Arama

Kadıköy Belediyesi Çocuk Diş Polikliniği - İstanbul

Güncelleme: 14 Mart 2016 Gösterim: 24.654 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Aralık 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Kadıköy Belediyesi
Çocuk Ağız ve Diş Polikliniği ve Ameliyathanesi

Sponsorlu Bağlantılar

Adres: Feneryolu Mahallesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No: 128 Ziverbey - Kadıköy - İstanbul
Telefon: +90 216 542 50 01 - 565 35 67
Faks: +90 216 565 30 88

Kadıköy’de ilköğretim okullarında okuyan 78 bin çocuğa ücretsiz diş tedavisi vermek için Diş Sağlığı Polikliniği açan Kadıköy Belediyesi, tedavileri sırasında problemler yaşayan engelli çocukların ağız, diş ve çene ameliyatlarının genel anestezi ile steril ortamda yapılabilmesi için Çocuk Diş Ameliyathanesi açtı. Devlet hastanelerinde ancak aylar sonraya aldıkları randevularla ameliyat edilebilen engelli çocuklar, Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde açılan Diş Ameliyathanesi’nde sıra beklemeden ücretsiz ameliyat ediliyorlar.
Kadıköy Göztepe’de hizmet veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde açılan Diş Ameliyathanesi’nin sağlık alanında bir ilk olduğunu ve büyük bir boşluğu kapattığını kaydeden Başhekim Burcu Kuru şunları söyledi:
“Belediyemizin çocuklara yönelik başlattığı sosyal sorumluluk projesi ücretsiz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’mizde ilçe sınırlarımızda bulunan fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarımızı tedaviye aldığımızda ağızlarında büyük diş ve çene problemleri olduğunu gördük. Bu çocuklarımızın diğer çocuklar gibi normal poliklinik ortamında tedavilerinde büyük problemler yaşanıyordu. Fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarımızın ağız, çene ve diş hastalıklarının tedavilerinin genel anesteziyle steril ortamlı tam teşekküllü bir ameliyathanede yapılması zorunluluğu var. Aileler, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarını ancak devlet hastanelerinde aylar sonrasına randevu alabilerek tedavi ettirebiliyorlardı. Belediyemiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarımıza öncelikli hizmet vermek için Diş Ameliyathanesi açtık. Ameliyathanemizin 7 kişilik uzman kadrosunda 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, anestezi teknisyeni, çene-yüz cerrahisi uzmanı, pedodontist, 2 ameliyathane hemşiresi, 1 yardımcı personel görev yapıyor. Polikliniğimizde ameliyat öncesi ve sonrası her türlü rutin teşhis, tetkik, tedavi ve takipleri de uzman hekimler tarafından yapılıyor.”

TÜM TEDAVİ VE AMELİYATLAR ÜCRETSİZ
Tedavi edilmeyen, ağız ve diş hastalıklarının başka birçok hastalığa yol açtığını ve vücutta önemli hasarlar meydana getirdiğini kaydeden Başhekim Kuru, Kadıköy’deki okullarda eğitim gören 673 engelli çocuğun taramalarının yapıldığını, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 35 ilköğretim okulunun özel eğitim sınıflarında okuyan toplam 392 öğrencinin de tarama ve tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Poliklinik ve ameliyatlardan hiçbir şekilde ücret alınmadığını kaydeden Kuru “Yaptığımız araştırmalarda bu tür sağlık hizmetleri dünyanın neresinde olursa olsun bir şekilde ücretlendiriliyor. Ancak Kadıköy Belediyemiz bu hizmeti sosyal sorumluluk projesi olarak tamamen ücretsiz yapıyor. Bu örnek projeyi Türkiye’de ve dünyada uygulayan tek belediye Kadıköy Belediyesi. Yapılan hizmetten özellikle engelli çocuklarımızın aileleri çok memnun kalıyor. Tamamen steril ortamda uzmanlar tarafından yapılan diş, ağız ve çene ameliyatlarında engelli çocuklar hiçbir acı hissetmeden genel anestezi ile ağız sağlıklarına kavuşuyorlar.”



Son düzenleyen _Yağmur_; 14 Mart 2016 16:53 Sebep: kırık link