Arama

Güzellik ve Sağlık İksirleri

Güncelleme: 13 Kasım 2008 Gösterim: 39.880 Cevap: 20
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #1
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER:Yarım demet maydonoz
1 Adet limon
Sponsorlu Bağlantılar

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:Yarım demet maydonozu ve limonu(kabuklarıyla birlikte)blendırdangeçirin.sabahları aç karnına yedikten sonra,üzerine bir bardak su için.
Bu iksir hergün taze yapılmalıdır.Bir hafta dvm edilmeli,bi hafta ara verilmeli ve on beş gün boyunca uygulanmalıdır.
FAYDALARI:Maydonoz sindirimikolaylaştırır,vücüttaki zehirlimaddeleri dışarı atar,kanı temizler,yüksek tansiyonu düşürür,idrar söktürür,cildi canlandırır,vücuttakişişkinliği giderirve ödemi attırır.
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #2
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler:1o adet imon-30 Dİş sarımsak

Sponsorlu Bağlantılar
Yapılışı ve kullanım şekli:l
imonların suyunu sıkın.Sarımsakları soyup ezin.bu iki malzemeyi bir kavonaza koyup güneş ve ışık almayan bie yerde bekletin.yirmi gün boyuncaihergün çalkalayın. yirminci günün sonundaiçilmeye uygun hala gelen iksirden her sabah aç karınla bir fincan için. bu iksir belirtilen şekilde iki ay boyunca içilmelidir.

FaydalarıMsn Confusedarımsak kolestrolü düşürür,lipidi ayarlar,böbrek ve safra taşlarının vücuttan atılmasına yardımcı olur.sinir sistemini düzeltir.Bağışıklık sistemini güçlendirir.vücüttaki iltihap,şişkinlikve ödemin atılmasınayardımcı olur.

Not:Bu karışımı içmek biraz yürek ister ama herşey sağlık için canlarım...Msn Wink
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #3
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
Mal zemeler:1 kg.-5 adet ceviz-5 adet fındık-5 adet tuzsuz badem.

Yapılışı ve kullanım şekli:elmaların suyunu çıkarın.ceviz,fındık ve bademleri havanda döverek un haline getirin.elma suyunun içine,un haline getirdiğimiz çerezleri ilave edin.gün içinde belli aralıklarla içerek aynı gün tüketin.

Faydaları:elma kolestrolü kontrol eder,bağırsakları çalıştırır,C vitamini bakımından zengindir.
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #4
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler:250. gr çökelek-1 çorba kaşığı keten tohumu-1 çorba kaşığı çöre otu-1 tutam ceviz.

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:Çökeleğin içine keten tohumu,çöre otu ve cevizi ilave edipkarıştırın.Arzu ederseniz zeytin yağı ve nar ekşisi ile tatlandırın.sabahlarıkahvaltı yerine sadece bu karışımı yiyin.

BU İİKSİR GÜNLÜK YAPILMALI VE AYNI GÜN İÇERİSİNDE TÜKETİLMELİDİR.SIKLIKLA TEKRAR EDİLMESİNDE FAYDA VARDIR.

Faydaları:çökelek vücüttaki demir eksikliğini giderir.çöre otu zindelik verir,vücuda,kuvvet verir,bronşite iyi gelir.
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #5
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler:2 adet ayva-a çorba kaşığı öğütülmüş tere tohumu,1 tatlı kaşığı zencefil tozu,bir fincan üzüm pekmezi.

Yapılışı ve kullanım şekli:Ayvaları meyve sıkacağından geçirerek suyunu çıkardıktan sonra,tere tohumu,zencefil tozu ve üzüm pekmezi ile karıştırın.Sabahları aç karınla bi bardak için.

BU İKSİR AYNI AY İÇERİSİNDE TEKRARLANMALIDIR!!!

FAYDALARI:Ayva mesane yolu iltihabına,gastrite,soğuk algınlığına,öksürüğe,kalp hastalığına,ses kısıklığına iyi gelir.tere tohumu vüzüddaki yağı eritir.zencefil zihni açar ve afrodizyak etkisi vardır.Üzüm pekmezinin antioksidan özelliği vardır,zihni açar.
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #6
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
SAÇ VE TIRNAK KUVVETLENDİREN İKSİR:

MALZEMELER:2 adet armut-bir adet öğütülmüş kuru maya

Yapılışı ve kullanım şekli:Armutları katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çıkardıktan sonra,öğütülmüşmaya ile karıştırın.gün içinde bir bardak içinve aynı gün içinde tüketin.

BİR İKSİR AYNI AY İÇERİSİNDE TEKRARLANMALIDIR!!!

FAYDALARI:Armut kanı temizler,idrar söktürür,yüksek tansiyonu düşürür.kuru maya d vitamini ihtiva eder.cilde iyi gelir.saçları ve tırnakları kuvvetlendirir.

SAKİNLİK VERİCİ VE CİLT GÜZELLEŞTİRİCİ İKSİR:

Malzemeler:500gr. kuşburnu-100gr.kakule-100gr.hünnap

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:Tüm malzemeleri harmanlayıp bir kavonaza doldurun.gün içinde üç defa bu karışımdan bir tutam alıp çay gibi demleyin.demledikten sonra üç dakika bekletip için.

BU İKSİR TAZE OLARAK TÜKETİLMELİDİR.İHTİYAÇ DUYULDUĞU ZAMAN TERARLANABİLİR...

FAYDALARI:::Kuşburnu kanı temizler,cilde iyi gelir.kakulenin afrodizyak etkisi vardır,cilde yararı vadır,sakinleştirir...Msn Wink
Son düzenleyen Blue Blood; 6 Mayıs 2007 22:49 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #7
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
SAKİNLİK VERİCİ VE CİLT GÜZELLEŞTİRİCİ İKSİR:

MALZEMELER:500 gr.kuşburnu-100gr.kakule-100 gr. hünnap

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:Tüm malzemeleri harmanlayıp bir kavonoza doldurun.Günde üç defa bu karışımdan bir tutam alıp çay gibi demleyin.demledikten sonra üç dakika bekletip için.

BU İKSİR TAZE OLARAK TÜKETİLMELİDİR.İHTİYAÇ DUYULDUĞU ZAMAN TEKRARLANABİLİR!!!

FAYDALARI:::Kuşburnu kanı temizler,kakulenin afrodizyak etkisi vardır,cilde yararı vardır,sakinleştirir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Binlerce yıl önce, mahzende unutulan bir şaraptan tesadüf eseri keşfedilen sirkenin, ciltteki lekelerden fazla kilolara, sağlıksız saçlardan varisli damarlara kadar birçok derde deva olduğunu biliyor musunuz?.
Özellikle elma sirkesinin pırıl pırıl saçlar, lekesiz bir cilt ve incecik bir vücuda kavuşmanızda çok önemli katkıları var. Fersan, size evde kolayca uygulayıp, baharın yorgun cildinizde bir çiçek gibi açmasını sağlayacak önerilerde bulunuyor. Bugüne kadar sadece sofrada kullanılan elma sirkesini güzelliğiniz için denemediyseniz, şimdi tam zamanı...

* Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

* Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

* Ciltteki lekelere dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

* Varisli damarlara: Bir bezi elma sirkesine batırıp, sıkın. Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-akşam tekrarlayın.

* Zayıflamak için.:.. Bir bardak suya bir-iki kahve kaşığı elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bal ekleyip, karıştırın. Uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar.
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #9
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
::::BAHAR YORGUNLUĞUNA İYİ GELEN İKSİR::::

Malzemeler:15gr. arı sütü- 20 çörek çöre otu-20 gr.ginseng-50gr.polen-20 çamsakızı-20 gr.keçi boynuzu-20gr.Dar-ı fülfül-1 kg kestane balı.

yapılışı ve kullanım şekli:::Tüm malzemeleri bir havanda döverek un haline getirin.Bal ile karıştırıp cam kavanoza koyun.Hergün sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı tüketin.

BU İKSİR 40 GÜN İÇİNDE İÇİLMELİDİR!!!!!!!

Faydaları:::Arı sütü bağışıklık sistemini güçlendirir,ruhsal ve fiziksel dayanıklılığı arttırır.Çöre otu zindelik verir,vücuda kuvvet gelir,bronşite iyi gelir.Ginseng strese karşı drenci arttırır,fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı arttırır.Polen hücreleri yeniler,dış etkenlere karşı korur,deri ve göz iltihaplarına iyi gelir.Çam sakızı solunum ve idrar yolları hastalıklarında faydalıdır.Keçi boynuzu nefes darlığına karşı etkilidir.Dar-ı fülfül kuvvet verici,hazım kolaylaştırıcı,öksürük gidericidir,Kestane balı kasları kuvvetlendirir,kan dolaşımını düzenler.

HÜCRE YENİLEYİCİ VE İLTİHAP KURUTUCU İKSİR:

Malzemeler: Isırgan otu-yoğurt.

Yapılışı ve kullanım şekli:Bir kase yoğurda yedi damla ısırgan otu yağını karıştırarak,her sabah aç karınla yiyin.
Üç ay yapılan bir kürdür.Bir süre ara verilip,istenildiği zaman tekrarlanabilir.

Yararları:Isırgan otu romatizmaya iyi gelir,balgam söktürür.Hücre yenileyici ve iltihap kurutucu özelliği vardır.Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirir,genç bir cilde kavuşmanızı sağlar.Bebe
Son düzenleyen DESİRE; 7 Mayıs 2007 21:01 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
DESİRE - avatarı
DESİRE
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #10
DESİRE - avatarı
Ziyaretçi
:::UNUTKANLIĞA İYİ GELEN İKSİR:::

Malzemeler:25gr. gingo biloba yaprağı-50gr.ginseng-50gr. günlük-25 gr. çöre otu-500gr.

Yapılışı ve kullanım şekli:güngo biloba yaprağını çay gibi demleyip 3 dak bekletin.Ginseng,günlük ve çöre otunu un haline getirerek bal ile karıştırdıktan sonra,çayın içine ilave edin.hersabah ve akşam aç karnına birer çorba kaşığı için.

BU İKSİR İKİ AY KULLANILIP ARA VERİLDİKTEN SONRA,İSTENİLDİĞİ ZAMAN TEKRARLANABİLİR!!!

Faydaları:::Ginseng yaşlılık döneminde ki unutkanlığına iyi gelir.sinir yorgunluğunu geçirir,Kalbi kuvvetlendirir,yorgunluk giderir.Günlük cilde faydalıdır,deri hastalıklarında etkilidir,Strese iyi gelir,Nefes açıcıdır.Gingo biloba strese iyi gelir,Hafızayı güçlendirir.Çöre otu vücuda kuvvet ve zindelik verir,bronşite iyi gelir.Bal bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

DAHA NE OLSUN DİMİ AMASmiley32

YAĞ YAKICI VE SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRICI İKSİR:

MALZEMELER:1 Adet taze ananas-1 çay kaşığı zencefil-bir çay kaşığı toz tarçın-1 tutam nane.

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:Ananası blendırdan geçirip zencefil ve tarçın ilave edin.İçine taze nane yaprakları koyup buzdolabında soğutun.Gün içinde bir bardak için.

BU İKSİR TAZE OLARAK TÜKETİLMELİDİR.İHTİYAÇ DUYULDUĞU ZAMAN TEKRARLANABİLİR.

Faydaları:Ananas sindirimi kolaylaştırır.potasyum,klor,sodyum,fosfor,magnezyum,kükürt,kalsiyum içerir.Yağ yakıcı özelliği vardır.Zencefil zihni güçlendirir ve afrodizyak etkisi vardır.Tarçın ruhsal sıkıntıyı giderir iştah açar hazmı kolaylaştırır,boğaz ağrılarını ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.Nane sakinleştirir ve ferahlık verir.Mide ağrılarına iyi gelir.
Son düzenleyen DESİRE; 7 Mayıs 2007 21:22 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

3 Ekim 2006 / Pollyanna Meslekler
21 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
10 Ekim 2006 / Misafir Sanat
16 Kasım 2009 / _KleopatrA_ X-Sözlük
19 Ekim 2006 / Misafir Taslak Konular