Arama

Adalet meslek yüksek okulu mezunlarının iş imkanları nasıldır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Nisan 2018 Gösterim: 291.858 Cevap: 17
rıfat demir - avatarı
rıfat demir
Ziyaretçi
10 Kasım 2008       Mesaj #1
rıfat demir - avatarı
Ziyaretçi
Adalet meslek yüksek okulu mezunlarının iş imkanları nelerdir bilgi verebilir misiniz?
EN İYİ CEVABI perlina verdi

1-

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Adalet programını bitirenlere “Adalet Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Adalet meslek elemanı mahkemelerde, icra dairelerinde, infaz kurumlarında, vatandaşların başvurularının mahkemelere iletilmesi ve yargıçların aldıkları kararın uygulanması gibi konularda gerekli işlemleri yürütürler.

Sponsorlu Bağlantılar
Çalışma Alanları: Adalet yüksekokulu mezunları mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanmaktadırlar. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere getirilebilirler. Yüksekokul mezunları resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde oldukça kolay iş bulabilmektedirler.

2-

  • -Bu bölümden mezun olanlar Ön Lisans KPSS’ye ön lisans düzeyinde girerek devlete ait farklı kurum ve kuruluşlarda memur olarak atanırlar. Bunun için, KPSS’den atanmak için yeterli atama puanını almalıdırlar.
  • -Bölüm mezunları istekleri dahilinde icra müdürlüğü sınavına girebilirler. Bu sınavda başarılı oldukları takdirde icra müdürü veya icra müdürü yardımcısı olarak görev yapabilirler. Bu görevlerden birine girenin maaşları fazlasıyla dolgun olacaktır. Bu yüzden bu sınavlara rabet fazladır.
  • -Hukuk fakültesine geçiş yapabilmek için bu bölümü bir basamak olarak görenler fazladır. Mezunlar dikey geçiş sınavında yeterli puanı alarak hukuk fakültesine geçebilir böylece ilerde avukat, savcı, hakim vs. olma şansını yakalamış olurlar.
  • -Zabıt katipliği atamalarını takip ederek bavuruda bulunabilir ve bu görevde çalışabilirler.
  • -Boşta kalmış yani atanamamış bölüm mezunları, MEB’deki ihtiyaç dahilinde ücretli öğretmen olarak çalışabilirler; ancak bu görev kalıcı değil geçicidir. Yani sadece başvurulan eğitim-öğretim süresi içinde geçerlidir. Okullar tatil olunca bu görev biter, ertesi sene tekrar bavurulabilir.
  • -Alanlar ve bilgileri dahilinde farklı özel sektör kurum veya kurulularında çalışma olanağına sahip olabilirler.

Son düzenleyen perlina; 16 Mayıs 2017 11:21
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
19 Kasım 2008       Mesaj #2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
sakın bu bölümü tercih etmek gibi bir hata yapmayın. ben istanbul adalet 2000 mezunuyum. Bırakın noter açmayı(kanunen öyle bir hakkımız yok.) noterler bile bizi işe almıyor, çok notere başvurdum. asgari ücretin altında veya bedava öğrenme amaçlı almak istediler. Lise mezunlarını tercih ediyorlar. adliyeye giremiyorsun, dayın yoksa!avukatların yanında takip elemanı olarak çalışabilirsin o da, sigortasız 500 ila 700 milyon arası ücret veriyorlar. ve süründürüyorlar.....hiçbir hakkın yok....
Sponsorlu Bağlantılar
Srtcxx - avatarı
Srtcxx
Ziyaretçi
12 Ağustos 2010       Mesaj #3
Srtcxx - avatarı
Ziyaretçi
3 sene önce istanbul adalet myo'dan mezun olmuş biri olarak şöyle söyleyebilirim 2buçuk senedir kurumsal bir firmada güzel bir maaşla çalışıyorum. ve 3senede 15yerden iş teklifide aldım. Buradan iş bulmak oldukça kolay ancak üniversiteyi okurken ingilizce ve microsoft office programları için kurslara gidin kendinizi geliştirin... okul bitincede hukuk bürosuna girmek yerine şirketlere başvurular yapın. iş bulmak hiç zor değil emin olun..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Aralık 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben 2008 konya selçuk adalet mezunuyum 2009 da adliyeye zabıt katibi olarak atandım 8 yıl sonrada yazı işleri müdürü olma sanşımız çok yüksek çok az bir süre işsiz kaldım ve bir sürü arkadaşım icra müdürü oldu dikey geçişle hukuğa geçtiler adalatten mezun olana iş imkanı çok tavsiye ediyorum tabiki değerlendirebilene
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben adalet meslek yüksek okulu ankarada okuyorum 2. sınıftayım okulumuzu kimsenin kötülemeye hakkı yok. Okulu boş boş okuyanlar hiç bi yerde işe hiç bi zaman giremez tabiki. Okulumuzun avantajları çok mezun olduğun zaman torpile gerek yok kpss sınavına girip adliyelere başvurduğun zaman seni öncelikle almak zorunda. Ayrıca icra müdürlüğü sınavına girip icra müdürü olma gibi bi avantajın var . Hem iş alanları sadece adliyeler değil yargıtay danıştay idare mahkemeleri gibi yerlerdede katiplik yapabilirsin. Kendi noterliğini açamazsın çünkü onun için hukuk fakültesini bitirmen lazım. Ki onlar bile sıraya giriyolar benim hocam vardı avukat 15 yıldır kayıtlı ve hala noterlik sırası gelmedi yani o konuyu unutun. Ayrıca okulumuzda başarılı ve dikey geçiş sınavından da iyi not alanlar hukuk fakültesine geçiş yapıp oradan 1 ve 2. sınıftaki bazı görmediği dersleri alarak 3. sınıftan başlayabiliyo.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2007 mezunuyum asgari ücretle bir avukatın yanında çalışıyorum halkla ilişkiler ve tanıtım gelmişti yazmadım.bu bölümü abarttılar önü açık falan filan arkadaşlar kimseye kulak asmayın .hayaliniz ne ise onun peşinden gidin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya peki bulunduğunuz mesleklerde maaşınız nasıl mesala icra katipliğinde

arkadaş devlete girdinmi bir sekiz saat çalışma hafta sonu tatil maaş özelde 12 saat aldıgının üzerinde olur tahmını 1350 tl maaş artı birde döner sermaye var başka artısıda olabilir bilmiyorumda hastahanede çalısanlar döner den hariç bölüm farkı alıyorlar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Nisan 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adalet okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle ezberiniz kuvvetli olması gerek ve hukuk alanında hiçbir bilgiye sahip değilseniz çok zorlanabilirsiniz o yüzden ezberle aranız yoksa okumayın derim.İş olanakları konusuna değinecek olursak bir çom alanda iş bulabilirsiniz tabiki kendenizi geliştirmeniz şartıyla ben 2011 mezunuyum ve şuan adliyede mübaşirim mesleğimden de çok memnunum okumak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul adalet myo da okuyorum.. öncelikle bölümle ilgili bilgi vermek istiyorum..gösterilen dersler hukuk fakultesınde gosterılen derslerle aynı..hukuk bilgisi açısından iyi sayılacak derecede bilginiz oluyor..genelde bölümden sonra ne mesleği yapılıyor gibi sorular soruluyor.
1) okulda 3 saat daktılografı dersı alıyorsunuz ve kpss ye gırıp 70 puanı gecersenız adlıyelerın actıgı daktılo yanı f klavye sınavında 3 dakıka ıcınde 90 kelıme yazarsanız sözlü mülakat aşamasına geçiyorsunuz..burdada inkilap tarihi genel kültür ve bir kaç hukuksal soru soruyorlar burdada toplamda 70 puanı geçerseniz zabıt katibi oluyorsunuz..
2)icra müdürlüğü..okul bıttıkten sonra acılan ıcra mudurlugu sınavına gırıyorsunuz yazılı bır sınav ve icra-iflas hukuku soruları agırlıklı bır sınav..gectıgınızı farz ederek bununda sozlu mulakatı var ve atlatırsanız artık mudur olmanız ıcın hıc bır engel yok..
3)cezaevi müdürlüğü..kpss ye girip idare memurluğunu kazanırsanız en az 3 en fazla 7 yıl sonunda cezaevınde 2.mudur oluyorsunuz..
4) gardıyan . mübaşir ,danıştay ,yargıtay, adalet bakanlığında kpss şartıyla memur olabiliyorsunuz..
5) bence en önemlisi..dgs sınavına gırıp 80 turkce 80 matematık sorusundan en azından 70 70 net yapıp ıstanbul hukuğa kapağı atıyorsunuz..
umarım biraz olsa bilgi vrmişimdir saygılar..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ekim 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben size katılmıyorum adalet mezunları dikey geçişle hukuka geçiş yapabiliyor icra müdürlüğü sınavına girebiliyor 2 sene önceki kpss sınavında kuzenim adalet mezunuydu 72 puanla gümrük memurluğuna atandı..

Benzer Konular

17 Mayıs 2010 / The Unique Eğitim Bilimleri
4 Haziran 2010 / aysun dağ Soru-Cevap