Arama

Kestaneli Lahana Sarma Tarifi

Güncelleme: 2 Ağustos 2009 Gösterim: 2.032 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
KESTANELİ LAHANA SARMA

kestlahsarma
Sponsorlu Bağlantılar


6 kişilik
  • 1 adet küçük lahana (yaprakları ince olacak)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1/2 kg. kestane
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet taze soğan1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane ya da 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yenibahar
  • 1/2 paket tarçın
  • 2,5 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 adet limon


HAZIRLANIŞI
  • Lahana yapraklarını yırtmadan ayıklayıp kaynar suya atın. Pişirmeden, sarılabilecek kadar yumuşatın. Lahana yapraklarını kaynar sudan çıkarıp, sarmanın büyüklüğüne göre parçalara ayırın, soğumaya bırakın.
  • Pirinci kaynar suda bir süre bekletin.
  • Soğanları rendeleyin.
  • Kestanelerin kabuğunu çizdikten sonra birkaç dakika kaynar suya atın. Kestaneleri bıçak ucu yardımıyla, fazla dağılmadan muntazam şekilde dış ve iç kabuklarından ayırın. Kestaneleri tavla zarı şeklinde küçültün.
  • Soğan ve fıstıkları 1 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar, kavurun. Pirinci ekleyip, şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Kestane ve kuşüzümünü de ilave edin. 2 - 3 dakika daha kavurduktan sonra 4 su bardağı kaynar su ilave ederek pilavı pişirin. Suyunu çekince demlenmeye bırakın.
  • Taze soğan, maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıydıktan sonra sıcak harcın üzerine koyun. Tuz, tozşeker, yenibahar ve tarçın ilave ederek, harcı sıcakken karıştırın. Yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Lahana yapraklarının içlerine harç koyup sarın.
  • Tencerenin dibine lahananın ayrılan damarlarını yayın, üstüne sarmaları sıralayın. Üzerine biraz daha tuz, tozşeker ve 1/2 su bardağı zeytinyağı ilave edin. Sarmaların hizasına gelinceye kadar, yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyun. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Sarmaları kaynayıncaya kadar hızlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte, suyu çekilinceye kadar pişirin. Hafif ekşimsi lezzet isterseniz, sarmalar dizilirken aralara kabuğu alınmış limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.
  • Sarmalar piştikten sonra, soğumadan tencereden çıkartılmamalıdır. Lahana sarması bir gece soğuk bir yerde bırakıldıktan sonra servis yapılırsa, daha iyi sonuç alınır.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
26 Temmuz 2012 / Efulim Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
11 Haziran 2013 / Bachata Taslak Konular