Arama

Rock'N Roll ve Rock Müzik

Güncelleme: 20 Mart 2011 Gösterim: 5.364 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
5 Mayıs 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba geçen ThinkerBeLL ile konuşmamızda Rock'N Roll Ve Rock Müzik türleri arasındaki farklar nelerdir gibi bir konu geçmişti aramızda bildiğim kadarıylada burada açıklamada yapmak istedim.

Sponsorlu Bağlantılar
Rock Müzik Nedir ?

Çoğu kişi bu soruyu özenti düşünce kalıplarıyla bilir. Rock müzik bilindiği üzere 20.yy'ın sonlarında insanoğlu hayatında var olmaya başlamıştır. Elektro gitar, Bas gitar, Bateri gibi enstrümanlarla çalınan insan sesiyle melodik hale getirilen müzik türüdür. Belirli bir zaman sonra bu enstrümanların içine klavye ve perküsyon gibi müzik enstrümanlarıda girmiştir.Rock müziğin tanımı çoğu kişi tarafından farklı olarak tanımlanır ama genel olarak duyguların, kelimelerin,düşüncelerin bittiği noktada bunlara inat olsun diye haykırış ve isyan etme biçimidir. Rock müziğin belirli türleri vardır ve yeni yeni türleride çıkmaya devam ediyor. Başlıcaları Hard Rock, Punk Rock, Emo Rock ,Grunge Rock, Akustik Rock, Progressive Rock gibi. Rock müziğin sınırları yoktur belli bir alana hitap etmez ya da zevk vermez. Başlıca rock müzik akımlarını dünyaya yayan grupları yazacak olursam; Deep Purple, Led Zeppelin, Guns and Roses vs. aklıma gelen ilk isimler.
Rock müzik bünyesinde bir diğer türde metal müziktir. Metal müziğin şu anki durumuna gelmesinde tür olarak Heavy Metal başlıca görev üslenmiştir.
Heavy Metal: Karanlık, sert ve geneli, ölümü ya da kötü şeyleri anlatan tarzdır. Akla gelebilecek en iyi heavy metal grupları ülkemizde Hazy Hill, Pentegram, Dr.Skull vs. gibi gruplardır. Yabancı olaraksa: Iron Maiden, Metallica, Dream Theater, Black Sabbath akla gelebilecek gruplardır. Metal müziğin çeşitli türleri vardır. Trash Metal, Heavy Metal, Doom Metal, Death Metal, Nu-Metal, Black Metal, Metalcore, Glam Metal, Stoner Metal, Gothic Metal, Melodic Metal vs..

Rock'N Roll Nedir ?

1950'li yıllarda çıkan Amerika'N kökeni olan müzik türüdür. Belirli süre sonra tüm dünyaya yayılmış ve beğenilmiştir. Ardından belirli süslemelerden sonra bu müzik türüde dallara ayrılmıştır.
Rock And Roll ve daha sonra aldığı hallerdeki türleridir. 1990'larda en çok dinlenen müzik türüdür. Enstürüman olarak elektro gitar, piyano, saksofon, bas gitar, org ve bateri eşlik eder. Pop türünde yapıtlar vardır. En önemli Rock'N Roll sanatçısı Elvis Presley ve ardından Chuck Berry, Little Richard, Status Qua, Shakin Stevens'dır.

Farkları ve Benzerlikleri !

● Rock Müzik: Sert ve alaycı içerikli türdedir. Rock'N Roll: Dans ritminde pop türünde bir müzik yapıtıdır.


● Rock müzik: 1800 Rock'N Roll: 1950 yıllarından sonra doğmuştur.


● Rock müzik: Daha çok türde, farklı akımda ürünler vermiştir. Rock'N Roll: Fazla farklı türde yapıtlar vermemiştir.

● Rock Müzik: Günümüzde daha çok dinlenen müziktir. Rock'N Roll: 1990'lara nazaran yerini fazla koruyamamıştır.

● Benzerlik olarak ; Enstürümanları genelde aynıdır.

● Benzerlik olarak; Rock müzik olarak toplanmıştır belirli bir akımı.



Saygılar; SatanpisT


Son düzenleyen Daisy-BT; 20 Mart 2011 00:12

Benzer Konular

10 Kasım 2012 / GusinapsE Taslak Konular
5 Ağustos 2012 / SatanpisT Taslak Konular
13 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
10 Ağustos 2011 / ThinkerBeLL Turizm