Arama

Sinüzit nedir, nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 30 Ekim 2015 Gösterim: 10.642 Cevap: 10
gencosamsun - avatarı
gencosamsun
Ziyaretçi
27 Aralık 2008       Mesaj #1
gencosamsun - avatarı
Ziyaretçi
2 yıldır bu hastalığın sıkıntısı içerisindeyim hastalık soğuk algınlığıyla geliyor 2 ile 3 hafta sürüyor genel sıkıntısı burun tıkanıklığı ve baş ağrısı daha önce doktara gittim amaliyat olabilirsin dedi etrafımdan olmamı istediler ben de uzak durdum şuan damlalarla işi götürüyorum.Acaba bu dahada ilerlermi ? Amaliyat rsk olurmu ? çalıştığım ortam sıcak ve soğukluğu değişken bir yer bu daha da tetiklermi?
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
27 Aralık 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İnceleyiniz Sinüzit Nedir? (Sinüzit)
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
27 Aralık 2008       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sinüzit nasıl tedavi edilir?

Sinüzit tedavisinin amaç; enfeksiyona neden olan mikroorganizmaların öldürülmesi ve sinüsün drenajını sağlamaktır.
  • AntibiyotikMsn Confusedinüzite en sık neden olan mikroorganizmalara yönelik antibiyotik kullanılır. Tedavi süresi yaklaşık iki haftadır. Rastgele antibiyotik kullanımı antibiyotik direncine neden olur. Yani normalde sinüziti tedavi edebilecek bir antibiytik yetersiz kalır. Bu durumda farklı bir antibiyotik eklemek gerekebilir. Her hasta olduğunda hemen antibiyotiğe başlamak çok sık karşılaşılan bir durum olsa da yanlıştır ve antibiyotik direncine neden olur. Doktorunuza danışmadan antibiyotik kullanmayın.
  • Mikropların öldürülmesi tek başına yeterli değildir. Eğer sinüsler açılmazsa miropların üremesi için uygun ortam devam edecektir. Sinüslerin drenaj için dekonjestan içeren burn spreyleri kullanılabilir. Dekonjestanlar burun içindeki dokunun şişmesini önleyerek ostiumların açık kalmasını sağlar. Beş-edi günden uzun süre kullanılmamalıdır, aksi halde burun akıntısını azaltacağı erde arttırır. Arıcak içinde adrenalin benzeri madde bulunduğundan tansiyon hastalarında kullanılmamalıdır. Kullanmadan önce doktorunuza başvurunz.
  • Steroid (kortizon) içeren burun spreyleri brundaki iltihabı baskılayarak ödemi çözer. Özellikle allerjk hastalarda kullanılır.
  • Mukusu inclten mukolitik denilen ilaçlar da kullanılmaktadır. Mukolitiklerin de yan etkileri vardır, kullanmadan nce doktorunuza danışınız.
  • Antihistaminik ilaçlar: Allerjide belirtilere yol açan histamin maddesinin etilerini azaltır. Yalnız mukusu koyulaştırdığından sinüzit tedavisinde ancak belli hasta gruplarında dikktle kullanılır.
Ameliyat gerekir mi?

Ameliyat ancak burun içindeki anatomik bozukluk nedeniyle kronik ve tekrarlayan sinüzit geçiren hastalarda düşünülür. Ameliyat sinüziti tedavi etmez, ama sinüzite neden olabilecek bozuklukları düzeltir. Bu şekilde tekrarlayan sinüzit atakları olmaz ve sinüzit olsa da iyileşmesi daha kolay olur.
Sinüzit ameliyatı tehlikeli midir?

Sinüsler beyine, önemli damarlara ve gözlere çok yakın olduğundan ameliyat deneyimli doktorlar yapmalıdır. Ameliyat sonrası hastaların belirli bir dönem takip edilmesi gerekir.
İlaç dışında evde uygulayabileceğim bir tedavi yöntemi var mı?

İlaç tedavisine ek olarak evde uygulanacak bazı yöntemler iyileşmeye yardımcıdır ve rahatlama sağlar.
Buhar tedavisi: Buhar mukosilier hareketlere faydalıdır. Hastalar genelde sıcak bir duş sonrası burunlarnın açıldığını ve kendilerini daha rahat hissettiklerini ifade ediyor. Evde su kaynattıktan sonra yüzünüzü havlu sarın ve çok yanmamasına dikkat ederek buhara tutun. Yalnız su kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Kaynamakta olan suya yüzünüzü tutarsanız, yüzünüzü yakabilirsiniz.
İrrigasyon: Eczaneden alacağınız serum fizyolojikle veya evde hazırlayacağınız tuzlu suyla burnunuzu temizleyerek açık kalmasını sağlayabilrsiniz. Bunun için enjektör kullanabilirsiniz. 5-10 cc tuzlu suyu enjektöre çekin İğne kısmını çıartın ve günde yaklaşık beşer kez her iki burn deliğine sıkın (enjektörün iğneli cun çıkarmayı unutmayınMsn HappyBu şekilde yapacağnız irrigasyon sinüslerin boşalmasnı kolaylaştıracaktır.
Bol su için. Bu şekilde mukus akışkanlığını koruyabilirsiniz
Akupunktur ve sinüzit tedavisi

Akupunkturla sinüzit tedavisinde yüz güldürücü sonuçlar almaktayız. Akupunkturun sinüzit hastalığındaki ve diğer birçok hastalıktaki tedavi edici etkilerinin temelini şöyle sıralayabiliriz:
  • Akupunktur vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek direncini antırıyor. Bu işi lökositleri, antikorları ve gama globulinleri artırarak yapar. Enfeksiyonlarda da bu özelliği sebebiyle etkilidir. Böylece hasta herhangi bir enfeksiyona daha az yakalanıyor. Daha az enfeksiyon demek daha az rahatsızlık demektir. Sık sık grip, nezle, anjin, faranjit, kulak iltihabı olan çocuklarda bağışıklık sistemleri kuvvetlendirilip, bu hastalıklara yakalanma riski oldukça azaltılmaktadır.
  • Vücudun kendi steroidini salgılanması sağlanıyor. Böylece yara içeriden tedavi ediliyor. Dışarıdan alınan steroid çocukların büyümesini engellediğinden , akupunktur tedavisi dışarıdan steroid alımını bıraktırarak çocukları bu tehlikeden kurtarmış oluyor.
  • Alerji reaksiyonlarını oluşturan salgılar azalıyor.
  • Ödem çözücü özelliğiyle sinüzite yol açan ostium tıkanmasını önlüyor.
  • Alerjik reaksiyonda en önemli rolü üstlenen immünglobülin-E akupunktur tedavisi sonrası ciddi anlamda azalıyor, örneğin 900 üniteden 200 üniteye düşüyor.
  • Vücudun genel dengesini düzeltiyor.
Özellikle sık sinüzit atağı geçiren, antibiyotiklerle tam iyileşme sağlanamayan, allerjik bünyeye sahip hastalarda akupunktur mevcut tedavi yöntemleri arasında en etkin olanıdır. Hastanın sinüziti tedavi olunca, burnu açılıp ağızdan nefes almaya başlayınca önceden varolan halsizlik, günboyu yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü düzeliyor. Migren ataklarının sayısı ve şiddeti azalıyor veya tamamen ortadan kalkıyor.


Kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
özellikle kış aylarında sinüzit hastaları ki bendede sinüzit var ne yapmamız gerekir.lütfen bir yardım etsin.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
6 Mart 2011       Mesaj #5
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
o, şu, bu soğuk algınlığına yakalanıyo, ama, bir şekilde atıyorlar.
siz atamıyorsunuz.

sizin devamlı doğal antibiyotik içeren bitkilerle kendinize destek sağlayacaksınız.
ıhlamur karşımı, zencefille bal vb.

yine de sinüzit tavan yaptı. piyasada sinüzit yardımcı yağlar var. kullanırsınız. ama önceden korunma daha güzel.
yağ karışımı
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sinüzit nedir
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
29 Mart 2012       Mesaj #7
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
"Mucize bitkisel sinüzit tedavisi yöntemi ile sinüzit hastalığından sonsuza kadar kurtulun."

Bir Hafta İçinde Sinüsleriniz Boşalmaya Başlayacak ve 3 Hafta İçinde Tamamen Rahatlıyacaksınız.

Her Yolu Denediniz Ama Nafile İşte Size Kesin Çözüm...

Bitkisel Sinüzit Tedavisi
sinuzit agrisi
Sinüzit hastalığı toplumda en fazla karşılaşılan sağlık sorunlarından birisidir. Günümüzde hızla artan hava kirliği ve merkezi havalandırma sistemlerinin yaygınlaşmasının yanı sıra kalabalık yeterli havalandırılmayan çalışma ortamları ve sınıflar bu hastalığın giderek artan sıklıkta görülmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu web sitesi, hayat kalitesini önemli ölçüde bozan bir hastalık olan sinüzit hakkında bitkisel bir tedavi yöntemini sizlerle paylaşmak ve zinüsit sorununuza garantili bir şekilde son vermek için hazırlanmıştır.Ayrıca sinüzitten korunmaya yönelik önlemler ve hastalığın tedavisinde uygulanan tedbirlerde anlatılmaktadır.Ziyaretçilerin sinüzit ve tedavisi hakkında kesin bir sonuca varmaları amaçlanmıştır.Sizler için uzun araştırmalar sonucunda hazırlanan bitkisel sinüzit tedavisi yöntemimiz % 95 başarı yakalamış ve birçok hastanın sinüzit sorunundan kurtulmasını sağlayarak yaşam sıtandartlarını yükseltmiştir.Bu E-Book' un içeriği mucize bir bikisel tedavi ve tavsiye mahiyetinde olup kesinlikle ilaç veya cerrahi operasyon tavsiye etmez.Anlatılan teknik tamamen doğal olup birçoğunu market de bile kolaylıkla bulabileceğiniz doğal bitki ve baharatlar sayesinde sinüzit tedavisi hakkında bir eğitim setidir.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Haziran 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu kitabı araştırıp kullanmanızı tavsiye ederim. içinde ciddi tavsiyeler var. denenmiş ve sonuç alınmış tavsiyeler. Tüm hastalara geçmiş olsun dileklerimle.
Sinüs Tedavisi Kitabı İçin bu siteye bakabilirsiniz.
Sinüs Tedavisi (Bitkisel Tedavi)
cezax - avatarı
cezax
Ziyaretçi
20 Aralık 2012       Mesaj #9
cezax - avatarı
Ziyaretçi
Tüm dünyada oldukça yaygın görülen bu hastalık özellikle kış aylarına girişte artan viral üst solunum yolları hastalıklarının uzaması halinde sık sık tekrarlayarak müzminleşmiş sorunlara yol açabiliyor. Sinüziti olan pek çok hastanın bu tekrarlamalar sırasında hayat kalitelerini bozan burun tıkanıklığı , burun ve geniz akıntısı, baş ağrısı, öksürük, halsizlik, dikkat kusuru gibi yakınmaları oluyor.


Belirtileri:
Burun tıkanıklığı, burun ve geniz akıntısı, burundan konuşma, koku duyusu bozuklukları, sık sık nezle grip olma ve bunların kolay kolay geçmeyişi, özellikle çocuklarda daha fazla olmak üzere inatçı öksürükler. Sanıldığının aksine akut sinüzitlerin dışında baş ağrıları sinüzitte sık değildir. Burada baş ağrılarına yol açan iltihabi olaydan çok burun içerisinde sinüs kanallarını etkileyen diğer bazı yapısal koşullardır.


Bitkisel Çözümü: Bitkisel Sinüzit Tedavisi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2015       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sinüzit bir sinir sitemi hastalığımıdır?
Son düzenleyen ahmetseydi; 30 Ekim 2015 21:57 Sebep: Yazım hatası düzeltildi. Sinizüt-Sinüzit olarak değiştirildi.

Benzer Konular

3 Ocak 2013 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
18 Temmuz 2016 / mami403 Tıp Bilimleri
12 Ocak 2016 / MaKaLeLe Sağlıklı Yaşam
5 Aralık 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
26 Kasım 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri