Arama

Isparta - Merkez - Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi

Güncelleme: 6 Ekim 2008 Gösterim: 6.967 Cevap: 0
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
6 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi, Isparta'da Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi içerisinde konumlu bir Anadolu Öğretmen Lisesidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Kuruluş
Okul -o zamanki adı Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi-, bünyesindeki iki hazırlık sınıfıyla Halıkent İlköğretim Okulu'nun binasının en üst katında 1993-1994 döneminde eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İlk yıllarda şehir dışından gelen öğrencilerin barınması Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi yurtlarında karşılanmaya çalışılmış, sonradan binada bir yatakhane açılmıştır.
1998-1999 eğitim öğretim yılında, Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi'nde Mürşide Ermumcu tarafından önceden ilköğretim okulu olması planlanarak yaptırılan binaya taşınmış ve şimdiki adı olan Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi adını almıştır.
Okul, 1999-2000 öğretim yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden aynı eğitim kompleksi içinde yer alan erkek yurdunu da alarak karma yatılı sisteme geçmiştir. Okul şu tarihte eğitim-öğretim faaliyetleri için kompleks içerisinde kısa mesafede bir kız öğrenci yurdunu, bir erkek öğrenci yurdunu (bazı laboratuvar ve derslikler yurt binalarındadır), sanat dersleri, sergi vb. etkinlikler için kullanılan Sanat Evi adlı bir binayı ve idare ve dersliklerin bulunduğu ana binayı kullanmaktadır.
Okulun sosyal imkanları arasında futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortuna sahip olan eğitim kompleksinin yanı sıra; kütüphane, laboratuvarlar, bilgisayar salonu ve iki adet yurt sayılabilir.

Öğrenciler

1996-1997 eğitim-öğretim yılında 66 öğrenci mezun veren okulun öğrenci sayısı armıştır, günümüzde yaklaşık 500-550 öğrenciye eğitim veren okulda kız erkek oranı birbirine yakındır.

Eğitim

2005 yılı Öğrenci Seçme Sınavı'nda %92'lik bir yer..leştirme yüzdesi yakalayan okulun baraj puanını geçemeyen öğrencisi bulunmamaktadır ve Yabancı Dil alanında Türkiye 1.'sini çıkartmıştır. Yerleşme oranlarına göre başarı sıralamasında okul Türkiye genelinde ilk 5 Anadolu Öğretmen Lisesi arasındadır, ayrıca çoğu Fen Lisesi de dahil olmak üzere diğer liseler arasında önemli yerleştirme başarısına sahiptir. 2006'da, ÖSS'de il ve Türkiye genelinde bir çok derece sahibi öğrenci mezun edilmiştir. Öğrencilerin üniversite bölüm tercihlerinde öğretmenlikten sonra tıp ve mühendislik programları yüksek orandadır.

Öğrenci Kabulü
Okul öğrencilerini merkezî OKS (Ortaöğretim Kurumları Sınavı)'yle kabul etmektedir. Okul son yıllarda Türkiye genelindeki öğretmen liseleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan üçüncü anadolu öğretmen lisesidir.1

Kadro

Okulun müdürlüğünü Ramazan Serdar Erkan, müdür başyardımcılığını Süleyman Yıldız, müdür yardımcılığını ise Mustafa Yıldırım yürütmektedir. 10 İngilizce, 5 edebiyat, 2 Almanca, 2 fizik, 2 biyoloji, 2 meslek, 1 coğrafya, 1 tarih, 1 resim, 1 müzik, 1 beden eğitimi, 1 kimya, 1 felsefe ve 1 rehberlik öğretmenine sahip olan okulda, yanı sıra; 2 memur, 1 geçici görevli teknisyen, 2 bekçi, 1 hemşire, 1 şoför, 1 aşçı ve 5 hizmetli görev yapmaktadır.



İLETİŞİM Tel: +90 246 232 7977 - 223 1887 Adres: Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi İl Özel İdare karşısı P.K.32200 Merkez/ISPARTA

Vikipedi

Benzer Konular

6 Ekim 2008 / Gabriella Taslak Konular
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
5 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri