Arama

ABD İkiz Kuleler 9/11 gerçeği

Güncelleme: 16 Temmuz 2012 Gösterim: 130.653 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ağustos 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Komplo mu? Facia mı?
11 Eylül'ün 5'inci yılında yapılan belgesele göre olaylar göründüğü gibi değil.
Sponsorlu Bağlantılar
ABD'li üç gencin çektiği ve şimdiden 30 milyon kişinin izlediği belgesel 11 Eylül saldırılarının ardında ABD yönetimi ve ekonomik güç odaklarının olduğu teorisine dayanıyor.
Dylan Avery, Korey Rowe ve Jason Bermas'ın çektiği 'Loose Change' adlı belgesel, 11 Eylül'ün hemen ardından Bush yönetiminin üst düzey isimlerinden gelen çelişkili açıklamalarla başlıyor.

* Condoleezza Rice - Dönemin Milli Güvenlik Danışmanı:
"Bu insanların bir uçağı alıp Dünya Ticaret Merkezi'ne çarptıracağını kimse tahmin edemezdi."

* Donald Rumsfeld - Dönemin Savunma Bakanı:
"Pek çok uyarı vardı."

* Ari Fleischer - Dönemin Beyaz Saray Sözcüsü:
"Hiçbir uyarı yoktu."

İnternet ortamına ilk kez Nisan 2005'te koyulan belgesel, 6 bin dolarlık bütçeyle güncelleştirildi. Kullanılan görüntülerin hemen hepsi, haber kanallarında yayınlanan görüntüler. Yapımcılar, belgeseldeki bilgilerin de ABD yönetiminin üst düzey isimlerinin yaptıkları açıklamalardan, bir dönem 'gizli' olup da sonradan kamuoyuna açıklanan devlet belgelerinden alındığını belirtiyor.
Belgesel, 11 Eylül'ün arkasında Usame Bin Ladin ve El Kaide'nin değil, saldırıların yarattığı ortamdan fayda sağlayacak ABD yönetiminin ve ekonomik güç odaklarının olduğu mesajını veriyor.
arsivimageaspxhp5

Loose Change, 11 Eylül olaylarını 6 bölümde inceliyor:

1. ZAMANLAMA
CIA, 11 Eylül saldırılarından kısa süre önce 1962 Küba krizi günlerine denk gelen bazı belgeleri basına sızdırdı. Bu belgelerde Küba'nın işgalini meşru kılmak için gerçekleştirilen Northwoods operasyonunun arkasında yatan gerçekler yer alıyordu.

2. PENTAGON
Amerikan Havayolları'na ait Flight 77 uçağının Pentagon'a çarpma olasılığı bulunmuyor. Binadaki hasar, ancak Cruise füzesi veya daha küçük bir askeri uçak tarafından oluşturulmuş olabilir.

3. KULELER ÇÖKERTİLDİ
Kulelerin yıkılma sebebi, uçak çarpması değil. Görgü tanıkları, çarpmadan hemen önce binanın alt katlarında duman ve ışık gibi patlama belirtileri gördü. Çökme sırasında patlamalar gözlenebiliyor

4. FLIGHT 93
Beyaz Saray'a giderken kahraman yolcuların isyan etmesiyle Pensilvanya'da bir araziye düşürüldüğü söylenen uçak, aslında güvenli bir şekilde başka bir yere indirildi ve yolcular sağ salim tahliye edildi. Çünkü uçağın düştüğü söylenen yerde hiçbir enkaz veya ağır hasar bulunmuyor. Ayrıca, kayıtlarda, 11 Eylül tarihinde böyle bir uçuşa rastlanmadı.

5. TUHAFLIKLAR
Kaza esnasında uçaktan yapıldığı iddia edilen telefon görüşmeleri mümkün olamaz. Çünkü, bunu mümkün kılan sistem Amerikan Havayolları uçaklarına 11 Eylül'den çok sonra kuruldu. Ayrıca hükümetin açıkladığı listede bulunan hava korsanlarından bazılarının saldırılardan sonra hayatta oldukları ortaya çıktı.

6. KİMİN İŞİNE GELDİ?
Büyük meblağlardaki sigorta poliçelerinden faydalanabilecek kişiler, kulelerin yıkılacağından önceden haberdardı. 11 Eylül'den önce, milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi'nden çıkarıldı.


MÜTHİŞ SORULAR
- 1999'da Kuzey Amerika Hava Savunma Komuta Merkezi (NORAD), bir uçağın kaçırılıp İkiz Kuleler ve Pentagon'a çarpmasıyla ilgili tatbikatlara başladı.
- 24 Ekim 2000: Pentagon, ilk egzersizleri MASCAL adıyla yürürlüğe koydu. Boeing 757'nin Pentagon'a çarpması simülasyonu bunlardan biriydi.
- Nisan 2001: Usame bin Ladin, Dubai'deki Amerikan Hastanesi'nde CIA'nın bölge şefi tarafından ziyaret edildi.
- 24 Temmuz 2001: Dünya Ticaret Merkezi'nin sahibi Larry A. Silverstein, olaydan 6 hafta önce kuleleri 99 yıllığına kiraladı. 3.5 milyon dolarlık sigorta poliçesi terörizmi de kapsıyordu.
- 6 Eylül 2001: Bomba koklayıcı köpekler kulelerden çekildi. Güvenlik görevlilerinin vardiyaları 2 hafta boyunca 12 saatin sonunda bitiyordu.
- 10 Eylül 2001: Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleeza Rice, San Francisco Belediye Başkanı Willie Brown'u arayarak ertesi sabah uçmamasını söyledi.
- 11 Eylül 2001: Washington, Andrews Hava Üssü'nden üç F-16'yı, Pentagon'dan 15 mil uzaktaki Kuzey Carolina'daki eğitim görevine gönderdi. ABD'yi korumak için 14 uçak kaldı.

Son düzenleyen Blue Blood; 15 Mayıs 2008 12:24
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ağustos 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

ABD'li bilim adamlarından şok açıklamalar:
Sponsorlu Bağlantılar
"İkiz Kuleler'i uçaklar değil, ABD hükümetinin bombaları yıktı."
11 Eylül'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıların üzerinden 5 yıl geçti. Ancak hala olayın perde arkasında neler yaşandığı sıradan vatandaşların yanı sıra bilim adamlarının da kafasını kurcalıyor. ABD'de bir grup bilim adamı 11 Eylül saldırıları üzerine geliştirdikleri komplo teorileriyle olaya başka bir açıdan bakıyor.

Uçaklar değil hükümet yıktı
Aralarında ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın mezun olduğu Stanford Üniversitesi olmak üzere Princeton, Texas ve Indiana gibi saygın üniversitelerde ders veren öğretim üyeleri '11 Eylül Gerçeği İçin Bilim Adamları' adında bir grup kurarak geliştirdikleri komplo teorilerini tartışıyor.

Çelik yapı böyle erimez!
Brigham Young Üniversitesi'nde fizik dersi veren komplocu bilim adamı grubunun üyelerinden Steven Jones, bilimsel bir makale yazarak uçakların etkisiyle değil İkiz Kulelerin bir patlama sonucu yıkıldığını iddia ediyor. Jones daha çok ikiz kulelerin çeliklerinin erimesine yoğunlaşmış. Ona göre uçakların binalardaki çelik konstüriksiyonu eritmesi mümkün değil. Hükümetin oluşturduğu 11 Eylül Komisyonu'nun yaptığı araştırmayı eksik bulan Jones, patlayıcıların dışarıdan getirildiğine inanıyor.

ABD bunu bilinçli yaptı
ALtmıştan fazla milletvekilinin itirazına rağmen bu kış Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde İslam derslerine girecek Kevin Barrett, hükümetin bilinçli olarak İkiz Kuleler'i patlayıcılarla yıktığını iddia ediyor. Barrett kendilerinin radikal düşüncede insanlar olmadıklarını savunuyor. Kevin Barrett, ABD hükümetinin bilinçli olarak İkiz Kuleler'i yıkmasının sebebini yeni bir siyasi gündem yaratmak olarak değerlendiriyor.

Gerçekler bizden gizleniyor
Makine mühendisi olan Judy Wood Clemson Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapıyor. Wood bir patlayıcı kullanılmadığı takdirde kulelerin bu kadar hızlı yıkılmasının mümkün olmadığını söylüyor.
'Eğer ABD hükümeti kulelerin nasıl yıkıldığı ile ilgili yalan söylüyorsa herhangi bir şeye inanabilirsiniz' diyen Wood, olayla ilgili yaşananların gizlendiğini savunuyor.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ağustos 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İkiz Kuleler'i yıkan ABD'nin kendisi, sebebi ise Afganistan'a girmek istemesi. Tayyip Erdoğan'ı Gül, Şener ve Arınç harcayacak. Menderes Ruslara yanaştığı için asıldı...
Erol Mütercimler 'Komplo Teorileri'nde Türkiye'de ve dünyada pek çok karanlık olaya farklı açıklamalar getiriyor. 11 Eylül saldırısını büyük bir komplo olarak değerlendiren Mütercimler, Orgeneral Bitlis'in de öldürüldüğü kanısında.
Erol Mütercimler fizik eğitimi almış, uluslararası ilişkiler doktorası sahibi eski bir deniz subayı. Bu güne kadar deniz tarihi, çokkültürlülük, strateji gibi alanlarda yayınlanmış 10 kitabı ve pek çok makalesi var. Son kitabı ise ''Komplo Teorileri'' başlığını taşıyor. Mütercimler'le kitabını, komplo teorilerini, kimi karanlık girişimleri konuştuk.

* Neden komplo teorileriyle ilgileniyorsunuz?

Televizyonlarda yapılan konuşmaları dinlediğimde, gazete ve dergileri okuduğumda fark ettim ki bizim insanımız komplo teorisini çok olumsuz, çok kötü, insanları aşağılayan anlamlar yükleyerek kullanıyor.

* Komplo teorisi nedir?

Komplo teorisi ile komplo karıştırılıyor. Çok özet olarak söyleyeyim; eğer ortada komplo yoksa komplo teorisi yazılamaz. Bir matematik akıl egemen olacak, verileri alt alta sıralayacaksınız. Sonra bir çizgi çekersiniz. O çektiğiniz çizgiden çıkardığınız sonuç Erol Mütercimler'in ya da bir başkasının sonucudur. Yeter ki verileriniz düzgün, doğru olsun.

* Dünyada da komplo teorisyenleri de aynı tepkileri alıyor mu?

Bu olumsuzluklar bizim ülkemize has çünkü bilgisizlikten, cehaletten kaynaklanıyor. Da Vinci'nin Şifresi bir komplo teorisidir. Bu ülkenin insanları söylediği zaman 'komplo teorisyeni' diye küçümseyen köşe yazarları bu kitabı göklere çıkarıyor. 'Türk insanı düşünemez', 'Türk insanı akıl oyunu yapamaz'... Bu aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor.

* Kitapta Adnan Menderes ve iki bakanın asılmasıyla ilgili farklı bir teziniz var?

Süleyman Demirel cumhurbaşkanı olduğunda, Mim Kemal Öke ile bana DP döneminin dış politikasıyla ilgili araştırma yapma görevi vermişti, devlet politikasıydı. Yaptığımız anlaşma yüzünden üç yıl geçtikten sonra bunu kamuoyu için yeniden düzenledik. Orada çıplak biçimde bir şey gördüm; Adnan Menderes ve iki bakanın asılmalarının arkasında başka bir neden vardı. Bu da Sovyetler Birliği'ne yakınlaşmak istemesiydi.

* Eşref Bitlis'in ölümünü de suikast olarak değerlendiriyorsunuz?

Eşref Bitlis öldürülmüştür. Bunu uyduruyor muyum? Hayır, datalara bakıyorum. Raporda 'Bu bir sabotajdır' diyor. Ve neden sabotaj olduğunu rapordaki uçak mühendisleri, üniversite hocaları gibi bilirkişiler anlatmış. Nöbetçi er gece şüpheli bir şahsın uçağa kadar gittiğini anlatmış. Hiç kimse bu ifade üzerinde durmamış. Orgeneral Necati Özgen'in anlatımı var, Sabah gazetesinde; 'İçinde Orgeneral Bitlis'in olduğu helikopteri Amerikan jetleri takip etti ve neredeyse düşecekti' diyor. Bu ülkede başbakanlık yapan Necmettin Erbakan anlattı Amerikan jetlerinin neler yaptığını. Ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti meclisinde konuşuldu.

* 11 Eylül olaylarını da farklı bir açıdan yorumluyorsunuz?

11 Eylül'de iki tane kule çöktü. Bu çöküşün kare kare tahlilini yaptım. Ortaya çıkan çıplak sonuç şu; bu kontrollü bir patlama. Gördük ki 8,5-9 saniyede çöktü bu koca binalar. Venezüella'da yandı çökmedi, İspanya'da yandı çökmedi, ABD'de batar gibi aşağıya çöktü. Bu kadar kısa zamanda nasıl çökebilir? Görüldü ki bu binalara tonlarca patlayıcı yerleştirilmiş. Buradan yola çıkarak ben şunu söylüyorum; ABD ikiz kuleleri bahane ederek Afganistan'a girdi, Irak'a geldi. Acaba bundan sonraki bahanesi Türkiye mi? Irak ve Afganistan'a doğalgazın, petrolün kontrolünü ele geçirmek için geldi. Türkiye'de de bor madeni var. Bunun için de Türkiye'ye mi gelecek? Kulelerin çöküşünü başka türlü nasıl açıklayabilirim? Bilim adamlarının hemfikir olduğu gibi ikiz kulelerin çökme nedeni uçaklar değil. Kaldı ki her şey yanıyor yok oluyor ama Muhammed Atta'nın pasaportu sapasağlam çıkıyor.

* Ergenekon adlı derin devlet örgütünden söz ettiniz. Kitapta yer vermemişsiniz, neden?

Onu anlatmadım, anlatmayacağım da zaten. O bana 12 Mart'ın faşist, işkenceci generali diye bilinen Memduh Ünlütürk'ün vasiyetidir. O vasiyette çok şey vardı ama ben sadece o kısmını anlattım, sonra kitap haline getirildi. Artık o konuyu irdelemek istemiyorum. O program ve kitap dışında o konu hakkında yazılanların hiçbiri doğru değil. Bende çok şey var ama benimle mezara gidecek.

* Bunları açıklama sorumluluğu hissetmiyor musunuz?

Çok önemli şeyler var. Pek çok sol grup için anlatılanlar var. Ama oradaki insanların neredeyse tamamı devlet tarafından öldürüldü. Şimdi onları doğrulatma şansımız yok, doğrulatamayınca da hem sol ideolojiye, hem o kuşağın anılarına saygısızlık olur. Bu bana yakışmaz. Müthiş spekülatif olur, onlarca baskı yapar o kitap. Türkiye'de bir yazarın kazanabileceği en büyük parayı da kazanırım ama yakışmaz. Komplo teorisi yazarken de bir ahlak anlayışınızın olması gerekiyor. Benim bütün yaşamımda da ahlak vardır. Para pul için bir şeyler yapmam.

* Peki Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olacak mı?

Bence burada çok büyük kumar oynuyorlar, Tayyip Erdoğan'ı ancak harcamak için cumhurbaşkanı yaparlar. Kimler harcamak ister? Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına giderse bunlar da partinin başına gelir. Bakınız burada partinin kendi içinde komplolar oluşuyor. Ve buradan yola çıkarsak Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapmak istemeleri ona karşı kurulmuş bir komplodur.
green almond - avatarı
green almond
Ziyaretçi
1 Ocak 2007       Mesaj #4
green almond - avatarı
Ziyaretçi
HER ŞEYİN İMKANSIZI AMERİKA'DA MÜMKÜN!
1-) 20 $'ı yarıya katla.
20 dollar gefaltet1 large
2-) Aşağıda görüldüğü gibi sol köşesini arkadan yukarıya katla.(Aynen resimde gösterildiği gibi olması gerekiyor.)
dollar 21 large
3-) Sağ köşesini aynı şekilde yukarıya katla.
Al işte! Pentegon yanıyor! (Kırmızı Daire)
image0061 large
4-) Şimdi de şu 20$'ı alıp arkasına bakın.
WTC'den Dumanlar Yükseliyor!
image0111 large

Ne Tesadüf!
Basit geometrik katlamalar, böylesine dehset bir olayın habercisi!

TESADÜF MÜ?
SİZ KARAR VERİN!


ikili7bu

5-) Ve şimdi bakın bakalım:
image0011 large

3 Tesadüf basit bir 20$'ın üzerinde!


Daha bitmedi!

6-) BU TESADÜF DE BİR PC ÜZERİNDE!
1. Word programını açın.
2. 72 punto kullanarak büyük harflerle 11 EYLÜL SALDIRISI'nda 2.Kuleye çarpan uçağın kodu olan Q33NY yazın.
3. Bu kodu bloklayın ve yazı tipini Wingdings 1 yapın.
4. Sonuç mu?
q33ny
Uploaded with ImageShack.us
Unregistered - avatarı
Unregistered
Ziyaretçi
24 Aralık 2011       Mesaj #5
Unregistered - avatarı
Ziyaretçi
sol sol sol sag sol hut two three four, hut two three four...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Temmuz 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Q33NY tam bir uydurma

q33ny - ek_i sözlük
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Temmuz 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Benzer Konular

8 Temmuz 2012 / GusinapsE Tarih
5 Kasım 2012 / nötrino Felsefe
24 Mart 2009 / rümeysa Soru-Cevap
21 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Mimarlık
16 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Taslak Konular