Arama

Burç;lar ve Sağlığımız

Güncelleme: 17 Haziran 2009 Gösterim: 12.444 Cevap: 2
_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
24 Ağustos 2007       Mesaj #1
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu :Baş bölgesi hassastır. Baş ağrısı, ateş yükselmesi, migren, yüz nevraljisine sık rastlanır. Baş, kafatası, şah damarı, yüzle ilgili sorunlar, beyin iltihabı, adale rahatsızlıkları, ileri yaşlarda yüksek tansiyon görülebilir. Aşırı heyecan ve telaş beyni zorlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Aceleci, ani ve atak oluş yüzünden kazalara açıktır. Kanamaya meyillidir. Adrenalin bezi fazla çalışır. Terazi burcundan gelen zıt etki böbrek ve bel bölgesinde de hassasiyet verir.

Koçlar genelde sık hastalanmazlar, bünyeleri oldukça sağlamdır Zaten yatağa bağlı kalmak hiç mi hiç hoşlarına gitmez. Henüz tam iyileşmeden ayağa kalkarlar. Her konuda olduğu gibi tedavi içinde kendi kafasına göre hareket ederler.

Boğa Burcu : Boğaz, boyun ve ense bölgesi hassastır. Troid bezi, yutak, ses telleri, bademcikler, kulaklarla ilgili sağlık sorunları sık görülür.

Kilo almaya meyillidir. Kilo ile ilgili, diyabetik rahatsızlıklar, tansiyon, astım, soğuk algınlığı, anjin, hassas organlarla ilgili iltihaplanmalar olabilir. Aşırı yemek vücudun hastalıklara karşı savunma sistemini bozabilir.

Akrep burcundan gelen zıt etki ile cinsel organlar, salgı bezleri, boşaltım sistemi de hassas olabilir. Erkeklerde prostat, kadınlarda yumurtalık ve rahim hastalıkları görülebilir.

Boğalar genel olarak kuvvetli bir bünyeye sahiptirler. Kendilerini daima genç hissederler. Yaşlanmayı kabul etmezler. Açık havayı, gezmeyi ve yürümeyi sevdikleri için sağlıkları genellikle iyi olur.

İkizler Burcu :
Sinir sistemleri pek güçlü değildir. Ayrıca omuzlar, kollar ve eller hassastır. Köprücük kemiği kırıkları, omuz ve kol ağrıları olur, parmaklarla ilgili sorunlar, sinirsel rahatsızlıklar görülebilir. Kekemelik, konuşma ile ilgili problemlere rastlanabilir.

Sindirim sistemleri çok çalışır. Bu yüzden kilo almaları zordur. Fazla merak sinir sistemini yorar. Vücut direnci azalır, yorgunluk, uykusuzluk görülür.

Yay burcundan gelen zıt etki ile kalça ve bacakla ilgili siyatik ağrıları, romatizma, karaciğer hassasiyeti, allerjiler görülebilir.

İkizler insanı dinlenmeyi pek bilmediği için aşırı yorgunluklar yaşar. Genelde zayıf bünyelidirler. Yerinde durmayı beceremeyen ikizlerin hastalığı genelde sorun olur. Uykuya ve dinlenmeğe zaman ayırmalıdırlar.

Yengeç Burcu : Göğüs kafesi, memeler ve mide en hassas bölgeleridir. Gastrit, ülser, 12 parmak bağırsağı, pankreas, bağırsak iltihaplan görülebilir. Hazımsızlık sorunları olur. İleri yaşlarda kilo sorunları yaşanabilir.

Duygulardaki ani değişikler, duygusal hassasiyet mideyi etkiler. Üşütme gaza neden olur. Hava değişikliklerinden çabuk etkilenirler. Lodos hava, aşırı baş ağrısı yapar.

Süt bezleri iyi çalışır. Memelerle ilgili rahatsızlıklar, kadın üreme sistemi bozuklukları görülebilir. Güneş ışınlarına karşı hassasiyet vardır. Vücut enerjisini yitirir yorgunluk olur.

Oğlak burcundan gelen zıt etki ile iskelet sistemi, dizler ve deri hassasiyeti olur. Yengeçlerin bünyeleri kuvvetli değildir. Acı, ağrı, rahatsızlıklara dayanıksız olur, hastalığını çok büyütür, endişe ve evham yüzünden en ufak bir şeyi abartabilirler. Bakımı zor bir hasta olurlar.

Aslan Burcu : Kalp ve sırt bölgeleri hassastır. Kalp rahatsızlıkları, kalp romatizması, çarpıntı görülür. Kalp krizi riskleri oldukça fazladır. Dengeli bir yaşam, aşırı yorulmamak ve üzülmemek sağlıklı kalmaları için çok önemlidir. İleri yaşlarda kilo sorunları olur ki bu kalp krizi riskini artırır.

Sırt, adale ağrıları, omurga ve bel kemiği rahatsızlıkları olabilir. Moral bozukluğu sağlık direncini azaltır. Mikrobik hastalıklara meyil artar, ateş yükselir.

Kendilerine güvenmeleri ve etrafın beğenisini kazanma çabaları yüzünden cesurca davranışları kazaya uğramalarına, kırıklara sebep olabilir.

Kova burcundan zıt etki ile dolaşım sistemi rahatsızlıkları, bacak ağrıları, bacağın alt kısmında hassasiyet görülebilir.

Aslanların bünyeleri genellikle güçlü olur. Hastalandıkları zaman aşırı ilgi isterler. Rol yaparak durumlarını dramatik hale sokarlar. Güçlü bünyeleri sayesinde çabuk ayağa kalkarlar. Hastalıklara karşı çok dayanıklıdırlar.

Başak Burcu : Sindirim ve merkezi sinir sistemleri hassastır. Psikomatik hastalıklar görülür. Hastalık hastası olabilirler. Aşırı titizlikten dolayı sinirsel kökenli yaralar, tırnak iltihaplanması, çıbanlar gibi çeşitli rahatsızlıklara yakalanmaları mümkündür.

Bağırsak sorunları, kolit, karın zarı iltihabı, ayakları üşütünce mide yanması, hazımsızlık, gaz rahatsızlıkları olur.

Evhamlı oluşları ülsere neden olabilir, karasevda hastalığına da tutulmaları mümkündür. Balık burcundan aldıkları zıt etkiler sonucu ayakları oldukça hassas olur.

Başakların bünyesi kuvvetli değildir fakat sağlık kurallarına, temizlik ve beslenmelerine dikkat ettikleri için sağlıklı olurlar. Hastalık konusunda aşırı titizlenmeleri kendilerini sık sık hasta sanmalarına neden olur. Tedaviye, ilaçlara çok itina ederler. Başkalarına da öğüt verebilir.

Terazi Burcu :
Böbrekler ve bel bölgesi en hassas kısımlardır. Sırtın alt tarafında adale, kemik ve sinir uçları ağrıları olur. Yorgunluk, ağır yük taşımak belde ağrı yapar. Siyatik ve bel fıtığına yol açabilir.

Nefrit, lumbago, soğuk algınlığı, bulaşıcı hastalıklara karşı dirençleri azdır. Şişmanlamamak için sık sık yapılan rejimler sağlıklarını bozar.

Zıt burç olan koçtan gelen sert etkilerle baş bölgesi, gözler hassas olur. Görme bozuklukları, gözde çeşitli rahatsızlıklar, kızarma, kanlanma, şişme gibi durumlar olabilir.

Terazilerin canları çok tatlıdır. Zor bir hasta olurlar Aşırı ilgi ve sevgi görmek, naz yapmak isterler. Aksı halde huysuz olurlar.

Akrep Burcu : Üreme ve genital organları hassas olur. Kasık ağrıları, mesane, idrar yolları, genital organlarla ilgili rahatsızlıklar görülmesi mümkündür.

Erkekte prostat, kadında rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları olabilir. Kalın bağırsak sorunları, iltihaplanma, polip, fıtık, basur, cinsel

salgı bezleri, üreme organları hastalıklarına meyil vardır. Aşırı hırslı oluşları sınır gerilimlerine yol açar. Sinir ve asabiyet görülebilir.

Boğa burcundan aldıkları zıt etki ile boğaz, koku ve tad alma organları da hassas olur.

Burçlar içinde en güçlü bünyeye sahip olanıdır. İradeleri ile hastalıklarla savaşırlar. Tedavi için gerekli her şeyi yapmaktan çekinmezler. Çabuk iyileşirler.

Aslında kan ve iğneden çok korkarlar. Ama acımasızca korkularının üzerine gidebilirler. Zayıf ve çaresiz görünmekten nefret ederler.

Yay Burcu : Karaciğerleri ve bacakların üst kısımları hassastır. Kalçalar ve uyluk bölgesi ile ilgili kilo sorunları olur.

Romatizma, siyatik, gut, kuyruk sokumu ağrıları çekebilirler. Dişlerle uğraşmaları gerekebilir. Diş eti rahatsızlıkları, kemik erimesi görülebilir.

Karaciğer hassasiyetinden kaynaklanan allerjiler, kansızlık, zafiyet olabilir. El ve ayaklar soğuk olur. İkizler burcundan aldıkları zıt etki ile sinir sistemleri zayıftır. Sinirsel kökenli rahatsızlıklar geçirebilirler. Ciğerler ve bronşlar da hassastır.

Bünyeleri güçlü değildir. Küçük hastalıkları bile önemli gibi abartabilirler. Ama iyimser oluşları sayesinde kendilerini bırakmazlar. Hasta oldukları zaman bile hareketliliklerini kaybetmezler. Her zaman kullanabilecekleri bir enerjileri vardır

Oğlak Burcu : Vücutlarının hassas kısımları kemikler ve deridir. İskelet sistemi, dişler, eklemler, diz kapağı ve çeşitli ortopedik sorunları olabilir. Romatizma ağrıları çekebilirler.

Deri hastalıkları, egzama, çıban, sivilce görülebilir. Aşırı sabır mide rahatsızlıklarına yol açar. Mide asiti çok salgılanır.

Yengeç burcundan gelen zıt etki mide ve sindirim sistemlerinin hassasiyetine sebep olur. Ağır canlı, sakin oluşları sinir sistemlerinin sağlam olmasını sağlar. Acılara çok dayanıklıdırlar. Başkalarının hemen şikayet ettikleri ağrılara onlar günlerce dayanırlar. Kimseye belli etmezler.

Kendilerine dikkat ederler. Hemen doktor ve ilaca sarılmazlar. Gerektiği zaman da tedaviyi disiplinli bir şekilde uygularlar. Etrafını rahatsız etmeyen bir hasta olurlar.

Kova Burcu : Adeleleri ve dolaşım sistemleri hassastır. Kan dolaşımı kan serumu ile ilgili sorunlar olur. Zehirlenme, yüksek ateş, kramplar, bacak damarlarında varis görülebilir.

Adale ağrıları, baldır, bilek, topuk kısımları rahatsız olabilir. Bilek burkulmaları olur. Dişlerde sorunlar çıkabilir.

Aslan burcundan aldıkları zıt etki ile kalpleri ve omurgaları hassas olur. Kovalar genellikle kendilerine iyi bakarlar. Sağlık konularına akıllıca yaklaşır, tıbbi gelişmeyi takip ederek sağlıklı kalmayı başarabilirler.

İdealleri, umut ve hedefleri düş kırıklığına uğrarsa sağlıkları bozulabilir. Ama akılcı yoldan kendilerine yeni bir yön çizerek çabuk toparlanırlar.

Balık Burcu : Ayakları ve sinir sistemleri oldukça hassastır. Psikomatik rahatsızlıklara meyilleri çoktur. Karamsar ve agresif oldukları zamanlarda içki, ilaç, uyuşturucu gibi maddelere meylederler. Fazla yemek yüzünden kilo sorunları olur.

Ayaklarını iyi korumalı, dar ayakkabılar giymemeli ve üşütmemelidirler. Gut, nasır, tırnak iltihapları, taban, ayak deformasyonu gibi sorunları olabilir. Vücutları su tutmağa çok müsaittir. Sulu şeylerden zehirlenme görülebilir. Mikrobik hastalıklara dirençleri azdır. Çabuk üşütebilir, mikrop kapabilirler. Lenf sistemleri de zayıftır. Başak burcundan gelen zıt etki ile bağırsakları ve sindirim sistemleri de hassas olur.

Hasta olunca güvenlerini kaybeder, evhamlı olurlar. Bu yüzden geçimsiz davranabilirler. Her şeyden bir mâna çıkarır, hayal güçlerini olumsuz yönde çalıştırarak kendilerini mutsuz ederler

fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ-MART 21- NİSAN 21
Olaylar karşısında çok çabuk etkileniyor ve duygularınızı kontrol altına almakta zorlanıyorsunuz, buda sağlığınızı etkiliyor. Sağlıklı beslenerek , çeşitli spor aktivitelerinde bulunarak kalbinizi yormadan ve risklerden uzak yaşayabilirsiniz. Günde yapacağınız yarım saatlik yürüyüş ile sinir sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz Gerekli spor aktivitelerine zaman ayıramıyorsanız size sisselden step-fit step aletini tavsiye ederiz.
Sponsorlu Bağlantılar

--------------------------------------------------------------------------------

BOĞA- NİSAN 22- MAYIS 21
Kalp sağlığınıza dikkat etmelisiniz, Sağlıklı beslenerek, kalp sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Bol bol soya tüketiniz ve spor yapmayı ihmal etmeyiniz. Gündelik spor aktivitelerinizde marshal sportif ürünleri tavsiye ederiz

--------------------------------------------------------------------------------

İKİZLER- MAYIS 22 – HAZİRAN 21
Bu gün güne işlerinizi planlayarak başlayınız. Düzenli ve kararlı bir çalışma içinizde duyduğunuz güvensizlik ve öfkeyi azaltacaktır. İş yoğunluğu ve stresinden bir nebze uzaklaşmak, dinlenmek ve kasılan kaslarınızı rahatlatmak için size sisselden pro masaj aletini öneririz.

--------------------------------------------------------------------------------

YENGEÇ- HAZİRAN 22 – TEMMUZ 22
Biraz gergin ve öfkeli bir tutum içerisindesiniz. Sakin olup olayları sabır ve sükünetle karşılayın. Yemeklerinizde mümkün olduğunca bitkisel yağlar tüketin ve bol bol C vitamini içeren portakal, mandalina , greyfurt gibi meyvaları tercih edin.

--------------------------------------------------------------------------------

ASLAN- TEMMUZ 23 – AĞUSTOS 23
Çalışmalarınızı keyifle sürdüreceğiniz bir dönem. Eski arkadaşlarınızla görüşecek ve keyifli zamanlar geçireceksiniz. Çok ağır öğünler yemek yerine hafif ama daha sık yemek yemeniz, metabolizmanızın devamlı ve hızlı çalışmasına ve daha fazla enerji tüketmenize sebep olur. Kilonuza dikkat !

--------------------------------------------------------------------------------

BAŞAK AĞUSTOS 24 – EYLÜL 23
Alacağınız bazı üzücü haberler duygusal heyecanlara neden olabilir. Beslenmenize özen göstermeye devam ediniz. Bolbol meyva ve sebze tüketip, kırmızı etten uzak durunuz. Et ihtiyacınızı balık ve tavuk tüketerek gideriniz. Evden işe giderken, otobüste, televizyon karşısında seyahat esnasında kullanabileceğiniz sissel buchi dinlenme yastıklarını tavsiye ederiz.

--------------------------------------------------------------------------------


TERAZİ EKİM 24- KASIM 23
Yeşil çayın içinde bulunan mineraller, gündelik mineral ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılar. Düzenli spor yararak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz. Sağlıklı beslenme planınıza göre bol bol balık ve sebze tüketmeniz gerekiyor.

--------------------------------------------------------------------------------

AKREP EKİM 24 – KASIM 22
Bu gün alacağınız tekliflerden etkilenebilirsiniz. Ancak hızlı karar vermek için acele etmeyiniz. Güzel bir yürüyüş yapınız. Bu yarım saatlik yürüyüş kan dolaşımınızı hızlandıracak ve doğru kararlar almanıza yardımcı olacaktır. Evde spor yaparken size sissel jimnastik topundan yararlanmanızı tavsiye ederiz.

--------------------------------------------------------------------------------

YAY KASIM 23 – ARALIK 21
Yepyeni ve farklı isteklerle dolu bir dönemdesiniz. Enerjinizi istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. E vitamini kullanarak kalp damarlarınızın yağlanmasını engelleyebilir, düzenli spor yaparak sağlıklı yaşarve kalp krizi riskini azaltabilirsiniz. Ayak sağlığınıza özen gösteriniz. Ayak sağlığınız içiğn size podogel ayak bakım ürünlerini öneririz.

--------------------------------------------------------------------------------

OĞLAK ARALIK 22 – OCAK 21
Balıkların derilerinde bulunan omega 3 ve omega 6 yağları kanın akışkanlığını arttırır ve kalbe giden damarların yağlanmasını engeller. Sağlığınız için düzenli spor ve jimnastik yapmanız, ilerleyen yaşlarda kireçlenme, yüksek tansiyon ve kalp yetmezliği riskinizi azaltır. Tansiyonunuzu devamlı kontrol etmek için size Medlife Tansiyon Aletini öneririz.

--------------------------------------------------------------------------------

KOVA OCAK 21- ŞUBAT 22
İnsan vücudunda bulunan gut kısmında iyi huylu bakteriler yaşar ve bu bakteriler çeşitli yağ asitleri üretirler. Bu bakterilerin ürettiği yağ asitleri kötü huylu kolestrolü azaltır. Nişastalı yiyecekler tüketmeniz bu bakterilerin bu yağ asitlerini üretmesini sağlayacaktır. Tatlı sevenler ama kilosuna dikkat etmesi gerekenler için Cicilight ürünlerini tavsiye ederiz.

--------------------------------------------------------------------------------

BALIK ŞUBAT 23 - MART 20
Dikkatinizi ve konsantrasyonunuzu yapmak istediğiniz işe yöneltin. Sağlıklı beslenme özellikle Akdeniz tarzı beslenme konsantrasyonunuzu arttırır. Akdeniz tarzı beslenmede doymuş yağlar, sebze ve balık ön plana çıkar. Bu tarz beslenme kanda bulunan kötü kolestrolü düşürür. Her besin grubundan azar azar ama sık sık tüketiniz.. Düzenli spor ve hareket vücudunuzu zinde ve sağlıklı tutacaktır. Kolestrolünüzü sürekli ölçebilmeniz ve kontrol altında tutabilmeniz için size GCT kolestrol ölçüm cihazını öneririz.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
17 Haziran 2009       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın

bur

KOÇ VE TESİRLERİ

Koç burcu, bedeninin baş böl­gesini yönettiği için, bu burçta do­ğan kişiler sık sık başağrısı çeker­ler. Koç'ların salgı bezleri tehlike anında adrenalin salgılar. Bu sal­gının kana karışması ile beden enerji ve coşkuyla canlanır. Bu da Koç'ların temel özelliğidir. Yükse-len'i Koç olanların fiziksel yapıla­rı: Genel olarak orta boylu, olduk­ça zayıf, uzun yüzlü ve uzun bo­yunludurlar. Kolları, bacakları güçlüdür. Esmer, kaba ve kıvırcık saçlıdırlar. Sağlıklı bir ciltleri vardır.
Koç insanları genellikle hare­ketli enerjik ve sağlıklı olurlarsa da kazalara yakın olduklarından çok dikkatli olmalıdırlar. Baş ve yüzleri kazalardan en çok zarar gö­ren bölgeleridir. Koç burcu insa­nında, başağrısı, migren ve yük­sek ateş en sık görülen rahatsız­lıklardır. Sinirleri bozulunca mide­leri de etkilenebilir. Atılgan dik ka­falı ve enerjik oldukları için çok çalışma ve endişe yüzünden yata­ğa düşebilirler. Koç'lar hastalan­maktan nefret ederler. Ufak rahat­sızlık belirtilerini önemsemedikle­rinden, hastalığın kendi kendine geçeceğini umarlar. Kötü bir has­ta olur, doktor arkasını döner dön­mez yataktan çıkarlar.
Fiziksel yapılarının sağlam oluşu hastankları kolay atlatmala­rına, ciddi bir hastalığa yakalansalar bile çabuk iyileşmelerine yar­dımcı olur. Meyva ve sebze Koç Burcu insanları için çok yararlıdır.

Boğa ve Tesirleri

Boğa ense ve boğaz bölgesi­nin yöneticisidir. Bunlar soğuk al­gınlığı ve anjine çabuk yakalanır­lar. Çok troid sağladıkları için de çabuk kilo alırlar. Şişmanlık onlar için baş problemdir. Yükselen burcu Boğa olan kişilerin fiziksel yapıları: Bu burcun belirgin özel­likleri kısa boy, tombul yüz, şişkin gözler, kısa kalın boyun, büyük burun ve ağız, esmer ten, geniş omuzlar, koyu renk gözler, genel­likle kıvırcık ve koyu renk saçlar­dır. Boğa kadınları erkeklere göre daha güzeldir. Boğa burcu insanı genelde sağlıklı ve iri yapılıdır. Ba­zıları olağanüstü sayılacak kadar, güçlü olabilirler. Kolay yorulma­dıklarından uzun süre çalışabilir­ler. Hasta olmaktan hiç hoşlan­mazlar. Bu burçtan hastalık has­tası çıkmaz.
Boğalar açıya diğer burçlar­dan daha dayanıklıdırlar. Sabırlı hastalar olup doktorun öğütlerini aynen yerine getirir, ilaçlarını düz­gün alırlar. Hastalığı zayıflık telak­ki ettikleri için başlangıçta hasta­lığı kabul etmezler.
Ağır yemeklere düşkün olduk­larından kolay şişmanlar, şişman­lıkla ilgili hastalıklara yakalanabi­lirler. Aşırı yememeye genç yaşta başlayarak yaşam boyunca beden eğitimi yapmaya özen gösterme­lidirler.

ikizler ve Tesirleri

İkizler burcu sinir sistemini, omuz ve kolları yönetir. İkizler bur­cunda doğanların kol ve köprücük kemiklerini kırma ihtimali yüksek­tir. İkizler burcu aynı zamanda ak­ciğerleri de yönettiği için, soğuk algınlığı ve bronşit de bu kişiler arasında yaygın hastalıklardandır, ikizler genellikle huzursuz ve sinir­li olurlar. Yükselen burcu İkizler olan kişilerin fiziksel yapıları: Uzun boy, biçimli beden, uzun kol ve bacaklar bu burcun özellikleri arasındadır. Genel olarak kırmızı tenli, koyu kumral saçlı açık kah­verengi gözlüdürler. Gözleri iyi gö­rür. Bunlar hem fiziksel, hem zi­hinsel olarak sağlıklı kişilerdir; an­cak kendilerin kuruntuya kaptır­maman, sinirsel enerjilerini kont­rol etmelidirler. Gerginlikleri ve çok yönlü çalışmaları yüzünden eriyip biter, uykusuzluk çekerler
İkizler göğüs, akciğer ve kolla­rı yönetir. Bu nedenle soğuk algın­lığı, zatürree ve ciğer hastalıkları­na karşı dikkatli olmalılar. Kötü bir hastadırlar. Doktorlarını eleştirir ve öğütlerini dinlemezler. İkizler burcu insanları hiç şişmanlamaz­lar. Çok hareketli olduklarından sindirim sistemleri iyi çalışır. İkiz­ler hep bir şeylerle oyalandıkları için hastalıkla ilgilenmezler.
Araba kullanırken, spor yapar­ken dikkatli oImalıdır. Sabırsız ve dikkatleri dağınık olduğundan hem kendilerinin hem başkaları­nın kazaya uğramalarına neden olabilirler Bir el işi ile ilgilenmeli ya da okumaya dalarak dinlenme olanağı bulmaya çalışmalıdırlar.

Yengeç ve Tesirleri

Yengeç mide ve onikiparmak barsağımn yöneticisidir. Kuruntu­lu ve çabuk üzülen kişiler olduk­larından hazımsızlık çeker, ülser bile olabilirler. Yengeç burcu süt bezlerini çok iyi çalıştırdığı için Yengeç burcu "Anneler Burcu" olarak bilinir.
Yükseleni fiziksel yapıları: Or­ta ya da kısa boylu, yuvarlak göz­lü, soluk ve beyaz tenlidirler. Göz­leri genellikle gri ya da çok açık mavidir. Saçları mat ve kahveren­gi olur. Yengeç'ler beslenmeleri­ne dikkat eder ve beden eğitimi yaparlarsa sağlıklı olurlar. Zengin yiyeceklere düşündükleri ile tem­bellikleri özellikle orta yaşlarda şişmanlamalarına neden olabilir. Gastrit, barsak tembelliği ve böb­rek hastalıkları da çekerler. Yen­geç, mide ile birlikte böbrek ve gö­ğüsleri de yönetir. Yengeç'ler acı­ya hiç dayanamazlar. Hastalıkları­nı abartır, endişe ile hastalığı ça­ğırırlar. Hastalandıklarında bakıcı­larını bezdirirler.
Yengeçler'in beslenmelerine özen göstermeleri şart. Ancak özel günlerde yemeklere ilgi gös­termeye alışmalı, spor ve günde­lik yürüyüşlerini her zaman yap­malıdırlar.

Aslan ve Tesirleri

Aslan burcu yürek, omurga ve sırtı yönetir. Bu burçta doğanlar, dolu dolu yaşamayı sevdiklerinden orta yaşlarda, nisbeten rahat bir hayata dönmezlerse kalp yet mezliği çekebilirler. Hatta bu on ların sonu olabilir. Yükselen bur cu Aslan olan kişilerin fiziksel ya pıları: Bu kişilerin boyları genellik le uzun, kemikleri kalındır. Omuz lar geniş ve kasları gelişmiştir Açık renk saçlı, pembe beyaz ten li, büyükçe ve yuvarlak başlıdırlar. Gözleri iyi görür. Hastalığa karşı son derece dayanıklıdırlar. Hasta­lanacaklarını anladıklarında pani­ğe kapılırlar, fakat çabuk iyileşe­rek hemen unuturlar. Açık hava çalışmaları ve sporla ilgilendikle­ri için fiziksel yapıları sağlam olur. Ancak çok çalıştıklarından kendi­lerine pek özen göstermezler. Aşı­rı çalışma nedeniyle sinir sistem­leri bozulabilir.
Gösteriş hevesinden ya da gözüpek davranışlardan ötürü ka­zaya uğrayabilirler. Aslan burcu omurga, sırt ve yüreği yönetir. As­lanlar iyi yiyecekleri çok sevdikleri için aşırılığa kaçabilir ve bununla ilgili hastalıklardan Özellikle orta yaşlarda zarar görebilirler. Kalkıp işlerinin başına geçmek istedikle­ri için kötü bir hastadırlar. Bir an önce iyileşmedikleri takdirde ken­dilerine bakanları eleştirirler. Ev­de olsun, hastanede olsun duru­mu acıklı bir havaya sokarak bü­tün ilgiyi üstlerine çekmeye çalı­şırlar. Hastalığın uzamasını sev­mezler. Yaradılıştan sağlam yapı­lı olduklarından çabuk iyileşirler.

Başak ve Tesirleri

Başak burcu sinir sistemini ve barsakları yönetir. Başak insanları Yengeçler gibi mide hastalıkları­na yatkın olduklarından, dengeli beslenmeleri gerekir. Birço Başak insanı sebze yemeklerini yeğ tutar.
YOkselen'i Başak olanların fi­ziksel yapıları; ince belli, zayıf, or­tadan uzun boylu, yuvarlak yüzlü, pembe - beyaz ya da esmer tenli­dirler. Saçları genellikle koyu renk olur.
Başak'lar genellikle kendilerine çok özen gösterdiklerinden sağlıklı olurlar. Başkalarına da bu konuda öğütler verirler. Sağlık ko şullarını iyi değerlendirirler. Bazı­ları hastalık hastası olurlar. Has­talanınca üstlerine titrenmesin! isterler. Başak barsakları, yani sin­dirim sistemini bu burçtan olan ların hastalıkları genel olarak be­denin bu bölgeleri ile ilgilidir. Bu nedenle beslenme ve dinlenmele­rine özen göstermelidirler. Pratik ve yöntemci yaradılışlarından ötü­rü, sağlık koşullarına uyarlar. Has­talık hastası olanların dışında a: hastalanırlar. Doktorları onlara iyi­leştirme yöntemlerini açıklarsa anlayışlı, aklıbaşında ve uyumlu bir hasta olurlar. Hastalığının ne olduğunu bilirse onu yenmeyi do öğrenir.

Terazi ve Tesirleri

Terazi burcu böbrekleri yöne tir. Dengeli ve duygusal olan Te­raziler herhangi bir tartışma, kaza ve çeşitli olaylar karşısında ciddi rahatsızlıklara yakalanırlar. Yükse­len burcu Terazi olanların fiziksel yapıları: Uzun boylu, ince vücuttu, düz kahverengi saçlı, yuvarlak yüzlü, beyaz tenli, koyu renk göz­lü olurlar. Bu burçta doğanlar, ya­pılı ama güçlü kuvvetli olmayan kişilerdir. Sağlıklı görünmelerine rağmen çabuk hastalanırlar. So­ğuk algınlığına ve bulaşıcı hasta­lıklara yatkındırlar. Her türlü has­talığa karşı dirençsizdirler. Terazi, omurga ve bel bölgesini de yöne­tir. Romatizma ve sırt ağrısına ne­den olabilecek soğuk ortamlardan kaçınmalı, kendilerini zorlamama lı bol bol dinlenmelidirler. Yeme içme konusunda özenli iseler de ölçülü davranmalarında yarar vardır. Bu burcun insanı sessizce acı çekmez. Çok özen isterler. Kötü bir hasta olur, hastalandıklarında herkesin haberi olmasını isterler. Hastanede yatıyorlarsa bütün ar­kadaşlarının ziyaret etmesine se­vinirler. Kendilerine özen gösteril­mezse hem içerler, hem de huy­suz olurlar.

Akrep ve Tesirleri

Akrep cinsel organları yönetir. Bu nedenle tüm burçlar içinde cinselliğe en düşkün insanlar Ak­rep'lerdir. Bu isteklerini uzun sû­re bastırmak zorunda kalırlarsa zorbalığa başvurabilirler. Sapıklık eğilimi...
Yükseleni Akrep olan kişilerin fiziksel yapıları: Akrepler orta ya da daha uzun boylu, kalın ama düzgün bedenli, yuvarlak yüzlü, esmer - solgun tenli, kısa kalın bo­yunlu ve bazen çarpık bacaklı olurlar. Saçları koyu kahverengi, gür ve kıvırcıktır. Ayakları biçim-sizdir. Akrepler hastalığa karşı sa­vaşan bir ruh taşırlar. Hasta bile olsalar güçlü iradeleri ve enerjileri ile çalışmalarını sürdürürler. Has­ta olduklarını kabul edince, olayı iş gibi ele alarak iyileşmeye çalı­şırlar. Alınabilecek en etkili ilacı almaktan çekinmezler. Hastalık konusunda sabırsızdırlar. Acıya dayanıklı, iyi hastalardır.
Akrep insanları sağlıklarının kendi ellerinde olduğuna ve has­talıkları irade ile yenebilecekleri­ne inanırlar. Akrep insanı fiziksel olarak hareketlidir. Zor ve cesaret isteyen sporları sever, sporun he­men hemen bütün dallarında ba­şarılı olur. Bedenlerinde zayıf gör­dükleri bir yan varsa, egzersizle güçlendirmeye çalışarak kendile­rini bırakmazlar. İrade güçlerine canlılıklarına karşın zaman zaman enerjisiz kalırlar.

Yay ve Tesirleri

Yay burcu karaciğer, uyluk ve dişleri yönetir. Hareketli olan Yay insanları, gerekli fiziksel ve zihin­sel egzersizleri yapmazlarsa zor hareket ederler. Bu durum özellik­le kadınlarda kalça ve uylukların fazla kilo almasına sebep olur. Yükseleni Yay olan kişilerin fizik­sel yapıları: Oldukça uzun boylu, geniş alınlı, yakışıklı tiplerdir. Saç­ları genellikle kahverengi, tenleri pembe-beyazdır.
En zayıf noktalan sinir sistem­leridir. Açık hava eylemlerini ve sporu çok sevdiklerinden, sinirsel enerjilerinin yüksek, hem de sa­bırsız olmaları onların bu alanda kazaya uğramalarına neden olabi­lir. Güçlerini iyi kullanmaya ve din­lenmeye özen göstermezlerse hastalanabilirler.
Yay'lar genellikle romatizma ağrıları çekerler. Sinirsel kaynak­lı hastalıklara kapılırlar ama ken­dilerin kolay toparlar. Genel ola­rak çok yemezler. Biçimlerini ko­rur, yaşlanıncaya dek formdan düşmez, şişmanlamazlar. Kalça­larla üst bacaklarda Yay'ın etkisin-dedir. Yay'lar romatizmaya neden olabilecek koşullarla, soğuk algın­lığına karşı korunmalı, enerjileri­ni dengeli kullanmaya çalışmalı­dırlar.

Oğlak ve Tesirleri

Dışişleri ve kemikleri Oğlak burcunun yönetimindedir. Oğlak­lar, ortopedik sorunlar ve diş has­talıklarından sıkıntı çekerler. Bu­nun yanında romatizma ağrıları çekmeleri de muhtemeldir. Yük-selen'i Oğlak olanların fiziksel ya­pıları: Kısa boy, ince yapı uzun in­ce yüz, uzun çene belirgin özellik­leridir. Saçlar genellikle siyahtır. Göğüs kafesleri dar, dizlerinin bi­çimsizliğinden ötürü yürüyüşleri çirkindir. Oğlaklar'ın bebekliği ol­dukça risklidir. Çocukken direnç­sizdirler. Ama çocuk hastalıkları­nı atlattıktan sonra hastalıklara karşı oldukça dirençli olurlar.
Ölçülü ve disiplinli oldukların­dan fazla yemezler. Hastalanacak­larını anladıkları zaman kendileri­ne özen gösterirlerse de hemen doktora ve ilaca başvurmazlar. Gerçekten hasta olduklarında ise mantıklı, disiplinli davranışları ile iyi bir hasta olup doktorun öğüt­lerini aynen uygularlar.
Acılara yakınmadan dayanır, acılarını karşılarındakilere belli et­mek istemediklerinden sessizce acı çekerler. Dikkatli oldukları için kolay kolay kazaya uğramazlar. Oğlak burcu kemik, diz ve kasları yönetir.
Romatizma ağrıları Oğlak'ların başlıca rahatsızlıklarındandır. Bi­raz somurtkan olduklarından sinir­sel gerginlikleri fiziksel rahatsızlıklarmış gibi acı verebilir.

Kova ve Tesirleri

Kova burcu dolaşım sistemi­mizi yönetir. Topuklar da Kova'nın yönettiği bölgeler arasında. Bu yüzden sık sık topuk ağrısı çeker­ler. Yükseleni Kova olan kişilerin fiziksel yapıları: Orta boy, güçlü ve düzgün bir beden, açık sarı saçlar, koyu renk gözler, Yükselen Kova burcunun belirgin özellikleridir. Özellikle Kova kadınları çok gü­zeldir.
Bu, burcun insanının hemen hiç sağlık problemi olmaz. Çünkü çevre ile uyumlu yaşar ve aşırılık­lara kaçmazlar. Kova Burcu baldır­ları, dişleri, yüreği, boğazı ve lenf sistemi ile üreme organlarını da kısmen etkiler. Hastalığın cinsini, zihinsel yetenekleri yardımıyla iyi kavradıklarından, hastalıklardan pek zarar görmezler. Doktorları canayakın bulurlarsa daha çabuk iyi­leşirler. Kova'lar genellikle yaşla-nıncaya kadar kendilerine iyi ba­karlar; ancak çok azında fazla ye­mek yeme ve çok sigara içme gö­rülebilir. Fakat bunu yemeğe düş­künlüklerinden değil, çevreye si­nirlendiklerinden yaparlar.

Balık ve Tesirleri

Balık burcu ayakları yönetir. Birazcık sıkan bir ayakkabı bile balıklan hasta edebilir. Uyuşturu­cu maddelere dayanıksızdırlar. Bu yüzden ilaçlara karşı hassastırlar.
Yükseleni Balık olanların fiziksel yapıları: Doğum haritasında Balık Burcu yükselen kişiler genellikle kısa ya da orta boylu olurlar. Be­denleri tıknaz, kol ve bacaktan kı­sadır. Soluk tenli, açık kahveren­gi saçlı, uykulu gibi mahmur göz­lüdürler. Sağlıksız ve güçsüz bir yapıları vardır. Ayakları büyük ve biçimsizdir. Balıkların çift kişilik­leri, fiziksel yapılarında da deği­şikliklere neden olur. Genellikle zayıf olmalarına rağmen çevrele­rine kolay intibak ettiklerinden gerginliklere dayanıklı olurlar. Ba­lıklar, ayaklarını üşütürlerse so­ğuk algınlığına yakalanırlar. Has­talandıklarında iyileşmek için ken­dilerine özen gösterirler. Balıkla­rın iyileşmeleri için doktora ve ba kıcıya güven duymaları şart. Yok­sa çok huysuz olurlar. Çoğu kere kendilerine neyin yararlı olduğu­na karar veremezler.
Balık insanlarının bazıları özel­likle Balık'ın son devresinde do­ğanlar, ilaç, uyuşturucu madde ve alkole düşkün olur, bu yüzden de her hastalığa yakalanabilirler. Or­ta yaşlardan sonra şişmanlama olasılığına karşı karşı spor yapma­larını öğütleriz.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

2 Haziran 2012 / Misafir Genel Mesajlar
19 Haziran 2014 / By_Dark Cevaplanmış
21 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
3 Şubat 2016 / Safi X-Sözlük