Arama

Erken Boşalma Nedir?

Güncelleme: 15 Haziran 2013 Gösterim: 11.096 Cevap: 4
Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
1 Nisan 2009       Mesaj #1
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
Erken Boşalma Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar
Cinsel ilişkilerin en az yarısında her iki tarafın da tatmin olmasını engelleyecek kadar kısa sürede boşalmanın meydana gelmesidir. En şiddetli durumunda, ki bu nadir rastlanan bir durumdur, herhangi bir penil uyarı olmadan, yalnızca seksüel uyarıları düşünmek dahi ejakulasyonu tetikler. Ancak daha sık olanı vajinaya penetrasyon sırasında ya da hemen vajinaya girer girmez olanıdır. Erken boşalmadaki önemli kriter ejakulasyonun erkeğin ve partnerinin isteklerinden önce olması ve bunu seksüel ilişkilerinde sıkıntıya yol açmasıdır.

Düzensiz cinsel ilişki, kişinin düzenli boşalamıyor olması burada önemli bir faktördür. Ayrıca ilişkiye verilen önem ve gerginlik yani performansın çok önemli olarak algılandığı durumlarda da ortaya çıktığı görülmektedir.

Kişinin ilişkiyi algılayış şekli önemlidir: İlk cinsel deneyimlerin sağlıklı olmayan ortamlarda yaşandığı durumlarda kişinin aşırı gergin ve bir performans gösterme gereği içerisinde ilişkiye yaklaştığı durumlarda erken boşlamanın sık görüldüğünü görülmektedir.

Kişinin olaya verdiği değer, önemin fazla olması, yani performans anksiyetesinin yoğunluğu, düzensiz cinsel ilişki ya da nörojenik hassasiyetin varlığı erken boşalmayı yaratmada önemli faktörler olarak görülmektedir.

Her yaşta olmakla beraber en çok genç erkeklerde görülür. Erken boşalma erkeğin yaşından çok seksüel deneyiminin yeni olmasından (yeni bir partner, vb) kaynaklanmaktadır.

Bu problemin üstesinden gelemezseniz bir uzmanın görüşüne ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak, kendiniz bu problemi çözümlemek arzusunda iseniz, öncelikle bu konuyu partnerinizle konuşmanız çok önemlidir. Belki de çok erken boşaldığınızı hissettiğiniz performansınız partnerinizi son derece tatmin etmektedir. Bazı erkeklerde mastürbasyon vb. yolu ile boşalma sıklığını arttırmak daha az erken boşalmayı sağlar. Basit bir eğitim şekli de ilişki halinde veya mastürbasyon yaparken: penisinizi sizin yada partnerinizin uyarması fakat boşalmadan hemen önce bu uyarıyı durdurması, 30-60 sn. uyarıyı durdurduktan sonra tekrar uyarması ve boşalmadan az önce durdurdurması şeklinde bir siklusu 5-6 kere tekrarladıktan sonra ancak boşalmaya izin vermektir.

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
ÜROLOJİ - ERKEN BOŞALMA

Tanım
Sponsorlu Bağlantılar
Boşalmanın (Ejakulasyon) penis vajinaya girdikten sonra cinsel tepkileri normal olan bir eşi tatmin edemeden olması veya kişinin isteğinden önce olmasına Erken Boşalma (Premature Ejaculation) denir.
Genellikle dile getirilmesi güç olduğundan ve göreceli bir kavram olduğundan rastlanma sıklığı konusunda yeterli bilgi yoktur. Ancak 25 yaşın altındaki genç erkeklerin üçte birinde ve 40 yaşın üzerindekilerin % 10 unda görüldüğü sanılmaktadır. Aslında hemen her erkek hayatının bir bölümünde bu sorunla karşılaşabilir. En azından ilk cinsel deneyimleri esnasında oluşan gerginlik sebebiyle erken boşalma görülebilir ve zamanla ejakulasyonu kontrol etmeyi öğrenirler.

Sebepler
Erken Boşalmanın birinci sebebi biyolojiktir. Erkekte normal fizyolojik boşalma ve orgazm penis vajene girdikten 2-3 dakika sonra olmaktadır. Oysa kadınlarda normal fizyolojik orgazm ve doruğa ulaşma penis vajene girdikten yaklaşık 12-14 dakika sonra olmaktadır. Ancak çoğu kadın sadece penisin vajene girmesi ile orgazma ulaşamaz diğer cinsel uyarılara da gereksinim duyarlar. Kadınların yaklaşık % 10 u ise cinsel uyarılara rağmen hiçbir şekilde orgazm olamamaktadır.
Diğer sebepler arasında ise günah işleme veya suçluluk duygusu, hastalık kapma, gebe bırakma, başkası tarafından mahrem yerlerinin keşfedilme korkusu ; aşırı isteğin verdiği gerginlik gibi psikolojik faktörler önemli rol oynamaktadır.
Bazen prostat iltihapları veya sinirsel yolları etkileyen hastalıklarda rol oynamaktadır.
Tedavi: Sebebin açığa çıkarılması, endişelerin giderilmesi , sık cinsel ilişkide bulunarak cinsel gerilimin azaltılması bazen işe yarayabilir.
Erken boşalma eşlerin biri veya her ikisi içinde cinsel sorun halini alırsa tedavisi gerekir.

Sıkıştırma Tekniği
Masters ve Johnson tarafından geliştirilen bu metodda kadın erkeğin penisini boşalma yaklaşana kadar uyarır. Boşalma oluşacağı anda kadın erkeğin penisini erksiyonun bir kısmı kayboluncaya dek sıkar. Bu teknikde amaçlanan orgazm öncesi hissedilenleri ve geciktirmeyi erkeğe öğretmektir. Elle uyararak hareketsiz bir ilişki ile başlayan bu teknik daha sonra kaydırıcı bir krem kullanarak,kadının üstte olduğu pozisyonda hareketsiz olarak , kadının üstte olduğu pozisyonda hareketli olarak sürdürülür. Master ve Jhonsons bu tekniği öğrenerek uygulayanların %98 inde erken boşalma sorununun ortadan kalktığını bildirmiştir.

Dur-Başla Tekniği
Bu teknikte kadın erkeğin penisini 3 kez ardı ardına boşalma olasıya kadar uyarır, ancak boşalma olmadan önce uyarıyı keser. Dördüncü denemede ise boşalmaya izin verilir. Haftada 3 kez erkek boşalmasını kontrol edesiye değin tekrar edilir. Boşalmanın kontrol edildiğinden emin olunduğunda bu işlem kayganlaştırıcı bir kremle denenir. Daha sonraki aşamalarda kadının üstte olduğu pozisyonda hareketsiz olarak , kadının üstte olduğu pozisyonda hareketli olarak ve son olarak yanyana pozisyonda dur-başla tekniği uygulanır. Bu teknikle erkek uyarılma sona erdirilmediği takdirde boşalacağı zamanı öğrenir. Bu tekniği uygulayanların % 90-95 inde boşalmanın 10-15 dakikalara uzayabildiği bildirilmiştir.

Psikoterapi ve depresyon tedavisi
Bazı vakalarda erken boşalma derinlerdeki bir ruhsal çatışmadan veya depresyondan kaynaklanıyor olabilir. Bunların açığa çıkarılması, psikoterapi uygulanması veya depresyonun tedavisi erken boşalmayı da engelleyebilmektedir.
Quo vadis?
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
5 Ocak 2012       Mesaj #3
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
.: ERKEN BOŞALMA :.

MsXlabs.org & Doç. Dr. Deniz ERSEV

Giriş:

Erken boşalma, erkek cinsel işlev bozuklukları içinde en sık görülenidir. Öncelikle bilinmesi gereken, birçok erkeğin yaşamlarının kısa bir döneminde de olsa, az sayıda da olsa, bu sorunu yaşadığıdır. Böyle bir problem karşısında, özellikle moral bozukluğu yaşanması, giderek sertleşme bozukluğu dahil cinsel hayatta olumsuzluklara yol açabilir. Sorunu çözmek için bir uzmana danışmak yararlı olacaktır. Bu durumu kontrol altına almak için, partnerin yardımı da gerekebilir.

Pek çok erkek, cinsel yaşamlarının başlangıcında kurdukları cinsel ilişkilerde, özellikle para karşılığı kurulan ilişkilerde kısıtlı sürede, çabuk boşalmaya özendirilir. Çok az genç erkeğin düzenli bir cinsel yaşamı ve boşalma denetiminin öğrenilmesi için uygun bir ortamı olabilir. Uygunsuz koşullar, erkekte erken boşalma problemine yol açabilir. Genellikle erkeğin yaşı ilerleyip, cinsel deneyimi arttıkça, boşalma denetimi kendiliğinden kazanılır.

Bazı erkekler cinsel yaşamlarının ilk başlangıcında daha erken boşalırken gittikçe boşalmayı kontrol ettiklerini ve daha geç boşalmaya başladıklarını, ancak aniden erken boşalmanın bir sorun olarak karşılarına çıktığını belirtmektedir. Bir kısmı ise başlangıçtan beri hep çabuk ********tan şikayet etmektedir.

Tanım:

Erken boşalma, erkeğin cinsel tepkileri normal olan bir eşi tatmin edemeden (orgazm) önce menisinin boşalmasıdır (ejakulasyon). Ancak burada önemli olan, erkeğin ne kadar sürede boşaldığından çok, boşalmanın istediği zamanda olup olmadığıdır. Yaklaşık % 25 oranında görülür.

Erkekte orgazm ve boşalma penis vajinaya girdikten 2-3 dakika sonra olmaktadır. Oysa kadınlarda normal fizyolojik orgazm ve doruğa ulaşma penis vajinaya girdikten yaklaşık 12-14 dakika sonra olmaktadır. Ancak çoğu kadın sadece penisin vajinaya girmesi ile orgazma ulaşamaz diğer cinsel uyarılara da gereksinim duyarlar. Kadınların yaklaşık % 10 u ise cinsel uyarılara rağmen hiçbir şekilde orgazm olamamaktadır. Bu konuda psikolojik veya ilaç desteği yardımcı olabilir.

Nedenler:

Erken boşalmada birçok faktör rol oynar. Uzun süredir veya hiç cinsel ilişkide bulunmamış olmak, cinsel heyecanı yüksek ve biraz heyecanlı veya tedirgin olmak, bir şekilde hızlı bir cinsel birleşme yaşanması ile erken boşalma riski yükselir. Ayrıca nerede ilişkiye girildiği de çok önemlidir. Rahat olmayan bir ortamda, ilişkiyi aceleye getirilirse erken boşalma olasılığı artar.

Diğer nedenler arasında ise suçluluk duygusu, hastalık kapma korkusu, gebe bırakma tedirginliği, cinsel eğitimsizlik, aşırı isteğin getirdiği şiddetli arzu gibi psikolojik faktörler sayılabilir.
Doğum kontrolu amacıyla dışarı boşalma da, erken boşalmayı tetikleyebilir. Bazen prostat iltihapları (prostatit) gibi cinsel organ rahatsızlıkları da önemli rol oynamaktadır.
Masturbasyon (elle doyum), genellikle kısa zamanda boşalma sağlama amacına yöneliktir.
Tek cinsel etkinliği masturbasyon olan bir erkekte erken boşalmadan söz edilemez. Aşırı sıklıkla masturbasyon, bazı cinsel bozukluklara yol açabilir.

Tedavi:

Erken boşalma, eşlerin biri veya her ikisi için de cinsel sorun halini alırsa tedavisi gerekir.
Problemin ilaçla tedavisi mümkün olabilir. Ancak esas olan, erkeğin boşalmasını kontrol edebilmeyi öğrenmesidir. Nedenin açığa çıkarılması, endişelerin giderilmesi, düzenli aralıklarla cinsel ilişkide bulunarak cinsel gerilimin azaltılması işe yarayabilir. Boşalmayı kontrol etmek için öncelikle cinsel heyecanı yatıştırmak ve sakinleşmek gelir.
Esas büyük cinsel organın, iki bacak arasında değil de iki kulak arasında yer aldığı sözü, pek yanlış sayılmaz.

Krem veya spreyler lokal uyuşturucu etkisi ile boşalmayı geciktirmekten çok penisin duyarlığını azalttığı için, temastan duyulan cinsel zevki azaltmaktadır. Bu lokal uyuşturucu maddeler cinsel birleşme esnasında vajina duvarından emilerek bu dokuların hassasiyetini azalttıklarından, kadının orgazm olmasında gecikmeye yol açmakta ve sorunu adeta pekiştirmektedir. Bu yüzden bu tür sprey ve kremler tıbbi pratikte çok yaygın kullanım alanı bulmamaktadır.

Erken boşalmayı engellemek için bazı haplar kullanılabilir. Bir üroloji uzmanının gerekli muayene ve tetkikleri sonrası, bu ilaçların dozlarının kişiye göre uyarlanması gereklidir.

Prezervatif kullanımı, penisteki duyarlılığı ve aşırı uyarılmayı azaltabildiğinden, ayrıca bebelik korkusunun ve cinsel hastalık tedirginliğinin olmaması da, bir oranda yardımcı olabilir.
Cinsel ilişki sırasında, partnerin konsantrasyonunu bozmadan, başka şeyler düşünmek veya dikkati cinsellik üzerinde yoğunlaştırmamak yararlı olabilir. Derin nefesler alıp sakinleşmeye çalışmak bir oranda çözüm getirebilir.
İlişki öncesinde ve sırasında, zihnen ve bedenen gevşemek, sakinleşmek önemlidir. İlişki öncesi az miktarda alkol alınması da rahatlamaya yardımcı olabilir. Ortam ve zaman, uygun ve rahat olmalıdır.

Tüm bunlar haricinde, partnerin yardımıyla uygulanabilecek bazı metodlar vardır:

*Sıkıştırma Tekniği: Boşalma çok yaklaştığı anda penisin başı, sertliğin bir kısmı kayboluncaya dek sıkılır.

*Dur-Başla Tekniği : Bu teknikte 3 kez ardı ardına boşalma olasıya kadar erkek uyarılır, ancak boşalma olmadan hemen önce cinsel uyarı kesilir. Dördüncü denemede ise boşalmaya izin verilir. Haftada birkaç kere, erkek boşalmasını kontrol edene dek tekrarlanır.

*Cinsel Pozisyon : Daha sonraki aşamalarda kadının üstte olduğu ve erkeğin çok hareketli olmadığı pozisyonlarda kontrol daha kolay olur. Erkeğin üstte olduğu klasik cinsel birleşme pozisyonu boşalmanın geciktirilmesi için elverişli bir pozisyon değildir.

*Psikolojik Tedavi : Erken boşalmanın belirgin veya örtülü ruhsal bozukluktan kaynaklandığı durumlarda uygulanabilir.
Bu durumlarda, partnerin yardımı ile iyi niyetli ve sabırlı yaklaşımı şarttır.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erkeklerin Korkulu Rüyası Erken Boşalmanın Nedenleri

Erkeklerin Korkulu Ruyasi Erken Bosalmanin Nedenleri


Çoğu erkek soluk soluğa bir telaşla cinsel zevkin peşinden koşarken boşalmanın kontrol edilmesi, durdurulması veya sabitlenmesini başaramaz. Pek çok erkeğin gizli saklı yaşadığı bu sorunun nedeni nedir? Nasıl engellenebilir? Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği(CİSEAD) erkeklerin korkulu rüyası erken boşalmanın nedenleri hakkında bakın neler söylüyor.

Özgür ve Doğal Bir Şekilde Cinselliği Yaşayamayan Erkekler Bu Sorunu Yaşar

Bedenini partneriyle uyum içinde hareket ettiremeyen erkekte şimdiye yoğunlaşmak, o anı duyumsamak olanaksızlaşır ve cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı kaygısı olur.
Bu nedenle, her cinsel sorun gibi erken boşalmada bu kaygıdan ya da bir rahatsızlıktan kaynaklanır. Ama asıl sorun erkeğin cinsel işlevlerinde değil, cinsel işlevlerini nasıl yerine getirmesi gerektiği konusundaki düşüncelerindedir. Çünkü aklını düşüncelerden arındıramayan, özgür ve doğal bir şekilde cinselliği yaşayamayan erkek, tedirginlik duygusundan uzaklaşamaz ve boşalma konusunda sorun yaşar.


Erken Boşalma Neden Olur?

• Gençlik çağlarında uygunsuz ortamlarda yakalanma korkusuyla, ayıp, yasak ve günah düşünceleriyle yapılan mastürbasyonlar,

• Mastürbasyon körlük yapar”, “kişi sağır olur” gibi cinsel mitler yani hurafeler,

• Cinsel ilişki konusunda tecrübesizlik,

• Cinsel fizyoloji hakkında yanlış anlamalar ve gerçek olmayan beklentiler,

• Zayıf cinsel beceriler ve tecrübesizlik,

• Anksiyete ve depresyon,

• Stres, sıkıntı ve gerginlik,

• Yorgunluk, sıkkınlık, kızgınlık ve tedirginlik,

• Cinsellikle ilgili gerçekçi olmayan beklentiler,

• Cinsel uyarım eksikliği,

• Gerekli koşulların sağlanamaması,

• Sertleşmiş penise verilen orantısız önem,

• Cinsel açıdan baskı altında yetişme,

• Aşırı cinsel isteğin verdiği gerginlik,

• Günah işleme veya suçluluk duygusu,

• Hastalık kapma korkusu,

• Partnerin anlaşılamayan korkusu veya reddetmesi,

• Gebe bırakma korkusu,

• Hadım edilme korkusu,

• Partnerin hayal kırıklığı korkusu,

• Vajinanın aşılamama korkusu,

• Kadına karşı isteksizlik,

• Partnerle çatışma,

• Başkaları tarafından mahrem yerlerinin keşfedilme korkusu,

• Partnere aşırı ilgi, bağlılık ve sevgi,

• Para karşılığı kurulan ilişkiler veya genelev alışkanlığı,

• Cinsel uyumsuzluk,

• Bilinçaltında yatan cinsel ilişki ile ilgili olumsuz düşünceler,

• Prostatit, üretrit vb. hastalıklar,

• Penis başının aşırı hassasiyeti (penil hipersensitivite),

• T12-L1 düzeyindeki nörolojik yaralanmalar,

• Narkotik veya antipsikotik tedavinin aniden kesilmesi vb.

Alternatif olarak erken boşalma, bir erkeğin zayıf bir gelişim gösteren duyu farkındalığını yansıtabilir; yani erken boşalan erkek, genital duyarlığından bağımsız olarak 8 noktasına yakın olduğu zamanı anlama yetisi geliştirememiş olabilir.

Başka bir görüşte erken boşalma, hızlı bir boşalma tepkisine şartlayan ergen/genç yetişkin pratiğinin (örn. hızlı bir boşalmayı teşvik eden bir hayat kadınıyla olmak, rahat bir sevişmeye olanak vermeyen, arabanın arka koltuğu gibi yerlerde cinsel ilişkiye girmek vb.) bir sonucu olarak gelişmektedir. Ancak klinik tecrübelerimiz bize, erken boşalmanın cinsel ya da iletişim becerilerinin yoksunluğundan, kişiler arası çatışmalardan, kişiler arası yanlış anlamalardan, cinsel uyarımın yönetimindeki zafiyetten ve bütün ikili problemlerin olumsuzluklarından kaynaklanabileceğini göstermiştir.

Erken boşalmanın oluşmasında ve devam etmesinde şu durumlar oldukça etkilidir:


1-Tahrik Olma Sürecinin Yetersiz Algılanması
Cinsel Terapist H.S. Kaplan’a göre erken boşalan erkeklerin boşalma sürecinin kontrolünü elinde tutmayı öğrenememelerinin nedeni boşalmadan doğan duyguların bilincinde olmamalarıdır. Yani bu erkekler tahrik olma hissini yeterli düzeyde algılayamamaktadırlar ve yalancı hazzın peşinden koşmaktadırlar. Oysa gerçek hazzı yaşayan erkek bilinçdışının “hazza koş, elemden kaç” mantığına göre istese de istemese de boşalma süresini uzatacaktır. Çünkü her insan haz aldığı eylemi daha fazla yapma, elem duyduğu eylemi ise daha az yapma eğilimindedir, bu doğal ve normal bir durumdur. Bu nedenle erken boşalma normal ve doğal bir durum değildir, insanın tabiatına aykırıdır.

2-Kontrolü Sağlamak İçin Yeterli Olanakların Olmaması
Hartmann’a göre erken boşalan erkekler tahrik olma hissini yeterli düzeyde ve tam olarak algılasalar bile; tahrik olma hissini değiştirme ve böylelikle onu kontrol edebilme olanağına sahip değildirler.

3-Korku
Yıllardır yaptığım çalışmalardan ve hastalarımdan öğrendiğime göre erken boşalmada en çok karşılaştığım nedenlerin başında korku gelmektedir. Korku, sempatik sinir sistemini aktifleştirir.

Sempatik sinir sistemi; vücuda daha fazla yakıt sağlamak için metabolizmayı ve stres hormonlarının salınışını arttırır, kalpte çarpıntı yapar, mide-bağırsak ve idrar yollarındaki sfinkterleri (vücuttaki bir deliği çevreleyen halka şeklindeki kas) kasarak düz kaslarını gevşetir ve bu organların fonksiyonlarını azaltır, nefes alıp vermeyi arttırır ve boşalma refleksinin daha hızlı yaşanmasına yol açar. Bu nedenle erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin cinsel birleşme sırasında baskı altında olmaları anlaşılabilir bir durumdur.

Konu sadece sık yaşanan bezdirici cinsel başarısızlık durumlarına bağlı olarak gelişen bir başaramama (performans) korkusu değildir, ayrıca hızlı boşalmayı ne pahasına olursa olsun önlemeyi hedefleyen bir tür kısır döngüdür. Yani kendini doğrulayan bir kehanet durumu vardır. Erkek ne kadar çok erken boşalacağından korkarsa, o kadar çok strese girecek ve o kadar da hızlı boşalacaktır.

4-Heyecan ve Gerginlik Erken Boşalmayı Tetikler
Kaslarda bir gerginlik boşalma sürecini hızlandırır. Eğer bir kişi zaten gerginse boşalma yaşamak için daha az uyarılmaya ihtiyacı vardır. Özellikle genç veya nadiren cinsel temaslarda bulunan erkeklerde, cinsel aktiviteler sırasında, gerginlik ve korkuya neden olan, belirli bir oranda heyecan vardır. Ancak bu zorlayıcı koşullar olmadan da erken boşalma yaşayan pek çok erkek kaslarında yoğun bir gerginlik yaşamaktadır.


Kimileri hayatın neredeyse tüm alanlarında gergindir, kimileri ise yalnızca cinsellik sırasında. Pek çok hastamda, gördüğüm bu duruma “gerginlik kısır döngüsü” adını vermekteyiz. Yani erken boşalmanın yaşanması, cinsel tahrikten korkma, düşünce ve davranışlarda dikkati dağıtıcı stratejilerin uygulanması, yoğun gerginlik, boşalma refleksinin daha hızlı yaşanması vb. şeklinde kısır döngü devam etmektedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
15 Haziran 2013       Mesaj #5
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Erken Boşalma
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Erken boşalma, prematür ejakülasyon veya ejaculatio praecox, en sık rastlanan cinsel işlev bozukluğudur. Erken boşalma, cinsel bir yetersizlik değildir. Boşalma üzerinde kontrolün az sağlanması veya sağlanamamasıdır. Hem erkeklerin hem de kadınların en fazla yakındıkları sorunların başında gelir.

Tanı

Erken boşalma konusunda yapılan çalışmalar ve istatistiklerden alınan ortalamalar sonucunda cinsel ilişkide aşağıdaki 3 gurupta gösterilenler erken boşalıyor sayılıyor:

-penis vajina ya girmeden önce boşalma olursa "ileri derecede erken boşalma"
-penis vajina da iken 1 dakika veya daha altı zamanda boşalma "orta derece erken boşalma"
-penis vajinada iken 1 ile 5 dakika arası boşalma "erken boşalma" olarak kabul edilir.

Bu koşullar altında normal cinsel ilişki süresi penis vajinada iken en az 5 dakika ve üstü olarak kabul ediliyor, ideal olarak ise 5 ile 15 dakika arası kabul edilmektedir, ama bu tür sorunun daha çok çiftlere bağlı bir uyum sorunu olduğu bilinmektedir.

Nedenler

En önemli nedenler, stres, aşırı heyecan, başarılı olamama korkusu, depresyon gibi psikolojik faktörlerdir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

19 Mart 2010 / GÜLGECELER Basın/Magazin tr
13 Nisan 2016 / Misafir Cevaplanmış
18 Ekim 2009 / mervenur245 Soru-Cevap
15 Kasım 2008 / Ziyaretçi Taslak Konular