Arama

Zeynep Arıkan & Murat Köseoğlu

Güncelleme: 22 Ağustos 2008 Gösterim: 2.112 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
22 Ağustos 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
ZEYNEP ARIKAN

Sponsorlu Bağlantılar
Müziğe on iki yaşında klasik gitar eğitimiyle başlayan Arıkan’ın profesyonel anlamda müziğe atılması, 1997’de Murat Köseoğlu’yla tanışmasıyla gerçekleşmiştir. Bunu izleyen sekiz yıl içinde Arıkan ve Köseoğlu yaşantılarına kışın beste yaparak, yazın da, güneyde yorumcu olarak çalışarak devam edeceklerdir. 2005 yılında, davulda Arda Çabukusta, basta Umut Genç ve elekro gitarda Bahadır Çakır olmak üzere bir grup kuran ikili bundan böyle tüm etkinlik ve konserlerde grupla birlikte yer alacaktır.

2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümünden mezun olan Zeynep Arıkan yaşamını müzik ve çeviri olarak ikiye ayırmıştır.

MURAT KÖSEOĞLU

Müziğe altı yaşında mandolin ve piyano eğitimiyle başlayan, Klasik Batı Müziğiyle büyüyen Köseoğlu, onbeş onaltı yaşlarında rock müzikle tanışıp akustik gitarı keşfedecek ve bu sonuncusunu bir daha elinden bırakmayacaktır. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuş olsa bile, yaşamını beste yaparak sürdürecektir. ‘Yağmurlar Yağıyor Duygularıma’ (Trikont Müzik-1995), ‘Pera’daki Yaşlı Dilenci’ (Kalan Müzik-1998) ve ‘Kalabalıkta Bir Yüz’ (Öztop Müzik-2006) olmak üzere, piyasada toplam üç albümü bulunmaktadır. Beste yapmanın yanı sıra, Murat Köseoğlu 1989 yılında yorumculuğa başlamış ve tek başına ya da gruplarla çeşitli bar ve otellerde yorumcu olarak çalışmıştır. 1997’de Zeynep Arıkan’la tanışan Köseoğlu, bundan böyle müzik yaşamında artık yalnız olmayacaktır. 2000 yılından bu yana beste çalışmalarını sürdüren ikili, aynı zamanda Marmaris ve İstanbul’da yorumculuğa devam etmiştir.

Daha sonra, 2005 yılında aralarına Arda Çabukusta (davul), Umut Genç (bas) ve Bahadır Çakır’ın (elektro gitar) katılmasıyla birlikte, Murat Köseoğlu yirmi yılı aşkın müzik yaşamının ardından sonunda bir grup kurmuştur. Bundan böyle Köseoğlu tüm etkinlik ve konserlerde grubuyla birlikte yer alacaktır.



Piyasaya Çıkan Albümleri:

Yağmurlar Yağıyor Duygularıma (Trikont - 1995)

Pera’daki Yaşlı Dilenci (Kalan Müzik - 1998)

Kalabalıkta Bir Yüz - Murat Köseoğlu & Zeynep Arıkan (Öztop Müzik - 2006)


Yer Aldığı Diğer Çalışmalar:

Ayşegül- Güzelleme 3 (Kalan Müzik) (Düzenlemeler ve akustik gitarlar) (1997)
Grup Yorum- Boran Fırtınası (Kalan Müzik) (Şarkıların armonizasyonu ve akustik gitarlar) (1998)
Hakan Yeşilyurt- Eftelya (Metropol Müzik) (Şarkıların armonizasyonu ve düzenlemelerine eşlik, akustik gitarlar, geri vokaller) (1999)
Serdar Öztop- Mutluluğun Gözyaşları (Öztop Müzik) (Geri vokaller) (2006)

“Yağmurlar Yağıyor Duygularıma” ve “Pera’daki Yaşlı Dilenci” isimli albümleriyle müzik severlerin gönlünü kazanan Murat Köseoğlu, yedi yıllık bir aradan sonra, Zeynep Arıkan ile birlikte, şarkılarını gerçek olaylardan ve trajedilerden esinlenerek hazırladıkları, “Kalabalıkta Bir Yüz” isimli üçüncü albümü ile tekrar sevenlerinin karşısındalar.