Arama

Hz. Hud ne zaman doğdu ve ne zaman vefat etti?

Güncelleme: 23 Ocak 2016 Gösterim: 1.870 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Haziran 2015       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hz. Hud A.S ne zaman doğdu ve vefat etti?
Hz. Hud'un doğduğu yer ve vefat ettiği yer neresidir?
Son düzenleyen Jumong; 18 Haziran 2015 23:19 Sebep: iç mesaj düzeni
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
18 Haziran 2015       Mesaj #2
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
“Hud Aleyhisselâmın Hadramevt'te vefat ettiği ve kabrinin, orada kızıl kumdan bir tepe üzerinde bulunduğu ve vefatında dört yüz altmış dört yaşında olduğu da, rivayet edilir.” (10) ne zaman mefaat ettiğini bilmiyorum Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
23 Ocak 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hûd (Arapça هود), Kur'an'da adı geçen peygamberlerden birisidir. Eski Ahit'te adı Eber (İbranice עבר) olarak geçen peygamber ile Hûd peygamberin aynı kişi oldukları tahmin ediliyor.[1]. Eski Ahit'in en Antik Yunanca versiyonlarından birinde (Latince: Septuaginta) Eber'in yaşamış olduğu dönem, Kur'an'daki Hûd'un yaşadığı döneme denk düşer. Eber kelimesi kimi iddialara göre İbrani ve Arap kelimelerinin kökenini oluşturur. Yahudi kutsal metinlerinde bahsedilen Eber, Nuh'un soyundandır ve İbrahim'in atalarındandır. Bazı İslam kaynakları Hûd peygamberin 150 sene ömür sürdüğü ve peygamberlik yaptığı dönemin yaklaşık olarak MÖ 2400 civarında olduğunu belirtir.

İslam'a göre Âd kavmine Allah tarafından uyarıcı olarak gönderilmiştir. Âd Kavmi Hûd'u yalanlamış, Allah'ın tanrılığını inkar etmiştir. İnananlar hariç doğru yola gelmeyen Âd Kavmi, yıldırımlar ve yedi gece sekiz gün süren dondurucu bir rüzgârla helak edilmiştir. Âd Kavmi'nin helak edilişi, Ahkâf Suresi'nde şöyle anlatılır:


21- Âd'ın kardeşini hatırla; onun önünden ve ardından nice uyarıcılar gelip geçmişti; hani o, Ahkâf'taki kavmini: "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin, gerçekten ben sizin için büyük bir günün azabından korkarım" diye uyarmıştı.
22- Dediler ki: "Sen, bizi ilahlarımızdan çevirmek için mi bize geldin? Şu halde eğer doğru söylüyorsan tehdit ettiğin şeyi bize getir."
23- Dedi ki: "İlim ancak Allah katındadır. Ben size gönderildiğim şeyi tebliğ ediyorum; ancak sizi cahillik eden bir kavim olarak görüyorum."
24- Derken, onu (azabı) vadilerine doğru yönelerek gelen bir bulut şeklinde gördükleri zaman "Bu bize yağmur yağdıracak bir buluttur" dediler. Hayır, o, kendisi için acele ettiğiniz şeydir. Bir rüzgar; onda acı bir azap vardır.
25- Rabbinin emriyle her şeyi yerle bir eder. Böylece meskenlerinden başka hiçbir şey(leri) görünemez duruma düştüler. İşte Biz, suçlu-günahkar bir kavmi böyle cezalandırırız.

Benzer Konular

15 Ocak 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
25 Kasım 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
11 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
30 Ocak 2016 / betül96 Cevaplanmış