Arama

Acele Turşu Tarifi

Güncelleme: 9 Ekim 2008 Gösterim: 1.518 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Acele Turşu

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
2,5 bardak elma sirkesi,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
150 gram havuç,
150 gram taze fasulye,
150 gram arpacık soğan,
100 gram yeşil sivribiber,
50 gram kırmızıbiber,
150 gram kereviz kökü ve yaprağı,
100 gram karnabahar,
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.
Hazırlanışı:
Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine ko***** kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi, kereviz kökü ve yaprağını ko***** kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip, soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim.


Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
22 Ağustos 2011 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
14 Haziran 2015 / KisukE UraharA X-Sözlük