Arama

Mayo ve Bikini Seçimi

Güncelleme: 5 Temmuz 2013 Gösterim: 84.078 Cevap: 9
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #1
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
Bikini ve Mayo Seçimi
Hayat bazen çelişkilerle doludur. Bir tarafta özgürlüğünüz, tatil planlarınız diğer tarafta maalesef mayo/bikini seçmek ve almak. Evet bazen acı verici olabiliyor. Fakat güzel görünmek için estetik müdahaleye ihtiyacınız yok Hernasılsa kafanıza taktığınız göğüsleriniz, baldırlarınız ve belinizi iyi bir mayo/bikini seçimiyle güzel göstermek elinizde.
Sponsorlu Bağlantılar
Belinizi daha ince göstermek:
Pekçok kadın bel bölgesinde sorun yaşar. Bunun için tek tarafında lastikli şerit ve büzgüsü ile dikkat çeken, drapeli veya kenarları delikli kumaştan yapılmış bir mayo seçebilirsiniz. Böylelikle dikkatleri vücudunuzun kenarlarından orta kısmına toplarsınız. Doğru kumaş seçimi ile vücudunuzdaki kusurları kapatabilirsiniz.
Göğüslerinizi büyük göstermek için :
Bunun için meraklı gözleri göğüs bölgenizden uzaklaştıracak modeller deneyin. Yüzücü yada boyundan bağlı modelleri seçin. Koyu renkli geometrik desenler bulunan bikini üstlerini seçin.
Göğüslerinizi küçük göstermek için:
Büyük üçgen cup'lar ve straplez modeller büyük göğüsleri toparlar ve çok daha hoş görünmesini sağlar. Küçük desenli yumuşak renklerde seçimler yapmayı deneyin.
Kalça ve baldırlarınızı küçük göstermek için:
Siyah rengin zayıf gösterdiği bilinir. Ve tabi koyu renklerin de... Eğer bikini üstünüzü daha açık renklerden seçerseniz daha iyi görünecektir. Seçtiğiniz modelin tamamen kalçanızı sardığından emin olun.
Kısa Gövdeyle Başetmek:
Kısa gövde bacak boyunuzu uzun gösterir. Ama mayonuz ıslandığı zman bunun tam terside olabilir. Bu nedenle 2 parçalı mayoları tercih edin. Alt tarafta ince çizgilerin olduğu modellerde uygundur.
Uzun Gövdeyle Başetmek:
Eğer böyle bir probleminiz varsa uzun kesimli modelleri tercih edin diğerleri kısa duracağından kötü görünecektir. Mide bölümüzde dairesel şekiller bulunan modelleri seçmeye çalışın.

Vücut ölçüleriniz yada şekli o kadar da önemli değil. Önemli olan size giden modeli seçebilmeniz. En moda bikiniler 2 parça olup midenizi sararak tek parça görünümünde olanlardır. Sadece moda olduğu için değil alt ve üstü ayrı ayrı da takımlayabildiğiniz için de güzeldir.

Mayo seçiminde diğer bir önemli nokta da mayo alışverişine geniş zaman ayırmak. Zamanında yeterli vakte sahip olan kadınlar daha rahat seçim yapabilirler. Ama yazın özellikle de son dakika da planlanmış bir alışveriş gereğinden fazla stress getireceğinden pek de verimli olmayacaktır.

Online alışveriş yapmak da bu stresi önleyecektir. Seçmiş ve almış olduğunuz ürünü daracık bir soyunma kabini yerine evinizde deneyeceğinizden daha sağlıklı karar verebileceksiniz. Bunun için öncelikle alışveriş yaptığınız yerin önemli aksaklıklarda iade kabul ettiğinden emin olun.


"...Kusurlarınızı dert etmeyip, hoş taraflarınızı vurgulayın. Gögüslüleriniz küçükse dolgulu, balenli, kabarık göğüslü modelleri büyük ise üst kısmı tek renk, belden aşağısı daha renkli ve detaylı modelleri tercih edin.... "
MAYO SEÇMENİN 5 ALTIN KURALI

1- Kusurlarınızı dert etmeyip, hoş taraflarınızı vurgulayın.
2- 2 beden arasındaysanız, büyük olanı tercih edin.
3- Emprime desenleri tercih edin, kusurları muhteşem kamufle eder.Desen ve motif sevmiyorsanız, siyah ve koyu mavi tonlarından şaşmayın: sonuç her zaman süperdir!
4- Üşenmeden pek çok model deneyin; yakışmayacağını düşündüğünüz bir model üzerinizde çok hoş durabilir.
5- Mayo denerken hareket ederek mayoyu inceleyin.

KALÇAM İRİ VE BACAKLARIMIN ÜST KISMI ÇOK KALIN
Seçin:
Bacak oyuğu V biçiminde kesimli modelleri
Kalçalarınızı iyice saran modelleri
Dikkati yukarıya çekmek için üst kısmında hareket ve detaylar olan (geniş dekolte, değişik sırt kesimi vb) modelleri
Üstte açık tondan başlayıp aşağıya doğru koyulaşan degrade modelleri
Gevşemeyen dokudaki kumaştan dikilmiş modelleri
Pano veya her tarafı küçük desenli modelleri
Vücudu sıkı kavrayan, toparlayan modelleri
Bacakların üst kısmını örten etekli modelleri .
Kaçının:
Kemerli modellerden
Bacak oyuğu az ve aşağıda duran modellerden
Bacak oyuğu çok yüksek kesimli modellerden
Yatay çizgili modellerden
Çok dökümlü, ince kumaşlardan ve dublesiz modellerden
Parlak kumaştan yapılmış modellerden.

GÖĞÜSLERİM ÇOK KÜÇÜK
Seçin:
Dolgulu, balenli, kabarık göğüslü modelleri
Dökümlü, şifon kumaştan yapılmış modelleri
Drapeli, çapraz askılı modelleri
Özellikle göğüs bölgesinde çarpıcı parlak renkli modelleri .
Kaçının:
Atletik modellerden
Göğüs kısmı hareketsiz, düz straples modellerden
Çok az veya çok geniş göğüs dekolteli modellerden.

GÖĞÜSLERİM ÇOK BÜYÜK
Seçin:
Streç ve sıkı kumaştan yapılmış modelleri
Ayarlanabilir ve geniş askılı modelleri
Üst kısmı tek renk, belden aşağısı daha renkli ve detaylı modelleri
Sırtı fazla açık olmayan ve göğüsleri arkadan destekleyen modelleri .
Kaçının:
Sırtı derin v kesimli modellerden
% 100 pamuklu modellerden
Spagetti (ince) askılı modellerden
Büyük çiçek desenli modellerden.

BELİM KALIN
Seçin:
Bele tam oturan modelleri
Kemerli modelleri
Hareketli, canlı desenli modelleri
Diyagonal çizgili modelleri
Bel kısmında daha koyu tonlar kullanılmış modelleri
Beli ajurlu, hareketli, kafes dekolteli modelleri .
Kaçının:
Çok iddialı ve açık modellerden
Yüksek belli modellerden.

KARNIM VAR
Seçin:
Panolu modelleri
Belden oturmuş etekli modelleri
Dikey çizgili modelleri
Göğüs kısmında veya sırtta hareket ve detaylar olan modelleri
Çok renkli desenler olan modelleri
Bacak oyuğu yüksek kesimli modelleri .
Kaçının:
Askısız ve sutyensiz modellerden
Şortlu modellerden
Bacak oyuğu az ve dar olan modellerden
Kemerli modellerden
Karın kısmı detaylı modellerden
İki renkli özellikle alt kısmı daha açık renk modellerden.

BACAK BOYUM KISA
Seçin:
Bacak oyuğu çok yüksek kesimli modelleri
Bacak oyuğu renkli bantlarla hareketlendirilmiş modelleri
Dikey çizgili veya dikey çubuklu modelleri .
Kaçının:
Mini şortlu modellerden
Bacak oyuğu az ve dar olan modellerden
Etekli modellerden
Yatay çizgili modellerden.


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
4 Mayıs 2007       Mesaj #2
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Güneş Panelli Bikini (yeni)

Sponsorlu Bağlantılar
Bu bikini ile cep telefonlarinizi sarj edebilirsiniz...



Guneslenirken sarji bitmek uzere olan cep telefonlarinizi ve mp3 calarinizi dusunmeyin.
Bikini hizmetinizde!


Conergy adli tekstil-teknoloji firmasi tarafindan tasarlanan bu yeni bikini icerdeki mini gunes panelleri sayesinde cep telefonu ya da mp3 calarlari sarj edebilme ozelligine sahip.
Fiyati ise 120 $...

Son düzenleyen Efulim; 28 Kasım 2011 15:53 Sebep: Sayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Mayıs 2007       Mesaj #3
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Mayo seçiminde püf noktalar

Deniz, kum ve güneş... Kendiniz için mükemmel bir tatil planlarken canınızı sıkan tek bir şey mi var? Siz de deniz kenarında salına salına yürüyebilirsiniz…


- En güzel taraflardan en sorunlu bölgelere kadar vücudunuzun her santimetrekaresinden haberdar mısınız? Eğer öyleyse doğru yoldasınız; zira önerilerimizi doğru bir biçimde uygulayabilmeniz için öncelikle vücudunuzu çok iyi tanımanız gerekiyor. Unutmayın; neye ihtiyacınız olduğunu sizden daha iyi kimse bilemez!

Çoğumuz kış biter bitmez “bu vücutla yazın nasıl mayo giyeceğim?” diye hayıflanmaya başladık. Hemen açlık grevine girmeye niyetlendik. Bugünlerde de sürekli tartılıp basen ve belimizi ölçüyoruz. Tüm bu çabalara rağmen ‘hâlâ olmadı!’ diyorsanız, hayatı kendinize zehir etmenize hiç gerek yok. Biraz ilüzyon ile gözleri gayet güzel boyayabilir. O halde önerilerimize kulak verin:

Boyuna çizgili mayolar zayıf gösterir! Deneylerle kanıtlanmıştır…
Altı kaval üstü şişhane biçiminde dengesiz bir vücut yapınız varsa, vücudunuzun bu birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikini ile iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayalorı denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir; kimsenin de sağ tarafının solundan çok daha şişman olabileceğini düşünmüyoruz açıkçası!
Balık etliler kızmayın ama zayıflıktan yakınanlar da var hayatta! Ola ki çok zayıfsanız, bu durumu kamufle etmek için iri desenli mayoları tecih edin. Bu size bir kaç kilo daha bonfile kazandıracaktır…
Küçük bir renk oyunu: Açık renk mayolar olduğunuzdan daha kilolu, koyu renk mayolar ise daha zayıf görünmenizi sağlar…
Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu -sizce bir sakıncası yoksa-dikkati göğüslere çekmektir. Açık renkler daha çok dikkat çekeceği için üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir, hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar…
Göbecikli(!) iseniz, ama üçgen bikini giymeye kalkmayın, tüm dikkatleri hiç istemediğiniz bir biçimde üzerinize çekersiniz. Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çekmiş olursunuz…
Eller silikon kuyruklarında iken sahip olduklarından memnun olmayanlarımız da var! İri göğüslerinizi saklamak istiyorsanız, üçgen bikinilerden kaçınmalısınız. Bikini üstlerinin altlara göre daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir. İşte altın kural: İri göğüs sahipleri, daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih etmeli. Bu arada iri desenlerden de kaçınmak gerekiyor…
Küçük göğüslü kadınlar aslında aramızda en şanslı olanlar! Küçük göğüslü bayanlar; son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir ve 75 ile 85 hissi yaratabilirsiniz. Geometrik desenler ya da çiçek desenleri de sizin için ideal. Ancak elde 75’i bile doldurmayacak kadar az malzeme varsa, içi dolgulu push-up üstleri kullanmaktan başka çareniz yok. Ya da bu yıl paranızı tatile değil, estetik cerraha yatımayı düşünün… Bu arada straplez bikini üstleri küçük göğüslü kadınlarda çok hoş duruyor; bizce bu modelleri giyebiliyor olmanın keyfini çıkarmalısınız!

Mayo alırken…
Renk seçerken teninizin koyulaşacağını dikkate alın
Alışverişe çıkmadan önce fazla yemek yemeyin
Mayo ile güneşleneceğinizi unutmayın. Dolayısıyla çabuk kuruyan mayoları tercih edin
Vücut şeklinize önem verin ve kendinizi kandırmayın. Bunun için çok fazla detay bilmenize gerek yok. Aynaya bakarak neyin sizi daha zayıf tuttuğunu görebilirsiniz. Mayolu görüntünüzü incelediğiniz ayna, duvara sabit değil, hafifçe öne doğru eğimli olmalı. Ayna karşısında oturup kalkın, ellerinizi kollarınızı hareket ettirin. İçindeyken rahat etmediğiniz bir mayo seçmemeye özen gösterin…
Fazla oyuk mayolar için yeterince kilosuz ve kaslı olmak gerekir
Göğüs kapları çok önemlidir. Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının. Aşağısı iyi olsun diye üstten fedakârlık yapmayın
İncikli boncuklu mayoları tercih etmeyin; iki günde dökülebilir.
Kumaş kalitesinden emin olmak için tanınmış markaları tercih edin.


Uzun ömürlü mayolar…

Mayonuzun çok kısa bir süre içinde emekliye ayrılmasını istemiyorsanız ona iyi davranmalı ve bazı detaylara dikkat etmelisinizi. İşte daha uzun ömürlü bir mayo için yapılması gerekenler:
Mayonuzu her kullanım sonrası,elde, ılık su ve beyaz sabun ile yıkayın
Mayonuzun güneş yağı, güneş sütü ve benzeri tüm kozmetiklerden arındığına emin olun
Çamaşır makinesi, sıcak su, deterjan, çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizlik maddelerini kullanmayın. Kuru temizlemeye vermeyin…
Birden fazla renklileri ıslak olarak bekletmeyin
Mayonuzu direkt güneş ışığında değil, gölgede ve tersinden sererek kurutun
Mayonuzu ütülemeyin
Seçtiğiniz model, fosforlu renkler taşıyor ise güneş ışığına karşı çok daha duyarlı olduklarını unutmayın. Fluoresan renkler, üretim özelliklerinden ötürü güneş ışığının, havuz klorunun ve deniz tuzunun etkisiyle diğer renklerden daha hızlı solar...
Yaldızlı ve baskılı desenler sürtünme sonuçu aşınabilir; nazik kullanın…
Mayonuzu (ıslak veya kuru) asla kapalı plastik torba içerisinde muhafaza etmeyin
Havuzlarda hijyen sağlamak amacıyla kullanılan klorun mayo kumaşına zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Esneme, erime ve hızlı solma gibi etkilere hazır olun
Havuzda giydiğiniz mayonuzu her kullanım sonrası mutlaka iyice durulayın. Yetersiz durulama sonucu dokularda kalan klor mayonuzu yıpratır…
Son düzenleyen Efulim; 28 Kasım 2011 15:59 Sebep: Font boyutu+kırık link resimler kaldırıldı.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Aralık 2007       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Bikini ve Mayo Seçimi

Hayat bazen çelişkilerle doludur. Bir tarafta özgürlüğünüz, tatil planlarınız diğer tarafta maalesef mayo/bikini seçmek ve almak. Evet bazen acı verici olabiliyor. Fakat güzel görünmek için estetik müdahaleye ihtiyacınız yok Hernasılsa kafanıza taktığınız göğüsleriniz, baldırlarınız ve belinizi iyi bir mayo/bikini seçimiyle güzel göstermek elinizde. Belinizi daha ince göstermek:
Pekçok kadın bel bölgesinde sorun yaşar. Bunun için tek tarafında lastikli şerit ve büzgüsü ile dikkat çeken, drapeli veya kenarları delikli kumaştan yapılmış bir mayo seçebilirsiniz. Böylelikle dikkatleri vücudunuzun kenarlarından orta kısmına toplarsınız. Doğru kumaş seçimi ile vücudunuzdaki kusurları kapatabilirsiniz.

Göğüslerinizi büyük göstermek için :
Bunun için meraklı gözleri göğüs bölgenizden uzaklaştıracak modeller deneyin. Yüzücü yada boyundan bağlı modelleri seçin. Koyu renkli geometrik desenler bulunan bikini üstlerini seçin.

Göğüslerinizi küçük göstermek için:
Büyük üçgen cup'lar ve straplez modeller büyük göğüsleri toparlar ve çok daha hoş görünmesini sağlar. Küçük desenli yumuşak renklerde seçimler yapmayı deneyin.

Kalça ve baldırlarınızı küçük göstermek için:
Siyah rengin zayıf gösterdiği bilinir. Ve tabi koyu renklerin de... Eğer bikini üstünüzü daha açık renklerden seçerseniz daha iyi görünecektir. Seçtiğiniz modelin tamamen kalçanızı sardığından emin olun.

Kısa Gövdeyle Başetmek:
Kısa gövde bacak boyunuzu uzun gösterir. Ama mayonuz ıslandığı zman bunun tam terside olabilir. Bu nedenle 2 parçalı mayoları tercih edin. Alt tarafta ince çizgilerin olduğu modellerde uygundur.

Uzun Gövdeyle Başetmek:
Eğer böyle bir probleminiz varsa uzun kesimli modelleri tercih edin diğerleri kısa duracağından kötü görünecektir. Mide bölümüzde dairesel şekiller bulunan modelleri seçmeye çalışın.

Vücut ölçüleriniz yada şekli o kadar da önemli değil. Önemli olan size giden modeli seçebilmeniz. En moda bikiniler 2 parça olup midenizi sararak tek parça görünümünde olanlardır. Sadece moda olduğu için değil alt ve üstü ayrı ayrı da takımlayabildiğiniz için de güzeldir.

Mayo seçiminde diğer bir önemli nokta da mayo alışverişine geniş zaman ayırmak. Zamanında yeterli vakte sahip olan kadınlar daha rahat seçim yapabilirler. Ama yazın özellikle de son dakika da planlanmış bir alışveriş gereğinden fazla stress getireceğinden pek de verimli olmayacaktır.

Online alışveriş yapmak da bu stresi önleyecektir. Seçmiş ve almış olduğunuz ürünü daracık bir soyunma kabini yerine evinizde deneyeceğinizden daha sağlıklı karar verebileceksiniz. Bunun için öncelikle alışveriş yaptığınız yerin önemli aksaklıklarda iade kabul ettiğinden emin olun.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Nasıl mayo almalı?


Altı kaval üstü şişhane biçiminde dengesiz bir vücut yapınız varsa, vücudunuzun bu birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikini ile iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayalorı denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir.

Zayıf olanlar için
Çok zayıfsanız, bu durumu kamufle etmek için iri desenli mayoları tecih edin. Bu size bir kaç kilo daha bonfile kazandıracaktır… Küçük bir renk oyunu: Açık renk mayolar olduğunuzdan daha kilolu, koyu renk mayolar ise daha zayıf görünmenizi sağlar…

Geniş kalçayı renklerle kapatın
Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu -sizce bir sakıncası yoksa-dikkati göğüslere çekmektir. Açık renkler daha çok dikkat çekeceği için üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir, hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar…


Göbekli iseniz...
Göbecikli(!) iseniz, ama üçgen bikini giymeye kalkmayın, tüm dikkatleri hiç istemediğiniz bir biçimde üzerinize çekersiniz. Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çekmiş olursunuz…

İri göğüsleri saklamak için
İri göğüslerinizi saklamak istiyorsanız, üçgen bikinilerden kaçınmalısınız. Bikini üstlerinin altlara göre daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir. İşte altın kural: İri göğüs sahipleri, daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih etmeli. Bu arada iri desenlerden de kaçınmak gerekiyor…

Küçük göğüslü bayanlar
Son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir ve 75 ile 85 hissi yaratabilirsiniz. Geometrik desenler ya da çiçek desenleri de sizin için ideal. İçi dolgulu push-up üstleri de kullanbilirsiniz. Bu arada straplez bikini üstleri küçük göğüslü kadınlarda çok hoş duruyor; bizce bu modelleri giyebiliyor olmanın keyfini çıkarmalısınız!

Mayo alırken..
Renk seçerken teninizin koyulaşacağını dikkate alın
Alışverişe çıkmadan önce fazla yemek yemeyin
Mayo ile güneşleneceğinizi unutmayın. Dolayısıyla çabuk kuruyan mayoları tercih edin
Vücut şeklinize önem verin ve kendinizi kandırmayın. Bunun için çok fazla detay bilmenize gerek yok. Aynaya bakarak neyin sizi daha zayıf tuttuğunu görebilirsiniz. Mayolu görüntünüzü incelediğiniz ayna, duvara sabit değil, hafifçe öne doğru eğimli olmalı. Ayna karşısında oturup kalkın, ellerinizi kollarınızı hareket ettirin. İçindeyken rahat etmediğiniz bir mayo seçmemeye özen gösterin…
Fazla oyuk mayolar için yeterince kilosuz ve kaslı olmak gerekir
Göğüs kapları çok önemlidir. Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının. Aşağısı iyi olsun diye üstten fedakârlık yapmayın
İncikli boncuklu mayoları tercih etmeyin; iki günde dökülebilir.
Kumaş kalitesinden emin olmak için tanınmış markaları tercih edin.
Mayonuzu her kullanım sonrası, elde, ılık su ve beyaz sabun ile yıkayın
Mayonuzun güneş yağı, güneş sütü ve benzeri tüm kozmetiklerden arındığına emin olun
Çamaşır makinesi, sıcak su, deterjan, çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizlik maddelerini kullanmayın. Kuru temizlemeye vermeyin
Birden fazla renklileri ıslak olarak bekletmeyin
Mayonuzu direkt güneş ışığında değil, gölgede ve tersinden sererek kurutun
Mayonuzu ütülemeyin
Seçtiğiniz model, fosforlu renkler taşıyor ise güneş ışığına karşı çok daha duyarlı olduklarını unutmayın. Fluoresan renkler, üretim özelliklerinden ötürü güneş ışığının, havuz klorunun ve deniz tuzunun etkisiyle diğer renklerden daha hızlı solar...
Yaldızlı ve baskılı desenler sürtünme sonuçu aşınabilir, nazik kullanın
Mayonuzu (ıslak veya kuru) asla kapalı plastik torba içerisinde muhafaza etmeyin
Havuzlarda hijyen sağlamak amacıyla kullanılan klorun mayo kumaşına zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Esneme, erime ve hızlı solma gibi etkilere hazır olun
Havuzda giydiğiniz mayonuzu her kullanım sonrası mutlaka iyice durulayın. Yetersiz durulama sonucu dokularda kalan klor mayonuzu yıpratır.

Son düzenleyen Efulim; 28 Kasım 2011 16:00 Sebep: Sayfa düzeni.
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
26 Nisan 2008       Mesaj #6
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Arkadaşlar bundan sonra bu ve benzeri tüm konulara cevap yazarken sadece resimden ziyade, en azından marka adı ve mümkünse ürün hakkında ürünü tanıtan kısa bilgiler de verilebilirse eminim ki çok daha iyi olacaktır..
Burası bir resim bölümü değil ve bu şekilde mesajlar yazdığınız zaman moda bölümü amacının çok ama çok dışına çıkmış oluyo maalesef..
Bu uyarım, bu ve benzeri tüm konular hakkında yapmış olduğum son uyarıydı..
Uyarılarımı dikkate alırsanız sevinirim, aksi taktirde ise yazmış olduğunuz mesajları silmek zorunda kalıcağımı şimdiden üzülerek belirtmek isterim..
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
31 Mayıs 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Senin bikinin hangisi?



Trendleri boş ver! Mayo veya bikinini sezonun modasına göre değil, vücut şekline göre seç!


Göğüslerin büyükse
Birçok kız, göğüslerinin büyük olmasını tercih eder ama seninkiler çok rahatsız edecek boyuttaysa, bu bikini ve mayoları tercih etmelisin:

1- Göğüslerini tam kavrayacak ve sarkık görünmesini engelleyecek balenli üstler, göğüslerini daha derli toplu gösterecektir.

2- Biraz klasik olabilir ama siyah beyaz çizgili mayo, dikkatini göğüslerinden uzaklaştıracaktır.

3- Seksi bir görünüm istiyorsan siyah, boyundan bağlamalı bikini tam sana göre!

Basenlerin çok genişse
Basen ve üst bacakların vücudunun üst bölgesine göre çok kalınsa, tercihini düşük bel ve şort tipi bikinilerden yana kullanmalısın;

1- Bu tip, spor kesimli bir modelle dikkati basen bölgesinden uzaklaştırabilirsin.

2- Eğer kalça kısmındaki fazlalıklardan çok şikâyetçiysen ve aynı zamanda selülitin varsa, bu şort tipindeki bikinileri tercih edebilirsin.

3- Eğer göbeğin yoksa düşük bel bikiniler sana çok yakışacaktır.

Çok kiloluysan
Eğer kilon vücudunun geneline yayılmışsa ve çok şişman görünüyorsan, tatili kendine zindan etmene hiç gerek yok! Bu bikini ve mayolarla ince ve zarif bir görünüme kavuşabilirsin;

1- Vücuduna çok yapışmayan, şort-atlet görünümündeki deniz giysileri seni olduğundan daha ince gösterecektir.

2- Üst kısmı balenli, alt kısmı yüksek bel ve oyuk bikiniler dikkati kilolarından uzaklaştıracaktır.

3- Klasik kesim, siyah bir mayo kilolular için her zaman can simididir. Eğer bu yaz gönlünce tatil yapmak istiyorsan, mutlaka bu tarz bir mayo almalısın.

Omuzların çok darsa
Boyundan bağlı ve straplez bikinilerle omuzlarını olduğundan daha geniş gösterebilirsin.

1- Yüzücü mayoları her zaman vücut kusurlarını kamufle etmeleriyle bilinir. Bu tarz bir mayoyla, hem sportif, hem de şık bir görüntü yakalayabilirsin.

2- Boyundan bağlı bikiniler, dikkati omuzlarından göğüslerine kaydıracağından çok işine yarar.

3- Biraz dikkat istemekle birlikte straplez bikiniler, vücudundaki dengesizliği kamufle etmeye yeter.

Omuzların çok genişse
Aslında bu bir güzellik kusuru sayılmaz ama yine de rahatsız oluyorsan, bu tarz bikini ve mayoları deneyebilirsin.

1-İnce ve tam omuz hizasına denk gelen askılar omuzlarını olduğundan daha dar gösterecektir.

2-Koyu zemin üzerindeki büyük desenli mayolar, dikkati omuz bölgesinden uzaklaştıracaktır.

3-Göğüs kısmı balenli ve ince askılı bikiniler de omuzlarını daha biçimli gösterebilir.

Belin kalınsa
Eğer belin çok kalınsa, iki renkli, bel kısmını şeritlerle bölen modeller sana çok yakışacak.

1- Yanlardan oyuk ve farklı renkli mayolar, belini olduğundan çok daha ince ve biçimli gösterecektir.

2- Düşük bel ve şeritli bikiniler, dikkati belinden uzaklaştır ve daha ince bir görünüme kavuşmanı sağlar.

3- Belini ortadan ikiye bölmüş izlenimi veren kalın şeritli bikiniler de çok işine yarayacaktır.

Son düzenleyen Efulim; 28 Kasım 2011 16:00 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Ağustos 2008       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Mayo ve bikini alırken…

Yaz gelince bu halimle nasıl mayo giyeceğim diye hayıflanmaya başlayanların sayısı oldukça fazla. Hemen rejime başlansa da bütün bir kış alınan kiloları vermek o kadar kolay değil. Ancak bu yüzden kendinizi denizden ve güneşten mahrum etmenize hiç gerek yok.


Yaz gelince bu halimle nasıl mayo giyeceğim diye hayıflanmaya başlayanların sayısı oldukça fazla. Hemen rejime başlansa da bütün bir kış alınan kiloları vermek o kadar kolay değil. Ancak bu yüzden kendinizi denizden ve güneşten mahrum etmenize hiç gerek yok.

Dikkatli ve bilinçli seçim yaparak mutlu sona ulaşabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle vücudunuzu çok iyi tanımalı ve size en uygun modellerin hangileri olduğunu bilmelisiniz. Mesela göğüsleriniz büyükse straplez modellerden kesinlikle uzak durmalısınız. Ya da basenlerinizdeki fazlalıkların daha da belirgin durmaması için kenarı ipli modellerden kaçınmalısınız. Elbette ki vücudunuzdaki fazlalıkları gizlemek için yalnızca kapalı modelleri tercih edecek değilsiniz. Kendinize en çok yakışan mayoyo bulmak, rahatsız olduğunuz bölgelerinizi kapatıp hoş taraflarınızı ön plana çıkarabilmek için önerilerimize kulak verin;

Boyuna çizgili mayolar sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterecektir.
Alt tarafınız ince, üstünüz kalınsa ya da tam tersi bir durum sözkonusuysa tek parça mayalorı tercih etmelisiniz.
Eğer çok zayıf olmaktan şikayetçiyseniz büyük desenli mayoları, enine çizgilileri tercih ederek biraz daha dolgun görünebilirsiniz.
Giyeceğiniz mayonun rengine de dikkat etmelisiniz. Açık renkliler sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterirken, koyu renkliler ise daha zayıf görünmenizi sağlar.
Göbeğiniz varsa üçgen bikini yerine düz renk mayoları tercih edin. Çok da desenli olmamasına dikkat eden.
Eğer iri göğüslere sahipseniz üçgen bikinilerden uzak durun. Bu arada bikininizin üstü alta göre daha koyu renkte olursa bu göğüslerinizi daha küçük gösterir. Daha iyi görüntü için de balenli modelleri tercih etmelisiniz.
Göğüsleriniz küçükse boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilirsiniz. Geometrik desenler ya da
çiçek desenleri de sizin için ideal. Bu arada içi dolgulu push-up üstleri de imdadınıza yetişecektir. Ayrıca bu sene yeniden moda olan straplez bikini üstleri de alternatifleriniz arasında olabilir.

Geniş kalçalar ve büyük popolar
Geniş kalçaları saklamanın en temel yolu dikkati göğüslere çekmektir. Çünkü geniş kalçalı kadınların bedenlerinin üst tarafı bedenin alt tarafına oranla hayli küçüktür. Bu durumda...
Haberin devamı ve bikini önerileri için tıklayın!


Sarkık, düşük ya da iri göbekler
Göbekli kadınlar bikini altalarında da üstlerinde de mümkün oluğunca kapalı modelleri tercih etmelidirler. Midenin çok fazla açığa çıkmaması için...
Haberin devamı ve bikini önerileri için tıklayın!


İri göğüsler
İri göğüslü kadınların kesinlikle üçgen bikinilerden kaçınması gerekir. Bu tür bikiniler iri olan göğüsleri hem olduğundan daha büyük hem de sarkık gösterir. Ayrıca...
Haberin devamı ve bikini önerileri için tıklayın!


Küçük göğüsler
Küçük göğüslü kadınlar, göğüslerinin ufaklığından yakınsalar da aslında onlar en şanslı kesimi teşkil ediyor. Çünkü hemen hemen hangi modeli beğenirlerse giyebilirler...



Son düzenleyen Efulim; 28 Kasım 2011 16:01 Sebep: Sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
29 Ağustos 2008       Mesaj #9
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Uzmanlar,


mayo alırken ise şunlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti:

"- Renk seçerken teninizin koyulaşacağını dikkate alın
- Alışverişe çıkmadan önce fazla yemek yemeyin
- Mayo ile güneşleneceğinizi unutmayın. Dolayısıyla çabuk kuruyan mayoları tercih edin
- Vücut şeklinize önem verin ve kendinizi kandırmayın. Bunun için çok fazla detay bilmenize gerek yok. Aynaya bakarak neyin sizi daha zayıf tuttuğunu görebilirsiniz. Mayolu görüntünüzü incelediğiniz ayna, duvara sabit değil, hafifçe öne doğru eğimli olmalı. Ayna karşısında oturup kalkın, ellerinizi kollarınızı hareket ettirin. İçindeyken rahat etmediğiniz bir mayo seçmemeye özen gösterin
- Fazla oyuk mayolar için yeterince kilosuz ve kaslı olmak gerekir
- Göğüs kapları çok önemlidir. Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının. Aşağısı iyi olsun diye üstten fedakarlık yapmayın
- İncikli boncuklu mayoları tercih etmeyin; iki günde dökülebilir.
- Kumaş kalitesinden emin olmak için tanınmış markaları tercih edin".


Mayoların ömrünü ise şunlar uzatıyor:

"- Mayonuzun çok kısa bir süre içinde emekliye ayrılmasını istemiyorsanız ona iyi davranmalı ve bazı detaylara dikkat etmelisinizi. İşte daha uzun ömürlü bir mayo için yapılması gerekenler:
- Mayonuzu her kullanım sonrası,elde, ılık su ve beyaz sabun ile yıkayın
- Mayonuzun güneş yağı, güneş sütü ve benzeri tüm kozmetiklerden arındığına emin olun
- Çamaşır makinesi, sıcak su, deterjan, çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizlik maddelerini kullanmayın. Kuru temizlemeye vermeyin
- Birden fazla renklileri ıslak olarak bekletmeyin
- Mayonuzu direkt güneş ışığında değil, gölgede ve tersinden sererek kurutun
- Mayonuzu ütülemeyin
- Seçtiğiniz model, fosforlu renkler taşıyor ise güneş ışığına karşı çok daha duyarlı olduklarını unutmayın.

Fluoresan renkler, üretim özelliklerinden ötürü güneş ışığının, havuz klorunun ve deniz tuzunun etkisiyle diğer renklerden daha hızlı solar

- Yaldızlı ve baskılı desenler sürtünme sonuçu aşınabilir, nazik kullanın
- Mayonuzu (ıslak veya kuru) asla kapalı plastik torba içerisinde muhafaza etmeyin
- Havuzlarda hijyen sağlamak amacıyla kullanılan klorun mayo kumaşına zarar verdiği bilinen bir gerçektir.

Esneme, erime ve hızlı solma gibi etkilere hazır olun

- Havuzda giydiğiniz mayonuzu her kullanım sonrası mutlaka iyice durulayın. Yetersiz durulama sonucu dokularda kalan klor mayonuzu yıpratır".
Son düzenleyen Safi; 7 Ocak 2016 21:29 Sebep: Sayfa düzeni.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2013       Mesaj #10
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Bikini
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bikini, kadınlar için tasarlanmış, yüzmede kullanılan bir mayo türüdür. Bikini üretiminde suya karşı dayanıklı kumaşlar tercih edilmektedir.


Tarihi

İki parçalı bir deniz giysisi olarak da tarif edilebilen bikininin ilk örnekleri, II. Dünya Savaşı sonrası Fransa plajlarında görüldü. Fransız modacı Louis Réard tarafından 5 Temmuz 1946 yılında Paris'te tanıtılan bikini adı, ilk atom bombalarının test edildiği Büyük Okyanus'taki Bikini Adası'ndan esinlenilerek türetilmiştir. O dönem Vatikan tarafından müstehcen bulunan bikini kınanmıştır. 60'lı yıllarda Brigitte Bardot, Ursula Andress, Raquel Welch gibi aktrislerin bikiniyi giymesi ile popülüritesi artmıştır.


Türleri

Bikiniler, 70'li yıllarda üst parçası olmayan monokinilere dönmüştür. 80'li yıllarda tanga, 2000'li yıllarda ise mayokini olarak hayatımıza girmiştir. Özellikle vücut geliştirme gibi spor dallarında erkekler de bikini türevleri kullanmaktadır.
Son düzenleyen Efulim; 12 Ağustos 2013 21:01 Sebep: +18 içerikler kaldırıldı.
🌘 🚀

Benzer Konular

18 Ağustos 2013 / Hi-LaL Meslekler
6 Mart 2010 / volture Sağlıklı Yaşam
18 Ocak 2012 / Jumong Sinema ww
7 Ocak 2016 / Safi X-Sözlük