Arama

PBX Nedir?

Güncelleme: 16 Aralık 2016 Gösterim: 6.110 Cevap: 1
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
17 Aralık 2011       Mesaj #1
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє

PBX

Ad:  pbx.jpg
Gösterim: 1120
Boyut:  24.1 KB
Bazen işyeri kartvizitlerinde telefon numarasının yanında, parantez içerisinde PBX yazdığını görürüz. Firma içi kullanılan telefon santrallarına genel olarak Private Branch Exchange (PBX) denir. PBX’in açılımı, Özel Santral (Private Branch eXchange) demektir, yani bir şirket içersinde kullanılan özel telefon şebekesidir. PBX telefon sistemi kullanıcıları, dışarıya telefon etmek için birkaç tane dış telefon hattını paylaşır. PBX, müşterinin sahibi olduğu ve yönetimini yaptığı telefon santralıdır. Organizasyonun içindeki dahili görüşmeleri ve organizasyonun dış dünya ile harici görüşmelerini anahtarlayan ve yönlendiren sistemlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Peki bu neyi sağlıyor?
Bir şirketin 10 tane hattı vardır PBX sayesinde tek numara ile sanki 10 hattın tek hat üzerinde olur. Bu sayede müşteriler tek numarayı arayarak hat meşgul olsa bile diğer hatta aktarır ve müşteriye cevap verilerek müşteri memnuniyeti sağlanmış olur.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 16 Aralık 2016 23:56
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Aralık 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM

PBX (Private Branch eXchange)

Ad:  1.JPG
Gösterim: 614
Boyut:  41.1 KB

genellikle şirketlerde kullanılan telefon santralidir.
Sponsorlu Bağlantılar

PBX’in açılımı, Özel Santral demektir, yani bir şirket içersinde kullanılan özel telefon şebekesidir. PBX telefon sistemi kullanıcıları, dışarıya telefon etmek için birkaç tane dış telefon hattını paylaşır.

Şirket içi dahili ve harici görüşmeler bu santral üzerinden yapılır. PBX ile dışarıdan gelen aramalar isteğe bağlı olarak yönlendirilebilir ve dışarı yapılan aramalar kısıtlanabilir. Kullanıcılar şirket içi arama ve yönlendirme yapabilir ve harici hatlara bağlanabilirler.

PBX kullanan bir şirket birden fazla harici telefon hattını müşterilerine tek telefon numarası ile sunabilir. Yani şirketin telefon numarasını arayan müşteriler birinci hat meşgul olsa bile ikinci, üçüncü veya boş olan diğer hatlardan birine yönlendirilir. Böylece müşteri telefonda beklemez ve daha kaliteli bir hizmet almış olur.
SİLENTİUM EST AURUM