Arama

Pitaya ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 17 Ocak 2012 Gösterim: 2.354 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Mayıs 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
PİTAYA

Sponsorlu Bağlantılar
PİTAYA: Pitahaya, Dragon fruit, Ejder Meyvesi, Kaktüs meyvesi olarak ta adlandırılır.

Özellikleri ve Tarihçesi:

Pitaya ağacı kaktüsgillerden olup üretimi ağacının güneş yanıkları ve kırağıdan çok çabuk etkilenmesinden dolayı çok büyük ilgi ve özen ister. Beyaz ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi bulunmakla birlikte bu ayrım, aslında meyve kesildiği zaman ortaya çıkan iç rengindendir. Meyve kesildiğinde içerisinde küçük susam tanesine benzeyen çekirdekleri bulunur. Bu çekirdekler, tıpkı kivi deki gibi meyveyle birlikte tüketilir. Eğer Pitaya dan uzun soluklu bir verim alınmak isteniyorsa, sapından kesim yapılmalıdır.

Yetiştirildiği Yerler:

100 yılı aşkın bir süredir Vietnam başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen bir meyvedir. Başlıca Vietnam, Kamboçya, Tayland, Kolombiya, Ekvator ve İsrail de üretimi yapılmaktadır.

Faydaları:

İçerdiği besin ve mineraller itibariyle gözlerin görüş yetisini kuvvetlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi bir takım özellikleri bulunmaktadır.
Ayrıca içerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için yararlıdır. Elektrolize yardımcı olur ve vücudun nem dengesini kontrol altında tutar.

Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

Taze meyve olarak yiyebileceğiniz gibi; salatalarınızda, tatlılarınızda, yemeklerinize, kokteyllerinize ilave edebilirsiniz. Dekoratif görüntüsü, garnitür olarak kullandığınız yerlere renk katacaktır.

Muhafaza Koşulları:

7 ºC de %80 - %90 nemde muhafaza edilmelidir.

Besin Değerleri:

C, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum ve Lif ihtiva etmektedir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
17 Ocak 2012       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Pitaya

Sponsorlu Bağlantılar
1vp9m

1vp9s


Benzer Konular

10 Temmuz 2015 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam