Arama

Ferman Akgül

Güncelleme: 16 Nisan 2011 Gösterim: 10.745 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
16 Nisan 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ferman Akgül
Vikipedi, özgür ansiklopedi
2010 Eurovision Şarkı Yarışması
Sponsorlu Bağlantılar

800px MaNga2C Turkey
Doğum adı: İbrahim Ferman Akgül
Doğum: 25 Aralık 1979 (1979-12-25) (31 yaşında)
Ankara-Türkiye 22px Flag of Turkeysvg
Tarzlar: Alternatif Rock, Rapcore, Nu Metal, Hard rock
Meslekler: Şarkıcı, Şarkı sözü yazarı, Besteci, Yönetmen
Çalgılar: Vokal, Turntable, Gitar ve Piyano

İbrahim Ferman Akgül (d. 25 Aralık, 1979; Ankara, Türkiye) Türk rock grubu maNga'nın solisti. Aynı zamanda grup için şarkılar yazmakta ve bestelemektedir.

Hayatı ve kariyeri:
İbrahim Ferman Akgül, 25 Aralık 1979'da, Ankara'da doğdu. Ankara Anadolu Lisesi'nde okuduğu dönemlerde klasik gitar çalmaya başladı. Ama asıl müzik ile tanışması dokuz-on yaşlarındayken ailesinin aldığı piyano ile olmuştur. Lise yıllarında futbol ile uğraşmış, 11 Mart 1995 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığı Spor Kulübü'nün futbol takımında amatör lisans ile futbol oynamaya başlamıştır.Ancak futbolla olan uğraşı kısa sürmüştür.

1998'de Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne girdi ve çalıştığı ilk gruplarla bu dönemde tanıştı. İlk grubu Virgin Pulp adlı bir hardcore grubunda yer aldı. Turntable çalmak için girdiği grupta solist olmadığı için turntable alana kadar solistlik yapmaya başladı ve bu solistliğe attığı ilk ciddi adım oldu.

Daha sonraları 'Colic' ve Özgür Can Öney'in de davulcusu olduğu 70'lik grupları ile beraber çalışmaya başladılar. 70'lik ile birlikte uzunca bir süre çalıştıktan sonra Cem Bahtiyar'ın da bas gitaristi olduğu Seven grubuna girdi ve bundan sonra da bir süre müziğe ara verdi.

Sonra Özgür'ün daveti ile henüz yeni kurulmuş ve solisti olmayan bir grubun çalışmasına katıldı.2001 yılının sonralarına doğru girdiği bu grubun adı bile yoktu. Daha sonraları grubun ismi maNga oldu. Ferman şu an Marmara Üniversitesi Sinema bölümünde master yapmaktadır.

Şehr-i Hüzün'ü 2009 yılının Nisan ayında çıkardılar. Albümde, ney, piyano, darbuka, bendir, tambur ve bağlama gibi geleneksel enstrümanlar kullandılar.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2009'da Avrupa'nın En İyi Sanatçısı Ödülü'nü aldılar ve ardından 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na "We Could Be The Same" adlı şarkılarıyla katılarak Türkiye'ye ikincilik getirdiler. Yarışma için yapılan promosyon turu öncesinde Ferman Akgül kalp çarpıntısından dolayı hastaneye kaldırılmış ve beş gün ardından hastaneden taburcu edilmiştir.

Ferman Akgül müzik dışında sinemayla da çok yakından ilgilenmektedir. Hayalleri arasında Orhan Pamuk'un önemli bir eserini beyaz perdeye uyarlamak vardır. Ayrıca maNga'nın 2009 Nisan ayında çıkan albümünün yanında verilen maNga belgeselinin yaratıcısı olmakla beraber Sagopa Kajmer, Delta gibi sanatçıların klip çekimlerinde Posthane team ile birlikte payı vardır.


Kullandığı gitarlar:
  • Cort Z44
  • Gibson SG Standart

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

28 Eylül 2007 / The Unique Edebiyat tr
21 Eylül 2016 / Jumong Basın/Magazin tr
3 Ocak 2011 / _Yağmur_ Sanat tr
15 Eylül 2016 / Jumong Spor tr
20 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular