Arama

Geçmişte ve günümüzde kabul gören meslekler ve kullandıkları aletler nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 19 Nisan 2013 Gösterim: 109.704 Cevap: 16
nazile şan - avatarı
nazile şan
Ziyaretçi
3 Mayıs 2009       Mesaj #1
nazile şan - avatarı
Ziyaretçi
geçmişte ve günümüzde kabul gören mesleklerin adları kullandıkları aletler
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Günümüzün Popüler Meslekleri

Sponsorlu Bağlantılar
Geleceğin popüler meslekleri

ÖSS maratonunu geride bırakan öğrencilere ÖSYM’nin puan indirimi ve kontenjan artırımı müjdesi verildi. Öğrencileri önümüzdeki dönem daha kritik bir süreç bekliyor. Seçecekleri bölüm iş bulmalarında önemli rol oynuyor. İşte geleceğin popüler meslekleri…

Enerji sektörü

enerjivk8
Enerji sektörünün hem dünyada hem de Türkiye’de katlanarak büyümesi bekleniyor. Büyüme ve refahı belirleyecek sektör olarak enerji sektörü birinci planda önem kazanıyor. Enerji konusunda tüm dünya çok ciddi bir yapısal değişim yaşıyor. Türkiye de bu gelişmelerden nasibini alacak ülkelerin başında geliyor. Birçok firma öncelikli yatırım alanı olarak enerji sektörünü görüyor.

Genetik bilimi

genetikva0
Geleceğin meslekleri arasında genetiğin ilk sırayı alacak alanlardan biri olacağı herkesin ortak görüşü haline geldi. Uzmanlar, insanın gen haritasının çıkarılmasının ekonomide, 1970'lerin bilgisayar teknolojisinin yarattığı devrime benzer bir sonuç doğuracağı ve gelecek yılların genomik (genetik ekonomisi) çağı olacağı görüşünde birleşiyor.

Çevre ve güvenlik

evrexe5
Çevre düzenlemesi ve evrensel atıkların yok edilmesi konusu da dünya çapında yeni iş alanları yaratacak gibi görünüyor. Yine dünya genelinde çok önemli bir noktaya ulaşacak olan güvenlik sektörü yeni iş olanaklarına kapılarını açacak.

İnternet ve web tasarımı

internetja8
İnternetin hayatımızdaki yeri çok eskiye dayanmıyor. Yaklaşık on beş yıl önce insanlığın hizmetine sunulan internet, yarının dünyasının yapı taşlarından biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi ve iş kolu internetin getirdiği nimetlerden yararlanıyor ve daha fazla yararlanmanın yollarını arıyor. İnternette açılan sitelerin sayısı işyerlerinin sayısını aştı.

Sinema

sinemaih7
Görüntü diliyle yapılan bu anlatı sanatı, geçtiğimiz yüzyılın en etkili iletişim araçlarından biri olduğu gibi, bu yüzyılın da en etkili iletişim araçlarından biri olacak; çünkü uzmanlara göre sinema, bir sanat olmanın yanı sıra, aynı zamanda geri dönüşümü oldukça kârlı önemli bir ekonomik faaliyet ve propaganda aracı.

Finans ve hizmet

finansza6
Bankalar bireysel yatırım hizmetleri ile büyüme eğilimi içine girecek. Nüfus artıp, istekler değiştikçe, bankalar da konumlarını buna göre belirleyecek. Bunun yanı sıra imalat sanayisinin gelişimi sonucunda ortaya çıkan refah artışı ve yüksek gelir düzeyi hizmet sektörünün önemini bir kat daha artırdı. Hizmet sektörünün bir kolunu oluşturan danışmanlık, kişisel ve kurumsal alanlarda hızlı bir büyüme gösterecek.

Uluslararası hukuk

Yakın gelecekte internet kanalıyla işlenen suçlar yüzünden, görmediğimiz, tanımadığımız, hatta davalı olmamıza rağmen belki görmeyeceğimiz uluslararası muhataplarımız olacağını vurgulayan uzmanlar, uluslararası hukuku iyi bilen hukukçulara ihtiyacın artacağı kanısında.

Lojistik ve perakende

lojistiknj2
Hızla büyümesi beklenen ve Türkiye’de yabancı şirketlerin pazara girişiyle ilk işaretlerini veren perakende sektörünü hareketli günler bekliyor. Sektörde şimdiden birçok şirket birleşmesi ve satın alma yaşandı. Perakendedeki hareketlilik yeni açılacak alışveriş merkezleri ile daha da büyük bir boyut kazanacak. Perakende sektöründe yetişmiş insan sayısı çok az olduğu için ciddi transferler olacak. Yine hızlı büyüyen ve eleman açığının olacağı sektörlerin başında taşımacılık sektörü geliyor.

Ayrıca, uluslar arası ilişkiler, stratejik planlama, sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik, web güvenlik uzmanlığı, uzay ve havacılık, malzeme mühendisliği, şehir ve bölge planlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, strateji uzmanlığı, enerji mühendisliği, gıda mühendisliği, bilişim mühendisliği de geleceğin popüler meslekleri arasında yer alıyor.

Milliyet
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye


Sponsorlu Bağlantılar
Tıklayın


Eskiden kabul gören gözde meslekler nelerdir?


YENİ GÖZDE MESLEKLER - GÜNÜMÜZ MESLEKLERİ




Günümüzde en çok gelişen ve gelecekte de genç nesillere iyi bir kazanç kapısı hazırlayan meslek dalları, çalışma hayatı uzmanlarının yaptığı bir araştırma ile belirlendi. 57 sektörde, 117 iş dalında görevli 30 bin kişi ile görüşülen uzmanların araştırmasına göre, geleceğin en iyi işi, mağazalarda alışveriş ortamını cazip hale getiren deneyim tasarımcılığı. İşte geleceğin en popüler 10 mesleği:

Deneyim tasarımcısı: Perakende sektöründe çalışan bu kişiler, özellikle mağazalara gelen müşterilerin etkilenmesi üzerine odaklanıyor. Bunun içine çekici duvar boyalarının kullanılması, pencerelerin doğru yerlere açılması giriyor.

Tıp araştırmacıları: Gelişen teknolojiye paralel olarak, baş döndürücü bir hızla değişen tedavi metotlarını çok iyi takip edenler, şüphesiz bu meslekten hem en büyük manevi tatmini maddi geliri elde ediyor.

Web tasarımcısı: İnternet üzerinde kendine ait bir web sitesi olmayan şirketler, artık müşteriler tarafından bile yeterince ciddiye alınmıyor. Bu yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir internet sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarına gittikçe daha büyük önem kazandırıyor.

İnternet güvenliği: Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli problemlerden biri, internet üzerinden yapılan hırsızlıklarıdır. Hackerların internet ortamında müşterilerin banka hesaplarına kanunsuz bir şekilde girerek para transfer edebilmeleri, internette güvenliğin önemini anlatmaya yetiyor. İnternet üzerinde kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması yüzünden, güvenlik programları, günümüzde ve gelecekte bu ile uğraşanlara inanılmaz paralar kazandıracak.

Şehir planlamacısı: Nüfusun artması, şehir hayatını da giderek çekilmez hale getiriyor. Bu sebeple her türlü etkinliğin ve yerleşim bölgelerinin detaylı planlamasını sağlamak giderek zorlaşıyor. Dünya çapında ve ülkemizde bir çok şehir, karşılaşılan sıkıntılar itibariyle yeniden planlanmaya ihtiyaç duyuyor.

Medya promosyoncusu: Yapılan araştırmalar, insanların en çok gazete, dergi, TV ve radyodan duydukları şeylere itibar ettiklerini rotaya koyuyor. Medya promosyonculuğu, günümüzün en cazip meslekleri arasında yer alıyor.

Yetenek avcıları: Eğlence dünyasının ihtiyacı olan yeni yüzleri ortaya çıkarmak,yetenek avcılarının işi. Bu iş basit görünmesine rağmen, bir çok neslin eğlence kültürünün ve tüketim eğiliminin şekillenmesini de sağlıyor. Ülkemizde son zamanlarda televizyonlarda görülen ses ve yetenek yarışmalarını hazırlayanlar, bu sınıf meslek erbabından sayılıyor.

Satın alma ajanları: Satın alma ajanları adeta detektif gibi çalışıyor. Bu mesleğin ustaları, bilhassa büyük mağazaların nelere ihtiyacı olduğunu, raflarda hangi ürünlere yer verilmesi gerektiğini, hangi ürünlerin yeterince müşteri bulamayacağını belirliyor. Büyük alışveriş merkezlerinde bu türden hizmet veren satın alma ajanları, yaptıkları 3-4 iş karşılığında bir yıl geçinecek kadar gelir elde ediyor.

Sanat yönetmenleri: Renkli ışıklar altında TV- magazin programlarından sinemaya, tiyatrodan siyasi partilerin kongrelerine kadar birçok faaliyet alanı olan sanat yönetmenliği, bütün zamanların en gözde mesleklerinden biri sayılıyor.

Haber analistleri: İnternet haberciliği, haber peşinde koşturarak geçimini sağlayan gazeteciler için yeni bir çalışma alanı olmaya devam ediyor. Sayıları her geçen gün artan internet haber siteleri, bir haberi yalın olarak vermenin ötesine geçerek “analiz”e de yöneliyor.

Uluslararası hukuk: Türkiye’nin Avrupa birliğine sürecine girmesi ve yabancı sermaye girişinin daha da artmasın bu alanda yetişmiş hukukçulara olan ihtiyacı sürekli kılacak.

Uluslararası ilişkiler: Farklı ülkelerle profesyonel platformlarda ilişkilerimizin artmasıyla birlikte bu alandan mezun kişilerin kamu ve özel sektörde iş bulma olanakları artacak.

Bilgisayar bilimleri mühendisliği: Bilgisayar teknolojisi geliştikçe bilgisayar mühendislerine olan ihtiyaç da sürecek.

Veri madenciliği ve analistliği: Bankalar, Telekom operatörleri, perakendeciler ve ISP’ler gibi yoğun olarak verilerle çalışan firmalar, bu verilerini çıkarıp, analiz eden veri madencilerine ve analistlerine ihtiyaç duyuyor ve duymaya da devam edecek.

Kod kırıcılar: Bugün bir çok şirket bünyesinde çalıştırılan kod kırıcılar, bilgisayarların iş ve özel hayatımıza daha çok girmesiyle beraber önemlerini artıracaklar.

Bilgi mühendisliği: Bilgilerin sistemde bildirimlerinin interaktif şekilde kullanılmasını ve kodlama işlemlerini gerçekleştiren bu kişiler gelecekte de ön planda olacak.

Güvenlik hizmetleri: Özellikle bankalarda, perakende sektöründe ve devlet kademelerinde büyük miktarda iş yapan firmalar güvenliği onlar için kritik olduğundan Elektronik Güvenlik Yöneticisi pozisyonuna önem veriyorlar.

Genetik bilimleri mühendisliği: Tıpta kalıtsal hastalıkların tanısının konması ve tedavisi ile ilgili çalışmalar artarak devam ederken istenilen niteliklere sahip bitki ve hayvanların yetiştirilmesi konusunun da üzerinde duruluyor. Bu da genetik mühendislerine ihtiyacı sürekli kılıyor.

Endüstri mühendisliği: Bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapan, planlayan ve bu sistemleri yöneten ve çevrimini sağlayan, girdilerin en efektif şekilde kullanılması ve süreçlerin performansının yükseltilmesi ve kalitenin artırılması konusunda çalışan bu kişilere bugün olduğu gibi gelecekte de ihtiyaç olacak.

Biyoteknoloji uzmanlığı: Gelecekte üçüncü nesil ürünlerin üretilmesi konusu olacak. İşte bu noktada biyoteknoloji uzmanlarına ihtiyacın artacağı söyleniyor.

Psikoloji: Türkiye’de hızla gelişen bir disiplin olan psikoloji bölümünden mezun olanlar, ilgi alanlarına göre insan kaynakları uzmanlığı, kamuoyu ve Pazar araştırma şirketleri ve diğer kurumlarda araştırmacı olarak çalışabilecekleri gibi yuva psikoloğu gibi görevler de üstlenebiliyorlar.

Koruyucu hekimlik: Sağlık konusunda insanların bilinçlenmesiyle hastalıklarının bulaşma yollarının engellenmesi, aşılama ve sağlık eğitimine olan ilgi arttı. Bunun sonucunda günümüzde olduğu gibi gelecekte de koruyucu hekimliğin öneminin artacağı düşünülüyor.

Estetik cerrahi: İnsanların güzellik konusunda gösterdiği hassasiyet sürdükçe bu alanda iş hacmi hep söz konusu olacak.

Fizik tedavi uzmanlığı, diyetisyenlik, danışmanlık, gıda ve beslenme mühendisliği, finans uzmanı ve yöneticisi, gayrimenkul hizmetleri ve yönetimi de geleceğin popüler olma yolunda hızla ilerleyen meslekleri.

Kaynak: ekonomix




Son düzenleyen buz perisi; 27 Şubat 2012 19:02
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Günümüzün Popüler Meslekleri

Geleceğin popüler meslekleri

ÖSS maratonunu geride bırakan öğrencilere ÖSYM’nin puan indirimi ve kontenjan artırımı müjdesi verildi. Öğrencileri önümüzdeki dönem daha kritik bir süreç bekliyor. Seçecekleri bölüm iş bulmalarında önemli rol oynuyor. İşte geleceğin popüler meslekleri…

Enerji sektörü

enerjivk8
Enerji sektörünün hem dünyada hem de Türkiye’de katlanarak büyümesi bekleniyor. Büyüme ve refahı belirleyecek sektör olarak enerji sektörü birinci planda önem kazanıyor. Enerji konusunda tüm dünya çok ciddi bir yapısal değişim yaşıyor. Türkiye de bu gelişmelerden nasibini alacak ülkelerin başında geliyor. Birçok firma öncelikli yatırım alanı olarak enerji sektörünü görüyor.

Genetik bilimi

genetikva0
Geleceğin meslekleri arasında genetiğin ilk sırayı alacak alanlardan biri olacağı herkesin ortak görüşü haline geldi. Uzmanlar, insanın gen haritasının çıkarılmasının ekonomide, 1970'lerin bilgisayar teknolojisinin yarattığı devrime benzer bir sonuç doğuracağı ve gelecek yılların genomik (genetik ekonomisi) çağı olacağı görüşünde birleşiyor.

Çevre ve güvenlik

evrexe5
Çevre düzenlemesi ve evrensel atıkların yok edilmesi konusu da dünya çapında yeni iş alanları yaratacak gibi görünüyor. Yine dünya genelinde çok önemli bir noktaya ulaşacak olan güvenlik sektörü yeni iş olanaklarına kapılarını açacak.

İnternet ve web tasarımı

internetja8
İnternetin hayatımızdaki yeri çok eskiye dayanmıyor. Yaklaşık on beş yıl önce insanlığın hizmetine sunulan internet, yarının dünyasının yapı taşlarından biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi ve iş kolu internetin getirdiği nimetlerden yararlanıyor ve daha fazla yararlanmanın yollarını arıyor. İnternette açılan sitelerin sayısı işyerlerinin sayısını aştı.

Sinema

sinemaih7
Görüntü diliyle yapılan bu anlatı sanatı, geçtiğimiz yüzyılın en etkili iletişim araçlarından biri olduğu gibi, bu yüzyılın da en etkili iletişim araçlarından biri olacak; çünkü uzmanlara göre sinema, bir sanat olmanın yanı sıra, aynı zamanda geri dönüşümü oldukça kârlı önemli bir ekonomik faaliyet ve propaganda aracı.

Finans ve hizmet

finansza6
Bankalar bireysel yatırım hizmetleri ile büyüme eğilimi içine girecek. Nüfus artıp, istekler değiştikçe, bankalar da konumlarını buna göre belirleyecek. Bunun yanı sıra imalat sanayisinin gelişimi sonucunda ortaya çıkan refah artışı ve yüksek gelir düzeyi hizmet sektörünün önemini bir kat daha artırdı. Hizmet sektörünün bir kolunu oluşturan danışmanlık, kişisel ve kurumsal alanlarda hızlı bir büyüme gösterecek.

Uluslararası hukuk

Yakın gelecekte internet kanalıyla işlenen suçlar yüzünden, görmediğimiz, tanımadığımız, hatta davalı olmamıza rağmen belki görmeyeceğimiz uluslararası muhataplarımız olacağını vurgulayan uzmanlar, uluslararası hukuku iyi bilen hukukçulara ihtiyacın artacağı kanısında.

Lojistik ve perakende

lojistiknj2
Hızla büyümesi beklenen ve Türkiye’de yabancı şirketlerin pazara girişiyle ilk işaretlerini veren perakende sektörünü hareketli günler bekliyor. Sektörde şimdiden birçok şirket birleşmesi ve satın alma yaşandı. Perakendedeki hareketlilik yeni açılacak alışveriş merkezleri ile daha da büyük bir boyut kazanacak. Perakende sektöründe yetişmiş insan sayısı çok az olduğu için ciddi transferler olacak. Yine hızlı büyüyen ve eleman açığının olacağı sektörlerin başında taşımacılık sektörü geliyor.

Ayrıca, uluslar arası ilişkiler, stratejik planlama, sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik, web güvenlik uzmanlığı, uzay ve havacılık, malzeme mühendisliği, şehir ve bölge planlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, strateji uzmanlığı, enerji mühendisliği, gıda mühendisliği, bilişim mühendisliği de geleceğin popüler meslekleri arasında yer alıyor.

Milliyet
Son düzenleyen buz perisi; 27 Şubat 2012 19:02
Quo vadis?
dilan43 - avatarı
dilan43
Ziyaretçi
22 Mayıs 2009       Mesaj #4
dilan43 - avatarı
Ziyaretçi
ya ben başka bi şey arıyorum yani şöle bi şey arıom eskiden kabul gören meslekler arıyorum lütfen bana yardım edermisiniz
kra - avatarı
kra
Ziyaretçi
24 Mayıs 2009       Mesaj #5
kra - avatarı
Ziyaretçi
çok önemli
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
24 Mayıs 2009       Mesaj #6
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
bknz
Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı



Tıklayın


Eskiden kabul gören gözde meslekler nelerdir?










YENİ GÖZDE MESLEKLER - GÜNÜMÜZ MESLEKLERİ


wegweiser unten28129

Günümüzde en çok gelişen ve gelecekte de genç nesillere iyi bir kazanç kapısı hazırlayan meslek dalları, çalışma hayatı uzmanlarının yaptığı bir araştırma ile belirlendi. 57 sektörde, 117 iş dalında görevli 30 bin kişi ile görüşülen uzmanların araştırmasına göre, geleceğin en iyi işi, mağazalarda alışveriş ortamını cazip hale getiren deneyim tasarımcılığı. İşte geleceğin en popüler 10 mesleği:

Deneyim tasarımcısı: Perakende sektöründe çalışan bu kişiler, özellikle mağazalara gelen müşterilerin etkilenmesi üzerine odaklanıyor. Bunun içine çekici duvar boyalarının kullanılması, pencerelerin doğru yerlere açılması giriyor.

Tıp araştırmacıları: Gelişen teknolojiye paralel olarak, baş döndürücü bir hızla değişen tedavi metotlarını çok iyi takip edenler, şüphesiz bu meslekten hem en büyük manevi tatmini maddi geliri elde ediyor.

Web tasarımcısı: İnternet üzerinde kendine ait bir web sitesi olmayan şirketler, artık müşteriler tarafından bile yeterince ciddiye alınmıyor. Bu yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir internet sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarına gittikçe daha büyük önem kazandırıyor.

İnternet güvenliği: Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli problemlerden biri, internet üzerinden yapılan hırsızlıklarıdır. Hackerların internet ortamında müşterilerin banka hesaplarına kanunsuz bir şekilde girerek para transfer edebilmeleri, internette güvenliğin önemini anlatmaya yetiyor. İnternet üzerinde kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması yüzünden, güvenlik programları, günümüzde ve gelecekte bu ile uğraşanlara inanılmaz paralar kazandıracak.

Şehir planlamacısı: Nüfusun artması, şehir hayatını da giderek çekilmez hale getiriyor. Bu sebeple her türlü etkinliğin ve yerleşim bölgelerinin detaylı planlamasını sağlamak giderek zorlaşıyor. Dünya çapında ve ülkemizde bir çok şehir, karşılaşılan sıkıntılar itibariyle yeniden planlanmaya ihtiyaç duyuyor.

Medya promosyoncusu: Yapılan araştırmalar, insanların en çok gazete, dergi, TV ve radyodan duydukları şeylere itibar ettiklerini rotaya koyuyor. Medya promosyonculuğu, günümüzün en cazip meslekleri arasında yer alıyor.

Yetenek avcıları: Eğlence dünyasının ihtiyacı olan yeni yüzleri ortaya çıkarmak,yetenek avcılarının işi. Bu iş basit görünmesine rağmen, bir çok neslin eğlence kültürünün ve tüketim eğiliminin şekillenmesini de sağlıyor. Ülkemizde son zamanlarda televizyonlarda görülen ses ve yetenek yarışmalarını hazırlayanlar, bu sınıf meslek erbabından sayılıyor.

Satın alma ajanları: Satın alma ajanları adeta detektif gibi çalışıyor. Bu mesleğin ustaları, bilhassa büyük mağazaların nelere ihtiyacı olduğunu, raflarda hangi ürünlere yer verilmesi gerektiğini, hangi ürünlerin yeterince müşteri bulamayacağını belirliyor. Büyük alışveriş merkezlerinde bu türden hizmet veren satın alma ajanları, yaptıkları 3-4 iş karşılığında bir yıl geçinecek kadar gelir elde ediyor.

Sanat yönetmenleri: Renkli ışıklar altında TV- magazin programlarından sinemaya, tiyatrodan siyasi partilerin kongrelerine kadar birçok faaliyet alanı olan sanat yönetmenliği, bütün zamanların en gözde mesleklerinden biri sayılıyor.

Haber analistleri: İnternet haberciliği, haber peşinde koşturarak geçimini sağlayan gazeteciler için yeni bir çalışma alanı olmaya devam ediyor. Sayıları her geçen gün artan internet haber siteleri, bir haberi yalın olarak vermenin ötesine geçerek “analiz”e de yöneliyor.

Uluslararası hukuk: Türkiye’nin Avrupa birliğine sürecine girmesi ve yabancı sermaye girişinin daha da artmasın bu alanda yetişmiş hukukçulara olan ihtiyacı sürekli kılacak.

Uluslararası ilişkiler: Farklı ülkelerle profesyonel platformlarda ilişkilerimizin artmasıyla birlikte bu alandan mezun kişilerin kamu ve özel sektörde iş bulma olanakları artacak.

Bilgisayar bilimleri mühendisliği: Bilgisayar teknolojisi geliştikçe bilgisayar mühendislerine olan ihtiyaç da sürecek.

Veri madenciliği ve analistliği: Bankalar, Telekom operatörleri, perakendeciler ve ISP’ler gibi yoğun olarak verilerle çalışan firmalar, bu verilerini çıkarıp, analiz eden veri madencilerine ve analistlerine ihtiyaç duyuyor ve duymaya da devam edecek.

Kod kırıcılar: Bugün bir çok şirket bünyesinde çalıştırılan kod kırıcılar, bilgisayarların iş ve özel hayatımıza daha çok girmesiyle beraber önemlerini artıracaklar.

Bilgi mühendisliği: Bilgilerin sistemde bildirimlerinin interaktif şekilde kullanılmasını ve kodlama işlemlerini gerçekleştiren bu kişiler gelecekte de ön planda olacak.

Güvenlik hizmetleri: Özellikle bankalarda, perakende sektöründe ve devlet kademelerinde büyük miktarda iş yapan firmalar güvenliği onlar için kritik olduğundan Elektronik Güvenlik Yöneticisi pozisyonuna önem veriyorlar.

Genetik bilimleri mühendisliği: Tıpta kalıtsal hastalıkların tanısının konması ve tedavisi ile ilgili çalışmalar artarak devam ederken istenilen niteliklere sahip bitki ve hayvanların yetiştirilmesi konusunun da üzerinde duruluyor. Bu da genetik mühendislerine ihtiyacı sürekli kılıyor.

Endüstri mühendisliği: Bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapan, planlayan ve bu sistemleri yöneten ve çevrimini sağlayan, girdilerin en efektif şekilde kullanılması ve süreçlerin performansının yükseltilmesi ve kalitenin artırılması konusunda çalışan bu kişilere bugün olduğu gibi gelecekte de ihtiyaç olacak.

Biyoteknoloji uzmanlığı: Gelecekte üçüncü nesil ürünlerin üretilmesi konusu olacak. İşte bu noktada biyoteknoloji uzmanlarına ihtiyacın artacağı söyleniyor.

Psikoloji: Türkiye’de hızla gelişen bir disiplin olan psikoloji bölümünden mezun olanlar, ilgi alanlarına göre insan kaynakları uzmanlığı, kamuoyu ve Pazar araştırma şirketleri ve diğer kurumlarda araştırmacı olarak çalışabilecekleri gibi yuva psikoloğu gibi görevler de üstlenebiliyorlar.

Koruyucu hekimlik: Sağlık konusunda insanların bilinçlenmesiyle hastalıklarının bulaşma yollarının engellenmesi, aşılama ve sağlık eğitimine olan ilgi arttı. Bunun sonucunda günümüzde olduğu gibi gelecekte de koruyucu hekimliğin öneminin artacağı düşünülüyor.

Estetik cerrahi: İnsanların güzellik konusunda gösterdiği hassasiyet sürdükçe bu alanda iş hacmi hep söz konusu olacak.

Fizik tedavi uzmanlığı, diyetisyenlik, danışmanlık, gıda ve beslenme mühendisliği, finans uzmanı ve yöneticisi, gayrimenkul hizmetleri ve yönetimi de geleceğin popüler olma yolunda hızla ilerleyen meslekleri.

Kaynak: ekonomix



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Aralık 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
günümüzdeki meslekler
berkay007 - avatarı
berkay007
Ziyaretçi
10 Aralık 2009       Mesaj #8
berkay007 - avatarı
Ziyaretçi
[QUOTE]gecmiste hangi meslekler onemli[/Q
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mart 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

gunumuzdeki populer meslekler

Arkadaşlar Lütfen Günümüzün mesleklerini yazın lütfen ödevim var yapamıyom sizden bilgilerinizi bekliyorum fakat 50 tane olacak hoca dedi Msn Happy

OF!OF!OF!OF!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Nisan 2010       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Günümüzdeki meslekler

Benzer Konular

4 Mart 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
23 Şubat 2011 / Misafir Cevaplanmış
25 Aralık 2014 / Misafir Cevaplanmış