Arama

PC - Telefon Arası Dosya Aktarımı

Güncelleme: 8 Kasım 2016 Gösterim: 180.936 Cevap: 16
Twister - avatarı
Twister
Ziyaretçi
19 Aralık 2007       Mesaj #1
Twister - avatarı
Ziyaretçi
PC'den telefona dosya aktarma nasıl yapılır?
Telefondan PC'ye dosya aktarma nasıl yapılır?
Sponsorlu Bağlantılar
Bluetooth ile dosya aktarımı nasıl yapılır?

MsXLabs.org

Alıntı
Twister adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar geçende TECOM CYBER-BLUE USB BLUETOOTH DONGLE aldım;fakat bir sorunum var.Telefonumdan bilgisayarıma aktarım yapabiliyorken,bilgisayardan telefonuma aktarım yapamıyorum.Örneğin,telefonumdan bilgisayarıma aktardığım resmi tekrar telefonuma gönderemiyorum.Ne yapmam lazım?

Nokia 2630 kullanıcısıyım.

Alıntı
Twister adlı kullanıcıdan alıntı


bd71850

Kardeş çok basit
önemli olan pc deki aktaracağın dosyayı önce share dosyasına kopyalamak oradanda cep tel. den pc ne bağlan diyince liste karşına çıkar. indir seçeneğini tıklaman yeter. share dosyasını bilmiyosan:
belgeler/bluetooth/share
telden pc ye yüklediğin programlarda buraya gelir. pc den aktarma yapmak istediğin programlarıda buraya kopyalamalısın
umarım yardımcı olabilmişimdir. bende de aynı dongle var çünkümsn happy


Alıntı
Twister adlı kullanıcıdan alıntı

Telefonumda çektiğim resmi bilgisayarıma aktardıktan sonra deneme yapmak için resmi share dosyasının içine kopyaladım,ardından bluetooth penceresinden pair device diyerek bilgisayar ile telefonu eşleştirdim;ancak bundan sonra birşey gözükmüyor ve aktarım yapamıyorum msn sad,acaba telefon modelinden mi kaynaklanıyor bu sorun?

Nokia 2630 kullanıcısıyım.İlgin için teşekkür ederim.



Öncelikle kusura bakma bir türlü vakit bulamadım cevap yazmak için... Soruna gelince , masaüstünde ki bluetooth iconuna tıklayınca bir pencere açılacak. orada güneş sistemine benzeyen ekranda güneş gibi merkezde olana tıkla... yeni cihazlar arayacak
senin tlf. ile eşleşince"bluetooth file transfer service" yazana tıkla senin tlf için bir menü açacak(önce tlf nu eşleştirmen lazım tabii ki) açılan menüden telefonunun menüsünü göreceksin. Evet şu anda telefonunun içindesin. istediğin resmi müziği ya da herhangi bir programı pc de copy edip, o tlf menüsünde paste komutu ile yapıştırırsan aktarım işlemin sorunsuz bir şekilde tamamlanır.
Soruna geç yanıt verdiğim için tekrar çok özür....
umarım işine yaramştır.


Alıntı
Twister adlı kullanıcıdan alıntı

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz yöntemi denedim,dosya bilgisayar ekranında kopyalanmış gözüküyor ancak telefona gönderilemiyor maalesef,veri aktarım hızı 0 gözüküyor ve bir süre sonra "Failed to upload file" uyarısı alıyorum.Anlamadığım nokta telefona bluetooth ile kartvizit gönderebilirken resim/video/mp3 vb. dosyaları gönderemiyorum.

Tekrar teşekkür ederim.



Telefonunuzun hafıza kartında bir sorun olabilir. Yada telefondaki klasör ayarlarında bir karışıklık olabilir. Yetkilendirme vermemiş olabilirsiniz. Ama genel olarak anlatmak gerekirse;
Dongler'i takınca menü çubuğunda(saatin yanında) bluetooth simgesi belirir. Ona tıklayınca açılan pencereden, güneş sistemine benzeyen network üzerinde(güneşe tıklayıp) kendi telefonununu seçin. Mesela benim pc'den eklemeyi kabul etmiyor bende telefondan eşleştiriyorum. Bazı tel.lerde eşleşme şifresi isteyebilir. İstediğiniz şireyi girin. Aynı şifreyi bilgisayarınızda da girin.
Şimdi eşleştirme işlemini yapmış olduk. Bunun akabinde, kendi telefonunuzun simgesi üzerine çift tıklatıp(yine güneş sistemine benzeyen şemada ki) hizmet taraması yapmasını sağlayın.
Yukarıdaki (üst sağ taraf) resimlerin bir kısmının rengi sarıya dönecek. Soldan sağa doğru üçüncü resim(üstüste iki sayfaya benzeyen)' e tıklayın. Açılan ekranda (müzik, resim, melodi vs..) ilgili yere, daha önceden istediğiniz veriyi yapıştırın. Ben önce MP3'ü sağ tıkla kopyalayıp, sonra oraya yapıştırıyorum Gayet düzgün çalışmakta. Ama, hafıza kartınız yetersiz olabilir, ya da benim telefonum gibi, önce sabit hafızaya, sonra da hafızaa kartına aktarmaya izin veriyor olabilir telefonunuz. Yani, iki durumda da telefonun sabit hafızasına kaydetmeyi deneyin.
Geç cevap verdiğim için tekrar çok özür. Mailler bana ulaşmadığı için, unutuyorum bu siteyi.

Alıntı
recep_2525 adlı kullanıcıdan alıntı

ya arkadaşım ben bluetooth indirmek istiyorum bilgisayarıma ama indiremiyorum yardımcı olursanız çok teşekkür edrim şimdiden teşekkürler

Bluetooth kullanmak için, IVT Bluetooth diye bir dongler var. Flash usb bellek gibi. Onu pc'nin usb yuvasına takıp, kullanabilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 15 Temmuz 2013 16:40 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ağustos 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2630 modelinde hafıza kartı yoktur dosya boyutu çok olan bir iletiyi almaz.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 15:57 Sebep: Düzenlendi.
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
2 Eylül 2010       Mesaj #3
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
JoikuSpot ve SymSMB ile 1mb/s wireless ten tel ve bilgisayar arası kablosuz veri transferi

SymSMB programı Nokia 5800 ve benzeri symbian s60 v4 v5 işletim sistemi olan ve wirelesi olan telefonlara kurulan bir programdır. amacı telefon ile bilgisayar arasında yüksek hızda veri transferi yapmak yani telefondaki dosyaları bilgisara veya bilgisayardakileri ise tele kopyalamak ancak bu programı kullanmak için bir wireless modem olması zorunluluğu vardı. benim de adsl ve modem olmadığı için programı etkili bir şekilde kullanamıyordum

Ancak biraz önce çok hoş bir şey keşfettim bu programı adsl hattı yada modem olmadan da kullandım.
Telefonum nokia 5800 vodafon cepnet abonesiyim ve evdeki dizüstü bilgisayarımı da telefona kurduğum Joikuspot ile internete bağlıyorum. Bilmeyenler için Joıkuspot telefona yüklenir ve telefonunu kablosuz modeme dönüştüren bir programdır.

Dosya eklemeyi bilmediğim için gerekli programları ekleyemedim ancak bu programlar googlede mevcuttur.

Harici bir modem olmadan nasıl 1 mb/s hızında veri telefondan bilgisayara gönderdiğime gelince önce SymSMB programını telefonuma kurdum ve ayarlarını yaptım. ayarlarda bağlandı noktası olarak vodafon interneti seçtim (esas nokta burası normalde erişim noktası olarak interneti olan harici bir modem seçilmek zorunda) sonra Joikuspot programını açtım dizüstü bilgisayarımı da internete bağladım. ve SymSMB programını çalıştırdığımda verdiği İp yi ağ komşuları şeklinde \\192.168.2.1 şeklinde explorere girdim ve anında telefonuma bağlandım ve gerçekten saniyede 1 mb hızında telefondan bilgisayara dosya kopyaladım. bu metodun avantajı ev de yada dışarıda kablosuz harici bir modeme ihtiyaç duymadan bilgisayar ve tlefon arasında çok çok hızlı kablosuz veri transferi sağlamaktır.
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:02 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Temmuz 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dbm95 adlı kullanıcıdan alıntı

ya arkadaslar ben daha yeni samsung corby aldim. ama telefonumdan bilgisayarima resim yada muzik atamiyorum.. cunku kutusunun icinden usb kablo tarzinda hic birsey cikmadi.. Lutfen bilen birisi yada kullananlar fln varsa lutfen bna yardim edebilirler mi..???

dbm bende dun aldim o sarj in kablosunu cikar usb yerine oluyo o Msn Grin

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

cpten bılgısaya resım attım bulamıyorum nerde saklar

Kopyala - yapıştır yaptığınız yerdedir veya sürükleyip bıraktığınız yerde.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkdaşalar benim telefonum samsung star S3533 wifi bende hafıza kartı yok.Bilgisayarımdan telefonuma fotoğraf,şarkı yüklemek istiyorum nasıl yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz lütfen.

Atacağın dosyaya sağ tık yap gönder var tıkla bluetooth'a tıkla telefonun adı neyse seç gönder de bu kadar.
Son düzenleyen _VICTORY_; 15 Temmuz 2013 16:44
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ocak 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bende samsung corby kullanıcısıyım.fakat telefonuma müzik, video v.s şeyleri indirmeyi bilmiyorum. Eğer aynı marka telefonu olan biri varsa aranızda yardım edebilir misiniz. Msn Sad
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:28 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ocak 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benzer problem bende yasıyorum. HTC HD 7 kullanıyorum. Zune isminde bir program indirdim ve bütün update'leri yaptım. Programda PC den telefona aktarmak istediginiz dosyaları Zune penceresinin sol alt köşesindeki telefon simgesine taşıyınız diyor fakat hiçbirsey taşıyamıyorum. Bilgi sahibi arkadaş varsa çok makbule geçer.
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:29 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Allahınızı seviyorsanız Samsun GT-C3053 Tetris,Crayzy Penguin Catapult ve Midhingt Pool 2 nin şifresini bulun
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:29 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ya arkadaşlar bende samsung corby var mesaj kutumda ki bazı mesajları çıktı olarak almak istiyorum ama olmuyor bluetooth karşı cihazı bulmuyor neden?
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:26 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Haziran 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayardan E-250'ye USB kablosuz nasıl müzik atılır lütfen yardım edin !
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:21 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben nokia 2680 kullanıcısıyım telefonda 8 mb hafıza var bazı oyunları atmak istiyorum ama nasıl atcağımı bilmiyorum yardım edin
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:20 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

20 Aralık 2014 / OPFSFPO Soru-Cevap
15 Ağustos 2011 / 121darkblood Soru-Cevap
12 Temmuz 2014 / Misafir Soru-Cevap
9 Ekim 2012 / HeroJaxa Soru-Cevap
26 Ocak 2011 / Teamoore Soru-Cevap