Arama

İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır?

Güncelleme: 6 Mayıs 2016 Gösterim: 26.655 Cevap: 1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
18 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
İnsan ne yaparken kalp atışları hızlanır?
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2016 03:02
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
6 Mayıs 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kalbin Hızlı Atması Sebepleri
Bazen nabız yükselmesinin nedeni çok basittir:
Sponsorlu Bağlantılar
  • Fazla kafein almışsınızdır ya da
  • Vücudunuzun tepki gösterdiği bir şeyler yemişsinizdir.
Fakat bu durum sık sık oluyorsa vücudunuzda bir problem olabilir ve doktor kontrolü gerektirebilir.

Aşırı Egzersiz

Egzersiz doğal olarak nabzınızı hızlandırır. Bu tamamen normaldir ve aslında güzel bir durum olarak değerlendirilmelidir. Etkin bir şekilde spor yapmakta olduğunuzu bilmek için nabzınızın yükseldiğini görmelisiniz. Fakat nabız spordan sonra normal seyrine inmiyorsa doktora görünmelisiniz.

İlaç Yan Etkileri
Yüksek nabzın en yaygın görülen nedenlerinden biri ilaçlardan kaynaklanan yan etkilerdir. Burun açıcı spreylerin de dahil olduğu bazı ilaçlar sakince oturup hiçbir şey yapmasanız bile nabzınızın hızlanmasına yol açabilir. Astım ilaçları da bu durumun suçlusu olabilir. Nabız, genelde ilacın vücuttan atılımı gerçekleşince düzelir.

Kafein

Kafein, kalp atışınızı hızlandırabilecek bir uyarıcıdır. Araştırmalar kafein düşüncesinin bile nabzı hızlandırdığını göstermektedir. Eğer aşırı kafein alıyor ve kalbinizin hızlı atmasından rahatsız oluyorsanız vücudunuzdan kafeini attığınızda bu etki yok olacaktır.

DEVAMI Nabız Nedir?

Taşikardi Nedenleri
  • Taşikardi,herhangi bir rahatsızlık ya da nedene bağlı olarak görülebildiği gibi, doğrudan yalnızca kalple ilgili olarak da meydana gelebilir.
  • Vücudun kan ve oksijen ihtiyacının çoğaldığı egzersiz durumunda kalp normal olarak hızlanır ve fizyolojik bir taşikardi oluşur.
  • Vücudun, kan ve oksijen ihtiyacını arttıran korku, kansızlık, ateş troid bezinin fazla çalışması gibi sorunlar sebebiyle de fizyolojik taşikardi oluşabilir. Çünkü bu durumlarda kalple ilgili bir rahatsızlık bulunmamaktadır.
  • Bunların dışında doğrudan kalple ilişkili olarak meydana gelen taşikardiler vardır ve bunlar kalple ilgili hastalıklardır.
  • Taşikardi 30 saniyeden fazla sürerse, kendiliğinden düzelse bile sürekli taşikardi olarak adlandırılır. Bu süreden daha az sürüyorsa ve arada normale dönüyorsa süreksiz taşikardi sözkonusudur.
  • Doğrudan kalple ilişkili olan taşikardiler arada bir nöbetler biçiminde meydana gelir. Birkaç saniye sürebileceği gibi, saatlerce ya da günlerce de sürebilirler. Bu taşikardilerin kalbin kulakçıklarından ya da karıncıklarından oluşmalarına bağlı olarak değişik tipleri vardır. En riskli olanı karıncıktan kaynaklanan bir tipi olan ventüküler taşikardidir ve hemen müdahale edilmezse hasta yaşamını yitirebilir.
DEVAMI Taşikardi (Kalp Çarpıntısı)
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

6 Kasım 2014 / Misafir Tıp Bilimleri
16 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri
5 Haziran 2009 / UnknowN Rüya Tabirleri