Arama

Karnımın sol alt kısmındaki ağrının sebebi ne olabilir?

Güncelleme: 28 Ekim 2015 Gösterim: 386.484 Cevap: 7
ozge - avatarı
ozge
Ziyaretçi
8 Mart 2009       Mesaj #1
ozge - avatarı
Ziyaretçi
Sol alt karın bölgemde bir ağrı var, ama sadece 2 parmaklık bir bölge ağrıyor. Dokunmam bile ağrımasına yetiyor, hatta durduğum yerde zonkluyor. Bu neden olabilir?

Karın ağrılarının nedeni nedir?

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
8 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Karnın sol alt bölgesinin ağrısı teşhis konacak kadar özel bir semptom değildir. Sağ ya da sol kadran ağrıları bir çok sebebin belirtisi olabilir ve boşaltım sistemlerinini sorgulanması çok önemlidir.
Bununla beraber barsak hareketlerinin oskültasyonu, palpasyon yoluyla muayene, kan ve idrar tahlilleri sonucu ancak teşhis konabilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir sağlık kurumuna başvurmalısınız.

Sağlıklı günler dilerim

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Quo vadis?
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
8 Temmuz 2011       Mesaj #3
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
"BİRÇOK HASTALIK KARIN AĞRISINA NEDEN OLABİLİR"
Karın ağrısı hastalık habercisi olabilir
(İHA) - Uzmanlar, karın ağrısı şikayetinin altında farklı sebepler olabileceğine dikkat çekerek, bilinçsiz bir şekilde ilaç alınmamasını öneriyor. Yemek sırasında gelişen hafif şiddetteki karın ağrılarında ise hafif buzlu su içilmesi, tost yenmesi, elma suyu içilmesi veya muz yenmesi öneriliyor.

Prof. Dr. Taviloğlu, karnın farklı bölümlerinde hissedilen ağrıların farklı sebeplerden kaynaklanabileceğinin altını çizerek, "Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan; karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi; dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir. Göbeğin üst bölümünde olan ağrılarda yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağının, gastrit, ülser ve reflü gibi hastalıkları akla gelmelidir.
* Karın sol alt bölümünde olan ağrılarda; kalın barsak iltihapları, yumurtalık sorunları, karın şah damarının hastalıkları, idrar sorunları, dış gebelik sorunu ve apandisit problemi olabilir.
* Karın sağ alt bölümünde olan ağrılarda ise apandisit, idrar sorunları, dış gebelik sorunu, yumurtalık sorunları, fıtık boğulması, safra kesesi ve yolları sorunları düşünülmelidir


Karın ağrısı sorunu olan kişilerin bazı hallerde kesinlikle doktora başvurması gerekiyor. Prof. Dr. Taviloğlu, bu durumları şöyle sıralıyor:
"Şiddetli, tekrarlayıcı, artan ve devamlı karakterde ağrılar, ağrı ile nefesin kesilmesi, baygınlık hissi, kanama, kusma ve yüksek ateş olması, karın ağrısının göğse, boyuna ve omuza yayılması, dışkıda kan görülmesi, karında gerginlik ve şişme olması."


GEÇMİŞ OLSUN, ŞİFALAR DİLERİM.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
2 Ağustos 2011       Mesaj #4
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Karın Ağrısının Sebepleri
Karın ağrısı tek başına bir hastalığı tanımlamaz. Ancak birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bazı hastalıklar karın içindeki organlardan kaynaklanmasa bile karın ağrısına neden olabilir. Buna en tipik örnek akciğerlerin alt kısımlarını ilgilendiren enfeksiyonlardır. Zatürre (pnömoni) olarak tanımlayabileceğimiz bu gibi durumlarda öksürük ve benzeri bulgular yanında karın ağrısı da tabloya eklenebilir. Bir diğer örnek kalp krizidir (miyokard enfarktüsü). Kalp krizi genellikle sol omuz ve kola yansıyan göğüs ağrısına neden olurken seyrek olarak karın ağrısı ile de belirti verebilir.

Karın ağrısının şiddeti ile hastalığın şiddeti ile genellikle paralel seyretmez. Örneğin gaz sıkıştırması veya gastroenterit gibi kendiliğinden geçen veya basit bir tedavi ile düzelebilecek durumlar şiddetli, kıvarandırıcı tarzda, şiddetli karın ağrısına neden olabilir. Buna karşın kalın barsak kanseri veya erken dönemde bir apandisit çok daha önemli hastalıklarken daha az şiddetde karın ağrısına neden olur.

Karın ağrısı toksinlere, infeksiyona, safra yolları, böbrek, hastalıklarına, idrar yolu infeksiyonlarına, kadınlarda adet dönemine, ovülasyona, damar hastalıklarına, mide, karaciğer, pancreas, barsak sistemindeki ülser, kanser ve infeksiyonlara bağlı olarak gelişebilir. Burada sayılması mümkün olamayacak daha birçok nedene bağlı olarak da gelişebilir.


Kaynakçayı inceleyiniz:
Kaynakça

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2015       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sağ kaburga altında agrı sağa sola hareketlerde daha cok agrı şişginlik ne olabilir
İrem - avatarı
İrem
Ziyaretçi
12 Mart 2015       Mesaj #6
İrem - avatarı
Ziyaretçi
Karnımın bazı yerlerıne dokandığımda acıyor öksururken sanki karnımın içindeki kemikler sıkışıyor ve şiddetli bi şekilde ağrıyor. Uzanırken oturur pozisyona gelmek için bile zar zor bi şekilde kalkıyorum cok ağrıyor nedeni nedir?
Umut1234 - avatarı
Umut1234
Ziyaretçi
25 Ağustos 2015       Mesaj #7
Umut1234 - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba uyurken karnimin sol alt tarafinda bir gerilme ile uyandim. Sol bacagim gerildi. Karnimin sol alt tarafinda bir patlama hissettim. Sonra yukari ve saga dogru vücudumda hareket eden tepkimeler oldu sanki iceride baloncuklar patlıyor. Ağrı suan solda ve gobek hizasında. Bir sure daha bekleyecegim.
Misafir emre - avatarı
Misafir emre
Ziyaretçi
28 Ekim 2015       Mesaj #8
Misafir emre - avatarı
Ziyaretçi
karnım sol tarafı oturunca batma oluyor ve cok sıdetlı agrılar oluyor sankı grap gırıyor neden

Benzer Konular

3 Mart 2018 / serdarkizar Tıp Bilimleri
2 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
12 Ekim 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
30 Nisan 2009 / coansoo Soru-Cevap
25 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış