Arama

Pastane poğacası nasıl yapılır?

Güncelleme: 5 Eylül 2012 Gösterim: 67.499 Cevap: 9
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
31 Ocak 2009       Mesaj #1
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Selam arkadaslar ben pastane poğaçasının tarifini soruyorum her sabah işe giderken hep gittiğim bi börekçi var poğaçaları çok güzel yumuşacık taptaze mis gibi oluyor kaşarlısı sucuklusu peynirlisiyle sade poğaçasıyla çok güzel yapıyolar ama bu güne kadar hangi evde yapılan poğaçayı yediysem pastane poğaçası gibi güzel olmuyor yapamıyolar
neden evde yapılan poğaçalar o kadar güzel olmuyo bunun bi tarifimi var
Sponsorlu Bağlantılar
ben artık poğaçalarımı evde yemek istiyorum evdede yapılsın istiyorum yardımlarınız için teşekkürler

Ayrıca 2. sorumda bu hafta show tv deki yemekteyiz programının birincisi kim oldu ?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
PASTANE POĞAÇASI

Sponsorlu Bağlantılar


Biz bayanlar misafir geldiğinde mutlaka poğaça yapmak isteriz.
Oktay Usta geçtiğimiz günlerde yapmıştı pastane poğaçasını.Bende hemen denedim tabiMsn Happy)Gayet güzel oldu.Yapmanızı öneririm.

pastanepoaasqu6


pastanepoaasrs8


MALZEMESİ : 1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı : * Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek
birbirine yedirilir.
* Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.
* Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir
ve 15 dk.dinlendirilir.
* İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyup
ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır.
* Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede
pişirilir.

Afiyet olsun..





kaynak
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim simit sarayında gördüğüm kadarıyla 1kilo poğaçaya 2 kilo değişik bir yağ atıyolardıMsn Grin
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
31 Ocak 2009       Mesaj #4
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
hımm Msn Confused bu tarifide deneyecem bakalım güzel olucak mı teşekkkürler
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Lord.iz - avatarı
Lord.iz
Ziyaretçi
1 Şubat 2009       Mesaj #5
Lord.iz - avatarı
Ziyaretçi
şaduman birinci oldu Bilmem
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
ne meraklıymışsınız erkek başınızlan poğaçayaMsn Grin
Quo vadis?
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
1 Şubat 2009       Mesaj #7
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Alıntı
Lord.iz adlı kullanıcıdan alıntı

şaduman birinci oldu Bilmem

neee Msn Surprised şaduman mı birinci oldu vaay be helal olsun valla yemek isimlerinden anlamıyo ama
demekki yemekleri çok beğenildi birinci oldu ayrıca teşekkür ederim bunu sorucak birini bulamamıştım o yüzden buraya yazdım Msn Happy

şaduman meksika salatasına maksika salatası diyo hiç duymadım ismini diyo Msn Happy salatayı bi kere bırak meksika nın varlığından bile haberi yok Msn Grin

Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

ne meraklıymışsınız erkek başınızlan poğaçayaMsn Grin

eee can boğazdan gelir şimdiki bayanlarda iş yok ben yapıcam poğaçamı Msn Happy
Son düzenleyen Rower; 1 Şubat 2009 00:58 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Neden bayanLarda iş oLmasın? Sen iyisine denk geLememişsin demek Msn Happy
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
3 Şubat 2012       Mesaj #9
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
MALZEMELER
*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş..
Ama ben,hüner margarinle denedim..
*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un..toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz..
Ama ben normal unla yaptımMsn Wink
*1 PAKET YAŞ MAYA
*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1YUMURTA SARISI.......
İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş..Msn Happy
YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ..Benim poğaçalarım 25 adet çıktı.Resim006
Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz..ve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz.
Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsunMsn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
In science we trust.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Eylül 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tarifinize aynen uydugum halde 3 5 saat içinde bayat gibi oluyo sizin anlayacagınız ev pogcası gibi oluyor ne yapmam gerekiyo bu konuda cevabınızı bekliyorum.

Benzer Konular

27 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
25 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap
10 Aralık 2012 / Misafir Cevaplanmış
31 Mart 2010 / Misafir Cevaplanmış