Arama

Koç Burcu ve İş Hayatı

Güncelleme: 8 Şubat 2013 Gösterim: 7.293 Cevap: 8
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Koç burcu insanı ile iş ortaklığına başlamadan önce, bu kişiyi çok iyi anlamanız gerekmektedir. Önder olarak yaratılmışlardır, dolayısıyla istekleri çok fazladır. İş ortaklığınızın başlaması ile birlikte, sorumlulukları üstlenmek isteyecektir. Başlangıçta sizi kendisi ile eşit haklara sahip bir ortak olarak kabul edecek, ancak tek başına kararlar vermekte güçlük çektiği zamanlarda bile size danışmayı aklının köşesinden bile geçirmeyecektir. Bu da onun en büyük yanılgısı olacaktır. Zorunlu nedenlerle olsa bile, işlerin bir süre için durmasını beklemeyecek kadar sabırsızdırlar. Öyle ki, uygulamayı düşündükleri bir iş ile ilgili olarak, başkaları ile düşünce alışverişinde bulunmayı zaman kaybı sayarlar. Zaman zaman çok yerinde kararlar alır ve bu kararları karşılarındaki insanlara büyük bir ustalıkla kabul ettirirler. Diğer yandan düşüncelerini kabul ettirmek isterken büyük gaflar yaptıkları olur. Koç insanı ile iş ortaklığına başlamadan önce, onun önemli konularda tek başına kararlar almasına engel olacak ve ortaklıktaki yetki ve haklarını da belirleyecek bir anlaşma yapmanız da gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
İşine karışıldığını ya da kendisine komut verdiğiniz duygusuna kapıldığı anda, ortaklığı hemen bozacaktır. Tüm bu olumsuz yönlerinin yanı sıra, oldukça yaratıcı bir kişidir. Sorunlara çözüm bulmakta üstüne yoktur. Para konusunda dürüst ve güvenilir bir ortaktır. Çok enerjiktir. Önlem almadan atılganlıkla yaptığı davranışlarında onu frenleyebilecek bir dosta gereksinimi vardır. Dış ilişkilerinde oldukça yürekli ve yaratıcı olmasına karşın, işinde aranılan incelik ve ustalığı göstermekte genellikle pek başarılı değildir. Sözünü esirgemeyen Koç ortağınız müşterilerinize basit fakat güvenilir çözümler bularak onları yatıştırmayı bilecektir. Koç ortağınız korkunç enerjisi, çabukluğu ve zekası ile pek çok insanı etkiler. Aldırmaz ve dikkatsizdir. İşi oluruna bırakmaya yatkındır. İşin ayrıntılarına inmesi beklenmemelidir, çünkü zihnini bir noktaya toplamaktan çok çabuk yorulur. Büyük bir hevesle başladığı bir işi sonuna kadar götüremez. Oldukça tutkuludur.

Ona karşı geldiğinizde, sizinle son nefesine kadar savaşacaktır, çünkü karşı çıkma, Koç insanında daha büyük bir güç doğmasına neden olur. Grup çalışmalarından çok, kişisel çalışmalarına önem verir. Ortak çalışmalarınızda Koç ortağınız, sizin karşılaştığınız güçlüklerle ilgilenmeyecektir. Amacınız birlikte başarıya ulaşmak olduğu halde, o kendi işinin daha acele ve önemli olduğunu düşünecek, herkesten önce başarıya ulaşmak isteyecektir. Grup çalışmalarını her zaman ikinci planda bırakacaktır. Önüne birtakım engeller çıkarılmasından nefret eder. Bir işe başlamadan önce, ön çalışma yapmak ya da düşünmek, Koç insanının alışkın olduğu bir şey değildir. En büyük hünerlerinden birisi de, zorluklar karşısında yılmama ve uygun çözüm yollarını bulma becerisidir. Çok çabuk geçen bir öfkesi vardır. Genellikle kinci değildir. Kimi zaman bir konu ile ilgili görüşlerini açıklarken onu öyle karışık hale getirir ki, kendisini dinleyenler üzerinde konuyu yanlış anlatıyormuş izlenimi uyandırır.

Koç burcu insanı geleneklerine bağlıdır ve bunu ortağından da bekler. Hayalci olmasının yanı sıra, günlük işlerinde oldukça pratiktir.

Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar

İş ve Kariyer

Meslek yaşamınızla ilgili konularda etkili olması muhtemel en önemli enerjiniz, çalışma evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Yengeç ve Aslan burçlarındaki seyridir.


4 Temmuz – 18 Temmuz tarihlerinde Yengeç burcunda ilerleyecek Ay gezegeninin iş yaşamınızla alakalı olabilecek yansımaları çok çeşitlilik arzedebilir. Her Koç burcu mensubunun aynı durumları yaşamayacağı mantığıyla hareket edersek bu çeşitlilik gayet normaldir. Kimileriniz için, ailenizle yapılacak işlerin göstergesi olan bu enerji, kısa bir süreyi kapsadığından köklü belli bir değişimin olması için hem zamana hem de aranızda anlaşma birliğinin kurulmasına ihtiyaç vardır. Bazı Koçlar ise, bu süreçte, yapmayı planladıkları işi ailelerine açarak, onların onayına sunabilirler. Beklediğiniz tek şey size destek olmaları ve kabul etmeleridir. Genelde bu tarihler arasında kişi ister istemez hassas düşünmektedir. Hatta kimi zaman alınganlık gösterebilir. Bunun nedeni, onaylanmama korkunuzdur. Size göre yaratıcı düşünceleriniz vardır ve destek olunması halinde başarılı olacağınız kesindir.

Bir başka yansıma yıllık izniniz nedeniyle bu tarihler arasında evde olmanız anlamındadır. Göl veya denize yakın bir ev, bu enerjiyle oldukça örtüşür. Böyle durumda olan Koçlar için, bu iki haftalık tatil, dinlenmek olduğu kadar, iş hayatınızla ilgili bazı çalışmaların evde devam ettirilmesi anlamına gelebilir. Yarım kalmış dosyalar gözden geçirilir, yazılar hazırlanır. Söz gelimi bir yazarsanız, bu tarihlerde kitap veya oyun hazırlığı içinde olabilirsiniz. Bu enerji altında yaratıcı düşünme tarzı ön planda olduğundan, duygularınızı sanatsal bir yolla ifade etmeniz gayet kolaydır. Yine buna benzer bir başka meslek, ev içinde yapılan çocuk bakıcılığı olabilir. Kısa bir müddetliğine bir bebeğin bakımını üstlenerek para kazanabilirsiniz. Ana okul öğretmenliği de yine bu dönemin bir başka yansıması olabilir. Deneme maksatlı böyle bir işle uğraşabilirsiniz veya böyle bir iş yapmayı düşünüyorsunuzdur. Bunun için iki yol olabilir. Ya oturduğunuz evi, böyle bir iş için veya böyle bir işle ilgili bir evi restore etmeyi düşünebilirsiniz.

Yine başka bir örnek. İşinizle alakalı bazı sorunlar dolayısıyla bir süreliğine evde yaşamınız anlamına gelir ki, hassasiyetiniz yüksek olduğundan, gelişen olaylar iki yönlü düşünmenize neden olabilir. Bir yandan yeni bir iş bulmayı planlarken diğer yandan problemlerin bir süre sonra çözüme kavuşacağını düşünerek eski işinizde kalmayı tercih edebilirsiniz. Ben bu seçimde, bağımlılıklarınızın etken rol oynayacağını düşünmekteyim. Çünkü Merkür gezegeninin Yengeç burcu geçişlerinde, eskiyle alakalı konular gündeme gelebilir. Bu durumda ya daha önceden çalıştığınız bir şirketi veya şimdiki iş yerinizi tercih edebilirsiniz. Yapılması gereken öncelikle, kendinizi gözden geçirmek, sorunlarınızın altında yatan nedenlerin, nereden kaynaklandığını tespit etmek olmalıdır. Eğer bu durum sizin bilinçaltınızdaki bazı koşullanmaların yarattığı hassasiyetten ileri geliyorsa kendinizi, dış etkenler nedeniyle oluşuyorsa bundan sonra yapılması gerekenleri kafanızın içinde oturtarak gerçekçi bir karar verebilirsiniz.

18 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Merkür gezegeni, yukarıdaki döneme nazaran hassasiyetin arka planda kalmasını, egonun güçlenerek, olayları kendi lehinize olacak şekilde düzenlemeye kalkmanızı işaret edebilir. Artık düşüncelerinizde tamamen, ben ilkesi ön plandadır. İsteklerinizin kabul edilmesi için kimi zaman bir çocuk gibi diretmeniz mümkündür. Bu tarihler arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda yaratıcı fikirler, güçlü ifade, düşünme kapasitesinin yükselişi söz konusu olduğundan siz Koçlar için olumlu bir dönem olabilir. İş yerinizdeki ortamla ilgili sorunlarınız varsa, bunları ön plana getirerek konuşabilir, sosyal haklarınızdan kişisel isteklerinize kadar herşeyi ortaya koyarak kabul ettirmeye çalışabilirsiniz. Kimileriniz için bu süreç çalışma hayatınızla ilgili düşündüklerinizi olduğu gibi ifade etme dönemi olarak faydalıdır. Tabi yerini ve dozunu tam olarak ayarlamanız halinde.

Sosyalleşmenin ön planda olduğu bu dönemde sanatsal alanlar başta olmak üzere, spor, aktiviteler, hobilerinizden para kazanmak(iş kurmak), eğlence yaşamı, sahne sanatları, çocuklarla ilgili konular, zeka oyunları, sosyallik, moda tasarımı, grafik, iç dekorasyon, web sayfası tasarımı, fotoğraf, dans, müzisyenlik gibi meslekler yoluyla hayatınızı kazanmak ve kendinizi ifade etmek mümkündür. Bu tarihlerde yenilik anlamındaki her meslek ilginizi çekebilir. Kısa süreli bir seyir olduğundan geçici bir iş olması muhtemeldir. Fakat siz zaten bu alanlarda faaliyet gösteren birisiyseniz, bu dönemi iş anlamında başarılı geçirmeniz mümkündür. Burada bir önemli durum, ne olursa olsun fikirlerinizi dış dünya ile paylaşmanızdır. Yani işinizde başarılı olmak için, yaratıcı olduğunuz konularda kendinizi göstermeli, fikirlerinizi başkalarıyla paylaşmalısınız. Bu süreçte organize işler önem kazanabilir. Çalışma hayatınız ve kariyerinizle ilgili mevzularda her ne kadar Satürn gezegeninin iki yıldır süren baskısı söz konusu olsa da, yapılacak yeni düzenlemelerle, değişimlerle herşey yoluna girebilir. Yeter ki çevrenizdeki insanlarla bir şekilde anlaşma yolu bulun veya kendinizi gözden geçirerek geleceğiniz adına bir yön belirleyin. Bu süreçte kararlılık gücünüz yükseleceğinden, bu gücü, gereksiz inatçılık şeklinde göstermeyip, herhangi bir konuda yönlendirirseniz, işte o zaman gücü faydalı şekilde kullanmış olursunuz.



Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu


Para Konuları

31 Mayıs – 11 Temmuz tarihleri arasında finansal kazanım evinizde ilerleyecek Mars gezegeni bu süreçte maddi konularda tedbirli ve kendinize hakim olmanızı sağlayıcı bir yansıma yaratabilir. Yaşamınızı en sağlıklı ve en rahat bir şekilde geçirmek için, gelir kaynaklarınızı doğru manada tespit etmeli ve bu tespite göre bazı düzenlemelerde bulunmalısınız. Bu etki altında, maddi konularda her ne kadar yenilikçi düşünmekten çekinsek de, bir Koç burcu en azından bu enerji sayesinde parasını çarçur etmemeyi öğrenebilir. Dönemi olumlu anlamda değerlendirmek için yapılması gereken de budur. Üretim son derece önemlidir. Yani paranızı çoğaltmak için, yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı kullanmak. Bir önceki iş ve kariyer bölümünde sözü geçen alanlardan maddi gelir elde etmeniz mümkün olduğu gibi, bizzat elinizdekini koruyarak da sürecin enerjilerini doğru şekilde kullanabilirsiniz. Bu tarihler arasında güvence olgusu hakikaten önemlidir. Normal zamanlarda cebinizde belli bir miktar olduğunda herhangi bir sıkıntı duymayan kişi olduğunuzu varsayalım. İşte bu enerji altında durum değişir. Paranın gücü ve kazandırdıkları önemsenmeye başlar hatta eli açık bir insan olarak kendi kendinizi denetlemeniz mümkündür. Yine bu sürecin bir başka etkisi, elinizdeki para miktarına göre, kendinizi mutsuz veya mutlu hissetmenizdir. Eğer yetersizse keyifsiz, yeterliyse mutlu olmanız mümkündür. Oysaki normalde Koçlar hayattan her türlü şekilde keyif almayı bilen kişilerdir. Fakat bu tarihler arasında maddi konulardaki ruh haliniz bu şekilde gelişebilir. Paraya bakış açınızın bu dönemde böylesi sağlam oluşu, doğal olarak kendiniz için en gerekli ve en olumlu olacak uygun seçimi yapmanız anlamına gelebilir. Bunu yapabildiğiniz takdirde maddi açıdan gelir elde etmeniz veya gelir elde edebilecek konuma gelmeniz de kolaylaşacaktır.

Bu tarihler arasında gelir getirebilecek işlerin başında, parayla birebir alakalı işler baş sırayı almakta. Cesaretinizi göz önüne aldığımda ne olursa olsun riskli yatırımlarda kaçınmanızın doğru olacağını söylemeliyim. Örneğin sonucu iki şekilde olabilecek işlerden uzak durmakta fayda var. Ne olursa olsun güvencenizi iyi korumanız gerekmekte. Zaten bu enerji altında bu mümkün gözüküyor. Benim önerim geleceğe yatırım yapmak olabilir. Örneğin bir ev satın almak, zamanla oturacak fakat size iyi bir gelir sağlayacak bir dükkan açmak, kullandıktan sonra sattığınızda zarar etmeyeceğiniz bir araba almak veya bankaya yatırarak çoğaltmak, elinizde durdukça çoğabilecek yatırımlarda bulunmak. Dönemin kısa seyirli olması nedeniyle tabi ki enerjiden en iyi şekilde yararlanmak gerekiyor. Söz gelimi kısıtlı bir bütçeniz var ve yukarıdaki gibi yatırımda bulunacak durumunuz yok. O zaman bu süreci olumlu geçirmenin yolu, en azından paranıza sahip çıkmak, bütçenizin dışına çıkmamak, kısaca ayağınızı yorganınıza göre uzatmak.

5 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyri, finansal konularda planlamalar yapmaktan hoşlanmayacağınız anlamına gelebilir. Yani yukarıdaki durumların aksine, özgür hareket etmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak şu var ki, bu enerji altında elinizdeki paraya göre hareket etme gücünüz, konsantrasyonunuz yoğundur. Yenilikçi düşünmeniz kolaydır. Bu düşünce ise, doğal olarak insanın aklına, içinde bulunduğunuzu akıllıca gözden geçirerek bir şeyler yapabileceğiniz anlamına da gelebilir. Yine bu sürecin bir diğer yansıması, parayı güç aracı olarak görmenin getirdiği rahatlıktır. Yani madem param var, bununla ne istiyorsam alabilirim gibi. İşte bu bakış açısını da hesaba katmalıyız. Dikkat ederseniz iki yönlü hareket etmeniz de mümkün. Kaldı ki, İkizler burcu seyir zamanları bir Koç için rahat ve akışkan bir enerji anlamına gelir. Yani eğer iradenizi denetim altına alamazsanız farkında bile olmadan bütçenizi aşacak alımlarda bulunmanız mümkün. O zaman şimdiden bu sürecin bilincinde olarak kendinizi düzenlemeniz en doğrusu. Parayla olan ilişkinizi en iyi şekilde belirleyeceğiniz bu dönemde, akıllıca düşünüp karar vermek kolay. Bu süreçte hangi alanlar benim için uygun derseniz, yenilikçi işler, ticaret alım satım gibi, yeni trendleri takip etmek ve uygulamak, satış temsilciliği, yeni bir ürünü pazarlamak ve satışa sunmak, müşteri ilişkileri, yayıncılık, editörlük, seyahat, otomobil tasarımcılığı, dekorasyon, imalat, nakliye, ithalat şeklinde sıralanabilir.

Pozitif Enerjili Günler :4-5-9-10-14-15-18-19-22-23-31

Zayıf Enerjili Günler :6-7-8-20-21- 26-27

Aşkta En Şanslı Günler :22-23

Yeniay : 14-15
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 26-27

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Alıntı: Kaliteli Hayat



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Koç Burcu Ağustos Ayı Aylık Yorumu
İş ve Kariyer

4 Ağustos-25 Ağustos tarihleri arasında yöneticisi olduğu Başak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, çalışma hayatınızla ilgili konularda bana göre Güneş gezegeninin Aslan burcu seyrinden sonra, Ağustos ayının en olumlu enerjisidir. Bu tarihler arasında, somut ve pratik bir şekilde hareket etmeniz kolaylaşır. Metotlu düşünme, kavrayış, bilgiyi pratik olarak kullanabilecek şekilde gerekli alanlarda yönlendirme fazlasıyla işinize yarayabilir. Gerekli ile gereksizi, faydalı ile faydasızı birbirinden akıllı bir şekilde ayırabileceğiniz bu dönemde işlerinizi yaparken zaman kaybetme diye bir sorununuz olmaz. Etkili planlama gücünüz, işlerinizi organize edebilmeniz açısından da destekleyicidir. Belirli bir sistemle ilerlenildiği için doğal olarak işler sekteye uğramaz. Koçlar genelde aktif kişilerdir fakat çabucak sıkılırlar. Oysaki Merkür Başak burcu süreçlerinde bu ortadan kalkar. Kişi hangi yönde ilerlemesi gerektiğinin bilincindedir. Zihinsel açıdan kendini, düzgün şekilde çalışmaya adapte edebilir. Bu enerji altında tek dikkat edilmesi gereken nokta detayların üzerinde fazla durmamak ve kendinizden emin olmaktır. Eğer herhangi bir konunun doğruluğundan eminseniz, hakikaten sonuç olarak olumlu ise, acaba sorusunun kafanızda oluşmasına izin vermemelisiniz.

Aksayan noktaların gözlem altına alınacağı, saptanan aksaklıkların bilinçli bir şekilde çözüme kavuşturabileceği bu tarihler arasında aktif gücünüzü de hesaba katarsak, birçok güçlüğün ortadan kalkacağını ve sistemin kusursuz bir şekilde işleyeceğini söylemek mümkündür. Biraz önce bahsettim Güneş Aslan burcunun güçlü enerjisini de bütün bunlara katarsak, iş hayatının gündelik temposu içinde sizi başarıyla izlemek kolay olacak diyebiliriz. Yani bu enerjileri sağlıklı bir şekilde kullanmamak ancak ve ancak doğum haritanızdaki farklı etkiler sebebiyle olur ki, insan iradesi her türlü düzenlemeyi yapabilecek ve zorlukları güce dönüştürmesini bilecek kadar muazzam bir olgudur. Kendi potansiyellerinizin en üst ve en arıtılmış düzeyine çıkmanın mümkün olduğu bu enerji sayesinde hedefinizi olabildiği kadar yukarılarda tutmanız gayet önemlidir.

Özellikle işsizlik veya genel olarak iş hayatında problemi olan kişiler, Merkür gezegeninin Başak burcu seyir aralıklarında, tembellikten oldukça uzaklaşacaklarından, özen, dikkat ve sabır gerektiren işler, sorumluluk duygusu, insanlara hizmet konularında harekete geçebilirler. Kendinizi yargılamadan, geçmişte yaşananların başarısızlıklarıyla nedeniyle kısıtlanmadan, doğru bir şekilde yönlendirebilir, akıllı planlamalarda bulunursanız önünüz son derece açık, başarılı olmanız gayet kolaydır. Armudun sapı üzümün çöpü demek yerine, kılı kırk yarmadan yeteneklerinizi sergilemeye, kendinizi ifade etmeye çalışmalı, Merkürün sizden yana olan güçlü enerjisini arkanızda bir destek olarak hissetmelisiniz. Kendinize içsel olarak bakınız, göreceksiniz ki çaresiz değilsiniz. Zekanızı, iletişim yeteneğinizi açığa çıkarmaya bakın. Her müessese veya her işveren sizin gibi becerikli yeri geldiğinde kurnaz, aktif bir kişiyi tercih eder. Yapmanız gereken kendinizi göstermek olmalıdır. Bu tarihler arasında birden fazla işi bir arada yapmak, konuşarak, yazışarak kendinizi ifade etmek gayet kolaydır. İş zekanız gerek çevrenizde gerekse işlerinizi yaparken size rehberdir. Titizlik ve dikkat gerektiren işlerde zihniniz mükemmele yakın çalışır. Mükemmel sağduyunuz, zihinsel ve özel yeteneklerinizin ortaya çıkmasını, iletişim gücünüz kendinizi ifade etmenizi, ateşli yapınız kafanızdakileri hayata geçirmenizde yardımcınızdır. Bir de Güneş Aslan burcunun gücünü de bütün bunlara katarsak bu tarihler arasında iş bitiriciliğinizle kusursuz girişimlerde bulunmanız bir çocuğun oyuncağıyla oynaması kadar kolaydır.



Alıntı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Ağustos Ayı Aylık Yorumu
Para Konuları

Maddi konularda, yaşam alanlarınızda direkt etkili gezegen geçişleri Ağustos ayında görülmese de, maddi kazanımlarınızla alakalı evlerinizin yönetici gezegeni olan Mars ve Venüsün ay içindeki yansımalarını inceleyerek neler yaşanabileceğini anlamamız kolaydır.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni maddi konularda özellikle hoş, rahat ve konforlu bir ev yaşamı arzunuzu körükleyicidir. Bu enerji aşırı duyarlılığın da simgesi olduğundan, güvencenizi sağlayamamaktan, parasız kalmaktan ürkmeniz normaldir. Bu türden duygular hissettiğinizde bunun enerjiler nedeniyle olduğu bilerek kendi kendinizi motive etmeye çalışmalısınız. Aile kaynaklı gelirlerin göstergesi olabilecek bu dönem, bizzat ev sınırları içinde yapılan işler aracılığıyla para kazanmanın mümkün olduğunu da göstermektedir. Maddi konulardaki çabalarınızın altında ne pahasına olursa olsun evinizin düzenini sürdürme isteği baş planda yer alır. Yani huzur ve güvende olmanız için paraya olan ihtiyacınızın farkındasınızdır. İşte bu farkındalık sizi itekleyici bir faktördür. Para evinizin yöneticisi Venüsün Yengeç burcu seyri, kapalı mekanlarda yapılan çalışmalar, düzenlemeler ve faaliyetlerin maddi açıdan etkili olduğunun göstergesidir. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak onların güvencenizi sağlamak dürtünüz yoğundur. Bu yoğunluk üzerinizde belli bir miktar yük oluşturabilir. Fakat bunlar aşılmayacak güçlükler değildir. Burada önemli olan güven duygunuzu ayakta tutmaktır. Dönemin kendi kazanımlarınız açısından yavaşlama içermesi gayet normaldir.

Eğer özgüven duygunuzu ayakta tutarsanız, fırsatlarla karşılaşmanız mümkün olur. Bu etki tepki yasasının bir sonucudur. Yani siz pozitif düşünürseniz olumlu sonuçlar almanız kolaydır. Bu tarihlerde, bazılarınız ev alanı içinde artı işlerle uğraşabilir, bunlardan para kazanabilirsiniz. Paranızı biriktirme, gereksiz yere savurmama hali kimi Koçlarda fazlasıyla dikkat çekicidir. Sezgileriniz son derece güçlüdür. Bu güç nerelerden hangi yolla para kazanabileceğiniz konusunda size doğru yönü gösteren pusula gibidir. Ayrıca 25 Ağustosa kadar devem edecek Mars gezegeninin İkizler burcu seyri, başkalarıyla olan ortak işlerin veya görüşmelerin simgesidir. Kısa yolculuklar, eğitim ve öğretim konuları, iletişim ve haberleşme, medya faaliyetleri, hem yazışma hem konuşma yoluyla başkalarından destek görmeniz, becerinizi ortaya koyarak para kazanmanız mümkündür. Belki kendi kazancınız anlamında belli bir durgunluk oluşsa da, diğer kişilerle olan bazı görüşmeler size para kazanma konusunda aktif olma imkanı verebilir. Benim de önerim, dışa açılmanız, insanlarla bir araya gelmeniz, yeni işler için girişimde bulunmanızdır. Yani tek başınıza ilerlemek zor ise, o zaman girişimde bulunarak yeni insanlarla tanışabilir, farklı yollar aracılığıyla yeni gelir kaynakları yaratabilirsiniz. Zaten Mars gezegeninin Jüpiterle yapacağı karşıtlık enerjisi de bunun göstergesidir. Yani sosyal hayatınıza önem verin, yenilikçi düşünün, girişimlerde bulunmaktan korkmayın, toplum önüne çıkın, kendinizi ve yeteneklerinizi gösterin. O zaman sevgili Koçlar durmayın derim. Sizi aynı gelire hapseden, aynı şartlarda kıt kanaat yaşamaya mecbur eden bağımlılıklarınızdan kurtulmaya çalışın. Yani siz değişemiyorsanız, bırakın hayat, karşınıza çıkacak yeni insanlar ve yeni yollarla sizi değiştirsin.

Pozitif Enerjili Günler : 1-5-6-10-11-14-15-16-19-20-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler :2-3-4-17-18-23-24-30-31

Aşkta En Şanslı Günler :19-20

Yeniay :10-11
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :23-24
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Alıntı



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu

İş ve Kariyer

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş gezegeninin Başak burcu seyri, gündelik iş hayatınızın yoğun temposunda yapılacak bir düzenleme ve yeni bir katılımın göstergesi olabileceği gibi, kimileriniz için iş hayatınızla ilgili bir stajyer dönemi, yeni bir işe girme ve deneyim yoluyla özgüven kazanma anlamına da gelebilir. Tabi ki yapılması gereken ayrıntıların üzerinde durmak, ılımlı yaklaşımlar içinde etrafınızdaki diğer insanlarla bağlantı kurmak ve özellikle 18 Eylül-28 Eylül arası yeni bir uygulama ve karar almaktan kaçınmanızdır. Çünkü o tarihlerde iş evinizde geri harekette olacak Merkür gezegeni durdurucu ve yavaşlatıcı bir yansımadır.

Güneşin Başak burcu seyrinde gündelik iş hayatınız başta olmak üzere uğraştığınız, hizmet verdiğiniz her alanda belirli bir düzen içinde, sistemli ve pratik hareket etmeniz gayet önemli. İhtiyaçlarınızın temini için daha özverili çalışmanız gereken bu süreçte sağlığınıza dikkat etmenizde oldukça faydalıdır. Bu dönem kendi performansınızı ölçmeniz bakımından önemlidir. Fiziksel canlılığınız, verimli iş gücünüz üzerinde etkili olan bu enerji altında, tüm ayrıntıları, sorunları veya kendiniz adına gerekli olanları kısaca herşeyi daha iyi tespit etme olanağı bulursunuz. Usta konumundaki kişilerin bilgilerinden yararlanabileceğiniz gibi, işinizde ehil hale gelebilmek için belirli bir eğitim programından da geçebilirsiniz. Kısaca 22 Eylül tarihine kadar devam edecek bu seyir sizin için hüner elde etme, beceri kazanma, ustalaşma ve yaşamın zorunluluklarıyla başa çıkmak adına dirençli olma zamanlarıdır. Gelelim Merkür geri hareketinin yansımalarına.

İş evinizin yönetici gezegeni Merkürün 18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında iş evinizde devam edecek geri hareketi, halkla ilişkiler başta olmak üzere, arabuluculuk gerektiren meslekler, organize halinde yapılan işler, eşle bağlantılı bir ortaklık, yakın çevreniz(kardeş, komşu veya tanıdık) insanlarla olan ilişki ve işleriniz adına beklemede kalmanız, planlarınızı yeniden gözden geçirmeniz, onarım süreci olarak adlandırılan bu dönemi daha faydalı bir şekilde değerlendirmeniz açısından değerlidir. Eğer halihazırda devam eden ortaklık işleriniz varsa, sistemin daha iyi çalışması adına yeni sezonda neler yapılacağını, sizin ve karşınızdaki muhataplarınızın isteklerini ve beklentilerini ortaya koyarak çözüm yolları için görüşmelerde bulunabilirsiniz. Fakat bu görüşmeler illaki sonuca bağlamak adına değil, sadece ayrıntılar ve göze çarpanlar hakkında istişarede bulunmak adına yararlıdır. Bulduğunuz saptadığınız herşeyi 28 Eylül sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz. İleride sorunlar oluşmaması için ciddi bir şekilde karşılıklı konuşulmalı, eşit hak ve özgürlükler çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Eğer yeni bir iş kurmayı, bir işe girmeyi düşünüyorsanız, yine aynı şekilde dikkatli incelemelerde bulunmak, fizibilite çalışmaları yapmak gayet faydalıdır. Benim önerim ise yeni bir iş için beklemede kalınması ve geri hareketin bitimi olan 28 Eylül tarihine kadar iyice düşünülmesidir. Sözleşmeli çalışanlar, geri hareket süresince daha dikkatli olmalı, gerginliklerden özellikle kaçınmalıdırlar. Bu süreçte sabırsız davranılmamalı, gecikmeler normal karşılanmalı ve geri hareketin bitiminde gelen haberlere göre bir yön tayininde bulunulmalıdır. Zaten yöneticiniz Mars gezegenin Yengeç burcunda ilerliyor oluşu da, sizin herhangi bir yönde karar almakta duygusal davranabileceğinizi göstermektedir.

Yani durumlar henüz tam anlamıyla aydınlanmadığı için bekliyor olabilirsiniz. Mars Ekim ortalarında Aslan burcunda seyrine başladığında, ki bu seyir neredeyse 2010 yılının ortalarına kadar devam edecektir. Sizin amaçlarınız adına kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz açısından gayet etkileyicidir. Onun için lütfen Eylül ayı içinde sakin olunuz. Akışa ayak uydurunuz.

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu
Para Konuları


26 Ağustos-20 Eylül Aslan burcunda ilerleyecek parasal kazanım evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Aslan burcundaki seyri, sosyal yaşamın canlanmasını sağlayıcı bir etki yarattığından, farkında olmadan zevkleriniz için lüks harcamalarda bulunabilirsiniz. Hayattan ve kendinizden memnun kalabilmek, etrafınızdaki insanları etkilemek adına yaptığınız alışverişlerin daha sonra limitlerinizi oldukça aştığını görmek sizi etkileyebilir. Çocukları olanlar için bu dönem, okul harcamalarının en yoğun görülme zamanı olduğundan mecburen bütçenizin sınırlarını aşmanız mümkündür. Bu süreçte öncelikle, paylaşım konusunda kendinize dikkat etmeli, kim olursa olsun çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Spekülatif konularda özellikle temkinli olunuz. Borsa, şans oyunları, yatırım konularında karşınıza bazı fırsatlar çıksa da, iyice incelemeden, sonunu tam olarak görmeden paranızı çarçur etmemelisiniz. Bu süreçte sanatsal konular aracılığıyla kazanımlarınız olabilir. Bunları tutmalı, gerekli yerlerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Gösteriş amaçlı veya aşk coşkunluğu altında yapılan harcamalar konusunda da dikkatli olmalısınız. Sizin eliniz oldukça açıktır biliriz. Lakin eğer bütçenizi aşacak olursanız, bundan en fazla sıkıntı çekecek kişi sizsiniz.

20 Eylül sonrası Başak burcunda ilerlemeye başlayacak para evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyrinin bir haftalık kısmı Merkür geri hareketine rastlayacağından, doğal olarak maddi konularda iş ilişkilerinin gayet önemli olduğunu görmekteyiz. Venüs Başak burcunda düşük etkili bir enerjidir. Doğrular, yanlışlar, olması gerekenler konusunda fazla didikleyici ve eleştirel düşünmek mümkündür. Oysaki parasal kazanımlarınız, çıkarlarınız açısından akıllı olmak zorundasınız. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde anlaşabilirsiniz ve bu anlaşma maddi açıdan sizi nasıl rahatlatabilir, bunların düşünülmesi gerekmektedir.
Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir. Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir. Hani bir söz vardır. Dimyada pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak diye. İşte aynı bu sözde olduğu gibi, daha büyük faydalar elde etmek için, kontrolünüzü kaybetmemeniz yararlıdır. Sizin haksızlıklara dayanamadığınızı biliyoruz ama şu var ki Eylül ayı mantıklı hareket etmenin ve sakin olmanın son derece önemli olduğunu göstermektedir. Yani gereksiz çıkışlar yapmanın zamanı değil.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-6-7-11-12-15-16-23-24-25-28-29-30

Zayıf Enerjili Günler :13-14-19-20-26-27

Aşkta En Şanslı Günler :15-16

Yeniay :6-7
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :19-20
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ekim 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu - Ekim Ayı Yorumları
İş ve Kariyer

Geri hareketinin bitiminin ardından Başak burcunda düz olarak seyrine devam eden Merkür gezegeni 10 Ekim tarihine kadar çalışma hayatınızla ilgili mevzularda fikirlerinizi zenginleştirici olduğu gibi, işlerinizi organize edebilme gücünüzü de yükselticidir. Bu sayede verimli bir şekilde çalışmanız mümkündür. İş ilişkilerinde mantıklı davranmanız son derece önemlidir. Çünkü bu sayede sakin fakat son derece akıllı bir şekilde ilerlemeniz mümkündür. Yani sinirlilikten, illa ben diyerek düşünmekten ziyade, bu enerjinin size sağlayacağı akıl gücü sayesinde gayet verimli bir on gün geçirebilirsiniz. Ayrıca Merkürün geri hareketinde planlamaya başladığınız, gözden geçirdiğiniz işleri yürürlüğe koyabilirsiniz. Özellikle halkla ilişkiler, konuşmaya dayanan meslekler, part-tıme işler, el ile yapılan çalışmalar açısından da bu dönem etkileyicidir. Konuşabilme rahatlığınız ve doğaçlama kapasitenizin artışı satış ve pazarlama işlerinde size oldukça fayda getirebilir.

Bu tarihlerde yöneticiniz Mars gezegeninin Yengeç burcunda ilerlemesi tabi ki durdurucu ve pasifleştirici bir etkidir. Fakat biraz önce belirttiğim gibi eğer aklınızı kullanırsanız, mantıklı hareket ederseniz hiçbir sorun kalmaz. Planlamada, ayrıntıları hesaplamada, kusursuz iş çıkarmada gerekli olan gücü, Merkürün bu on günlük seyri sırasında bulmanız gayet kolaydır. Benim tavsiyem, çalışma hayatınızla ilgili konularda yapmayı düşündüklerinizi bu tarihe kadar yürürlüğe koymanızdır. Bu enerjinin size bir başka olumlu etkisi, işverenlerinizle, ustalarınızla ve birlikte çalıştığınız insanlarla iyi diyaloglar kurabilmenizdir. Burada dikkat edeceğiniz husus, size uymayan görüşleri olan kişiler eğer sizden üst pozisyonda iseler veya bazı kişiler sizin çıkarlarınız açısından önem arzediyorlarsa lütfen akıllı olun ve ilişkinizi bu insanlara iyi bir şekilde sürdürün.

Şimdi gelelim bu tarihe kadar dikkat etmeniz gerekenlere. Öncelikle, eleştirici davranmayın, sözlerinize dikkat edin, iyi işler çıkarayım derken, boş yere gerilim yaratmayın. Size göre olmayan monoton veya sevmediğiniz bir iş de çalışıyorsanız meydana gelebilecek huzursuzlukların bilincinde olarak dikkatli olun. En azından bunların olabileceği ihtimaline karşı kendinizi ayarlayın. Sağlığınıza dikkat edin. Endişe, kuruntu veya çalışma saatlerinizi aşan durumlarda dinlenmenize özen gösterin.

10 Ekim sonrası iş evi yöneticiniz Merkürün Terazi burcunda ilerlemeye başlaması, eşiniz, işinizi paylaştığınız ortağınız veya bu konumları olan kişilere bir konuyu açıklamanın, aydınlatmanın en iyi zamanıdır. Fakat bu enerjiyi olumlu manada kullanmanın yolu, ben diye düşünmekten uzak durmakla olur. Yani dönemin sırrı, birleşmeci, bütünleşmeci düşünceden geçmektedir. Eğer böyle hareket ederseniz çalışma hayatınızla ilgili mevzularda bakın ne gibi faydalar elde edebilirsiniz bir inceleyelim. Olumlu planlamalarda bulunabilirsiniz. Projeler hazırlayabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara ortağınızla birlikte girişebilirsiniz. Başkalarına danışmaktan asla çekinmeyin. İş hayatınızla ilgili mevzularda iplerin, birlikte çalıştığınız kişi ve kişilerde olduğunu unutmayın. Başarılı olmak, düşüncelerinizi açıklığa ve aydınlığa kavuşturabilmek için bu kişilerle iyi geçinmeniz gerektiğini unutmayın. Merkür Terazi burcunda adil ve eşitçi düşünmenin zamanıdır.

Karşı tarafın fikirlerine kulak verdiğiniz sürece onun hangi konularda ne düşündüğünü anlamanız mümkün olur. Kendinizle ilgili özel bir durum söz konusu ise, olur ya ortak iş yaptığınız kişilerle aranızda sorunlar varsa, zekici hareket etmek son derece önemli. Neden? Böylelikle durumları iyi değerlendirebilirsiniz. Çok yakın olduğunuz kişilerle ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları da karşı tarafla konuşmanın kolay olduğu bugün, hangi konuda sıkıntınız varsa bunları ılımlı bir şekilde halledebilirsiniz. Önyargılı davranmayın. Fikir alışverişlerinde bulunmayı ihmal etmeyin. Bu süreçte iş ortamınızda bazı tatsız konuşmalar gündeme gelebilir. Bunlar oldukça ilginçtir. Fakat sorun çıkarması enderdir. Sadece bazı noktalarda anlaşmazlıklar vardır. İşte bunları gidermenin yolu, uyumlu ve adil davranmakla giderilir.

29 Ekim tarihinde başlayacak ve kariyerinizle ilgili konularda 2012 yılına kadar etkili olacak Satürn gezegeninin güçlü enerjisi, siz Koçlar açısından hem iş ortaklığı hem de özel ilişkinizle alakalı mevzularda son derece önemlidir. Bu durumda Ekim ayının sonunu hayatınızda açtığınız yeni bir sayfa olarak görmenizi istiyorum. Ortaklık ilişkileri başta olmak üzere kariyeriniz, mesleki konumunuz, toplumsal itibarınızla ilgili konularda da etkili olacak bu seyir esnasında herşey ciddi manada gözden geçirilmelidir. Sorunların çözüme bağlanması için herkesin payına düşeni yapması lazımdır. Sanat, hukuk, halkla ilişkiler meslek alanlarında ortaklıklar gündeme gelebilir. Geçerliliğini çoktan yitirmiş her türlü oluşum sona erebilir veya yeniden ele alınarak düzene kavuşturabilir.

Para Konuları

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Başak burcunda seyredecek para evimizin yöneticisi Venüs gezegeni, kazancımızla alakalı konularda çalışma hayatının önemini göstermektedir. çevremizle iyi ilişkiler içinde olmamız, çıkarlarımız açısından değerlidir. Venüs gezegeninin bu tarihler arasında Merkürle olan güçlü etkileşimi, maddi konularda akıllı planlamalarda bulunmanın kolay olduğunu göstermektedir. Yani bütçenizi gözden geçirmek, alacak verecek konularında dikkatli hareket etmek, doğru ve yanlışlarımızın farkında olmak düzenlemelerde bulunmamız açısından destekleyicidir. Endişeli davranmamak, böyle hissettiğimiz zamanlarda gerçekçi düşünerek neler yapılabilir bunları tespit etmek en doğrusudur. Para konusunda pratik davranabileceğimiz bu dönemde, sizin için neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu, kendinizi rahat ve güvende hissetmek için ne yapılmasının doğru olduğunu düşünerek girişimde bulunmanız lazımdır. Gelirinizle alakalı mevzularda sistem dışı harcamalarınızı kontrol etmeniz, sorumluluklarınızın farkında olmanız faydalıdır.

Venüs her ne kadar Başak burcunda zayıf bir enerji olsa da, Merkürün güçlü desteği altında işverenlerinizle bu dönemde ilişkilerinizi güçlü tutabilirseniz bunun size faydalı olarak dönüşümü söz konusudur. Ortak iş yapanların bu dönemde işin mali kısmını birbiriyle oturarak düzenlemeye çalışmaları önemlidir. Eşitlik ilkesi altında yapılacak bir düzenleme rahatlatıcıdır. Bu tarihlerde tutumluluk son derece önemlidir. Kimi zaman harcamalar nedeniyle bütçenizi aşsanız bile genellikle para konusunda akıllı davranacağınızı söyleyebiliriz. Bu sürecin en önemli tarih aralığı 10 Ekim-15 Ekim arasıdır. Bu beş günlük süreçte maddi açıdan gayet dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Çünkü farkında olmadan çevrenizle aranızda problemler, maddi konularda kendinizi ve iş yaptığınız kişileri eleştirme ön planda olabilir. Sakin ve soğukkanlı hareket etmek faydalıdır. Hesabınızı iyi bilmek gerekir. Belirsizlikler oluşabilir. İş yaptığınız kişiler sözünde durmayabilir. Bu yüzden maddi açıdan zorluklar yaşanabilir. Onun için baştan önlememizi alalım ve temkinli olalım.

Pozitif Enerjili Günler : 3-5-8-9-12-13-21-22-26-27-31-

Zayıf Enerjili Günler :10-11-16-17-23-24-25

Aşkta En Şanslı Günler :12-13

Yeniay :3-5-31
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :4-16-17
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.


Kaynak: Mynet
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
8 Şubat 2013       Mesaj #9
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Hayatları Nakit Para Gibidir...

Genelde bağımsız çalışmayı sever. Başlarına hesap vermekten hoşlanmaz ve kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar, bu yüzden kendilerini rahat hissederler. Koç burcu insanı için iş, tam kapasite ile çalışmak ve özveri demektir. Enerjilerinin büyük bir kısmını işleri için harcarlar. Çalışma ortamının iyi olması başarıları üstünde önemli bir rol oynar. Eğer kendilerini rahat hissetmezlerse başka bir iş aramaya başlamaları uzun sürmez. Koç burcu üyeleri, küçük yaşta kendi işlerini kurmak için girişimde bulunurlar.
Onları tekstil, iletişim, reklamcılık ve endüstri alanında patron olarak görmek mümkündür. Liderlik özelliğinden dolayı üst düzey görevlerde, öncü burç olduklarından polis ya da asker, ateşi simgeleyen Mars'tan aldıkları açılardan dolayı itfaiye merkezinde çalışmaları da muhtemeldir.
Başka birinin yanında çalışan Koç burcu insanı, yetenek ve çalışmalarının takdir edilmesini bekler. İş birliği yaparak çalışmaktan ve emir almaktan pek hoşlanmaz. Çoğu Koç burcu insanı, tek doğruyu kendinin bildiğini düşünür ve istediği görevler verilmediği takdirde gücenebilir. Onların rutin bir işte çalışmaktan hoşlanmazlar. Tüm bunların yanı sıra yaratıcı fikirleri, eleştirileri, bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri ve çalışma istekleri vardır. Onu anlayan bir patronu olursa iş yerinin başarısını artırmaya çalışan, dinamik, yaratıcı ve mutlu bir çalışan olabilirler.

Benzer Konular

8 Ekim 2009 / The Unique Burçlar
8 Şubat 2013 / The Unique Taslak Konular
8 Şubat 2013 / The Unique Burçlar
19 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular