Arama

Fakülte bölüm adları yanında yer alan İÖ ne anlama gelmektedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Temmuz 2016 Gösterim: 202.488 Cevap: 5
Z12345 - avatarı
Z12345
Ziyaretçi
24 Temmuz 2009       Mesaj #1
Z12345 - avatarı
Ziyaretçi
Ben oss sinavina girecegim.universitelerin fakulteleri yanina "Sosyoloji (İÖ) " ornegindeki gibi io yaziyor.anlamini nedir?
EN İYİ CEVABI kyle verdi

İÖ : İkinci Öğretim anlamına gelmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
İkinci öğretim programlarında dersler birinci öğretim bittikten sonra başlar. Harçları birinci öğretime göre daha yüksektir ve puanları çok yüksek değildir.
Son düzenleyen Safi; 18 Temmuz 2016 18:32
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
24 Temmuz 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Z12345 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba.Ben oss sinavina girecegim.universitelerin fakulteleri yanina "Sosyoloji (İÖ) " ornegindeki gibi io yaziyor.anlamini merak ettim.tesekkurler

(İÖ) İkinci öğretim demektir.Dersler öğleden sonra 16:00 civarı başlar ve harç daha pahalıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
uzay adamı - avatarı
uzay adamı
Ziyaretçi
29 Temmuz 2009       Mesaj #3
uzay adamı - avatarı
Ziyaretçi
ikinci öğretim demektir. dersler akşam olur ve harçları daha pahalıdır. daha kötüsüm için daha çok parayıda bir anlamadım zaten çalışan kişiler için önerebilirim sadece işten çıkıp gider üniversite okursun diğerleri için saçma bir seçenek sen bilirsin tabi yazacaksan
Tykhe - avatarı
Tykhe
VIP Tinky Winky
6 Ağustos 2009       Mesaj #4
Tykhe - avatarı
VIP Tinky Winky
Yükseköğretim Kurumlarında normal örgün eğitimin bitimini takiben yapılan örgün eğitimdir.

Öğretim saatleri üniversite yönetimlerinin kararına bırakılmıştır. yalnız ikinci öğretim uygulanan Yükseköğretim kurumlarında gerektiğinde hafta tatilinde de eğitim öğretim yapılabilir.

İkinci öğretim isteğe bağlantılı ve paralıdır. Paralı öğretimi kabul edilecek öğrencilerin ödeyecekleri öğrenim ücretleri bütün sene öğrenim dallarının niteliklerine, Yükseköğretim kurumlarının özelliklerine ve sürelerine göre talebe maliyetleri de dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulunun görüşü ve ulusal Eğitim Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca tespit edilir.

İkinci öğretimde de normal öğretimde olduğu gibi derslere sürek mecburiyeti bulunur. İkinci öğretimde öğrenim gören talebeler, ikinci öğretim programlarından normal öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar. yalnız, hazırlık sınıfı hariç, bulundukları sınıfın her derslerini vermiş ve ilk yüzde ona girmek suretiyle 1 üst sınıfa mazi talebeler normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapabilirler. Normal örgün öğretimden ikinci öğretime yatay geç i ş yapılabilir. Bu yatay geçişlerde örgün öğrenimde uygulanan mevzuat hükümlerine tabidir. yalnız, geçiş yapan bu talebeler ikinci öğretim için öngörülen ücreti ödemek zorundadırlar. Bu konudaki her başvuruların alakadar Yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekir.

İkinci öğrenim ücretleri, peşin bi şekilde veya biri kayıt ya da kayıt yenileme sırasında, öteki şubat ayı olmak üzere 2 denk taksitte üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü adına ulusal bankalardan birine açılacak hesaba yatırılır. Öğrenci ücretlerinin birinci taksidini ödemeyenlerin kayıtları yapılmaz ve yenilenmez. İkinci tasidini ödemeyen öğrencilere ise 1 aylık ilave süre tanınır, bu süre içerisinde de öğrenim ücretini yasal faizi birlikte ile ödemeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu birlikte vilayet işkisi kesilir. Öğrenim ücreti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca kredi bi şekilde verilmez.

İkinci öğretim öğrencileri normal örgün öğretim öğrencilerinin bütün türlü haklarından yararlanırlar. yalnız, bu öğrencilere Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek kredinin temel ve şartları ulusal Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak 1 yönetmelikle tespit edilir.

İkinci öğretimde de adaylar normal ve örgün öğretimde olduğu gibi aldıkları ÖSS ve ÖYS puanlarına ya da önkayıt ve kabiliyet sınavlarına ve tercihlerine göre yerleştirileceklerinden adayların parayı avantaj sağlayacak 1 koz bi şekilde görmemeleri gerekir.

Adayların ÖSS ve ÖYS puanlarına göre Yüksekokullara ya da Fakültelere ÖSYM tarafından merkezi sistemle yerleştirilieceklerdir. Adayların önkayıt ve hususi yerleştirme işlemi ise alakadar Yükseköğretim kurumlarınca yapılacaktır.

Ancak 1 yükseköğretim kurumunu bitirdikten sonraları, ikinci öğretim aracılığı birlikte tekrardan yükseköğretim yapmak isteyen adaylardan öğrenim ücreti yüzde yüz fazlası birlikte alınacaktır.

İkinci öğretimi kazanan adaylar ertesi sene tekrar sınava girdiklerinde OÖBPları düşük 1 katsayı birlikte çarpılacağından, adayların dilek dışı, ikinci öğretim programlarını tercihlerine yazmamaları elverişli olur.
alıntıdır
Majeste - avatarı
Majeste
Ziyaretçi
2 Eylül 2009       Mesaj #5
Majeste - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mrb arkadaşlr ben iö kazandım yalnız gündüze geçiş yapmak istiyorum ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler=)

kimse yokmu yardım edebilicek

Geçiş ancak 1. sınıf sonunda olabiliyor. Yalnız ortalamanı yüksek tutman gerekiyor, yani 1 sene "kasacaksın". Msn Grin
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
30 Temmuz 2010       Mesaj #6
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

İÖ : İkinci Öğretim anlamına gelmektedir.

İkinci öğretim programlarında dersler birinci öğretim bittikten sonra başlar. Harçları birinci öğretime göre daha yüksektir ve puanları çok yüksek değildir.
Son düzenleyen Safi; 18 Temmuz 2016 18:31
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

3 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
13 Aralık 2010 / Misafir Cevaplanmış
12 Ocak 2012 / sahinalios Soru-Cevap
13 Kasım 2009 / Misafir Cevaplanmış
13 Kasım 2013 / Misafir Cevaplanmış