Arama

Dünya Gölleri - Agassiz Gölü

Güncelleme: 28 Haziran 2015 Gösterim: 2.252 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Agassiz Gölü
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

agassiz

Agassiz Gölü, bir zamanlar Kuzey Amerika'nın ortasında bulunmuş olan, alanı bugünkü Göller Bölgesi'nin tamamından büyük olan bir göl. Göl, son Buzul Çağı'nın sonlarında, eriyen buzul1823'de William Keating tarafından bahsedilir. 1879 tarihinde, gölün oluşumunu buzul suları ile açıklayan Louis Agassiz'in adıyla adlandırılır.

Gölden bugüne arta kalan, içlerinde en büyüğü Winnipeg Gölü (onu Winnipegosis Gölü-, Manitoba Gölü ve Lake of the Woods takip eder) olan göller, Manitoba'nın coğrafyasına hakim olur. Yaklaşık 11.700 yıl önceki oluşumu süresince göl, Manitoba'nın büyük bir kısmını, Saskatchewan, Ontario'nun batısını ve Minnesota ile Kuzey Dakota'nın kuzeyini kaplıyordu. En büyük genişliğe ulaştığında, Hazar Denizi de dahil bugünkü tüm iç denizlerden daha büyük, 440.000 km²'lik bir alana yayılmıştır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
28 Haziran 2015       Mesaj #2
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
MsXLabs & Büyük L.

Sponsorlu Bağlantılar
AGASSİZ, Kanada (Manitoba) ve ABD (Minnesota ile Kuzey Dakota) sınırında göl. Buzların gerilemesi sırasında içbuzu- lun kenarında oluşmuş göllerin en büyüğü olan, Kuzeyde Keevvatin ve Labrador buzullarının set çektiği Agassiz gölü, o zamanlar Red River vadisiyle Winnipeg gölü havzasını kaplıyordu. Günümüzde, gölün dümdüz olan eski tabanı verimli bir tarım bölgesidir.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

7 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
19 Nisan 2010 / _Yağmur_ Coğrafya
7 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
3 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular