Arama

Kanı hangi organ temizler?

Güncelleme: 27 Haziran 2016 Gösterim: 120.470 Cevap: 4
posof76 - avatarı
posof76
Ziyaretçi
15 Mart 2011       Mesaj #1
posof76 - avatarı
Ziyaretçi
Vücudumuzdaki kanın temizlenmesi hangi organ tarafından gerçekleştirilir?
Son düzenleyen Safi; 27 Haziran 2016 00:44
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
20 Ocak 2012       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Nefronlar boşaltım maddelerini kandan süzer ve idrar oluşumunu sağlar, böylece kanımızı temizler. Peki, böbreklerimiz idrarı nasıl oluşturduğunu biliyor musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar
1. Kan, böbrek atardamarları yoluyla böbreklere gelir ve nefronlarda süzülür.
2. Kan içindeki yararlı maddeler, süzülme sırasında nefronlarda emilir ve tekrar kana geçer.
3. Süzülerek temizlenen bu kan, böbrek toplardamarı ile böbreklerden çıkar.
4.Süzülmeden sonra kalan tuzun ve suyun fazlası ile üre idrarı oluşturur.
5.Oluşan idrar, üreterde ve idrar kesesinde toplanır.
6.İdrar üretra ile vücuttan dışarı atılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
20 Ocak 2012       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Kirli kan nasıl temizlenir?

Vücuttaki kirli kan böbrek toplardamarı ile böbreklere gelir. Böbreklerde nefronlar yardımı ile kan süzülerek temizlenir. Temizlenen kan böbrek atardamarı ile vücuda geri gönderilir. Temizlenemeyen kirli kan ise boşaltım sistemi yardımı ile vücuttan atılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira
HayaLPeresT - avatarı
HayaLPeresT
VIP VIP Üye
25 Aralık 2012       Mesaj #4
HayaLPeresT - avatarı
VIP VIP Üye
Kanın kirlenmesi ve kan temizliği
Öncelikle bedende temizlenecek yerlerin tespit edilmesi gerekmektedir. Örneğin kanın temizlenmesi, barsakların temizlenmesi, karaciğerin temizlenmesi son derece önemlidir. Barsaklar, karaciğer ve kan bedenin kirlenmeye en açık organlarıdır. Derimizden aldığımız kirler ilk önce kana geçerler ve kan vasıtasıyla karaciğere oradan da etkiledikleri birincil organa yönelirler.

Bu süreçte kan, karaciğer ve etkilenen organ veya beden bölgeleri kirlenmenin etkisine mutlaka hep birlikte maruz kalmış olurlar. Bazı kişiler kanın aynı zamanda bir organ olarak değerlendirilmesi gerektiğini yeteri kadar kavrayamamış olabilirler. Oysaki kanımız; kolay ve sık kirlenmeye maruz kalan, bizatihi dolaşım sistemimizin, hormon sistemimizin en önemli taşıyıcısı konumundadır. Kanın içinde taşınmayan bir enzim, vitamin, toksin veya element yoktur. Oksijen yaşamın en önemli gereksinimidir ve kanımız vasıtasıyla tüm dokulara, organlara, hücrelere kadar taşınır.

Vücuttaki kanın temizlenmesi
Eğer beden içinde taşıma işlemini yapan kan olmasaydı insan bedeni kirlenmeden kurtulamayacak ve yaşamını sonlandırmak zorunda kalacaktı. Zira bedenin içinde devamlı hareket halinde bulunan ve bir numaralı görevi taşıma olan kanın bu görevini başka hiçbir sıvı asla aynı kalitede yapamaz. Bu kadar önemli olan kan; taşıma görevi sırasında hem temizleyici faktörleri ve hem de kirletici maddeleri taşıyarak çok kompleks bir görevi yerine getirir.

Kan temizliği için yapılması gerekenler

Kanın temizlenme işlemi için yapılması gereken en radikal girişimlerden birisi ve belki de en önemlisi kanın beden dışına çıkarılmasıdır. Böylelikle kan azalan total miktarını tekrar yerine koymak amacıyla bedenin kan üretim merkezlerini aktif bir şekilde canlandırarak yeni ve temiz kanın meydana gelmesine yönelik çalışma yapacaktır. Kanın dışarıya alınması aslında bedenin kendi içine yapılmış bir müdahaledir. Uyuyan bedenin dürtülerek uyarılması anlamını da taşır. Beden sadece dıştan deriye yapılarak uygulanan dürtme, masaj gibi veya diğer uyarılma işlemlerine ihtiyaç hissetmez. Kanın dışarıya verilmesi işlemi de bir bakıma aynı etkinin ortaya çıkmasını sağlar. Bu bakımdan son derece önemlidir. Beden etki tepki prensibine göre çalışır. Kanın bir miktarı beden dışına çıktığında, vizkositesi seyrelip sulanır, aynı zamanda akışkanlık özelliğinde de artma meydana gelir. Kanın koyulaşmış ve kirlenmiş hali bu şekilde bir miktar hem temizlenme imkânına sahip olur, hem de akışkanlığının artması sayesinde metabolizmayı canlandırması, barsakların ve karaciğerin daha rahat çalışmaya başlamasını güçlendirir. Bu anlamda anti-aging yöntemi olarak da kabul edilebilir. Böylelikle bedenin kendi kendisini temizleme gücü ciddi olarak artar. İnsanların kan vermelerinden sonra yaşadıkları rahatlama hissi tüm bu değişimlerin bir ürünüdür.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 20 Ocak 2014 13:58 Sebep: Kırık resim kaldırıldı, yazıya boyut verildi.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
27 Haziran 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Süzülme
1927 yılında A.Richards (A.Rişards) ve A.Walter( A.Voltır) adlı bilim insanları kurbağa böbrekleri incelemişlerdir. Nefron kanalcıklarından ve idrar torbasından örnek sıvılar almışlar bu sıvının birleşimlerinin farklı olduğunu saplamışlardır. Sonuçlardan yararlanarak nefron kanalcıklarından geçen sıvı içerisindeki yararlı maddelerin, yine bu kanallarda geri emilerek yeniden kana katıldığı fikrine varmışlardır.İlerleyen sonraki yıllarda diğer bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar da bu sonuçları desteklemiştir.
Aorttan pompalanan kanın yaklaşık 1/4’ü böbrek atardamarıyla böbreklere gelir.Bu 4-5 dakikada bir kanın böbreklerden geçmesi demektir.
Süzülme: Kan basıncının etkisiyle kan hücreleri, plazma proteinleri ve yağ molekülleri dışındaki kan içeriği, glomerulustan Bowman kapsülüne geçmesine denir.
Süzülme olayı glomerulus kılcalları ile Bowman kapsülünün tek sıralı epiteli arasında pasif taşıma ile gerçekleşir. Glomeruluslardan geçen kan süzüldüğü için gelen kan miktarı ,giden kan miktarından daha bazladır. Süzülme fiziksel bir olaydır. Glomerulus kılcallarında yüksek bir süzme basıncı vardır.
Glomerulustan süzülen sıvıda su, glikoz, amino asitler, vitaminler, Na+,K+,Ca+2, Mg2+ HCO3" vb. iyonlar;üre, ürik asit, amonyak ve kreatin gibi boşaltım maddeleri yer alır.
51752d1466745875 bosaltim sistemi nedir bosaltim sisteminin yapisi ve gorevleri bs11
DEVAMI Boşaltım Sistemi Nedir - Boşaltım Sisteminin Yapısı ve Görevleri


Karaciğerin Görevleri
  • Karbonhidrat metabolizması: Karaciğer karbonhidrat ürünü olan glikozu glikojene çevirerek depolar. İhtiyaç olduğunda tekrar glikoza çevirerek kana gönderir.
  • Yağ metabolizması: Karaciğer yağ asitleri ve nötr yağların metabolizması ile kolesterolün metabolizmasında rol alır.
  • Plazma proteinleri sentezi: Karaciğer aminoasitlerden yararlanarak çeşitli proteinleri sentez eder. Albumin, fibrinojen, protrombin ve diğer pıhtılaşma faktörlerinin sentezini yapar.
  • Detoksifikasyon: Zehirsizleştirme anlamına gelen bu işlemde, vücut için zararlı olan maddeler zararsız hâle getirilir. Alkol, nikotin, barbütüratlar vb.
  • Bağışıklık ve fagositoz: Retiküloendotelial sistemin % 60’ı karaciğerde bulunur. Karaciğerde bulunan ve fagositoz yapan kupffer hücreleri, kandaki yabancı hücreleri, parazit ve bakterileri fagosite eder.
DEVAMI Karaciğer Nedir - Karaciğerin Yapısı ve Görevleri
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

2 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
16 Aralık 2016 / eda90 Cevaplanmış
13 Mayıs 2016 / ceren atmaca Cevaplanmış
17 Şubat 2010 / Teamoore Soru-Cevap