Arama

Burs ve Burs Çeşitleri

Güncelleme: 1 Aralık 2007 Gösterim: 30.832 Cevap: 0
MYDMR - avatarı
MYDMR
Ziyaretçi
1 Aralık 2007       Mesaj #1
MYDMR - avatarı
Ziyaretçi
BURS AÇMAZI
Yüzlerce aday arasından öne çıkıp herhangi bir burs kazanabilmek, tıpkı bir lisans programına kapağı atmak gibi, iyi bir planlama, araştırma ve kritik düşünebilme yeteneği gerektirir.
Yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin kaygı duydukları konuların başında finansman meselesi gelir. Herhangi bir kolej/üniversite, hükümet bakanlığı ya da bir hayır kurumu tarafından desteklenme ihtimali bu sebeple son derece cazip hale gelmiştir. Bununla birlikte böyle bir finans desteğini sağlamak her zaman kolay değildir. Burs veren kuruma göre değişmekle, birlikte "uygun aday" şartlarını taşımak oldukça zordur. Burs vermek için istenen koşulların ağırlığının yanı sıra bursun kısa sürede sağlanabilmesi de mümkün değildir. "eğitim yardımı", öğrenim kredisi, bağış ya da tahsisat, üniversite bursu, ya da herhangi özel bir bursu ifade eden oldukça geniş bir finansal destek mekanizmasını ifade etmektedir. California'da faaliyet gösteren kolej seçim ve kayıt danışmanı Marcy Hamilton, "burs, bursiyere verilmiş bir armağandır" diyor ve ekliyor; "bu armağandır zira geri ödeme zorunluluğu yoktur". Bursun, akademik başarı, üretim yeteneği ya da sportif bir becerinin finansal ihtiyaç kriteriyle birleşmesi halinde verildiği göz önünde bulundurulmalıdır. Sportif amaçlı burslara başvuran adaylar dahi, durumlarının akademik programların gerektirdiği şartlara uygun olduğunu kanıtlamak zorundadırlar. Yurtdışında bursla okumayı düşünen adayların hatırı sayılır bir araştırma sürecine girişmeye hazır olmaları gerekiyor.
Sponsorlu Bağlantılar


Burs ve Finansal Yardım Çeşitleri
Kredi
Kredi, faiziyle geri ödenmesi gereken bir çeşit mali yardımdır. Başlıca kredi seçenekleri şunlardır:

· Öğrenci Kredileri (Stafford ve Perkins Ödenekleri olarak da bilinir.)
· Ebeveyn Kredileri ( PLUS olarak da bilinir.)
· Özel Krediler (Alternatif olarak da bilinir.)
· Konsolide Kredi
(Bu krediler ABD vatandaşlarına mahsustur.)
Bağış, burs ve sağlanan diğer yardım çeşitleri, üniversite eğitiminin tüm masraflarını tam olarak karşılayamaz. Çoğu öğrenci, hükümet ya da özel kredilerle tasarruflarını desteklemek zorundadır.

Burs
Lisans bursları ve yüksek lisans araştırma bursları öğrencilere eğitim masraflarını karşılayabilmeleri için sağlanan karşılıksız yardım çeşitleridir. Her yıl binlerce sponsor tarafından çeşitli burslar verilmektedir.

Bu burslar çoğunlukla akademik, sportif, ya da sanatsal alanlarda özel yetenekleri olan öğrenciler için tahsis edilir. Aynı zamanda belirli bir çalışma alanına ilgisi olan, belirli bir gruba üye olan ya da mali ihtiyacı olan öğrencilere de burs verilir.

Farklı Burs Çeşitleri
Bir çok farklı burs çeşidi vardır.

Dini, Etnik vb. Organizasyonlar
Dini organizasyonlar tarafından verilen bursları kazanmak için başvurduğunuz kurumun inancını taşıyor olmanız şart değildir. Bazı organizasyonlar için başarı durumunuzun yüksek olması yeterlidir; bazıları dini topluluk ile bağlantınıza dikkat ederler; kimisi ise yalnızca mali ihtiyacınızı göz önünde bulundurur.Belirli etnik ya da radikal grupların üyelerine yardım eden birçok organizasyon vardır.

Kuruluşlar
Chevron, Bank of America ve Westinghouse gibi burs veren büyük kuruluşların yanında daha küçük şirketler de vardır. Bursa hak kazanmak için aranan şartlar çeşitlidir. Bazıları, çalışmak istediğiniz alanda ya da liderlikte ne kadar söz sahibi olduğunuzla ilgilenir.

Başarı Bursları, mali ihtiyaç gözetmeksizin öğrencilerin akademik durumlarına göre okullar tarafından verilir. Bu burslar için genellikle, başarı sıralamasında en üstte yer alan öğrenciler seçilir. Fakülteler başarı bursu verirken aşağıdaki kriterlerin bir ya da birkaçını dikkate alırlar:
Lisedeki ders durumu
Not ortalaması
SAT ya da ACT sonuçları
Fakültelere bağlı olarak, bazı başarı bursları verilirken mali ihtiyacı olan öğrenciler de göz önüne alınır. Başvurmak istediğiniz fakültenin bu ödül burslarını tahsis ederken neleri göz önüne aldığını kontrol edin. İlginizi en çok çeken fakültede bu türlü bir bursu elde etme şansına sahip olabileceğinizi unutmayın.

Üniversite Bursları
Özel Anadal Ödülleri – Bazı fakültelerde, özellikle belirli bir alanda iyi performans gösteren öğrencilere burs verilir. Örneğin, matematikte yetenek sahibi bir öğrenci, üniversitenin o bölümü aracılığıyla ödüllendirilerek, matematik alanında eğitimini devam ettirmesi için desteklenir.

Araştırma Bursları – Bazı öğrencilere, üniversitedeyken belirli projelerini sürdürmeleri için araştırma bursları verilir. Örneğin, kimya alanında ilgili bir öğrenci araştırma bursu ile ödüllendirilebilir. Üniversiteler, öğretim üyelerinin denetimi altında araştırmalarını sürdürmeleri için öğrencilere destek sağlar.

Atletik Burslar – Bir çok fakülte ve üniversite, başarılı sporcuları çekmek için burs sağlar. Bursların önemli bölümü genellikle, futbol, basketbol ya da beysbol gibi başlıca spor dallarındaki sporculara ayrılır. Diğer spor dalları için de ödenek tahsis edilmiştir. Eğer lisede iyi bir sporcuysanız, atletik burs almak için hak kazanabilirsiniz.

Diğer Yardımlar
Kredi ve burslara ek olarak diğer bazı eğitim yardımları mevcuttur:

Ücretsiz Burs Piyangoları
Birçok site, ziyaretçi sayılarını artırmak için burs vermeye başlamıştır.

Federal ve Devlet Kaynaklı Yardımlar

Kolej Yardımları
Bazı eğitim ve araştırma bursları yalnızca belirli okullarda verilmektedir.

Öğrenciye Özel Yardım Çeşitleri
Yabancı Öğrenciler
Engelli Öğrenciler

Benzer Konular

1 Eylül 2015 / Misafir Soru-Cevap
16 Mart 2010 / Misafir Soru-Cevap
10 Eylül 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
31 Mart 2012 / Misafir Arşive Kaldırılan Konular