Arama

Görevdeki hükümetin bakanlarının isimleri ve görevleri nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 5 Mayıs 2017 Gösterim: 5.846 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Görevdeki hükümetin bakanlarının isimleri nelerdir?
EN İYİ CEVABI perlina verdi
AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne tek aday olarak giden ve bin 405 delegenin onayıyla yeni Genel Başkan seçilen Binali Yıldırım, 65. Hükümet'i kurma görevini tamamladı. Kabine listesini Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunan Yıldırım, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Bakanlar Kurulu'nda kimlerin yer aldığını kamuoyuna açıkladı.(24.05.2016)

Sponsorlu Bağlantılar
Başbakan: Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı: Nurettin Canikli
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş
Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Âkif Çağatay Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci
İçişleri Bakanı: Efkan Âlâ
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan
Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

Kısaca Bakanlar Hakkında;


Nurettin Canikli
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. AK Parti’nin kurucu üyelerinden. Maliye Bakanlığı’nda Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı. Kasımda yapılan seçimlerden önce Gümrük ve Ticaret Bakanı’ydı.

Mehmet Şimşek
Ekonomist. 23. Dönem’de Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümet’te Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Bir önceki dönemde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısydı.

Numan Kurtulmuş
Akademisyen. HAS Parti'nin feshedilmesinin ardından birçok partiliyle birlikte 22 Eylül 2012’de düzenlenen törende AK Parti'ye katıldı. 4 Ekim 2012’de AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda yapılan revizyonla Kurtulmuş, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 10 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın, 62. Hükümet’i kurmakla görevlendirdiği Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Ordu milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64.Hükümet'e Başbakan Yardımcısı olarak atandı. Kurtulmuş bir önceki dönemde aynı zamanda Hükümet Sözcülüğü görevini yürüttü.

Tuğrul Türkeş
İktisatçı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçildi. 26 Ağustos 2015'te Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul etti. Bu karar nedeniyle MHP Disiplin Kurulu’na sevk edildi. 5 Eylül 2015'te MHP'den ihraç edildi. 28 Ağustos 2015’te Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Geçici Seçim Hükümeti’ne Başbakan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti’den Ankara milletvekili adayı oldu. 1 Kasım 2015 seçimleri sonucunda AK Parti Ankara Milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'e Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

Veysi Kaynak
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği, Türkiye - Bahreyn Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. 7 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanı yardımcısı oldu. 25. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili seçildi.

Bekir Bozdağ
Avukat. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 22 ve 23. dönemlerde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bir önceki dönemde de Adalet Bakanı olarak görev yaptı.

Fatma Betül Sayan Kaya
Elektrik-Elektronik Mühendisi. 2009’daki 5. Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. Partideki sosyal medya çalışmalarını yürüttü. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.

Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü olarak görev yapan Ömer Çelik, siyaset bilimci ve dış politikada uzman bir isim. Gazi Üniversitesi mezunu. 2002 itibariyle o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan'ın siyaset danışmanlığını yaptı. Mart 2010'da da AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24 Ocak 2013’teki kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı.

Faruk Özlü
Makine Mühendisi olan Faruk Özlü, 90’lı yıllarda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yaptı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. “Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı”, “A400M Nakliye Uçağı”, “F-35 Savaş Uçağı”, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri”, “M60 Tank Modernizasyonu”, “Yazılım ve Simülatörler”, “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri” görev aldığı projelerden bazıları.

Süleyman Soylu
Eski Demokrat Parti Genel Başkanı. 12 Eylül Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin sebeplerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin ardından Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edildi. Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edildi. 5 Eylül 2012’de gerçekleşen AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısında düzenlenen törenle resmi olarak AK Parti'ye katıldı. 30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçildi. AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den Trabzon Milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015 AK Parti 5. Olağan Kongresi'sinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi. 13 Eylül 2015'te de Teşkilâttan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Mustafa Ataş'a devretti. Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gitmesinden dolayı Süleyman Soylu yine Trabzon'dan 1. sıra adayı oldu. 24 Kasım 2015’te kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı.

Mehmet Özhaseki
1998-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kayseri milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde yapılan seçimlerde de yine Kayseri milletvekili seçildi.

Mevlüt Çavuşoğlu
Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyesi. 22 ve 23. dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Bir önceki dönemde de Dışişleri Bakanı’ydı.

Nihat Zeybekci
Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. İş hayatına özel sektörde başladı. 26 Aralık 2013’te Ekonomi Bakanı oldu. 61, 62 ve 63’üncü hükümetlerde Ekonomi Bakanlığı yaptı.

Berat Albayrak
2015 yılı milletvekili seçimlerinde AK Parti milletvekili oldu. 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu’nun 64. Hükümet kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı.

Âkif Çağatay Kılıç
Lisans eğitimini İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı. Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Akif Çağatay Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde (Londra) satın alma görevlisi olarak bir yıl süreyle İngiltere'de görev aldı. 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, bu süreç içerisinde Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Erdoğan'ın kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı. Kılıç ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği bu dönemde, yurt dışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı. AK Parti'nin Samsun'da yüzde 61,86 oy oranı aldığı 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu. 26 Aralık 2013 tarihinden beri, 61, 62, 63, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin Gençlik ve Spor Bakanı.

Faruk Çelik
Refah Partisi’nde il başkanlığı, Fazilet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 21’inci dönem Bursa milletvekili olarak TBMM'ye girdi. İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu. AK Parti Kurucular Kurulu üyesi oldu. 22’nci ve 23’üncü dönemlerde Bursa milletvekili; 24’üncü ve 26’ncı dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2002 - 2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yaptı. 60, 61 ve 62’nci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 64’üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi.

Bülent Tüfenkci
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2011-2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Malatya Milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015’te yapılan erken genel seçimlerde yeniden Malatya Milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015’te kurulan 64. Türkiye Hükümeti’nde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı.

Efkan Âlâ
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 1999’da İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı. 30 Ocak 2003’te Batman Valisi, 14 Eylül 2004’te de Diyarbakır Valisi olarak atandı. 8 Eylül 2007’de atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü. 26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak atandı. Bir önceki dönemde de İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Lütfi Elvan
Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunu. 24 Kasım 2015’te, 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Nabi Avcı
Öğretim Üyesi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. 1974’te Kültür Bakanlığı’nda memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesi’nin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Naci Ağbal
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle AK Parti’de Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan yardımcısıydı. 24 Kasım 2015’te kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Maliye Bakanlığı görevine atandı.

İsmet Yılmaz
Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü’nden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 61. Hükümet’te Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

Fikri Işık
ODTÜ Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun. 2007’de AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürüttü.

Veysel Eroğlu
1991’de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde profesör oldu. DSİ Genel Müdürlüğü görevi boyunca Kürtün Barajı, Muratlı Barajı ve HES ile Borçka Barajı ve HES gibi projeleri hayata geçirdi. 2007 yılında 60 Hükümet’in Çevre ve Orman Bakanı olarak kabinedeki yerini aldı.

Recep Akdağ
Tıp doktoru. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 22. Ve 23. dönemlerde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 61. Hükümet’te de yeniden Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

Ahmet Arslan
Gemi İnşa ve Makine Mühendisi. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliği yaptı. "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibi.

Alıntıdaki Ek 63901

Son düzenleyen perlina; 5 Mayıs 2017 12:21
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
5 Mayıs 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne tek aday olarak giden ve bin 405 delegenin onayıyla yeni Genel Başkan seçilen Binali Yıldırım, 65. Hükümet'i kurma görevini tamamladı. Kabine listesini Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunan Yıldırım, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Bakanlar Kurulu'nda kimlerin yer aldığını kamuoyuna açıkladı.(24.05.2016)

Sponsorlu Bağlantılar
Başbakan: Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı: Nurettin Canikli
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş
Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Âkif Çağatay Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci
İçişleri Bakanı: Efkan Âlâ
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan
Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

Kısaca Bakanlar Hakkında;


Nurettin Canikli
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. AK Parti’nin kurucu üyelerinden. Maliye Bakanlığı’nda Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı. Kasımda yapılan seçimlerden önce Gümrük ve Ticaret Bakanı’ydı.

Mehmet Şimşek
Ekonomist. 23. Dönem’de Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümet’te Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Bir önceki dönemde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısydı.

Numan Kurtulmuş
Akademisyen. HAS Parti'nin feshedilmesinin ardından birçok partiliyle birlikte 22 Eylül 2012’de düzenlenen törende AK Parti'ye katıldı. 4 Ekim 2012’de AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda yapılan revizyonla Kurtulmuş, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 10 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın, 62. Hükümet’i kurmakla görevlendirdiği Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Ordu milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64.Hükümet'e Başbakan Yardımcısı olarak atandı. Kurtulmuş bir önceki dönemde aynı zamanda Hükümet Sözcülüğü görevini yürüttü.

Tuğrul Türkeş
İktisatçı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçildi. 26 Ağustos 2015'te Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul etti. Bu karar nedeniyle MHP Disiplin Kurulu’na sevk edildi. 5 Eylül 2015'te MHP'den ihraç edildi. 28 Ağustos 2015’te Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Geçici Seçim Hükümeti’ne Başbakan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti’den Ankara milletvekili adayı oldu. 1 Kasım 2015 seçimleri sonucunda AK Parti Ankara Milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'e Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

Veysi Kaynak
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği, Türkiye - Bahreyn Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. 7 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanı yardımcısı oldu. 25. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili seçildi.

Bekir Bozdağ
Avukat. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 22 ve 23. dönemlerde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bir önceki dönemde de Adalet Bakanı olarak görev yaptı.

Fatma Betül Sayan Kaya
Elektrik-Elektronik Mühendisi. 2009’daki 5. Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. Partideki sosyal medya çalışmalarını yürüttü. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.

Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü olarak görev yapan Ömer Çelik, siyaset bilimci ve dış politikada uzman bir isim. Gazi Üniversitesi mezunu. 2002 itibariyle o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan'ın siyaset danışmanlığını yaptı. Mart 2010'da da AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24 Ocak 2013’teki kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı.

Faruk Özlü
Makine Mühendisi olan Faruk Özlü, 90’lı yıllarda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yaptı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. “Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı”, “A400M Nakliye Uçağı”, “F-35 Savaş Uçağı”, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri”, “M60 Tank Modernizasyonu”, “Yazılım ve Simülatörler”, “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri” görev aldığı projelerden bazıları.

Süleyman Soylu
Eski Demokrat Parti Genel Başkanı. 12 Eylül Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin sebeplerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin ardından Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edildi. Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edildi. 5 Eylül 2012’de gerçekleşen AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısında düzenlenen törenle resmi olarak AK Parti'ye katıldı. 30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçildi. AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den Trabzon Milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015 AK Parti 5. Olağan Kongresi'sinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi. 13 Eylül 2015'te de Teşkilâttan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Mustafa Ataş'a devretti. Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gitmesinden dolayı Süleyman Soylu yine Trabzon'dan 1. sıra adayı oldu. 24 Kasım 2015’te kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı.

Mehmet Özhaseki
1998-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kayseri milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde yapılan seçimlerde de yine Kayseri milletvekili seçildi.

Mevlüt Çavuşoğlu
Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyesi. 22 ve 23. dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Bir önceki dönemde de Dışişleri Bakanı’ydı.

Nihat Zeybekci
Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. İş hayatına özel sektörde başladı. 26 Aralık 2013’te Ekonomi Bakanı oldu. 61, 62 ve 63’üncü hükümetlerde Ekonomi Bakanlığı yaptı.

Berat Albayrak
2015 yılı milletvekili seçimlerinde AK Parti milletvekili oldu. 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu’nun 64. Hükümet kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı.

Âkif Çağatay Kılıç
Lisans eğitimini İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı. Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Akif Çağatay Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde (Londra) satın alma görevlisi olarak bir yıl süreyle İngiltere'de görev aldı. 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, bu süreç içerisinde Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Erdoğan'ın kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı. Kılıç ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği bu dönemde, yurt dışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı. AK Parti'nin Samsun'da yüzde 61,86 oy oranı aldığı 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu. 26 Aralık 2013 tarihinden beri, 61, 62, 63, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin Gençlik ve Spor Bakanı.

Faruk Çelik
Refah Partisi’nde il başkanlığı, Fazilet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 21’inci dönem Bursa milletvekili olarak TBMM'ye girdi. İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu. AK Parti Kurucular Kurulu üyesi oldu. 22’nci ve 23’üncü dönemlerde Bursa milletvekili; 24’üncü ve 26’ncı dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2002 - 2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yaptı. 60, 61 ve 62’nci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 64’üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi.

Bülent Tüfenkci
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2011-2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Malatya Milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015’te yapılan erken genel seçimlerde yeniden Malatya Milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015’te kurulan 64. Türkiye Hükümeti’nde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı.

Efkan Âlâ
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 1999’da İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı. 30 Ocak 2003’te Batman Valisi, 14 Eylül 2004’te de Diyarbakır Valisi olarak atandı. 8 Eylül 2007’de atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü. 26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak atandı. Bir önceki dönemde de İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Lütfi Elvan
Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunu. 24 Kasım 2015’te, 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Nabi Avcı
Öğretim Üyesi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. 1974’te Kültür Bakanlığı’nda memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesi’nin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Naci Ağbal
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle AK Parti’de Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan yardımcısıydı. 24 Kasım 2015’te kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Maliye Bakanlığı görevine atandı.

İsmet Yılmaz
Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü’nden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 61. Hükümet’te Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

Fikri Işık
ODTÜ Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun. 2007’de AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürüttü.

Veysel Eroğlu
1991’de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde profesör oldu. DSİ Genel Müdürlüğü görevi boyunca Kürtün Barajı, Muratlı Barajı ve HES ile Borçka Barajı ve HES gibi projeleri hayata geçirdi. 2007 yılında 60 Hükümet’in Çevre ve Orman Bakanı olarak kabinedeki yerini aldı.

Recep Akdağ
Tıp doktoru. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 22. Ve 23. dönemlerde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 61. Hükümet’te de yeniden Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

Ahmet Arslan
Gemi İnşa ve Makine Mühendisi. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliği yaptı. "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibi.

Ad:  65-hukumet_2.jpg
Gösterim: 411
Boyut:  80.9 KB


Benzer Konular

5 Mayıs 2017 / hbnmjkghdtred Cevaplanmış
5 Mayıs 2017 / Misafir Cevaplanmış
11 Ekim 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
2 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
19 Ağustos 2017 / Misafir Cevaplanmış