Arama

Eski çağlarda kullanılan saatler ve günümüz saatleri nasıldır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Mayıs 2014 Gösterim: 39.311 Cevap: 15
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
4 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Eski çağlarda kullanılan saatler ve günümüz saatleri nasıldır?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
seıko ilk hangi tarihte üretildi
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Saatin tarihi
saat 08Saatlere anlamlar yükleyip modern hayatın bizi nasıl kıskıvrak yakaladığından filan şikâyet etmeye hakkımız yok, dünyadaki ilk günlerinden beri insanlar bir şekilde zamanı ölçmeye çalışmışlar. Yani aynen saçlarımız gibi saate olan merakımız da atalarımızdan miras kalmış. Güneşin gökyüzündeki hareketlerine bakmışlar, gölgeleri izlemişler, üzerinde işaretler olan ve yandıkça işaretleri silinen mumlar denemişler, yağı bittikçe zamanın geçtiğini anlatan gaz lambaları ve kum saatleri yapmışlar. Uzak Doğu’da, yakılan tütsünün ne kadarının bittiğine bakılırmış.
Sponsorlu Bağlantılar
Su saatleri, hava bulutlu olduğunda çalışmam diye tutturmadığından daha tutarlı ölçümler yapılmasını sağlamış. İlk su saati, milattan önce 1500’de gömülen firavun 1. Amenhotep’in mezarında bulunmuş. Antik Yunanistan’da da milattan önce 325’ten beri su saatleri yapılırmış. Yunanlar, su saatine “su hırsızı” dermiş. Taştan yapılan su saatlerinin içine işaretler kazınırmış ya sürekli aynı hızda damlayan suyun içlerine dolmasıyla ya da içlerindeki suyun boşalmasıyla zamanı bildirirlermiş.
Başka bir su saati de su dolu bir küvetin içine altı delinmiş metal bir kova konarak çalışıyormuş. Minik delikten su almaya başlayan kova, batmaya başlıyor ve belirli bir zaman sonra tamamen batıyormuş. Su saatleri, önceden sadece geceleri kullanılırmış ama güneş saatlerinden daha güvenilir oldukları anlaşıldıktan sonra gündüzleri de kullanılır olmuş. Tabii bunu düşünenler yanılıyormuş, bunun anlaşılması uzun sürmemiş.
Suyun akışını belli bir tempoda tutmak, o zamanın teknolojisiyle çok zor olduğundan, suyun miktarına göre zaman belirleyen mekanizmalardan kısa sürede vazgeçilmiş ve daha tutarlı sistemler aranmaya başlanmış. Modern teknolojinin artık devreye girmesi gerekiyormuş. Bir süre modern su saatleri de yapılmaya çalışılmış ama geleceğin mekanik saatlerde olduğu sonunda anlaşılmış.
Quartz kristalli saatler, hâlâ popüler ve ucuzdur. Fiyatlarına göre başarılıdırlar ve arada bir biraz geç kalsalar da herkesin koluna takabileceği saatlerdir. Üstelik atalarına göre epey gelişmişlerdir. Örneğin, ilk mekanik saatlerde bırakın saniyeyi, dakika bile yoktu. 12 saatte bir başa alınmaları ve kurulmaları gerekiyordu. Saatlerin taşınmasının sebebi zamanı göstermeleri değil, şık kabul edilmeleriydi ve ilk mekanik saatler, saati pek de doğru düzgün gösteremiyordu. Duvar ve masa saatlerinde başarı sağlanmıştı ama o devasa mekaniği taşınabilir hale getirmek için güvenilirlikten feragat ediliyordu. Saatin gelişimini, 1500’lerden başlayıp önemli tarihleri sayarak kısaca özetleyebiliriz. Kaç dakikada okuduğunuzu kolunuzdaki saate bakarak ölçebilir sonra da ironiyi kavrayıp keyiflenebilirsiniz.
saat 011524’te Alman kilit ustası Peter Henlien, tarihte bilinen ilk kurmalı saati üretti. O zamana kadar mekanizmaları çalıştırmak için sürekli yer değiştirilen ağırlıklar vardı. Kurmalı saatler, yayları gevşedikçe zamanı göstermemeye başlıyordu ama onların sayesinde taşınabilir saatler üretilmeye başlandı.
1550’lerde piyasada Almanya ve Fransa üretimi saatler dolaşmaya başlamıştı. 1575’te İsveç ve İngiliz üreticiler ortaya çıktı. Saat, zamanı gösteren bir araç değil, yeni ortaya çıkmış bir modaydı henüz. Çelikten yapılan iç mekanizmalar, bu yıllardan sonra pirince dönüşmeye başladı. Yine de saat denince, istediği zaman duran, istediği gibi hata yapma hakkını kendinde gören zımbırtılar akla geliyordu. Buna rağmen eski sistemlere dönülmüyordu, parası olan herkes bir saat alıyor, saati olmayan komşular ayıplanıyordu. Yine de saati bir arzu nesnesi haline getiren bu teknolojik gelişmeler değil, 1600-1675 arasındaki şekilsel yeniliklerdi. Dedik ya saat hâlâ bir aksesuar olarak görülüyordu.
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Eski çağlarda kullanılan saatler ve günümüz saatleri nasıldır?
Seiko Arctura,
En İleri Saat Teknolojisi Şekil Buluyor.
Arctura koleksiyonu ilk kez görücüye çıktığı 1997 yılından bu yana, radikal tasarımları ile güçlü bir etki yarattı. Arctura, maceracı, zarif, cesurdu ve yüksek teknolojiye sahipti.
Bugün, Arctura yeniden doğdu. Kalıtımındaki cüretkar tasarımların ışığında, yeni Arctura, Kinetik makinaların gücüne şahitlik eden aerodinamik profile sahip. Yeni Arctura koleksiyonu, zarif çizgilerle, kavislerin ve yuvarlakların vurgulanması ile “yay” şeklinin güzelliğini ve mükemmelliğine saygı duruşu niteliği taşıyor.
The Kinetic Chronograph Calibre 7L22 Arctura Kinetic Chronograph, genişletilmiş saat alt kadranı ve kasaya gömülmüş butonlar, Arcturanın zarif imajını oluşturuyor. Yeni Arctura Kinetic Chronograph, karada, denizde veya havada nerede ihtiyaç duyarsanız duyun hassas süre ölçümü için mükemmel bir enstrüman. Ayda 15 saniye sapma hassasiyeti ve saatin ömrü boyunca mükemmel bir performans sağlayan sarjedilebilir piller sayesinde, Kinetic Chronograph, dünyanın en sofistike ancak kullanışlı saati. Yeni Arctura’da, günün saatini gösteren kadran rahat okunabilmesi için büyütülmüş ve heykelsi kroograf butonları, kasanın kontürlerini takip etmesi, saatin aerodinamik görüntüsünü güçlendiriyor.
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Kasım 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eski çağlarda kullanılan saatler ve günümüz saatleri
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
seıko ilk hangi tarihte üretildi
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

seıko ilk hangi tarihte üretildi


Seiko
1881 yılında "Kintaro Hattori" tarafından Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Ginza
bölgesinde bir mücevher ve takı dükkânı açması ile bugünkü Seiko firmasının temelleri atılmış oldu. On bir yıl sonra Seikosha (精工舎, Seikōsha?) adı altında saat üretmeye başladı. Seiko kelimesi Japonca dakika, başarı, mükemmel anlamına gelir. Seiko adı altında üretilen ilk saatleri 1924 yılında piyasaya sürüldü.
1969 yılında Seiko "Astron" isimli, dünyanın ilk kuvars saati ürünü tanıtıldı; Bu saat orta-sınıf bir otomobil değerine satıldı. Seiko daha sonra ilk kuvars kronograf'ını tanıttı. 1985'te Orient ve Seiko birleştiler.
Seiko Group, Seiko Corporation (SEIKO), Seiko Instruments Inc. (SII) ve Seiko Epson Corporation (EPSON) olarak üçe bölündü.
Seiko'nun bilinen en iyi ürünü kol saatleridir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
omega saati ilk hangi tarihte üretildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eskiden kullanılan saat adları nelerdir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eski su saati resimleri yok mu yaa
m'saf'r - avatarı
m'saf'r
Ziyaretçi
8 Ocak 2011       Mesaj #10
m'saf'r - avatarı
Ziyaretçi
arkada;lar saatlrlelerle 'lg'l' b'lg' ver'rm's'n'z

Benzer Konular

4 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
23 Haziran 2008 / _PaPiLLoN_ Taslak Konular
18 Ocak 2016 / Misafir Cevaplanmış
7 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap