Arama

Mutfağınız için Bakım Önerileri

Güncelleme: 23 Ekim 2008 Gösterim: 20.138 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mutfağınız İçin Bakım Önerileri- Mutfak Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar

evde0028


Ahşap yüzeyler direkt güneş ışığından korunmalıdır.
Kapakların hareketini sağlayan menteşeler yalnızca kapak yükünü taşımak üzere dizayn edildiğinden, kapaklara ek yük gelmesi menteşelerde sarkma ve işlevsel problemler yaratabilir, bu sebeple kapaklara aşağı yönlü kuvvet uygulanmamalıdır.

Boya, parke cilası, vernik gibi solvent malzemeler, mutfak mobilyasının kulp gibi ****l aksamlarına zarar verebilir.Bu nedenle bu tür malzemelerin kullanılacağı çalışmalar mutfak mobilyası montajından önce tamamlanmalıdır.

Çekmece ve dolap içlerine durulanmamış, ıslak tabak ya da herhangi malzeme koymayınız.

Çekmeceleri ve üstdolapları taşacak şekilde doldurmayınız, çekmecelerin max. Taşıma yükü 30 kg., üstdolapların ise 80 kg.dır.

Ahşap çatal-kaşık ve aksesuar gözlerini su ve buhardan koruyunuz.

Kapağa monte çöp kutularının kullanımında kapağınızın sarkmasına engel olmak için çöpleri bastırarak sıkıştırmayınız

Buhar nedeni ile mobilyaya zarar vermemek için bulaşık makinenizi tamamen soğumadan kapağını açmayınız.

Ahşap yüzeylerde leke kalmaması ve kabarmaların oluşmaması için su ile temas etmiş yüzeylerin hemen kurulanmasına dikkat ediniz.

Mutfak mobilyalarının buhar ve dumandan etkilenmemesi için yemek pişirme sürecinde aspiratör veya davlumbazınızı mutlaka çalışır konumda tutunuz.

Temizleme ve bakım önerileri

Ahşap yüzeyler

evde0028a


Temizleme aracı:
Pamuk esaslı nemli bez.
Temizlik malzemesi: Hiçbir temizlik malzemesi kullanılmamalıdır.
Temizleme şekli: Nemli bez ile yüzey üzerine ovalama yapılmadan silinmeli daha sonra tüm yüzeyler kuru bir bez ile kurulanmalıdır.
Dikkat: Yüzeye zarar verebilecek çelik yünlü parçalar, aşınıdırıcı krem içeren ürünler, toz deterjanlar kullanılmamalıdır.

evde0028b

Çelik yüzeyler
Temizleme aracı: Pamuk esaslı nemli bez.
Temizlik malzemesi: Sabunlu veya duru su ile çizici ve çözücü etkisi olmayan sıvı temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.
Temizleme şekli: Nemli bez ile yüzey üzerine ovalama yapılmadan silinmeli daha sonra tüm yüzeyler kuru bir bez ile kurulanmalıdır.
Dikkat: Yüzeye zarar verebilecek çelik yünlü parçalar, aşınıdırıcı krem içeren ürünler, toz deterjanlar kullanılmamalıdır.

Tezgahlar
evde0028c


Temizleme aracı:
Pamuk esaslı nemli bez.
Temizlik malzemesi: Sabunlu veya duru su ile çizici ve çözücü etkisi olmayan sıvı temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.
Temizleme şekli: Nemli bez ile yüzey üzerine ovalama yapılmadan silinmeli daha sonra tüm yüzeyler kuru bir bez ile kurulanmalıdır.
Dikkat: Tezgah yüzeyleri kesme yüzeyi olarak kullanılmamalıdır. Mermer ve Granit tezgahların üzerinde leke oluşmaması için sitrik asit ihtiva eden yiyecekler bırakılmamalıdır. Tabanı sıcak bir halde iken ocaktan alınan tencere, çaydanlık türü gereçler tezgah üzerine direkt konmamalı, mutlaka soğuması beklenmelidir.

Mutfağınızın bakımı...
evde0028d

Mutfağınız ister kaplama ister gerçek ahşap malzemeden olsun, keskin sıvı temizleyici ve köpüklü temizlik deterjanları gibi malzemeler kesinlikle kullanmamanız gereken temizleme malzemeleridir.

Aynı şekilde parlatıcı, balmumu ve solvent içeren maddeler de mutfak sistemlerinin yüzeyleri için uygun değildir, bu malzemelerin yarardan çok zararları vardır. Lütfen buharlı temizleyici malzeme de kullanmayın.

Koruma folyoları
evde0028e

Koruma folyoları nakliye esnasında parçaların hasar görme tehlikesini azaltır ve böylece yüksek kaliteli mobilya yüzeylerinin düzgün şekilde korunmasını sağlar. Yüzeyler üzerindeki folyolar çıkarıldıktan sonra yapışkan artıkları kaldığında bu artıklar, alkollü çözeltiye batırılmış yumuşak bir bez ile kolayca temizlenebilir.

Yapışkan artıklarını temizlemek için kesinlikle keskin kimyasal madde kullanmayın. Dikkat edilmesi gereken temel noktalar: Yüzeyleri çok ıslak silmeyin. Pişirme işlemi öncesinde ve sonrasında oluşan buhar nedeniyle yüzeylerin sürekli nemli kalmasını önleyin. Bu nedenle bütün yüzeyleri kuru tutun.

Dolapların temizlenmesi
evde0028f

Dolaplar, raflar ve çekmecelerin/büyük çekmecelerin temizlenmesi işlemini, ev temizliğinde kullanılan sıvı temizleme malzemesi/ cam temizleme malzemesine hafifçe batırılmış bir bez ile gerçekleştirin. Mutfak möblelerinin temizlenmesinden sonra yüzeyleri daima yumuşak bir bez ile kurulayın.

Temizleme işleminde çok ıslak bez kullandığınızda yarıklar içine su girebilir ve bu su mobilyaların şişmesine sebep olur. Pişirme esnasında oluşan buhar ve kokuların mutfak sistemleri içinden temzlenmesi için dolapları düzenli aralıklar ile açıp mutfağı yoğun bir şekilde havalandırmanızı tavsiye ederiz.

Sapların doğru temizlenmesi Mutfak sistemlerinizin sapları, bazı temizleyiciler içinde bulunan solventli, alüminyuma zarar veren maddeler ile sirkeli ve çelik parça içeren temizleme maddeleri ile temizlendiğinde giderilemeyecek lekeler oluşturduğundan bu temizleme maddelerini kullanmaktan kaçının.

Yüzeylerin temizlenmesi için çizen temizleme malzemeleri veya bütün Nitro ve suni reçineli solvent malzemeleri veya benzer malzemeler uygun değildir

Masif veya ahşap kaplamalı ön panel
evde0028g


Ahşap yaşayan, renk ve yapısında doğal farklılıklar olan bir malzemedir. Ahşabın çeşitli suni ışık ve güneş ışınlarına maruz kalması renk değişikliğine sebep olur ve bu çok normaldir. Bu nedenle bu tür değişiklikler şikayet sebebi olarak kabul edilmez. Masif ahşap ön panellerin temizliği kolaydır.

Ahşap yüzeyler, birden fazla kat yüksek kaliteli boya uygulanarak korunmuştur. Temizleme işlemi hafif nemli bir bez ile yapılmalıdır. özenekler içinde bulunabilecek kirlerin temizlenmesi için bez ile silerken ahşabın damarları yönünde silmeye dikkat edin.

Profil, köşe ve kenarlarda ıslaklık kalmaması için bu bölümler bez ile silindikten sonra kurulanacaktır. Yüzeyler üzerindeki kir ve lekeler derhal kurumadan temizlenmelidir.

Burada da çok ıslak bez kullanmaktan kaçının. Ahşap malzemesi ayrıca çok nemli veya çok kuru havaya maruz kalmamalıdır. Aksi takdirde itinalı bir şekilde boyanmasına rağmen ahşap çalışacağından şişer veya büzülür.

Bu nedenle yemek pişirirken mutlaka davlumbazı çalıştırmanız ve/veya yeterli bir havalandırma sağlamanız önemlidir. Pişirme işleminden sonra nemlenmiş olan mobilya parçaları, ileri şişerek hasar görmesini engellemek için mutlaka kurulanmalıdır.

Plastik ön paneller
evde0028h

Plastik kaplamalı ön paneller ev temizliğinde kullanılan temizleme maddeleri ile temizlenebilir. Temizleme işlemi yumuşak bir bez, ılık su ve bir miktar bulaşık deterjanı ile en kolay şekilde yapılır.

İçinde parlatıcı olan temizleme malzemeleri veya sert sünger kullanmayın. Yağ lekeleri, boya veya yapışkan artıkları gibi inatçı lekeler normal plastik temizleyicisi ile çıkarılabilir. Bu malzemeleri ilk kez kullanmadan önce mobilyanın görünmeyen bir yerinde deneme yaparak test etmeniz tavsiye edilir. Solventli temizleme malzemesi veya buharlı temizleyici kullanmayın.

Parlak ön panel
Parlak yüzeylerin kuru olarak temizlenmemesi gerektiğini lütfen dikkate alınız.İz bırakabilen temizleme gereçleri (mikro elyaflı bezler, sürtme süngerleri vs.) yüzey üzerinde yüksek oranda çizik oluşmasına sebep olur ve bu çizikler üretici firmaya ürün hakkında yapılacak şikayet sebebi olarak kabul edilmez.

Güneş ve halojen lamba ışığında görülebilecek olağan, hassas çizikler yüksek parlaklık efektine bağlıdır ve bunlar yüzey hasarı değildir. Bu nedenle toz barındırmayan, nemli cam silme derisi kullanın. Cam silme derisi yüzeye zarar vermeden siler ve arkasından yapılacak kurulama işlemi için de uygundur.

Ön paneller üzerindeki koruyucu folyoları ancak montaj ve ilk temizleme işlemi sona erdikten sonra çıkarmanızı tavsiye ederiz. Folyoyu çıkardıktan sonra bu kılavuzda açıklanan çalışmaları gerçekleştirin.

Nature yüzeylerin bakım bilgileri
evde0028i

Yüzeyleri vakslı ahşap ön panel özelliğine yakın olan ön paneller özel mat bir boya ile işlenmiştir. Bu yüksek derecedeki mat boyanın yüzey yapısı, parlak ve düz boyaya kıyasla daha pürüzlüdür. Bu nedenle bu tür ön panellerin temizleme işleminde şu noktaya dikkat edilecektir: Kahve, çay, hardal, kırmızı şarap (büyük oranda renk maddesi içeren gıda maddeleri) lekeleri yüzey üzerinde kuruduğunda folyonun hafif derecede renk değiştirmesine sebep olurlar.

Bu tür lekeler mümkün olduğunca en kısa zamanda bol su / sabunlu su ile silinmelidir. Lekenin yüzey üzerin de kuruması her halukarda önlenmlidir. Mevcut lekeler çok sıcak su, seyreltilmiş sabunlu su ve fırça ile temizlenecektir. Dikkat, Yanma tehlikesi! Plastik yüzeylerin temizlenmesi için ev temizliğinde kullanılan temizleme maddeleri kullanılablir.

Temizleme maddesi ile silindikten sonra yüzeyler temiz su ile durulanacak ve sonra kurulanacaktır. Çizen temizleme maddesi kullanmayın. Ahşap koruma malzemeleri ve cilalar. İnatçı lekelerde seyreltilmiş alkol veya alkollü temizleme maddeleri (örneğin camsil gibi) de kullanılabilir, bu mazemeleri kullanmadan önce mobilyanın görünmeyen bir yerinde test edin. Alkol birçok boyaya, uzun süre boyalı yüzey üzerinde kaldığında zarar verdiğinden temizleme işleminde sadece bez ile bastırmadan silin.

Çalışma tezgahları
Mutfak sistemlerinde kullanılan bütün çalışma tezgahları, lider Alman üreticilerin ürettiği yüksek kaliteli ürünlerdir. Çalışma tezgahları üzerinde genel olarak kesim yapılmamalıdır, zira bıçak sert malzeme üzerinde dahi iz bırakır. Tencere ve tavaları ocaktan indirip kızgın şekilde çalışma tezgahı üzerine koymaktan da kaçının.

Lütfen tencere ve tavaların altına daima nihale koyun. Yüksek kaliteli boya ile boyanmasına rağmen edinilen tecrübelerde pervazların çalışma tezgahlarına kıyasla daha hassas olduğu görülmüştür. Bu nedenle pervazlar çizilmeye ve duran suya karşı itinalı bir şekilde korunması ve hasar gören bölümlerin düzenli olarak uzman bir boyacı tarafından boyanması gerekmektedir.

Pervaz ve tezgah bağlantı yarıklarının direkt olarak ısı etkisi altında almasından kaçınılmalıdır. Su artıklarını en kısa zamanda kuru bir bez ile silin. Emotion ve Brillant serisi çalışma tezgahları olağanüstü görünümleri ile göz kamaştırırlar. Bu tip çalışma tezgahlarının parlak yüzeyleri üzerinde kullanım izleri daha çok görülebilir ve bu tamamen normaldir. Bu izler malzeme hatası olarak kabul edilmez.

Kaynak: supercelik.com


Benzer Konular

26 Temmuz 2019 / Misafir Sağlıklı Yaşam
14 Haziran 2010 / after Burçlar
19 Mart 2011 / after Burçlar
10 Haziran 2012 / neslihanyare Sağlıklı Yaşam
6 Ekim 2011 / elifuzun437 Taslak Konular