenin kolaylıkla fark edildiği yapımda, özellikle shader 3.0 desteği veren ekran kartları için son derece başarılı görseller saklı. Yapımcılar, Pro Evolution Soccer 2009 satışa sunulduğunda, her yanıyla rakiplerinden üstün bir oyun olacağını vurguluyor.
Hatalardan ders almak

Yeni oyunun PC ve yeni nesil konsollar PlayStation 3 ile Xbox360 haricinde, PlayStation 2 ve PSP için de geliştirildiğini açıklayan Konami, eğer bir aksilik olmazsa 2008'in Kasım ayında PES 2009'u satışa sunmayı planlıyor. Yeni oyunlarına çok güvenen yapımcılar, PES 2008'de yaptıkları hatalardan (Komik yapay zeka hataları ve yeni nesil konsollardaki yavaşlama problemi) ders almış. Zira PES 2009 için, ince eleyip sık dokuyan geliştirici ekip, oyunda hataya yer bırakmamaya çabalıyor. Umuyoruz ki önceki versiyonda yaşadığımız problemlerle karşılaşmayız ve yıl sonunda son derece başarılı bir PES deneyimi yaşamak ile mükellef oluruz.

PES 2009 Screenshot


00267393e5286dmn3

00267387e69f10ic5

00267384e79297yp1

00267381e808c1lj7
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
28 Haziran 2008       Mesaj #6
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
diablo3333resmen
Haftalardır süren spekülasyonların ardından Blizzard firması, Diablo III'ün hazırlandığını resmen duyurdu.

Paris'te Worldwide Invitational'da yapılan duyuruyla Diablo oyunu hayranları sevince boğuldu.

Blizzard'ın tasarım bölümü başkan yardımcısı Rob Pardo, eskisine göre yeni oyunda daha geliştirilmiş kontroller, tam zoom yapabilme ve kısayollara ulaşımın kolaylaştırılacağını açıkladı.

Oyuncular yeni oyunda mouse'un tekerleğini ya da tab tuşunu kullanarak yetenekler arasında hızlı geçişler sağlayabilecekler.

Kendisi için özel geliştirilmiş bir 3D motoru üstünde çalışacak olan oyunda, aralarında iki tanesi yeni olan beş karakter sınıfı arasından seçim yapılacak.

Neyse ki bu sefer "Amazonlar kadın, barbarlar erkek olmalı" diye bir zorunluluk yok.

Oyun hem tek oyuncuyla, hem de Battle.net üstünden çok oyunculu olarak oynanabilecek.

Yine bol bol canavar kesme ve eşya yağmalama üzerine kurulu olan oyunda, Deckard Cain gibi eski tanışları ve karakterlerimizin memleketi Tristram'ı da tekrardan göreceğiz.

diablo31rk2th
diablo32dx6th
diablo33sk9thdiablo34lu9thdiablo35up2thdiablo36nx5thdiablo37nw7thdiablo38pv3thdiablo39py1thdiablo310id0thdiablo311gh1thdiablo312vx2thdiablo313sm0thdiablo314cu4thdiablo315rl4thdiablo316df5thdiablo317kr0thdiablo318zh6thdiablo319ff6thdiablo320ju0th
ESGA - avatarı
ESGA
Ziyaretçi
28 Haziran 2008       Mesaj #7
ESGA - avatarı
Ziyaretçi
Diablo 2'deki samimiyet pek kalmamış bence. Ayrıca sacred'e benzemiş. Çok yol almaları lazım. Hiç sanmıyorum 3-4 yıla kadar çıkacağını...
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
28 Haziran 2008       Mesaj #8
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
2009 ilk çeyreğinde çıkacakmış Msn Happy
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
28 Haziran 2008       Mesaj #9
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
Mercenaries 2: World in Flames

mercs201a1ov1

İlkiyle oldukça beğeni toplayan Mercenaries, 2. siyle geliyor. Türkçeye çevirdiğimizde “Paralı Askerler 2″ olarak anabileceğimiz oyunun yapımcılığını Pandemic Studios’un, dağıtımcılığını ise Electronic Arts’ın üstleniyor.

mercenaries2worldinflamgn9

PC, PS2, PS3 ve Xbox 360 platformlarında hazırlanmakta olan oyunun 2009′un başlarında çıkacağı ifade ediliyor. Oyun tarzı olarak Strangehold, Tomb Raider ve Just Cause’yi örnek gösterebiliriz. Yepyeni silahlar ve tank, helikopter gibi araçların da yer alacağı oyun Küba’da geçiyor. Oyunun grafik kalitesi ve oynanış yönünden de iddalı olduğu belirtiliyor. Zaten Electronic Arts’ın elini atıp da başarılı olmayan pek az oyun vardır ki, bu oyun ilkinin devamı olacağından böyle bir başarısızlık şansı bile bulunmuyor diyebiliriz.

mercenaries2worldinflamew4
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
29 Haziran 2008       Mesaj #10
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
Command & Conquer: Red Alert 3

44907648em7

EA Games'in uzun bir aradan sonra duyurduğu C&C: Red Alert 3 oyunu için beş yeni ekran görüntüsü yayınlandı. Ekran görüntülerine baktığımız zaman bazı yenilikler dikkatimizi çekiyor. Denize kurulabilen binalar, deniz savaşları ve hem deniz hem de karada gidebilen araçlar çok etkileyici ve fantastik görünüyor. Önceden denize sadece iskele kurabiliyor ve deniz üzerinde sadece gemi ile gidebiliyorduk. Red Alert 3 ile birlikte tankları denizde hareket ettirmek güzel olacağa benziyor. Dileriz oyun daha fazla yenilik ve heyecanla birlikte gelir. Oyun ile ilgili detayları -özellikle videoları- merakla bekliyoruz. PC, PS3 ve Xbox360 platformları için hazırlanan oyunun çıkış tarihi ise henüz belli değil.

14105261iw4

78070376ez4

89481053eb2

12946705eg2


Benzer Konular

7 Ekim 2016 / Efulim Telefon
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar