Arama

Kontrol edilemeyen kalp-diyabet ikilisi için önerileriniz nelerdir?

Güncelleme: 19 Kasım 2008 Gösterim: 1.563 Cevap: 1
Aycan - avatarı
Aycan
Ziyaretçi
19 Kasım 2008       Mesaj #1
Aycan - avatarı
Ziyaretçi
CANIM ANNECİĞİM YÜKSEK ŞEKER HASTASI İDİ AMA ŞİMDİ NORMALE DÖNDÜ FAKAT YILLARIN İÇİNDE ŞEKER TÜM DAMARLARINA HASAR VERMİŞ ÖNCE GÖZ DAMARLARI KURUDU GÖZLERİ NET GÖRMÜYOR BİR GÖZÜ LAZIER OLDU FAKAT İYİCE GÖRME KAYBINI YİTİRDİ, 2004 YILINDA ANJIO ve ERTESİ GÜN BY-PASS OLDU AMA BU FAYDA VERMEDİ ÇÜNKÜ DEFALARCA SPAZM GEÇİRDİ HER SEFERİNDE 112 İLE ACİLE ve ORDAN DA KORONER YOĞUN BAKIMDA GÜNLERCE YATMA OLAYINI YAŞADIK GEÇEN KASIM AYINDA TEKRAR ANJIO İLE İLAÇLI STENT TAKILDI, 15 GÜN SONRA BAŞKA DAMARA NORMAL STENT TAKILDI AMA HER NEDENSE ANNECİĞİM YİNE AYNI, NE ZAMAN NE OLACAĞINI BİLEMİYORUZ GÖĞÜSLERİNDE HIRILTI, AĞZINA GELEN TATLI SU, OLDUĞU ZAMAN ANNEM NEFES ALMAKTA ZORLANIYOR TIKANIYOR DİL ALTI HAPI BİLE FAYDA ETMİYOR TANSİYON ve ŞEKERİ O ANDA YÜKSELİYOR ve BİZ YİNE 112 İLE ACİLE GİDİYORUZ. BU TÜM AİLE FERTLERİNİN SİNİRLERİNİ İYİCE BOZDU SÜREKLİ İLAÇ İLE YAŞAMASINA RAĞMEN YİNE DE KRİZ GEÇİRMESİ BİZLERİ ÇOK ÜZÜYOR. ARTIK NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI KALSIN İSTEMİYORUM BİZE BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ?

Sponsorlu Bağlantılar
Aycan
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
aslında yapılacak şey çok basit.. tansiyon ve şeker stres nedeniyle yükseliyor.. şimdi öncelikel bir araştırma hastanesine gitmek. stentli hastaların rutin kontrollerinin yanı sıra diyabet ve tansiyon yönündende düzenli kontrol altında tutulması lazım.. sorununuzun çözümü bir kalp damar cerrahisi. çünkü tek başıan akardiyoloji yada tek başına dahiliye tüm vücudu kontrol altına alamaz.. eğer iyi bir araştırma hastanesinde iyi bir tetkik ve muayene edilirse şeker ve tansiyonun ani düşüş yükselişleri engellenirse sürekli ilaç kullanımına ve sürekli 112 ye gerek kalmaz..
yani hastaneye gitmek için sistemlerin aynı anda bozulmasını bekelemeyin.. şimdi yeni bir cihaz çıktı örneğin vücuda ameliyatla yerleştiriliyor. hastanın kandaki şeker seviyesine göre insülini otomatik olarak kana pompalıyor.. buda şekerin ani yükselişini engeller. ve tansiyon ilaçları yeterli olmadığı için tansiyonu yükselir. iyi bir tetkik ve muayene sonucunda hastanın ihtiyacı olan optimal dozda tansiyon ilaçları verilirse ve yükselmedne kontrol sağlanırsa 112 ye başvurmanıza gerek kalmaz..
Sponsorlu Bağlantılar
tavsiyem en yakın zamanda bir araştırma hastanesine baş vurup tansiyon ve şekeri yükselmeden vücut için gerekli dozları hesaplatmanız.. tek uzmana değil üstelik.. ortak bir çalışma gerekli..
geçmiş olsun
Quo vadis?

Benzer Konular

5 Ocak 2015 / cowras19 Soru-Cevap
6 Temmuz 2012 / Prenses Soru Soru-Cevap
4 Mart 2011 / Hayta_-_78 Soru-Cevap
5 Ekim 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap