Arama

Stadlar - Bursa Atatürk Stadı

Güncelleme: 17 Mayıs 2012 Gösterim: 23.377 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
25 Mayıs 2009       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Bursa Atatürk Stadyumu
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


285px TimsaH ArenA27ya giris


stat9b

Bursa Atatürk Stadyumu

Tam isim Bursa Atatürk Stadyumu
Yer Bursa, Türkiye 20px Flag of Turkeysvg
Temel atma 1945
Açılış 1950
Yenileme 1968
Zemin Çim
Mimar Haşim İşcan
Ev Sahibi Kulüpler Bursaspor
Kapasite 18.616
Boyutlar 105m x 68m

Bursa'da 1930 yılına kadar maçlar Atıcılar Sahası'nda oynanıyordu. 1929 yilinda, İstanbul'dan gelen Galatasaray-B takımının 1-0 yenilmesi, yeni bir saha için olanak arayanlara fırsat hazırladı. Başta Faik Tinel olmak üzere o zamanın yöneticileri Bursa Valisi Hulusi Bey'den yeni bir saha istediler. Ortamın elverişli olması bu isteğin sonuçlanmasını sağladı. Bu arada, kolordu komutanı Ali Hikmet Paşa da futbol sahası olmak üzere Beylikbahçe adıyla anılan dutluğu düzelttirdi. Bu siralarda bölge müdürü, Nasuhi Baydar'dı. Derken Atatürk, Bursa'ya geldi. Atatürk, şimdi müze olarak kullanılan Çelik Palas'ın yanında bulunan köşkünde Nasuhi Baydar'ı kabul etti. Büyük Ata, durumu öğrenince Bursa'ya futbol sahası yaptırılması için 1000 Türk Lirası bağışta bulundu. Daha sonra Vali Kemal Gedelek, 2000 Türk Lirası daha temin etti. Bu paranın yanı sıra Ali Hikmet Paşa'nın gayretleriyle Balıkesir'den getirtilen istihkam bölüğü de sahanın etrafını duvarlarla çevirdi. Ardından, 400 kişilik bir beton tribün yapıldı. Daha sonra da bu saha bozuldu ve doğu-batı yönlerinde yeni bir saha yapıldı. Bu sahanın güneyine Vali Şefik Soyer zamanında tahta tribün yaptırıldı. Bu tarihlerde bölge müdürü, İhsan Celal Antel idi. Sonunda 1950 yılına gelindi. Rahmetli Haşim İşcan'ın valiliği ve rahmetli Faik Tinel'in bölge müdürlügü zamanında bugünkü stadyum ilk haliyle oluşturuldu. Saha ve kapalı tribün böylece hizmete girdi. Bursa Atatürk Stadyumu daha sonraki yıllarda birçok ek inşaatlar gördü. İlkin stadın çevresi taş duvarlarla çevrildi. Ardından kapalı tribünün karşısına bir açık tribün yapıldı. Daha sonra Altıparmak yönündeki kale arkasi tribünü de inşa edildi. En son 1970'de Merinos Fabrikası yönündeki kale arkası tribünü de inşa edilince Bursa Atatürk Stadyumu, bugünkü durumuyla ortaya çıkmış oldu. Çok maç yapılması nedeniyle zemini devamlı kontrol altında ve ek inşaatları ile Bursa'nin tek ve en büyük stadyumu olma özelliğini halen korumaktadır. 2000'li yillarda Bursa ve Bursa Atatürk Stadyumu'nda A Millî Futbol Takımımız; Almanya, Hollanda, İrlanda gibi futbol devlerini yenmeyi başarmıştır.
Türkiye 2016 Avrupa Futbol Sampiyonası'na adaylığını koymasıyla Bursalı yetkililer yeni bir stat yapmaya karar verdı. Bu yeni stadın adı 'Timsah Arena' olacak ve 41.963 kisi sığacaktır. 41963'ün son dört rakamı Bursaspor'un kuruluş tarihidir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
forumcu - avatarı
forumcu
Ziyaretçi
17 Mayıs 2012       Mesaj #2
forumcu - avatarı
Ziyaretçi
bursasportimsaharena2

Sponsorlu Bağlantılar
İMO Bursa Şubesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Timsah Arena´ya teknik gezi düzenledi. Aynı zamanda Genç İMO üyesi olan mühendis adayları, inşaatı yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Timsah Arena Şantiye Şefi ve İnşaat Mühendisi Ali Başgül, özellikle proje ve uygulama teknikleri konusunda bilgilerini paylaştı. İş güvenliği konusuna da değinen Başgül, iş güvenliğinin her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek, çalışanların hayati tehlikelerden

Devamı; Mhendisler Timsah Arena Stadnda

Benzer Konular

25 Mayıs 2009 / Kral_Aslan Mimarlık