Arama

Yaşadığımız çevrede farklı meslekler nedir? Bu meslekler ne üretirler?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Aralık 2012 Gösterim: 54.255 Cevap: 28
ZİYYARETÇİ - avatarı
ZİYYARETÇİ
Ziyaretçi
19 Ocak 2009       Mesaj #1
ZİYYARETÇİ - avatarı
Ziyaretçi
YAŞADIĞIMIZ ÇEVREDE FARKLI MESLEKLERİ VE BU MESLEKLERİN NE ÜRETTİKLERİNİ BULURMUSUNUZ
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Gençlerin tercihi farklı meslekler

Sponsorlu Bağlantılar

Çizgi hakemliği, endüstriyel tırmanış, marka elçiliği gibi birbirinden ilginç alanlar son yıllarda Türkiye’de kendine bir çıkış noktası bulmayı başardı. Birçoğumuzun henüz adını bile duymadığı bu meslekler, yüksek ücretleri ve esnek çalışma saatleriyle, yarattığı istihdamı artırıyor.
Gelişen teknoloji ve yaşam tarzlarındaki değişim pek çok şeyi etkilediği gibi seçtiğimiz meslekleri de farklılaştırıyor. Çok değil, 5 yıl önce biri size mesleğinin köpek gezdiriciliği olduğunu ya da jonglörlük yaparak hayatını kazandığını söylese şaşırır, belki de gülüp geçerdiniz. Fakat özellikle Amerika ve Avrupa’da popüler olmuş ama birçoğumuzun henüz ismini bile yeni duyduğu çizgi hakemliği, endüst-riyel tırmanış, marka elçiliği gibi birbirinden ilginç alanlar son yıllarda Türkiye’de de kendine bir çıkış noktası bulmayı başardı.

Okudukları bölümlerden memnun olmayan üniversite mezunlarının ya da ek gelir sağlamak isteyen öğrencilerin tercih ettiği bu meslekleri -aldığımız görüşlerden de yola çıkarak- önümüzdeki yıllarda daha sık duyacağımızı söyleyebiliriz.
Meslek sahibi olmanın ve yüksek ücretlerle çalışmanın sadece iyi bir üniversitede avukatlık, doktorluk ya da mühendislik okumaktan geçmediğini gösteren bu meslekleri cazip kılan yönlerden biri de getirdiği gelir.

Köpek gezdiricileri saatte en az 30 YTL kazanırken çizgi hakeminin haftalık ücreti en az 500 YTL. Esnek çalışma saatleri de, bu meslekleri tercih edilir kılan nedenlerden biri.

Bitkilerin de doktorları var
Cem Botanik Periyodik Bakım Departmanı Yöneticisi Mehmet Zeki Boztepe, bitki doktoru: “Peyzaj düzenlemeleri, bahçe bakımları, bitki hastalık ve zararlıların teşhisi ve tedavisinde görev aldım. Şu an 35 kişilik kadrodan oluşan 8 bakım ekibinin kontrollerini yapıyorum. Özellikle bahar şenlikleri kapsamında büyük alışveriş merkezleri için peyzaj düzenlemeleri yapıyoruz ve fuar stand çalışmalarını yürütüyoruz. Ben daha önce pastacılık yapıyordum, doğaya olan tutkum ve çevreye verdiğim değer beni bu mesleğe yöneltti. Bu işte ücretler 2 bin 500 YTL’ ye kadar çıkıyor.”

O, endüstri mühendisi
Onurcan Birgin, köpek eğitmeni: “Endüstri mühendisliğinden mezun olup çalışmaya başladıktan sonra şimdi yaptığım işin daha zevkli ve maddi kazancının da aynı olduğunu gördüm. Ek iş olarak yapmaya başladım. Şimdi ise kendi mesleğimi yapmıyorum artık, köpek eğitimiyle ve gezdirmeyle ilgileniyorum. Hafta içi, günde 4 saat çalışıyorum ve ayda yaklaşık 1000 YTL kazanıyorum. Yanı sıra eğitimlerim var; bu da ayda yaklaşık 1500 YTL getiriyor. Bu işe başlarken ailem, arkadaşlarım ‘mühendisliği bırakıp köpek mi gezdireceksin’ diye yaklaştı ama bir süre sonra gördüler ki, ben sevdiğim bir işi yapıyorum ve daha mutluyum.”

12 kilo taşıyorlar
Serkan Alkan, Pixman (marka elçisi): “Asıl işim animatörlük, son 6 aydır Pixman Türkiye şirketine bağlı olarak marka elçiliği yapıyorum. Sırtımızda özel tasarım multimedya çanta ve yine özel alaşımdan yapılmış LCD ekranlarla her türlü reklamı ve mesajı sokaklarda ve etkinliklerde tüketicilerle buluşturuyoruz. Şimdilik sadece erkekler marka elçiliği yapabiliyor, çünkü sırtımızda taşıdığımız çanta ve başımızın üzerindeki ekranın ağırlığı toplam 12 kilo civarında. Marka elçiliği yapacak kişilerin görünüşü, uzun boylu olması ve insanlarla iletişimi önem taşıyor. Günde 4 saat çalışıyoruz, ama bu çalışma saatini ara vererek gün içine bölüyoruz. Bu işten kazanabileceğiniz para günlük 50 ila 80 YTL arasında değişiyor.”

Çizgiden top mu çıktı, o devrede
Deniz Yusuf Özben, tenis çizgi hakemi: “Teniste 7 tane çizginin başında bir hakem vardır; topların içeride mi yoksa dışarıda mı olduğunu kuledeki hakeme el işareti yaparak belirtiyoruz. Asıl işim matematik öğretmenliği; tatillerde ve boş zamanlarımda çizgi hakemliği yapıyorum. Tenis turnuvalarında çalışıyorum. Turnuvalarda haftada 500 YTL para kazanıyorum, bu minimum kazanılan para aslında, turnuvanın büyüklüğüne göre fiyatlarda artıyor. Çizgi hakemliği çok popüler olabilecek bir meslek. Türkiye Tenis Federasyonu’nun açtığı çizgi kursları var. Çalışan kişilerin de kolaylıkla yapabileceği bir iş, çünkü turnuvalar en fazla bir hafta sürüyor. Bu işe çok da talep var. Türkiye’de yeni mesleklerin yaygınlaşması yeni iş alanları anlamına geliyor.”


Turizmde çalışıyordu
İzabel Veziroğlu , evinde köpek bakıyor ve gezdiriyor: “Turizm sektöründe çalışıyordum aslında ama işimi bırakmıştım. O dönem köpeğimi kaybettim; çok acı çektim ve bu arada böyle bir sektörün varlığından haberim oldu. Bir, iki ufak işle başladım. Şu anda tamamen bu işi yapıyorum; köpeklere evimde -pansiyon olarak- bakıyorum, onları gezdiriyorum. Köpek gezdirmenin saati 30 YTL. Bir günlük pansiyonun bedeli de aynı. Bu işi yaparak hem hayvan sevgisini tatmin ediyorsunuz hem de rutin 9 ila 6 saatleri arasında çalışma gibi bir zorunluluğunuz olmuyor. Hayvan sevgisi olanlar, bence bu mesleği yapabilir.”


Onların işi yükseklerde
Güneş Ergüden, endüstriyel iple tırmanış şirketi Yüksek İşler’in kurucusu: “Yüksek noktalara erişerek montaj, asım, temizlik, boya gibi işler yapıyoruz. Ben Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunuyum. Yüksek İşler şirketi, özgür yaşam tarzlarımızı sevdiğimiz bir işi yaparak devam ettirme arzumuzdan doğdu. Ortağım Bora Gürbüz’le dağcılık tutkumuzu yetkin tırmanıcı arkadaşlarımızı da oluşumumuza katarak ticari bir şekle dönüştürdük. Bu işi tırmanış ve mağaracılık disiplinlerinden gelenler yapabiliyor daha çok. Kimi iş yarım gün, kimisi de haftalarca sürebiliyor. Bu işten tırmanacak, hayatı sürdürebilecek ve seyahat edebilecek gibi imkânları sunacak bir ücret kazanıyoruz.” ....:Yuksek Isler:....

Pandomime ilgi artıyor
Ümit Çırak, pandomim eğitmeni: “Son üç yıldır açılışlar ve ürün tanıtımları için pandomimci isteniyor, yani son yıllarda oldukça ilgi duyulan meslekler arasında yer alıyor. Bu işte elinizdeki malzemeniz bedeniniz. Bir açılışta, bir galada yaptığınız gösteriden aldığınız para ortalama 1000 ila 1500 YTL arasında değişiyor. Pandomim işin içine girdiğinizde çok sosyalleşebileceğiniz bir meslek.” WoLtaj Crp. 2008


İşleri asansörle inip çıkmak
Canan Avar, City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi İK Müdürü: “Türkiye’de asansör görevlisi olan tek alışveriş merkezi City’s Nişantaşı. Şu an dört tane asansör görevlisi var, tam zamanlı çalışıyorlar. Görevleri müşterileri istedikleri katlara çıkarmak ve mağazalar konusunda bilgi vermek. ”


5 dakikası 400 YTL
Gökhan Nasif, jonglör ve eğitmen: “Jong-lörlükle üniversitede okurken ‘Bilkent Jonglörler Topluluğu’yla tanıştım. İyi bir gösterinin süresi 5-10 dakika arasında değişir. Kazandığınız para ise ortalama 400 YTL. Fiyat, sunduğunuz gösterinin içeriğine göre değişiyor. Bu işe daha çok üniversite öğrencileri ilgi duyuyor ve ilginin arttığını düşünüyorum.”

‘İşsizliğe çözüm olacak’
Elif Erez, Cem Botanik Kalite ve Çevre Sorumlusu: “Bahçe peyzaj düzenlemesi, bahçe alt yapı çalışması (sulama-aydınlatma-drenaj-deck vs.), periyodik bahçe bakımları, bitki hastanesi, bitki oteli, bitki kiralama, saksı, bitki ve bahçe ekipman satışları, biyolojik gölet uygulamaları gibi pek çok alanda hizmet veriyoruz.
Ancak uygulama ve bakım ekiplerimiz bitkiyi seven, bu işi gönülden yapan ve şirket içi teknik eğitimlerle yetiştirilen kişilerden seçiliyor. Yeni mesleklerin var olması Türkiye’de işsizliğe çözüm olacak diye düşünüyorum. Bizim bahçıvanlık okulu açmak ve insanları buna teşvik etme gibi bir projemiz var.”
Cem Botanik

Başka meslekleri de var
R. Mehveş İpek, StarDogs Positive Training Türkiye Direktörü: “2006’dan beri Atina’daki StarDogs Eğitimciler Akademisi’nden sertifika vererek profesyonel köpek eğitmeni yetiştiriyoruz. Katılımcılarımızın hepsi eğitim düzeyleri yüksek, yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen, çoğu başka profesyonel meslekleri de olan kişiler.
Günlük bakım dediğimiz köpek gezdirme veya arkadaşlarımızın köpekleri evlerinde misafir ettiği ev-pansiyon hizmeti de veriyoruz. Eğitim, pansiyon, gezdirme talepleri geldiği zaman, ekipteki arkadaşlardan zamanı, programı ve hizmetin istendiği mekâna yakınlığı göz önüne alınarak uygun olan kişiyi seçip yönlendiriyoruz.”
StarDogs Positive Training - Pozitif Köpek Eğitimi - Positive Dog Training


Farklı imkânlar sunuyor
Engin Akıncı, Pixman Türkiye Genel Müdürü: “Kentli gezgin olarak bilinen Pixman, markaların hedef kitleleri ve müşterileriyle yüz yüze etkileşime girmesine olanak sağlayan, son derece etkili reklam mecrası. Gelişen ve değişen teknoloji insanlara farklı iş imkânları da sunmaya başladı. Bu tip mesleklerin, gençlere daha önce ülkemizde pek fazla rastlanmayan yarı zamanlı, proje bazlı veya periyodik olarak çalışabilecekleri farklı imkânlar sunması son derece güzel bir gelişme.”



kaynak
Milliyet

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Gençlerin tercihi farklı meslekler

Sponsorlu Bağlantılar

Yaşadığımız çevrede farklı meslekler nedir? Bu meslekler ne üretirler?Çizgi hakemliği, endüstriyel tırmanış, marka elçiliği gibi birbirinden ilginç alanlar son yıllarda Türkiye’de kendine bir çıkış noktası bulmayı başardı. Birçoğumuzun henüz adını bile duymadığı bu meslekler, yüksek ücretleri ve esnek çalışma saatleriyle, yarattığı istihdamı artırıyor.
Gelişen teknoloji ve yaşam tarzlarındaki değişim pek çok şeyi etkilediği gibi seçtiğimiz meslekleri de farklılaştırıyor. Çok değil, 5 yıl önce biri size mesleğinin köpek gezdiriciliği olduğunu ya da jonglörlük yaparak hayatını kazandığını söylese şaşırır, belki de gülüp geçerdiniz. Fakat özellikle Amerika ve Avrupa’da popüler olmuş ama birçoğumuzun henüz ismini bile yeni duyduğu çizgi hakemliği, endüst-riyel tırmanış, marka elçiliği gibi birbirinden ilginç alanlar son yıllarda Türkiye’de de kendine bir çıkış noktası bulmayı başardı.

Okudukları bölümlerden memnun olmayan üniversite mezunlarının ya da ek gelir sağlamak isteyen öğrencilerin tercih ettiği bu meslekleri -aldığımız görüşlerden de yola çıkarak- önümüzdeki yıllarda daha sık duyacağımızı söyleyebiliriz.
Meslek sahibi olmanın ve yüksek ücretlerle çalışmanın sadece iyi bir üniversitede avukatlık, doktorluk ya da mühendislik okumaktan geçmediğini gösteren bu meslekleri cazip kılan yönlerden biri de getirdiği gelir.

Köpek gezdiricileri saatte en az 30 YTL kazanırken çizgi hakeminin haftalık ücreti en az 500 YTL. Esnek çalışma saatleri de, bu meslekleri tercih edilir kılan nedenlerden biri.

Bitkilerin de doktorları var
Cem Botanik Periyodik Bakım Departmanı Yöneticisi Mehmet Zeki Boztepe, bitki doktoru: “Peyzaj düzenlemeleri, bahçe bakımları, bitki hastalık ve zararlıların teşhisi ve tedavisinde görev aldım. Şu an 35 kişilik kadrodan oluşan 8 bakım ekibinin kontrollerini yapıyorum. Özellikle bahar şenlikleri kapsamında büyük alışveriş merkezleri için peyzaj düzenlemeleri yapıyoruz ve fuar stand çalışmalarını yürütüyoruz. Ben daha önce pastacılık yapıyordum, doğaya olan tutkum ve çevreye verdiğim değer beni bu mesleğe yöneltti. Bu işte ücretler 2 bin 500 YTL’ ye kadar çıkıyor.”

O, endüstri mühendisi
Onurcan Birgin, köpek eğitmeni: “Endüstri mühendisliğinden mezun olup çalışmaya başladıktan sonra şimdi yaptığım işin daha zevkli ve maddi kazancının da aynı olduğunu gördüm. Ek iş olarak yapmaya başladım. Şimdi ise kendi mesleğimi yapmıyorum artık, köpek eğitimiyle ve gezdirmeyle ilgileniyorum. Hafta içi, günde 4 saat çalışıyorum ve ayda yaklaşık 1000 YTL kazanıyorum. Yanı sıra eğitimlerim var; bu da ayda yaklaşık 1500 YTL getiriyor. Bu işe başlarken ailem, arkadaşlarım ‘mühendisliği bırakıp köpek mi gezdireceksin’ diye yaklaştı ama bir süre sonra gördüler ki, ben sevdiğim bir işi yapıyorum ve daha mutluyum.”

12 kilo taşıyorlar
Serkan Alkan, Pixman (marka elçisi): “Asıl işim animatörlük, son 6 aydır Pixman Türkiye şirketine bağlı olarak marka elçiliği yapıyorum. Sırtımızda özel tasarım multimedya çanta ve yine özel alaşımdan yapılmış LCD ekranlarla her türlü reklamı ve mesajı sokaklarda ve etkinliklerde tüketicilerle buluşturuyoruz. Şimdilik sadece erkekler marka elçiliği yapabiliyor, çünkü sırtımızda taşıdığımız çanta ve başımızın üzerindeki ekranın ağırlığı toplam 12 kilo civarında. Marka elçiliği yapacak kişilerin görünüşü, uzun boylu olması ve insanlarla iletişimi önem taşıyor. Günde 4 saat çalışıyoruz, ama bu çalışma saatini ara vererek gün içine bölüyoruz. Bu işten kazanabileceğiniz para günlük 50 ila 80 YTL arasında değişiyor.”

Çizgiden top mu çıktı, o devrede
Deniz Yusuf Özben, tenis çizgi hakemi: “Teniste 7 tane çizginin başında bir hakem vardır; topların içeride mi yoksa dışarıda mı olduğunu kuledeki hakeme el işareti yaparak belirtiyoruz. Asıl işim matematik öğretmenliği; tatillerde ve boş zamanlarımda çizgi hakemliği yapıyorum. Tenis turnuvalarında çalışıyorum. Turnuvalarda haftada 500 YTL para kazanıyorum, bu minimum kazanılan para aslında, turnuvanın büyüklüğüne göre fiyatlarda artıyor. Çizgi hakemliği çok popüler olabilecek bir meslek. Türkiye Tenis Federasyonu’nun açtığı çizgi kursları var. Çalışan kişilerin de kolaylıkla yapabileceği bir iş, çünkü turnuvalar en fazla bir hafta sürüyor. Bu işe çok da talep var. Türkiye’de yeni mesleklerin yaygınlaşması yeni iş alanları anlamına geliyor.”


Turizmde çalışıyordu
İzabel Veziroğlu , evinde köpek bakıyor ve gezdiriyor: “Turizm sektöründe çalışıyordum aslında ama işimi bırakmıştım. O dönem köpeğimi kaybettim; çok acı çektim ve bu arada böyle bir sektörün varlığından haberim oldu. Bir, iki ufak işle başladım. Şu anda tamamen bu işi yapıyorum; köpeklere evimde -pansiyon olarak- bakıyorum, onları gezdiriyorum. Köpek gezdirmenin saati 30 YTL. Bir günlük pansiyonun bedeli de aynı. Bu işi yaparak hem hayvan sevgisini tatmin ediyorsunuz hem de rutin 9 ila 6 saatleri arasında çalışma gibi bir zorunluluğunuz olmuyor. Hayvan sevgisi olanlar, bence bu mesleği yapabilir.”


Onların işi yükseklerde
Güneş Ergüden, endüstriyel iple tırmanış şirketi Yüksek İşler’in kurucusu: “Yüksek noktalara erişerek montaj, asım, temizlik, boya gibi işler yapıyoruz. Ben Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunuyum. Yüksek İşler şirketi, özgür yaşam tarzlarımızı sevdiğimiz bir işi yaparak devam ettirme arzumuzdan doğdu. Ortağım Bora Gürbüz’le dağcılık tutkumuzu yetkin tırmanıcı arkadaşlarımızı da oluşumumuza katarak ticari bir şekle dönüştürdük. Bu işi tırmanış ve mağaracılık disiplinlerinden gelenler yapabiliyor daha çok. Kimi iş yarım gün, kimisi de haftalarca sürebiliyor. Bu işten tırmanacak, hayatı sürdürebilecek ve seyahat edebilecek gibi imkânları sunacak bir ücret kazanıyoruz.” ....:Yuksek Isler:....

Pandomime ilgi artıyor
Ümit Çırak, pandomim eğitmeni: “Son üç yıldır açılışlar ve ürün tanıtımları için pandomimci isteniyor, yani son yıllarda oldukça ilgi duyulan meslekler arasında yer alıyor. Bu işte elinizdeki malzemeniz bedeniniz. Bir açılışta, bir galada yaptığınız gösteriden aldığınız para ortalama 1000 ila 1500 YTL arasında değişiyor. Pandomim işin içine girdiğinizde çok sosyalleşebileceğiniz bir meslek.” WoLtaj Crp. 2008


İşleri asansörle inip çıkmak
Canan Avar, City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi İK Müdürü: “Türkiye’de asansör görevlisi olan tek alışveriş merkezi City’s Nişantaşı. Şu an dört tane asansör görevlisi var, tam zamanlı çalışıyorlar. Görevleri müşterileri istedikleri katlara çıkarmak ve mağazalar konusunda bilgi vermek. ”


5 dakikası 400 YTL
Gökhan Nasif, jonglör ve eğitmen: “Jong-lörlükle üniversitede okurken ‘Bilkent Jonglörler Topluluğu’yla tanıştım. İyi bir gösterinin süresi 5-10 dakika arasında değişir. Kazandığınız para ise ortalama 400 YTL. Fiyat, sunduğunuz gösterinin içeriğine göre değişiyor. Bu işe daha çok üniversite öğrencileri ilgi duyuyor ve ilginin arttığını düşünüyorum.”

‘İşsizliğe çözüm olacak’
Elif Erez, Cem Botanik Kalite ve Çevre Sorumlusu: “Bahçe peyzaj düzenlemesi, bahçe alt yapı çalışması (sulama-aydınlatma-drenaj-deck vs.), periyodik bahçe bakımları, bitki hastanesi, bitki oteli, bitki kiralama, saksı, bitki ve bahçe ekipman satışları, biyolojik gölet uygulamaları gibi pek çok alanda hizmet veriyoruz.
Ancak uygulama ve bakım ekiplerimiz bitkiyi seven, bu işi gönülden yapan ve şirket içi teknik eğitimlerle yetiştirilen kişilerden seçiliyor. Yeni mesleklerin var olması Türkiye’de işsizliğe çözüm olacak diye düşünüyorum. Bizim bahçıvanlık okulu açmak ve insanları buna teşvik etme gibi bir projemiz var.”
Cem Botanik

Başka meslekleri de var
R. Mehveş İpek, StarDogs Positive Training Türkiye Direktörü: “2006’dan beri Atina’daki StarDogs Eğitimciler Akademisi’nden sertifika vererek profesyonel köpek eğitmeni yetiştiriyoruz. Katılımcılarımızın hepsi eğitim düzeyleri yüksek, yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen, çoğu başka profesyonel meslekleri de olan kişiler.
Günlük bakım dediğimiz köpek gezdirme veya arkadaşlarımızın köpekleri evlerinde misafir ettiği ev-pansiyon hizmeti de veriyoruz. Eğitim, pansiyon, gezdirme talepleri geldiği zaman, ekipteki arkadaşlardan zamanı, programı ve hizmetin istendiği mekâna yakınlığı göz önüne alınarak uygun olan kişiyi seçip yönlendiriyoruz.”
StarDogs Positive Training - Pozitif Köpek Eğitimi - Positive Dog Training


Farklı imkânlar sunuyor
Engin Akıncı, Pixman Türkiye Genel Müdürü: “Kentli gezgin olarak bilinen Pixman, markaların hedef kitleleri ve müşterileriyle yüz yüze etkileşime girmesine olanak sağlayan, son derece etkili reklam mecrası. Gelişen ve değişen teknoloji insanlara farklı iş imkânları da sunmaya başladı. Bu tip mesleklerin, gençlere daha önce ülkemizde pek fazla rastlanmayan yarı zamanlı, proje bazlı veya periyodik olarak çalışabilecekleri farklı imkânlar sunması son derece güzel bir gelişme.”



kaynak
Milliyet

Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
meslek ne demek.........

teh tire
Son düzenleyen Misafir; 8 Şubat 2010 19:00 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #4
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

meslek ne demek.........

teh tire

Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmek için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışmayı gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı ünvanın adıdır.
Genellikle her meslek o mesleğin değerlerini, gelişimini, lisanslanmasını ve diğer insanlar açısından tanınmasını sağlayan kuruluşlara sahiptir. Yeryüzünde binlerce meslek bulunmaktadır. Türkiye'de resmi olarak tanımı yapılmış 600 civarında meslek vardır.
Her bir meslek için tanım, görev alanları, genel olarak kullandığı araç ve gereçler, mesleğin gerektirdiği özellikler, çalışma ortamı ve koşulları, çalışma alanı ve iş bulma olanakları, meslek eğitiminin verildiği yerler, meslek eğitimine giriş koşulları, eğitimin süresi ve içeriği, meslekte ilerleyebilme ve yeni meslekleri seçebilme olanakları, destekleyici meslek kuruluşları, farklı özellikler gösterir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
turizmle ilgili meslekler nedir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
farklı meslekler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ailenizdeki ya da çevrenizde metinde okuduğunuz meslekleri yapan var mı ? Varsa mesleğinden memnun olup olmadığnı araştırır mısınız ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaşadığımız çevrede insanlar hangi mesleklerle uğraşıyor?
Bu uğraşları sonucu bizim hangi ihtiyaçlarımız karşılanıyor ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sosyal kitbımda araştırma ödevim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ocak 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istanbulda insanlar hangi mesleklerlerle uğraşıyor bu uğraşları sonucu bizim hangi ihtiyaçlarımız karşılanıyor lütfen bu soruların cevaplarını yazın hiç biyerde yok

Benzer Konular

30 Ocak 2013 / AndThe_BlackSky Meslekler
5 Haziran 2011 / Misafir Cevaplanmış
2 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
4 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap