Arama

İstanbul - Bahçeşehir - Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu

Güncelleme: 29 Mart 2009 Gösterim: 6.211 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu

Sponsorlu Bağlantılar
Tarihçe
Bahçeşehir Koleji bünyesinde, 1994-1995 Eğitim-Öğretim Yılında İstanbul-Bahçeşehir'de hizmete açılmıştır.

016gzo

İlk bilgiler, ilk alışkanlıklar, ilk çalışmalar, ilk duygular... Çocuğun gelişmesinde ilklerin büyük önemi vardır. Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okulu, bu noktaya özel bir önem verir, bütün plan ve programını bugünün küçüklerini yarına en iyi şekilde hazırlamak için yapar.
Çocuğun hayat boyu kullanabileceği bilgilerin büyük bölümünü çocukluk, ilk gençlik çağlarında kazandığı prensibini göz önüne alarak
(başta İngilizce olmak üzere) tüm ders programları en iyiye ulaşma hedefi ile hazırlanır ve uygulanır.
Eğitim ve öğretim her şeyden önce bir ekip işidir, özellikle eğitim ve öğretimin ilk basamağında...
İyi hedefler, iyi programlarla, iyi programlar iyi öğretmenlerle gerçekleştirilebilir. Bahçeşehir Koleji eğitim ve öğretimin bu altın kuralını çok iyi bilir.
Öğrencileri anlayabilen, konusunun uzmanı "eğitim" ve "öğretim"de uzman, zengin ve güçlü bir kadroya sahiptir.

Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu'nda Eğitim
Ezberlemeye değil, bilgi üretmeye dayalı, çağdaş bir öğretim programı uygulanır.
Her sınıf seviyesinde, hedeflenen bilgi, beceri tutumların kazandırılması ve öğrencinin kendi içinde en üst seviyeye ulaşması önemlidir.
Bu gelişmenin sağlanması için çağdaş eğitim modelleri "İnteraktif Eğitim", "Eş Zamanlı Müfredat Programı", "Proje Üretimi", "Tam Öğrenme" özenle sentezlenerek hazırlanan "Bahçeşehir Koleji Eğitim Modeli" uygulanır.
Öğrencilerin aktif katılımını sağlamak ve bilgilerin pekiştirilerek kalıcı hale gelmesi için "İnteraktif Eğitim Modeli" uygulanır. Grubun öğrenmeye hazır olabilmesi eğitim ortamının düzenlenmesi ile paraleldir. Çağdaş sınıflar, derslikler, laboratuvarlar, bilgisayar laboratuvarı, spor salonları... gibi.
Grup etkileşiminin sağlanması, öğrencilerin öğrenmeye karşı motive olması için değişik tekniklerden yararlanılır. Her yaş grubunun ve her öğrencinin farklı öğrenme biçimi vardır. Öğrenmenin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla "Yaratıcı ve Eğitici Drama", "Canlandırma", "Öykünme", "Beyin Fırtınası", "Küçük Grup Tartışması", "Araştırma" teknikleri ile tüm dersler planlanır.
Öğrencilerin kazandıkları bilgileri, çeşitli ortamlarda kullanmaları ve bilgi aktarabilmeleri için "Eş Zamanlı Müfredat Programı" uygulanır. Müfredat programındaki temel derslerde ele alınan konular, branş derslerinde pekiştirme ve bilgiyi aktarma ortamı yaratılır.
Bahçeşehir Koleji eğitim-öğretimde, öğrenciler için hedef koymak kadar, bu hedeflere ne kadar ulaşıldığının tespit edilmesine de özellikle önem verir. "Tam Öğrenme Modeli"ni uygular.
Her sınıf seviyesinde gerçekleştirilen programın öğrenciye kazandırdıkları bilimsel temellere dayandırılmış ölçme değerlendirme yöntemleri ile tespit edilir. Öğrencilerin başarıları bireysel olarak takip edilir.
Öğrencilerin ilgi ve istekleriyle seçilen bir konunun serbest öğrenci çalışmalarıyla somut bir iş olarak sonuçlanmasını sağlamak amacıyla "Proje Çalışmaları"na önem verilir.


İletişim
Adres: 34538 Bahçeşehir / İSTANBUL
Tel: (212) 669 11 11 / (212) 669 25 00 (Pbx)
Faks: (212) 669 11 17 / (212) 669 25 09
E Posta: bkbim@bahcesehir.k12.tr

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

29 Mart 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri