Arama

Köstebekgiller (Çizgi Dizi)

Güncelleme: 11 Haziran 2016 Gösterim: 8.583 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
9 Ağustos 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

Köstebekgiller (Çizgi Dizi)


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Köstebekgiller, 26 Mart 2012'de TRT Çocuk'ta yayına başlayan gerçek ve animasyon karakterlerin bir arada olduğu, Türkiye'deki ilk dizi projesi.

Hikaye konusu


Pelin sevimli ve bir o kadar meraklı bir çocuktur.Hayvanları, doğayı ve onların gizemli yaşamlarını öğrenmek için sürekli kitaplar okur.

Pelin ve ailesi yeni bir eve taşınırlar, aynı zamanda bu taşınma Pelin için yeni bir maceranın başlangıcıdır. İlk günden taşındıkları evi ve çevresini keşfetmeye başlar. Bu arada kendi
Ad:  köstebekgiller.jpg
Gösterim: 2997
Boyut:  111.4 KB
bahçesinde yaşayan Köstebekgillerden habersizdir. Köstebekgiller, Dede köstebek, Baba köstebek, Anne köstebek, Boyo, Süslü ve Bebi’den oluşan sevimli bir ailedir. Pelin ilk olarak komşusu Caner’le tanışır. Caner yaramaz bir çocuktur. Daha ilk andan itibaren Caner ve Pelin hiç anlaşamazlar. Caner, Pelin’e kötü davranmaktadır, ondan uzak durmak istemektedir.

Bu durum Köstebekgiller’e de etki eder. İnsanların toprak üstünde gezinmeleri yüzünden Köstebekgillerin evi yıkılır. Bir süre sonra Pelin’in bahçesindeki yıkılan yuvalarını, Caner’in bahçesindeki bir ağacın altına taşımak zorunda kalırlar. Bu esnada Pelin Köstebekgillerle tanışır ve onlara yardım etmeye başlar.
Caner ise Pelin’in bir şeyler saklandığından emindir. Ve bu gizemi öğrenmeye çalışır.

Prodüksiyon :
Dizinin senaryosu Arzu Yurtseven ve Murat Ferhat tarafından yazılıyor. Yönetmen koltuğunda en son Ömer Gökhan EKUT oturmuştur. Dizinin yapım şirketi Arzum Film Animasyon'dur.

Bölümler :
bölümün uzunluğu 15 dakikadır. Tek bir bölümün gerçek karakterlerle çekimi 1 ay, animasyon karakterlerle olan yapımı ise 1,5 ay sürmektedir. Şu an 9. sezon hazırlıkları başlamıştır.

Müzik :
Dizinin ana tema ve bölüm müzikleri Seçil Akın ve Murat Yelken tarafından yapılıyor.

Karakterler


Boyo - Köstebekgillerden Boyo Köstebek ailesinin çılgın, deli dolu, biraz şaşkın ve hiperaktif çocuğu. Büyüyünce şarkıcı olmak en büyük hayalidir.
Süslü- Köstebekgillerden Süslü Köstebek ailesinin sevimli, güzel, neşeli ve kibarcık kızı. Kardeşi Boyo ile bir türlü anlaşamazlar ama yine de birbirlerini çok severler.
Kösteban- Köstebekgillerden Kösteban Yakışıklı, karizmatik bir pilot köstebek. Cesur, atılgan, hızlı konuşan, hızlı düşünen, keskin bakışları olan biri aslında. Ancak hafızasını yitirdiği için şimdilik şaşkın, mutlu, şarkı söylemeyi seven, aklı beş karış havada bir tip.
Bebi- Köstebekgillerden Bebi Köstebek ailesinin henüz yeni doğmuş, daha emekleyen, emzikli bebeği. Çok yaramaz, bir o kadar da sevimli. Kazmayı çok seviyor.
Anne- Köstebekgillerden Anne Bütün aileyi çekip çeviren, yetenekli, becerikli, candan, sevgi dolu tipik bir anne.
Baba- Köstebekgillerden Baba Köstebekgillerin aile reisi. Eğlenceli, komik ve biraz saf biri. Karısına ve çocuklarına çok bağlı.
Dede- Köstebekgillerden Dede Köstebek ailesinin en büyüğü. Emekli olmuş, bu yüzden vaktinin çoğunu evde uyuyarak, çocuklara masal anlatarak ve kitap okuyarak geçiriyor.
Köstan amca - Köstebekgillerden Köstan Amca Oldukça yaşlı bir köstebektir. Fakat yaşına rağmen dinç, atak ve çeviktir. Kararlı, savaşçı ve akıllıdır.
Gerçek karakterler
Asena Keskinci- Pelin Köstebekgiller'in en sadık dostu ve Koruyucusu. Onlarla yeni evlerine taşındıklarında tanışmıştır.

Yiğit Ege Yazar- Caner Pelin'lerin yan komşusu ve Pelin'in en yakın arkadaşı. İlk etapta Köstebekgiller'e kötü davranmış olsa da kısa sürede hatasını anlayarak o da bu dostluk zincirinde yerini almıştır.

İnci Türkay-Ceyda Pelin'in Annesi.iyi huylu, sevecen ve cana yakın bir kadındır. Çoğu kez Köstebekgiller ile burun buruna gelir ancak onları hep fare sanır.Ama yeni sezonda köstebekgilleri öğrenir ve onlara yardım eder.

Orhan Aydın- Salih Pelin'in Babası. Anne Ceyda kadar neşeli ve konuşkan bir tip değildir. Çoğu olaya karşı soğukkanlı ve umursamaz davranır.

Oğuz Oktay- Aslan Amca Caner'in Dedesi. Anne ve babası yurt dışında çalışmak zorunda olan Caner'i gözü gibi korur ve onunla ilgilenir.Köstar onun küçüklğünden beri arkadaşıdır.

Ali Nuri Türkoğlu- Gölge Azılı bir hırsız ve suçlu. Pelin'lerin evine bekçi olarak sızmayı ve evi soymayı düşünmüştür. Ancak daha sonra o da Köstebekgiller'i fark ederek onların peşine düşmeye karar vermiştir. Bu hırsı yüzünden başına gelmeyen kalmamıştır.

Emel Çölgeçen- Eda Pelin'in teyzesi, Ceyda'nın kız kardeşi. Köstebekgiller'i en son tanıyan kişidir. İlk etapta onlardan sürekli korkmuşsa da daha sonraki maceralarında en az Pelin ve Caner kadar onlara yardımcı olmuş ve onları korumuştur.

Jess Molho: Profesör Fikri Güzel Üniversitede öğretim görevlisi ve bilim adamı. Köstebekgiller'in Köstebekya yolculuğunda en çok yardımı dokunacak kişidir.

Gözde Kısa-Müjde Ceyda'nın Yeni açtığı kafede önce aşçı, sonra garson olarak çalışmaktadır. Aşırı derecede sakar ve patavatsızdır. Sakarlığı yüzünden Ceyda'nın kafesinde işe başlamadan önce tek seferde üç işten birden çıkarılmıştır.

Can Bartu Aslan- Volkan Pelin ve Caner'in sınıf arkadaşları. Biraz aksi ve ters bir çocuk. İstedikleri gerçekleşmediğinde herkesle kavga çıkarabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Haziran 2016 15:16 Sebep: Sayfa düzeni moderatör eki ve foruma uygun resim
🌘 🚀
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
11 Haziran 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  köstebekgiller.jpg
Gösterim: 7392
Boyut:  85.4 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Haziran 2016 / Sasuke Uchiha Sinema-TV
23 Mart 2017 / Kidzo Sinema-TV
11 Temmuz 2015 / Kidzo Sinema-TV
11 Haziran 2016 / Kidzo Sinema-TV
9 Ağustos 2013 / Misafir Soru-Cevap