Arama

WhatsApp Dünyasından Son Haberler

Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Gösterim: 15.362 Cevap: 13
serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016       Mesaj #1
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
whatsapp sizi sizdirmasin 8734225 400
Facebook'un 2014 yılında 16 milyar dolar karşılığında WhatsApp'ı satın alması, iki hizmetin bir gün verilerini paylaşacağının işaretiydi. Kaçınılmaz olan bu durum, sonunda gerçeğe dönüştü.
Sponsorlu Bağlantılar

Gizlilik sorunlarıyla sürekli olarak boğuşan Facebook, hizmetleri arasındaki veri paylaşımıyla ilgili çok dikkatli davranıyor. Bu nedenle firma, merak edilen soruları yeni FAQ sayfasında cevaplıyor. Yaşanacakları kısaca özetlersek WhatsApp, verilerini Facebook ile paylaşmak istiyor - bu, Facebook'un size isabetli reklamlar göstermesini sağlayacak. Facebook'un WhatsApp'ta banner reklam göstermek gibi bir niyeti yok, ancak sosyal dev, şirketlerin kullanıcılara WhatsApp üzerinden ulaşabilmesi için yeni yollar arıyor.

Facebook, markaları biz kullanıcılara ulaştırmak için Messenger bot'larıyla bir süredir çeşitli deneyler yapıyor. WhatsApp'a göre böyle bir bağlantı, spam'a ve rahatsız edici mesajlara karşı savaşmayı kolaylaştırıp, daha iyi reklam ve arkadaş önerileri sunmayı kolaylaştıracak. Bu arada WhatsApp mesajlarınız, konuştuğunuz kişilerle uçtan uca şifreli olarak iletilmeye devam edilecek ve iki hizmet arasında paylaşılmayacak.

WhatsApp bilgilerinizi Facebook ile paylaşmayı nasıl durdurabilirsiniz?

Facebook'un WhatsApp verilerinize ulaşmasını istemiyorsanız, bu paylaşımı devre dışı bırakmak oldukça kolay. WhatsApp'ın yeni ilkeleri devreye girdiğinde bununla ilgili bir ekranla karşılaşacaksınız. Burada metnin alt tarafındaki kutucuğun işaretini kaldırarak ve ardından "Kabul et"e tıklayarak paylaşımı kapatabilirsiniz.

Yeni ilkeleri kabul ettiyseniz, endişe etmeyin. Ayarlar > Hesap > Hesap bilgilerimi paylaş yolunu izleyin ve kutucuğun işaretini kaldırın. Yeni ilkeyi önceden kabul ettiyseniz, onu kapatmak için 30 gününüz var; bu yüzden seçenek ortadan kalkmadan çabuk davranın.

Sadece WhatsApp kullanıyorsanız ve Facebook hesabınız yoksa, hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Ocak 2017       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'a 3 Yeni Özellik Geldi!


Ad:  ,d95XCegVwkSqJOF5QWWR3w.jpg
Gösterim: 367
Boyut:  22.7 KB
Son dönemde platforma getirdiği yenilikler ile adını duyuran, Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son güncellemesi ile platforma 3 yenilik birden getirdi.
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni güncellemelerle kullanıcılar artık internet olmadan da kişi listesindekilere mesaj gönderebilecek. Kişi interneti olmadığı bir anda mesajı gönder komutu verdiğinde WhatsApp, telefon yeniden bağlandığında mesajları sırasıyla gönderecek.

Bir diğer özellikse depolama ile ilgili. Yeni veri kullanım ekranı sayesinde kullanıcılar telefonun depolama alanını daha rahat yönetebilecek. Bunların dışında WhatsApp'a tek seferde 30 fotoğraf veya video gönderme özelliği getirildi.

Kaynak: Ntvmsnbc (24 Ocak 2017)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Şubat 2017       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'ta Atılan Mesajlar Geri Alınabilecek!


WhatsApp'ta uzun bir süredir beklenen iki yeni özellik Beta sürümü ile kullanıma sunuldu. Gönderilen mesajı silme özelliği WhatsApp'a beta sürümü ile geldi. Artık WhatsApp beta sürümünde, gönderilen mesajları iptal etme ve düzenleme mümkün. Uzun süredir beklenen bir özellik olan gönderilen mesajı silme ve düzeltme özelliği sayesinde yanlış bir kişiye, yanlış bir mesaj gönderme durumu ortadan kalkacak gibi görünüyor.

WhatsApp'ın sunduğu bir diğer özellik ise Canlı Konum izleme özelliği. Bu özellik gizlilik açısından bir takım endişeleri beraberinde getirse de özellikle aile üyelerinin bu sayede birbirlerinin konumlarını öğrenip takip etmesi açısından yaşamı kolaylaştıracak gibi görünüyor. Bunun yanında WhatsApp'ın iOS ve Android beta sürümünde yer alan bu özelliklerin ne zaman son kullanıcıya sunulacağı ise bilinmiyor.

Kaynak: Ntv Teknoloji (3 Şubat 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
24 Şubat 2017       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'ta Güncelleme Kaldırma Nasıl Yapılır?


WhatsApp’a yeni gelen güncellemenin ardından kullanıcılar WhatsApp güncelleme kaldırma nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyor. Zira popüler mobil uygulama WhatsApp’a, gelen güncelleme ile hikayeler özelliği eklendi. Ancak gelen güncelleme ile durum ve kişiler sekmelerinin yerleri değişti. Söz konusu hamleye tepkiler de gecikmedi. Kullanıcılarına danışmadan böyle bir adım atan WhatsApp bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri.

Peki WhatsApp güncelleme kaldırma nasıl yapılır? Bu sorunun cevabı maalesef pek çok kullanıcının hoşuna gitmeyecek zira WhatsApp'a gelen güncellemeler kaldırılamıyor. Bunun yanında sadece WhatsApp’a yeni bir güncelleme gelirse düzeltmeler yapılabiliyor.

WhatsApp Hikayeler Nasıl Kullanılacak?


WhatsApp’ta profil resminin yanındaki + işaretine dokunulduğunda WhatsApp kişi güncellemeleri görülebilir. Aynı zamanda buradan fotoğraf paylaşımı yapılabilir. WhatsApp kişilerinin fotoğraflarına yapılan yorumlar ise karşı tarafa mesaj olarak gönderilir.

Kaynak: Ntv Teknoloji (24 Şubat 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Mart 2017       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'ın Yeni Bir Özelliği Sadece Bazı Kullanıcılara Gelecek!


WhatsApp platforma çok konuşulacak bir özellik entegre etmek için kolları sıvadı. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, yeni özellikle WhatsApp iş dünyasını gözüne kestirdi. Henüz resmiyet kazanmayan özelliğin adının 'WhatsApp for Business' olması, küçük ve orta ölçekli iş yerleri için yeni bir mesajlaşma platformu oluşturması bekleniyor. Ancak söz konusu özellik şu an için sadece Hindistan'da kullanılıyor. Zira Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp bu özelliği test etmek için bu ülkeyi seçti.

Yeni entegre özelliğin tüm kullanıcılara sunulmayacağı da gelen bilgiler arasında.Bu Facebook'un iş dünyasını hedef aldığı ilk uygulama değil. Sosyal medya devi 2014 yılında işletmelerin Facebook hesaplarını, reklam hesaplarını ve ödeme şekillerini bir yerden yönetme imkanı sunan Facebook Business Manager uygulamasını kullanıma sunmuştu.

Kaynak: Ntv Teknoloji (28 Şubat 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Mart 2017       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp, Güncelleme ile Gelen Yeni Bilgileri Kullanıcılarla İlk Defa Paylaşacak!


WhatsApp, üzerinde çalıştığı güncelleme kullanıma girdiğinde kullanıcıları ile daha önce paylaşmadığı bilgileri görünür hale getirecek. Son güncellemesi ile tepki çeken ve geri adım atacağı düşünülen WhatsApp yeni bir güncelleme için kolları sıvadı. Son güncelleme ile gelen 'durum özelliği'nden sonra Facebook'un bünyesinde bulunan uygulamanın betada test ettiği özellik sayesinde kullanıcılar listelerinde bulunan kişiler ile yaptıkları görüşmenin ne kadar yer kapladığını daha net bir şekilde görebilecek.

Ad:  ,2EYAEHK10EeTEud9R48deA.jpg
Gösterim: 275
Boyut:  58.8 KB
Sisteme entegre edilecek yeni göstergeler sayesinde kullanıcılar, listelerindeki kişilerle yaptıkları sohbetlerle ilgili daha fazla detaya ulaşabilecek. Şu an Windows İşletim Sistemi için test edilen özelliğin tüm kullanıcılara geleceği tarih de henüz netlik kazanmış değil.

Çoğu Kullanıcının Bilmediği 10 WhatsApp Özelliği!

  • Çift sim karta sahip bir cihaz kullanıyorsanız ve iki hattınız için de WhatsApp Messenger’ı kullanmak istiyorsanız, Google Play üzerinde yer almakta olan SwitchMe uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • WhatsApp’ı ücretsiz olarak kullanmaya devam etmek istiyorsanız, öncelikle tüm verilerinizi yedekleyin, hesabınızı silin ve daha sonra yeni bir kullanıcıymış gibi WhatsApp'ı yeniden telefonunuza yükleyin.
  • Yanlışlıkla silinen WhatsApp mesajları için de benzer bir yol izleyebilirsiniz. Zira WhatsApp'ı silip yeniden yüklediğinizde uygulama size eski konuşmaları geri getirmeyi isteyip istemediğinizi soruyor.
  • WhatsApp’ı bilgisayarınızdan kullanmak için WhatsApp'ın resmi web sayfasındaki QR kodunu akıllı telefonunuza okutmanız yeterli.
  • Uygulamadaki otomatik video ve resim yükleme işlemine son vermek için yapılması gerekenler ise şöyle: Ayarlar sekmesinin içinde bulunan Sohbet Ayarları menüsüne girin Medyayı Otomatik İndir seçeneğine tıklayın ve buradan tüm seçenekleri 'Yok' olarak değiştirin.
  • 'Son Görülme Özelliği'ni kapatmak için Ayarlar / Hesap / Gizlilik sekmesine giriş yapın ve burada bulunan son görüntülenme seçeneğini kapatın.
  • WhatApp'ta bulunan numaranızı değiştirmek için Ayarlar / Hesap / Numarayı Değiştir sekmesine giriş yapmalısınız.
  • Grup mesajlarından gelen bildirimleri kapatmak için mesaj kutusunun içinde yer alan grup bilgileri sekmesinden gelen mesajları sessize alabilirsiniz.
  • Bir kişiyi sık kullanılanlara eklemek için o mesajın üzerine basılı tutun ve “Sohbet Kısayolu Ekle” seçeneğine tıklayın.
  • Şu an için sadece Android işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlarda kullanılabilen Whatsaid uygulamasını kullanarak sahte WhatsApp konuşmaları oluşturabilirsiniz.

Kaynak: Ntv Teknoloji (3 Mart 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
6 Mart 2017       Mesaj #7
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp Bazı Telefonlarda Çalışmayacak!


WhatsApp, 30 Haziran 2017 itibariyle desteklemeyi keseceği telefonların listesini açıkladı. Resmi blog sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre artık bazı cihazlar 30 Haziran itibariyle WhatsApp'ı kullanamayacak.

WhatsApp'ın Desteği Keseceği Cihazların Listesi!

  • Nokia S40
  • Nokia Symbian S60
  • Android 2.1
  • Android 2.2
  • Windows Phone 7.+1
  • iPhone 3GS (iOS 6)
  • BlackBerry OS
  • BlackBerry 10

Kaynak: Ntv Teknoloji (6 Mart 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Mart 2017       Mesaj #8
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp İkonların Yerini Değiştirdi!


Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, radikal bir değişikliğe gidiyor. Söz konusu yenilik uygulamanın görünümüyle ilgili. WhatsApp, sohbet ekranında tasarımsal yeniliklere gittiği güncellemesini sundu. Normalde ekranın sağ üstünde olan dosya eklemeye yarayan ataş ikonunu metin yazma bölümüne indiren WhatsApp, aynı zamanda üstte açılan bölüme de video arama ile sesli arama ikonlarını yerleştirdi.

Ayrıca metin yazma bölümünü de daha oval hale getiren WhatsApp, bu ufak değişiklik ile daha rahat bir kullanım vadediyor. Şu anda Android tarafından versiyon 2.17.93 ile beta testinde olan yenilik, kısa süre içerisinde stabil sürüme de geçerek iOS ve Android kullanıcılarına sunulacak.

Kaynak: CNN Teknoloji (10 Mart 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Mart 2017       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'ta Milyonlarca Kullanıcıyı İlgilendiren Güvenlik Açığı!


Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta önemli bir güvenlik açığı tespit edildi. Hem WhatsApp hem de Telegram’da uçtan uca koruma sistemi bulunuyor. Ancak görünen o ki bu koruma sistemi platformları aynı zamanda hackerlara karşı korumasız da bırakmış. Zira İsrail merkezli siber güvenlik firması Check Point, bu güvenlik korumasını aşarak WhatsApp'ın web versiyonunu kullanarak hesapları kırmayı başardı. Firma bu işlemi videoya kaydederek açığın ne gibi sonuçlara neden olabileceğini adım adım gözler önüne serdi.

Peki Bu Açık ile Hesaplar Nasıl Ele Geçiriliyordu?


Bu açık ile hesaplara ulaşmak için oldukça basit bir yöntem kullanılıyor. Bir HTML dosyası oluşturarak kullanıcının kendisine ait olduğuna inandığı bir görseli ön izlemeye sunan saldırganlar bu görsel tıklandığında hesabın kontrolünü ele geçiriyor. Firmanın bilişim uzmanları açığı kullanarak hesaba erişim sağlandıktan sonra kullanıcının konuşma geçmişini, kullanıcı bilgilerini ve fotoğraflarını indirilebilir hale getirebildi.

Bu işlemin ardından kişi listesindeki diğer hesaplara da erişim sağlandı. Açıklamada iki firmanın da durumdan haberdar edildiği ve söz konusu açığın giderildiğinin altı çizildi. Ancak söz konusu açık nedeniyle bugüne kadar kaç kişinin olumsuz yönde etkilendiğine dair resmi bir açıklama henüz gelmiş değil.

Kaynak: Ntv Teknoloji (16 Mart 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Mart 2017       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'ın 8 Yıllık Gecikmeyle Devreye Aldığı Özellik!


WhatsApp hemen hemen bütün rakiplerinde yıllardır var olan bir özelliği yaklaşık 8 yıllık gecikmenin ardından uygulamaya ekliyor. Teknoloji sitelerinde dalga konusu olan o özelliğin sonunda geleceği bilgisi uygulamanın beta versiyonlarıyla ilgili bilgiler yayınlayan WABetaInfo Twitter hesabında yer aldı. 1 milyarı aşkın kişinin kullandığı WhatsApp'ın yıllardır unuttuğu o özellik ise landscape modu.

Yani bugüne kadar telefonu sadece dik tutarak WhatsApp kullanıyorduk. Beta uygulamadaki görüntülere göre artık telefonu yan tutarken de WhatsApp kullanabileceğiz. 2009 Ocak ayından beri yayında olan WhatsApp'ın 8 yıldır bu özelliği kullanıcılarına sunamaması ise ilginç. iMessage ve Facebook Messenger landscape moduna zaten sahipti. iOS için hazırlanan beta sürümünde bulunan bu özelliğin ilk güncellemeyle telefonlara gelmesi bekleniyor. Ayrıca daha önce kaldırılan eski usül yazılı ve emojili durum özelliği de güncellemeyle geri gelecek.

Kaynak: CNN Teknoloji (17 Mart 2017)

Benzer Konular

12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular