Arama

Kemer - Antalya

Güncelleme: 17 Mart 2009 Gösterim: 19.874 Cevap: 3
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
7 Mart 2009       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Türkiye Turizmi: Kemer

Sponsorlu Bağlantılar
Kemer, Antalya

kemer

kemer
Şehir Nufusu:11 Bin 800
Rakım: 4 m Metre
İl plaka Kodu: 07
İl : Antalya
Coğrafi bölge:Akdeniz
Ülke Türkiye
Kemer, Akdeniz kıyısında, Antalya'ya 40 kilometre uzaklıkta olan bir ilçesidir. 1980'li yılların başına kadar küçük bir köy iken son 20 sene içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.
Batı Toros Dağları'nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bugün Kemer'in bulunduğu yerde, 1910'lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardı. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerinde 23 kilometre uzunluğunda bir taş duvar ördüler. Sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer diyeceklerdir.
1960'lı yıllara kadar karayolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür. Kemer ilçesi ile Kiriş, Tekirova, Çayova, Aslanbucak, Kuzdere, Beycik, Çamyuva, Göynük, Beldibi, Çıralı gibi yerleşim yerleri, antalya turizminden son derece önemli bir yer tutar.
Kemer’ in başta gelen çekiciliklerinden birisi doğal güzelliğidir. Deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanmasıve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip gelmektedir. Beldibi mevkiinden başlayarak Tekirova’ ya kadar olan tüm kıyı tamamen doğal plajdır. Girintili çıkıntılı kıyılarında birçok koy ve küçük doğal limanlar bulunur. Kemer merkezinde bulunan plajlar Belediye plajı, yat limanı yanında bulunan Ayışığı Plajı'dır. Antik kentin hala ayakta durduğu ve milli park olan Phaselis plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girmek mümkündür. Konaklama tesislerinin havuz ve plajlarından da ücret karşılığı yararlanmak mümkündür. Kemer’den yakınında bulunan Olympos ve Phaselis antik kentlerine ulaşmak mümkündür. Son yıllarda Söğüt Cuması, Altınkaya, Dereköy gibi yüksek yerlere safari turları da oldukça ilgi çekmektedir.
Ayrıca yöredeki diğer çekiciliklerde mağaralardır. Bu mağaralar : Beldibi mağarası Antalya’nın 27 km güney batısında denizin kıyısındadır. Tarih öncesi kalıntılar da bulunmaktadır. Bir diğer görülmeye değer mağara ise Molla deliği olup. Kemer‘ in batısında yükselen Tahtalı Dağı’nın doğu yamacında yer alır. Bu mağaraya ancak Kemer – Kumluca karayolu üzerinde bulunan Aşağı Kuzdere veya Tekirova köylerinden yaya olarak ulaşmak mümkündür. Her iki köyden de 3–4 saat yürümek gerekir.
Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km'lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)'in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.
Kemer bölgesi turistik dönem boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Phaselis Sanat Etkinlikleri, Kemer Off-Shore Yarışları, Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye ayağı (WRC Rally of Turkey), Kemer Karnavalı gibi değişik etkinlikler sezon boyunca düzenlenmekte ve bölgenin sosyal ve turistik hayatına büyük katkılarda bulunmaktadır.
Kemer çevresinde mutlaka görülmesi gereken yerleri şöyledir: Idryos, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Chimera (Yanar taş), Adrasan, Üç Adalar, Göynük Kanyonu, İkiz Kayalar, Ekopark, Ulupınar ve Selçuklu Av Köşkü'dür.


http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
7 Mart 2009       Mesaj #2
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Kemer / Marina

Sponsorlu Bağlantılar

Kemer Marina haftanın 7 günü 24 saat yatçılar için hizmet vermektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen yatçılar için kış süresince her türlü sosyal, sportif ve kültürel aktiviteleri ile ideal bir ortam sağlanırken, yüksek Toros dağlarının sağladığı koruma ve mükemmel ikliminin birleşimi Kemer Marina’yı Akdeniz deki en iyi Kışlama marinalarından biri yapmakta, Doğu Akdeniz ülkelerini ziyaret etmek için mükemmel bir çıkış noktası özelliği de taşımaktadır.


marina 1

Kemer Marina bölgede en iyi kışlama yapılacak marinalar arasında gösteriliyor.


marina 2

Kemer Marina haftanın 7 günü 24 saat yatçılar için hizmet vermektedir.


Dalış Turizmi

Kemer’in bir başka muhteşem güzelliği de akvaryumu andıran denizinde yatıyor. Bünyesinde çeşitli dalış alternatiflerini bulunduran Kemer, su altı güzelliği ve dalış merkezleri ile de meraklıları kendisine çekmeyi başarıyor. Bölgede 50 ye yakın dalış okulu bulunuyor. Kemer kıyılarında çok çeşitli balık türlerine rastlanırken, özellikle Ağustos ve eylül aylarında, orkinos sürüleriyle karşılaşıldığı gibi yunus ve fok balığına da rastlanabiliyor. Ayrıca Caretta Carettalar da Kemer’in bir başka misafirleri..Yine bu sular makro ve gece fotoğrafçılığı için harika bir görüntü veriyor.



Dünyanın 100 Batığı arasında gösterilen PARİS 2 BATIĞI..

paris2
Dünyada 100 dalış bölgesinden birisi olarak gösterilen ve 1.Dünya Savaşı sırasında batırılan Paris 2 savaş gemisi enkazı Kemer Marinası açıklarında 33.mt. derinlikte bulunmaktadır. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul komutasındaki Topçu Bataryası tarafından 13 Aralık 1917 tarihinde batırılan Paris 2 gemisinin boyu 50 mt. Eni 8 mt. Ve ağırlığı 551 grostondu. Gemi 6 adet uçaksavar topuna ve 2 torpil kovanına sahipti. Paris 2 batığı 1995 yılında keşfedildikten sonra, dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağı haline gelmiştir.


Son düzenleyen careless_WhispeR; 7 Mart 2009 22:33 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
8 Mart 2009       Mesaj #3
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
 24 kemer 1

kemer

sultans beach 1

sultan s

Kemer/Çamyuva
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
17 Mart 2009       Mesaj #4
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
kemer haritasi 2

Benzer Konular

11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri