Arama

Damatlık Seç;imi

Güncelleme: 21 Ocak 2012 Gösterim: 42.641 Cevap: 2
YellowCanary - avatarı
YellowCanary
Ziyaretçi
24 Eylül 2007       Mesaj #1
YellowCanary - avatarı
Ziyaretçi
Damatlık seçimi de özen ister

Sponsorlu Bağlantılar
Evlenirken damadın hazırlığının hep kolay olduğu düşünülür.

- Damatlığın seçimi de en az gelinlik kadar özen ister. İşte size bir kaç öneri...

CEKET
Tercihe göre şal yaka kruvaze veya tek sıra düğmeli bir ceket giyilebilir.Ceketin bedene tam uyması smokinin daha şık durmasını sağlayacaktır. Omuzlar dar veya fazla geniş olmamalıdır.

PANTOLON
Pantolonun paçaları ayak bileğinden beş santim aşağıda bitmelidir. Paçalar, ayakkabının üst kısmına değmeli ve kalça hareketlilerini kısıtlayacak kadar dar olmamalıdır.

GÖMLEK
Smokinin içine genellikle pilili gömlek giyilir. Ancak düz beyaz, kemik rengi ya da beyaz üzerine işlemeli bir gömlek de tercih edilebilir. Manşetler ceketin kollarından bir parmak çıkmalıdır.

KOL DÜĞMELERİKol düğmelerini kişiliğinize uygun olarak seçmelisiniz. Kalpli ya da geometrik desenli, değişik motiflerde kol düğmeleri takabilirsiniz. Kol düğmelerinin kumaş değil gümüş, altın ya da metal olmasına dikkat etmelisiniz.

YAKA VE KRAVAT
Smokini tamamlamak için aynı kumaştan yapılmış bir papyon takmalısınız. Takın elbise giyiyorsanız, kıyafetinize uygun bir kravat tercih etmelisiniz. Yakanızı ise kravata uygun bir mendille ya da gelin buketinden küçük bir çiçekle tamamlayabilirsiniz.

KUŞAK
Pantolonunuzu bir kuşakla tamamlayacaksanız, kuşağın pililerinin mutlaka içe dönük olması gerekir. Bu pililer arasına yapılacak olan gizli ceplerde para, anahtar gibi önemli eşyalar, smokinin görüntüsünü bozmadan taşınabilir. Modern smokinlerde bu kuşaklar yerini renkli pantolon askılarına da bırakabiliyor

YELEK
Kuşak ve pantolon askısı yerine renkli bir yelekle hem mütevazi bir smokin hem de düz renk bir takım elbise bile çok şık ve modern görülebilir. Pek çok mağazada birbirinden değişik renk ve motiflerde yelekler bulabileceğiniz gibi, eğer kıyafetinizi satın aldıysanız içine kıyafetinize uyacak böyle bir yelek de diktirtebilirsiniz.

AYAKKABILAR
Siyah bağcıklı ayakkabılar smokin için idealdir. Çorabın da pantolonla aynı renk olmasına dikkat edilmelidir. Gri renkli takım elbisede yine siyah, kemik tonları ya da lacivert renk kıyafetlerde ise aynı tonda ayakkabı uygun olur.

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Düğününüz İçin Nasıl Bir Damatlık Düşlüyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar
damatlC4B1k


Erkekler için düğün günü kıyafeti gelinlerinki kadar aşırı derecede çeşitli olmasa da bir çok damat büyük günlerinde bunu tamamen yanlış anlıyor! Genellikle yapılan hataların içinde kötü ayakkabılar, üste tam oturmayan kıyafetler başta geliyor.
Aslında bazı basit kurallarla hem fark yaratıp hem de kendinizi rahat hissedebilrsiniz.

damatlC4B1k 3

Giyim Kuralları

Kıyafet kurallarınızı önceden belirleyin. Bunun için gereken mekan, günün saati ve mevsim gibi bir çok faktör var. Ayrıca yakın erkek arkadaşlarınızın özel bir kostüm giymesini istiyorsanız bunu onlara açıkça söylemelisiniz. Gelinlik günün en önemli kıyafeti olsa da geleneksel erkek giyim kuralı en kolay takip edilendir. Gündüz töreni kıyafeti koyu, genellikle siyah yuvarlanmış ön kesimlere sahip frak, çizgili veya ekoseli pantolon ve apayrı desende bir yelek. İşte bu tam bir İngiliz düğünü ve en resmi düğün kıyafetidir. Düğüne katılacak diğer erkekler de genellikle gündüz töreni kıyafeti giyebilirler.

damatlC4B1k 2


Eğer gece düğünüyse beyaz kravat ve ceket giymeye dikkat edin. Bu gündüz kıyafetini eşdeğerdir, son derece şık ve popülerliği hiç bitmeyecek bir takımdır. Beyaz gömlekli siyah frak, papyon ve yelekten oluşur. Eğer geleneksel resmi kıyafet sizin zevkinize göre değilse ya da düğünün tarzına uymuyorsa, iyi oturan bir salon takımı modern ve kullanışlı olabilir. Eğer genellikle takım giyiyorsanız her zaman giymediğiniz bir şeyi tercih edin ve çok fazla iş takım gibi görünmelerinde kaçının.


damatlC4B1k 4

Renk paletinin sizi alıp götürmesine izin vermeyin! Gömlek kravat, pantolon askısı mendil ve takımın hepsi rengarenk olursa hiç de iyi bir sonuç olmaz. Eğer alışveriş size bir kabus gibi görünüyorsa düğününüz, ısmarlama giysi yaptırmak için için güzel bir fırsat. Provalarınızı sıkıştırmamak için 3-4 ay öncesinden zaman ayırmaya başlayın. Terziye kıyafetin düğün için olduğnu ve her zamankinden farklı bir şey olmasını istediğinizi söylemeyi unutmayın. Eğer bir terzi tutmaya gücünüz yetmiyorsa bir öok mağaza geniş yelpazede kıyafetlerden oluşan kişisel terzilik ve stil danışmanlığı hizmeti veriyor. El yapımı tam üstüne göre olmayabilir ancak yaka devriği, yelek gibi size özel dokunuşlar yaratma fırsatı verir.


damatlC4B1k 5

Kişiye özel üretimler yalnızca terzicilikte sınırlı değil. Gömlekler, ayakkabılar hatta kravatlar bile kişiye özel biçimde ısmarlanabilir. Özel yapılmış bir kravat satın alınabilecek bir lükstür. Tıpkı kıyafetlerinizde olduğu gibi şeklini seçmelisisnz. Unutmayınki satın aldığınız bir tasarım kravat ile eşi benzeri olmayan bir parçaya sahip olabilirsiniz.


damatlC4B1k 6

Kıyafetleri denerken üzerinize tam oturan gömlek ve doğru ayakkabıları giydiğinizden emin olun. Ceketin kolları gömleği tamamen kapatmamalı ancak kollar yandayken yarım parmak kadar manşeti götermelidir. Ceketin uzunluğu oturulacak yeri kaplayacak kadar olmalı. Pantolonlarayakkabının üstüne küçük bir arayla oturmalı.


damatlC4B1k 7


Takımın vücuda uygunluğu kişisel zevke göre değişebilir. Takımın önü iliklendiğinde ceket cekette yatay pililer oluşmamalı çünkü bu takımınsize küçük olduğunun işaretidir; hoş bir görüntü değil! Ceketinizin yakası gömleğinizin yakasının üstüne kırılmadan ve aralık kalmadan muntazam bir şekilde oturmalı. Gömlek yakası arkadan ceket yakasının ortalama yarım parmak kadar üstüne oturmalı.

damat C3A7iC3A7eC49Fi

Ayakkabılarınızın mükemmel derecede parlatıldığından emin olun. Yakanızda bir çiçek olsun. Çiçek düğme iliğinden geçmeli ve iğnelenmemeli. Çiçeğin sapı ipekten bir kumaşla iliklenmeli. Bu kişiye özel tasarımlarda zaten olan ve hazır giyim takımlarında yi duran bir niteliktir. Çiçekler konusunda bir uyarıda bulunmak gerekirse , çiçekçiler ililer hazırlarken biraz abartıp büyük, ağır ve fazla süslü düğme ilikleri hazırlayabiliyor. Bunun için folyo ve yeşillik istemediğinizi belirtmeyi unutmayın. Son olarak yeni bir çift kaliteli koyu renk çorap alın. Bunlar oturduğunuz zaman bacağınızın hiç bir kısmını göstermeyecek uzunlukta olmalı. Ve parıldamaya hazırsınız! Şimdi yapmanız gereken tek şey zamanında giyinip gelini ve davetlileri şaşırtmak!


Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Ocak 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Damatlıkta Renk Seçimi Önemli

Beyaz Damatlık: Yaz düğünlerinin rengi beyaz ile gelin damat uyumunda gelinecek son nokta!
beyaz damatlik modelleri
Gri Damatlık: Eğer bir saray düğünü planlamıyorsanız gri renkten korkmayın!

gri damatlik modelleri

Siyah Damatlık: Yanıltma payı olmayan tek renk siyahın büyüsünden vazgeçemeyenlere!

siyah damatlik modelleri

Pastel Ton Damatlık: Yeniliğe açık trendi damat adaylarının yeni tercihi pastel tonlardan yana…

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

26 Haziran 2015 / Misafir Taslak Konular
25 Haziran 2020 / Eman Forum Oyunları
16 Nisan 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük